Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Ja już po wizycie wg USG dziś 6+2 i tak praktycznie liczyłam. Dzidzia ma 5,3 mm i słyszałam serduszko 😍
Oprócz tego torbiel na prawym jajniku ale na razie tylko do obserwacji.
Święta będą spokojniejsze 😊Ewappp, Lannati_, Emzet92, Sunnysunsun, klaudia_23, Małgosiagosia, Ewczixx, Malinaaa lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Hej!
Ja już po wizycie wg USG dziś 6+2 i tak praktycznie liczyłam. Dzidzia ma 5,3 mm i słyszałam serduszko 😍
Święta będą spokojniejsze 😊
Wspaniałe wieści 🥰🥰 Torbiele podobno bardzo często się robią na początku ciąży podobno, także to chyba nic groźnego 😊 -
Ewappp wrote:Wspaniałe wieści 🥰🥰 Torbiele podobno bardzo często się robią na początku ciąży podobno, także to chyba nic groźnego 😊
Tak, też słyszałam i ginekolog potwierdził. Często się same też wchłaniają.
Klaudia pisała, że też ma, chyba nawet ten sam rozmiar co ja 😅31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Też mam dziś 6+2 wg usg, pewnie będzie ten sam termin porodu 🤭Cerva lubi tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Cudowne wiesci! Gratuluje i zazdroszcze, ze juz mialas wizyte, a ja musze czekac 2 tyg jeszcze 😢 poszlabym wczesniej, ale akurat 24 grudnia wyjezdzamy z narzeczonym i wracamy dopiero 1 stycznia.
Taak, ja tez mam torbiel 😅 tez mnie lekarz uspokajal, ze to normalne w ciazy i powinna sie sama wchlonac 😊Cerva lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Cudowne wiesci! Gratuluje i zazdroszcze, ze juz mialas wizyte, a ja musze czekac 2 tyg jeszcze 😢 poszlabym wczesniej, ale akurat 24 grudnia wyjezdzamy z narzeczonym i wracamy dopiero 1 stycznia.
Taak, ja tez mam torbiel 😅 tez mnie lekarz uspokajal, ze to normalne w ciazy i powinna sie sama wchlonac 😊
My też właśnie po świętach wyjeżdżamy i wracamy na Sylwestra 😃klaudia_23 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
KA wrote:Hej. Nieśmiało dołączam do "sierpniowych '24 mam". Jestem w 7 tygodniu plus 5 dniu ciąży. Maluszkowi bije serduszko i na tym etapie wszystko jest dobrze.
Jednak ze względu na to, że w tym roku, w lipcu straciłam dziecko na początku szóstego miesiąca ciąży, szykuje się dla mnie niezwykle stresujący czas.
Trzymam kciuki za każdą z Was. A Wy proszę trzymajcie za mnie.Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Patrykotka wrote:Cześć dziewczyny, dołączam do was. U mnie dzisiaj 4+6. Mieszkam w Irlandii więc tutaj trochę inaczej podchodzą do wczesnej ciąży, całe szczęście jeżdżę do Polskiego lekarza więc mam namiastkę normalności 😅 Jestem cała w stresie po poronieniu w czerwcu ale też pełna nadzieji że tym razem się uda. Trzymam kciuki za nas wszystkie🤞Aaa u mnie termin przypada na 23/8/24
Patrykotka lubi tę wiadomość
-
Skoro lekarz mówił że tylko obserwacja to można być spokojnym 🥰
Ja dziś mam wg apki 6+3 wg USG pewnie 6+1 więc podobny termin będziemy mieć 🥰Cerva lubi tę wiadomość
-
klaudia_23 wrote:Cudowne wiesci! Gratuluje i zazdroszcze, ze juz mialas wizyte, a ja musze czekac 2 tyg jeszcze 😢 poszlabym wczesniej, ale akurat 24 grudnia wyjezdzamy z narzeczonym i wracamy dopiero 1 stycznia.
