Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosiagosia wrote:Dziewczyny byłam ostatnio na usg 2 tygodnie temu (22.12.). Teraz jestem w 9tc+5. Kiedy byście szły kolejny raz do ginekologa? Mam wpisane w skierowaniach, że usg do 10 tc, no ale już w sumie byłam w 8 tc. Chcę się doradzić o badania prenatalne. Iść w tym tygodniu, czy jeszcze w kolejnym?
-
@Ona1991, Ela mama 4 raz, dziewczyny bardzo mi przykro, że musicie przez to przejść 🥺
@Małgosiagosia, idź. Będziesz spokojniejsza, lekarz Ci wszystko dokładnie wytłumaczy.
@Mamma-mia, u mnie podobnie. Mam LuxMed ale dostanie się w ciąży do dobrego lekarza graniczy z cudem plus nie ma kontaktu do lekarza, dlatego prowadzę ciążę prywatnie, w LM mam założoną kartę ciąży i będę robić badania krwi. O tyle fajnie, że na kwartał mogę się ubiegać o zwrot max 500 zł w ramach "Swobody Leczenia" więc zawsze trochę mniej wychodzi za prowadzenie prywatnie ciąży.
Co do bólu głowy nie mam, jedynie jak gwałtownie wstanę to mam zawroty. A co do samopoczucia to najbardziej dobija bezsenność. W weekend mogłam trochę w ciągu dnia odespać ale w tygodniu nie mam jak, muszę się małym zajmować a do żłobka idzie dopiero pod koniec miesiąca. Mam wrażenie, że od kiedy jestem na duphastonie jestem bardziej senna i słabsza. Nie mam energii na nic. Plus klasyczne mdłości. Zdecydowaliśmy się na zamówienie pudełek dopóki nie stanę trochę na nogi i ciekawe, czy mi cokolwiek podejdzie 😅 jestem ciągle głodna a odrzuca mnie od wszystkiego. Kawy, herbaty, słodyczy kompletnie nie mogę tknąć, sam zapach drażni 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 08:22
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Hej dziewczyny, czekam na wizytę z duszą na ramieniu. Proszę o wszystkie możliwe kciuki 🤞 żeby było serduszko ❤️
Emzet92, Ela mama 4 raz💞, Evvee27, Ewczixx lubią tę wiadomość
👱♀️1989
02/2021 🥰 początek starań
04/2023 ⏸️ciąża naturalna
06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
11/2023 👀diagnostyka
Morfologia 👌
HyCoSy 👌
Mthfr homo
Pai-1 homo
ANA ujemne
AMH 0,92 😥
TSH 1,813
FSH 5,62
LH 2,31
11/2023 👨⚕️decyzja o IVF
InviMed, dr Gizler
15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
18/12/23 bhcg 513
20/12/23 bhcg 1325
Heparyna
🧔♂️ 1987
Nasienie 👌 -
Cześć dziewczyny!
Weekend miałam leniwy, bo musiałam się oszczędzać, więc wczoraj przeczytałam całe forum a dziś się z Wami witam.
Termin porodu wg om to 3 sierpnia 2024 r.
Jestem świeżo po wizycie u mojego lekarza i całe szczęście fasolka rośnie, ale pokolei...
To moja trzecia ciąża. Pierwsza była bezproblemową, urodziłam synka w lutym 2020 r. Druga ciąża niestety zakończyła się poronieniem zatrzymanym w 13 tc, zdiagnozowanym podczas rutynowej kontroli i USG. Zupełnie się tego nie spodziewalam, myślałam że ten najbardziej niepewny czas już za mną. Trafiłam do szpitala 24.12.2022 r. i tam spędziłam święta...
