Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Emzet92 wrote:Lolcia, dobrze, że zadbałas o siebie. To mnie motywuje do ogarnięcia. Zapisałam się do dietetyka, muszę ogarnąć cukry 😬
@Ewapp, nie Twoja wina. Słabszy brzuch, kompensacja barkami. To rozwojowe, Klasyka gatunku. Macie zielone światło do karmienia w krzesełku? Bo to często wzmaga napięcie w obręczy jak się za wcześnie dziecko posadzi.
To nam sie zaczelo wszystko jak zaczela cwiczuc wysoki podpor. Na poczatku myslalam ze to wsieklizna przez skok, potem juz czulam ze cos nie tak ale byly te chrzciny i juz nie chcialam jej ciagac po miejscach gdzie jest duzo dzieci zeny nic nie zlapala i teraz mam wyrzuty sumienia ze za pozno poszlam 🙄 co do krzeselka to właśnie zaleciła nam babka żeby na chwilę przejść z posiłkami na kolana i duzo cwiczyc do pozycji czworaków. Problem taki że ona dzisiaj nie chciała jeść na kolanach, wściekała się, a jak ją wsadziłam do krzesła to pięknie jadła 🤦♀️ -
Lolcia37 wrote:@Emzet jak Ada ? Szymek to już szaleje, brawo dla niego.
@Papapatka jak tam Ignaś ?
Dziękuje ze pytasz. Noc do dupy ale lepsza niż wczorajsza. No i bez gorączki wczoraj na noc. Oddechy Ok , saturacja tez Ok- 95-97. Kaszel w nocy sporadyczny teraz z rana więcej i jakby suchy zamieniał się w mokry. Dzisiaj na 14 mamy wizytę.
-
Papapatka wrote:Dziękuje ze pytasz. Noc do dupy ale lepsza niż wczorajsza. No i bez gorączki wczoraj na noc. Oddechy Ok , saturacja tez Ok- 95-97. Kaszel w nocy sporadyczny teraz z rana więcej i jakby suchy zamieniał się w mokry. Dzisiaj na 14 mamy wizytę.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Ewappp wrote:Jeny byłam u fizjo i jestem załamana 🤦♀️ pełno napięć wszędzie... to by tłumaczyło dlaczego ostatnio brak jakichkolwiek postepow I tyle krzyku 🥺 od czego nie wiadomo, staram się ją nosić jak należy, nie sadzam poza posiłkami, ćwiczymy codziennie, masujemy się, rozluzniamy a mimo to wzmożone napięcie w obręczy barkowej, miednicy i przy kręgosłupie 😭 mamy zalecenie na 5 wizyt co tydzień i ćwiczenia do domu, na szczęście już po dzisiejszej widzę że jest trochę luzniejsza więc widzę swiatelko w tunelu. W połowie stycznia byłam kontrolnie i było wszystko dobrze a teraz pełno napięć 🥺 mam wyrzuty sumienia że coś przeoczyłam albo coś robię źle 🥺
Na pewno ćwiczenia dadzą szybko efekt. Ale tulę, bo wiem jak to wchodzi na głowę . 🥺
A oprócz tego wkurzania przy próbach pełzania zauważyłaś coś jeszcze?
I to był taki mocny płacz? Leo wkurza się jak próbuje podnosić dupkę i głowę ma nisko, ale trwa to chwilę. I jakby z dnia na dzień widzę, że robi coś więcej, jakiś tam postęp. No i w sumie ma jeszcze dużo czasu na to.
🌿Lolcia zdrówka dla Małego. Biedactwo
Leoś zaczął zasypiać na boku. Taki wygięty 😅 głowa i plecy obrócone, a nogi normalnie. I jak się ułoży w tej pozycji w łóżeczku to wiem, że zaraz zaśnie. Nie wiem jak mu tak wygodnie. 🤣 potem w trakcie snu już się normalnie na plecach układa31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
@Lolcia37, o sobie to człowiek pomyśli na szarym końcu, dobrze, że się za to zabrałaś. Zdrowie najważniejsze!