Taak, ja tez mam torbiel 😅 tez mnie lekarz uspokajal, ze to normalne w ciazy i powinna sie sama wchlonac 😊 -
Dziewczyny ja to od wczoraj tak fatalnie się czuję , co zjem to mnie mdli , zjem troszkę i mi niedobrze na żołądku , wy też tak macie ? I to całe dnie .. z rana mdli z głodu zjem to jest ok później kolejny posiłek i się męczę , denerwuje mnie nawet zapach oddechu mojego męża 🤣
Klientka dziś przyszła śmierdząca papierosami i myślałam że oszaleję , wymiociny w gardle trzymałam 🫡
Wybaczcie że tak odpisuje nagle hurtem ale jak siedzę w pracy to nadrabiam w wolnej chwili , mam nadzieję że taki spam nie jest wkurzający dla was 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 12:42
-
Hej dziewczyny miałam w poniedziałek USG 6+1 termin przypada na 11.08.2024. Dzidzia 4,4mm i bijące serduszko (puls miarowy). Czy też tak macie że najchętniej to chodziły byście na USG raz w tygodniu żeby się upewnić że wszystko ok? Ja mam kolejną wizytę 5 stycznia, a tymczasem już się zastanawiam czy wszystko ok. Bo jakoś tak nagle mam mniej objawów. Mniejsze mdłości, mniejszy ból pleców itd. Człowiek ma rozkminy co chwila czy wszystko jest nadal ok. Też tak macie?
Teraz np się zastanawiam czy te zanikające nudności i ból podbrzusza to dobry znak czy nie.Lannati_, Malinaaa lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane Moje ❤️
Ja cały czas czekam na krwawienie, jutro lecę na betę by sprawdzić czy już spada.
Mam do Was prośbę, wiem, że mocno wspieracie ❤️
To, co daje mi ukojenie w tym trudnym czasie to moja działalność i misja upiększania kobiet ❤️
Jeżeli macie ochotę to zajrzyjcie na FB: Piękno z Nitką w Mary Kay - zostawcie polubienie, obserwacje, skomentujecie albo poślijcie dalej! Niech Piękno się szerzy!
Może gdzieś jest kobietą, która potrzebuje zmiany, dobrego słowa i uwagi, dzięki działaniu tam i posyłaniu tego dalej będzie to bardziej możliwe dotrzeć do kobiet.
Każdej z Was gratuluję Maluszków i bijących serduszek ❤️ Dbajcie o Was!!!!!
Ściskam!Ewappp, Kinia197, Lannati_, Bettti03, Emzet92, Pieskowo lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Tosiaa wrote:Hej dziewczyny miałam w poniedziałek USG 6+1 termin przypada na 11.08.2024. Dzidzia 4,4mm i bijące serduszko (puls miarowy). Czy też tak macie że najchętniej to chodziły byście na USG raz w tygodniu żeby się upewnić że wszystko ok? Ja mam kolejną wizytę 5 stycznia, a tymczasem już się zastanawiam czy wszystko ok. Bo jakoś tak nagle mam mniej objawów. Mniejsze mdłości, mniejszy ból pleców itd. Człowiek ma rozkminy co chwila czy wszystko jest nadal ok. Też tak macie?
Teraz np się zastanawiam czy te zanikające nudności i ból podbrzusza to dobry znak czy nie.