Po szeregu zleconych mi później badań okazało się, że mam mutację V Leiden, więc w tej ciąży mam zalecony Clexane i Acard. Oprocz tego choruję na niedoczynność tarczycy ale tę mam stwierdzoną od lat, wiec w kazdej ciąży hormony były i są pod kontrolą. Mam nadzieję, że dzięki diagnozie trombofilii tym razem wszystko skończy się dobrze, ale już trochę strachu się najadlam. Najpierw w 6 tc odklejała mi się na niewielkim obszarze kosmówka, więc od początku zalecenie oszczędnego trybu życia i zakaz dźwigania. Dostałam Duphaston, Nospę, magnez i na kolejnym usg w 8 tc już wszystko było dobrze, więc odetchnęłam z ulgą... na chwilę, bo w ten czwartek zaczęłam plamić żywą krwią. Pojechałam na SOR. Okazało się, że to "tylko" krwiaczek ale lekarz powiedział, że z nimi nigdy nie wiadomo, bo raz się wchłaniają, innym razem rosną. Wróciłam do domu, znowu z zaleceniem oszczędnego trybu i tak brudziłam jeszcze raz mniej raz bardziej do wczoraj. Dziś jak wspomniałam na wstępie byłam u swojego lekarza. Wydzielina ok i na USG też już żadnego śladu po krwiaku nie było ale przez dwa tygodnie mam jeszcze żyć leniwie, a później powinno już być tylko lepiej... Dziś 10+2 tc. Kolejna wizyta i USG prenatalne 25 stycznia. Trzymajcie za moją fasolkę kciuki, bo po doświadczeniach po ostatnim poronieniu to będą dla nas przełomowe tygodnie 🤰💗
A Wam wszystkim życzę samych bezproblemowych, bezstresowych ciąż!
Chciałabym odnieść się do poruszanych przez Was wcześniej wątków ale z takimi zaległościami nie sposób. I przytulam te z Was, którym tym razem się nie udało... Wiem co czujecie ale nie traćcie nadziei ❤️🩹Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 11:56
Kitana, Asiasia1, Lolcia37, Emzet92, Ela mama 4 raz💞, Lannati_ lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie 😉
Bąbel 3,68 cm 🤩 Serducho puka 178/min ❤️ Mały człowiek wierci się niesamowicie 🕺 No i po raz pierwszy widziałam STÓPKI 😍(mam kosmiczną słabość do małych stópek😅)Betkaa, Asiasia1, Lolcia37, Ela mama 4 raz💞, Mamma-mia, Evvee27, Patrykotka, Jagoda2023, Małgosiagosia, Cerva, magda_o lubią tę wiadomość
-
@ Patrtkotka, 🤞🤞🤞 koniecznie daj znać po!
@ Betkaa, witamy w gronie, fajnie, że dołączyłaś ☺️ współczuję ciężkiego przebiegu ciąży ale oby najgorsze za Tobą i było już tylko lepiej!
@Kitana, super wieści 😍 no małe stópki są najsłodsze na świecie 😁Betkaa, Emzet92, Patrykotka lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Kitana wrote:Melduję się po wizycie 😉
Bąbel 3,68 cm 🤩 Serducho puka 178/min ❤️ Mały człowiek wierci się niesamowicie 🕺 No i po raz pierwszy widziałam STÓPKI 😍(mam kosmiczną słabość do małych stópek😅)04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Kitana wrote:Melduję się po wizycie 😉
Bąbel 3,68 cm 🤩 Serducho puka 178/min ❤️ Mały człowiek wierci się niesamowicie 🕺 No i po raz pierwszy widziałam STÓPKI 😍(mam kosmiczną słabość do małych stópek😅)
Sciaglam dziś mega fajna apke i pokazuje z każdym tyg jak się zmienia dzidziolko i to już takie emocje mi robi 🥰
Ale cieszę się że wszystko dobrze z Twoja malinka 🥹 -
Betkaa wrote:Cześć dziewczyny!
Weekend miałam leniwy, bo musiałam się oszczędzać, więc wczoraj przeczytałam całe forum a dziś się z Wami witam.
Termin porodu wg om to 3 sierpnia 2024 r.
Jestem świeżo po wizycie u mojego lekarza i całe szczęście fasolka rośnie, ale pokolei...
To moja trzecia ciąża. Pierwsza była bezproblemową, urodziłam synka w lutym 2020 r. Druga ciąża niestety zakończyła się poronieniem zatrzymanym w 13 tc, zdiagnozowanym podczas rutynowej kontroli i USG. Zupełnie się tego nie spodziewalam, myślałam że ten najbardziej niepewny czas już za mną. Trafiłam do szpitala 24.12.2022 r. i tam spędziłam święta...