@justinas, obyś infekcję zdusiła w zarodku
@Sunnysunsun, próbowałaś bidon aventa? A jak to tak ważne by pił powolutku strzykawką? Zanim załapie co innego? To miałaś też z nim przejścia 🥲
@Papapatka, tulę, rsv jest straszne u takich maluchów. Po inhalacji możesz oklepywać małemu plecki, od dołu do góry. Pomaga trochę by ta zalegająca wydzielina się oderwała. Daj znać po wizycie jak tam Ignaś
@Ewappp, na bank wszystko robiłaś ok. Przez SM obecnie jest obraz matki idealnej. Nie da się robić kariery, zajmować domem, być fizjo, pediatrą i jeszcze psychologiem i kreatywną mamą od super zabaw. Dzieci kombinują teraz mocno ruchowo i nie będą robić idealnie wszystkiego, jak napisała Emzet, kompensują niedobory gdzie indziej i potem są trochę pospinane. Grunt, że poszłaś, będziesz ćwiczyć i pomożesz maluchowi
@Emzet92, i lasagne gotowa 😂
@Cerva, też się zastanawiałam 😂 ale moje dziecko 90% czasu śpi na boku, od małego nie lubił na plecach. Jedynie w wózku 😂justinas lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Ewappp wrote:To nam sie zaczelo wszystko jak zaczela cwiczuc wysoki podpor. Na poczatku myslalam ze to wsieklizna przez skok, potem juz czulam ze cos nie tak ale byly te chrzciny i juz nie chcialam jej ciagac po miejscach gdzie jest duzo dzieci zeny nic nie zlapala i teraz mam wyrzuty sumienia ze za pozno poszlam 🙄 co do krzeselka to właśnie zaleciła nam babka żeby na chwilę przejść z posiłkami na kolana i duzo cwiczyc do pozycji czworaków. Problem taki że ona dzisiaj nie chciała jeść na kolanach, wściekała się, a jak ją wsadziłam do krzesła to pięknie jadła 🤦♀️
Sara pompowała wysoki podpór cały czas, wysoko i mega stabilnie. I na tym stanęła 😬 my byliśmy pod opieką fizjo, więc czekam, bo ona uspokajała, że jest okej. Wcześniak, czas i te sprawy. Aż po 2 miesiącach poszła do osteopaty. No i się okazało że to właśnie wzmożone napięcie w obręczy. Co przeplakalam, że jestem złą matką, to moje. Ada już wtedy czworakowala, a Sara tylko wysoki podpór. Po osteopacie najpierw zaczęła sypiać na brzuchu. Później pełzanie homologiczne, a później czworaki. Wsyztsko nagdonila 😉
@Papatka, daj konczinie znać po wizycie 💪
@Lolcia, Ada to już okaz zdrowia. Musi wygrać antybiotyk, we wtorek kontrola. Mam nadzieję że będzie zielone światło na żłobek 🫠 choć pewnie do końca tygodnia jeszcze zostanie w domu ale łudzę się że może chwilę wcześniej wroci. U nas znowu spada statystyka w żłobku 😔 Sara ma lekkiego gila, więc armagedon jest blisko 😀😀 a jak synek?
U nas gaworzenie od tygodnia mniej więcej, dużo niemych ruchów, apaczowanie i okrzyki.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
@cerva moja już bardzo długo śpi albo na boku albo na brzuchu i do zasypiania się kręci kilka razy. Jak wychodzę z z sypialni i przychodzę do niej po jakimś czasie to ona czasem ma głowę tam gdzie miała nogi xD A jeśli chodzi o gaworzenie wydaje mi się że zaczęła dziwne dźwięki z siebie wydaje i ćwiczy już do siadu dosyć ostro
Cerva, Emzet92 lubią tę wiadomość
-