Spokojnie, ja też tak mam, najchętniej to codziennie robiłabym USG 😅 Ciąża nie jest chyba na moje nerwy 🤣 Jendoego dnia możesz się czuć lepiej, drugiego fatalnie, nie ma pewności że jak dzisiaj jest lepiej to znaczy że objawy ustąpiły. Pozostaje nam tylko czekać do kolejnych wizyt. Nie jest to łatwe ale jakoś musimy dać radę 😊 -
Evvee27 wrote:Dziewczyny ja to od wczoraj tak fatalnie się czuję , co zjem to mnie mdli , zjem troszkę i mi niedobrze na żołądku , wy też tak macie ? I to całe dnie .. z rana mdli z głodu zjem to jest ok później kolejny posiłek i się męczę , denerwuje mnie nawet zapach oddechu mojego męża 🤣
Klientka dziś przyszła śmierdząca papierosami i myślałam że oszaleję , wymiociny w gardle trzymałam 🫡
Wybaczcie że tak odpisuje nagle hurtem ale jak siedzę w pracy to nadrabiam w wolnej chwili , mam nadzieję że taki spam nie jest wkurzający dla was 😊
Ja zawsze jak wstanę wcześniej to wymiotuję mdli mnie też całymi dniami. Jak zjem za dużo, jak zjem za mało. Dramat -
A od kiedy macie mdlosci? Ja dzis wedlug apki 5t+1 i nie mam praktycznie zadnych objawow.. no moze jedynie mam troche bolesne piersi przy dotyku. Ja sie nie moge doczekac wizyty i ciagle sie martwie czy wszystko ok. Tak sie zastanawiam czy moge cos zrobic, zeby sie uspokoic troche. W pon beta 1300, a we wt bylam na usg i byl pecherzyk ciazowy 5/6mm, wiec chyba nie ma sensu jutro znowu badac bety ani isc na usg. Gdyby nie wyjazd to poszlabym na wizyte po swietach, a tak to pozostaje mi czekac do 4.01 😩11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Ja mam tak samo jak Wy, najlepiej to byłoby mieć swoje usg 🤣
Ale mnie tak mdli i jest mi tak jakoś ciężko, że to daje mi wewnętrzny spokój, że wszystko jest ok 😊
Jutro lecę na USG, a kolejna wizyta 5.01 i na tą wizytę już mam przynieść wyniki wszystkich badań i chce zabrać męża 😊
Dużo tu widzę bijących już serduszek więc cieszy mnie to niezmiernie 😍
Czy Wy też nie macie na nic siły? Śpię po 10 h, a nie mam nawet siły domu na święta posprzątać... na co dzień zawsze byłam bardzo aktywna, a teraz to jakiś dramat....🙄Ewappp, baby33, Malinaaa lubią tę wiadomość
-
klaudia_23 wrote:A od kiedy macie mdlosci? Ja dzis wedlug apki 5t+1 i nie mam praktycznie zadnych objawow.. no moze jedynie mam troche bolesne piersi przy dotyku. Ja sie nie moge doczekac wizyty i ciagle sie martwie czy wszystko ok. Tak sie zastanawiam czy moge cos zrobic, zeby sie uspokoic troche. W pon beta 1300, a we wt bylam na usg i byl pecherzyk ciazowy 5/6mm, wiec chyba nie ma sensu jutro znowu badac bety ani isc na usg. Gdyby nie wyjazd to poszlabym na wizyte po swietach, a tak to pozostaje mi czekac do 4.01 😩
klaudia_23 lubi tę wiadomość
-
Lannati_ wrote:Ja mam tak samo jak Wy, najlepiej to byłoby mieć swoje usg 🤣
Ale mnie tak mdli i jest mi tak jakoś ciężko, że to daje mi wewnętrzny spokój, że wszystko jest ok 😊
Jutro lecę na USG, a kolejna wizyta 5.01 i na tą wizytę już mam przynieść wyniki wszystkich badań i chce zabrać męża 😊
Dużo tu widzę bijących już serduszek więc cieszy mnie to niezmiernie 😍
Czy Wy też nie macie na nic siły? Śpię po 10 h, a nie mam nawet siły domu na święta posprzątać... na co dzień zawsze byłam bardzo aktywna, a teraz to jakiś dramat....🙄
Nooo ja mam podobnie wstaje wcześnie ale zasypiam po sekundzie i w ciągu dnia również .. do pracy idę rano a jak mam wrócić po południu to najchętniej bym klientki odwołała i leżała