Po szeregu zleconych mi później badań okazało się, że mam mutację V Leiden, więc w tej ciąży mam zalecony Clexane i Acard. Oprocz tego choruję na niedoczynność tarczycy ale tę mam stwierdzoną od lat, wiec w kazdej ciąży hormony były i są pod kontrolą. Mam nadzieję, że dzięki diagnozie trombofilii tym razem wszystko skończy się dobrze, ale już trochę strachu się najadlam. Najpierw w 6 tc odklejała mi się na niewielkim obszarze kosmówka, więc od początku zalecenie oszczędnego trybu życia i zakaz dźwigania. Dostałam Duphaston, Nospę, magnez i na kolejnym usg w 8 tc już wszystko było dobrze, więc odetchnęłam z ulgą... na chwilę, bo w ten czwartek zaczęłam plamić żywą krwią. Pojechałam na SOR. Okazało się, że to "tylko" krwiaczek ale lekarz powiedział, że z nimi nigdy nie wiadomo, bo raz się wchłaniają, innym razem rosną. Wróciłam do domu, znowu z zaleceniem oszczędnego trybu i tak brudziłam jeszcze raz mniej raz bardziej do wczoraj. Dziś jak wspomniałam na wstępie byłam u swojego lekarza. Wydzielina ok i na USG też już żadnego śladu po krwiaku nie było ale przez dwa tygodnie mam jeszcze żyć leniwie, a później powinno już być tylko lepiej... Dziś 10+2 tc. Kolejna wizyta i USG prenatalne 25 stycznia. Trzymajcie za moją fasolkę kciuki, bo po doświadczeniach po ostatnim poronieniu to będą dla nas przełomowe tygodnie 🤰💗
A Wam wszystkim życzę samych bezproblemowych, bezstresowych ciąż!
Chciałabym odnieść się do poruszanych przez Was wcześniej wątków ale z takimi zaległościami nie sposób. I przytulam te z Was, którym tym razem się nie udało... Wiem co czujecie ale nie traćcie nadziei ❤️🩹
Łącze się w bólu z krwiakową mamą. Tez mam, opróżnia się, ale trwa to już ponad tydzień. Powiedz mi proszę, miałaś zalecenie leżenia?
-
Evvee27 wrote:O boziuniu 🥹! Ja się chyba bym popłakała !
Sciaglam dziś mega fajna apke i pokazuje z każdym tyg jak się zmienia dzidziolko i to już takie emocje mi robi 🥰
Ale cieszę się że wszystko dobrze z Twoja malinka 🥹04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Ela mama 4 raz💞 wrote:U mnie beta spada więc wizyta formalność .
Trzymam kciuki za Was kochane i za wasze serduszkaEla mama 4 raz💞 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Uffff jest serduszko. Według miesiączki 7w3d, Według usg 7w0d więc na razie wszystko w normie. Duphaston do 12go tygodnia, Clexane do 34 tygodnia. Teraz muszę ogarnąć GP, w Irlandii trochę inaczej to wszystko działa, nie lubię tutejszych lekarzy no ale trudno 🤷♀️ dziękuję za kciuki 😘😘😘
klaudia_23, Mamma-mia, Jagoda2023, Lolcia37, Asiasia1, Małgosiagosia, Ela mama 4 raz💞, Cerva, Lannati_, magda_o, Nietypowa30, Emzet92 lubią tę wiadomość
👱♀️1989
02/2021 🥰 początek starań
04/2023 ⏸️ciąża naturalna
06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
11/2023 👀diagnostyka
Morfologia 👌
HyCoSy 👌
Mthfr homo
Pai-1 homo
ANA ujemne
AMH 0,92 😥
TSH 1,813
FSH 5,62
LH 2,31
11/2023 👨⚕️decyzja o IVF
InviMed, dr Gizler
15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
18/12/23 bhcg 513
20/12/23 bhcg 1325
Heparyna
🧔♂️ 1987
Nasienie 👌 -
Patrykotka wrote:Uffff jest serduszko. Według miesiączki 7w3d, Według usg 7w0d więc na razie wszystko w normie. Duphaston do 12go tygodnia, Clexane do 34 tygodnia. Teraz muszę ogarnąć GP, w Irlandii trochę inaczej to wszystko działa, nie lubię tutejszych lekarzy no ale trudno 🤷♀️ dziękuję za kciuki 😘😘😘
Bosko! 🤩Patrykotka lubi tę wiadomość