Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
@Cerva - z Twojego opisu wygląda jakby to była kwestia czasu. Myślę, że niedługo będzie skok i wskoczy nowa umiejętnośc. Szymon jak teraz fizycznie ruszył, to przestał wydawać dźwięki. Albo rzadko. Uśmiechał się, był kontaktowy, ale jak wcześniej dużo "gadał" to była cisza. Nastąpił skok i wrócił do rozmawiania już sylabami. Ba ba, ła ła, ma ma. Ale dosłownie z tydzień to trwa. On jest z 30.07.
Porównywanie dzieci to najgorsza rzecz jaką może robić rodzic drugiemu. Ale to klasyka gatunku - żłobka, placu zabaw, szkoły... Na każdym etapie będzie takie porównywanie. Kto kiedy odstawił mleko, kto kiedy odpieluchowal dziecko, kto zasuwa na hulajnodze, a kto nie ogarnia🤯 Ja mam kilka tekscikow na takie sytuacje 😉 Jest to moim zdaniem istotne, szczególnie jak dziecko już rozumie, że to o nim mowa. Aaaa no i brawo dla Ali, że potrafi zrobić brawo 😀😀 mega szybko! Zdolniacha.
Lolcia, Papatka idzie wiosna, będzie coraz łatwiej nie? 😉 Szacunek, że dajecie radę z ekipą chorowitkow w domu 💪
Lolcia37, Papapatka, Cerva, Kinia197, justinas lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet a ja ciagle Ciebie podziwiam ze dajesz radę z bliźniaczkami plus teraz z Bozydarem. Serio.
Jak byłam na pierwszym usg teraz w ciąży z Ignasiem to zapytałam się czy jedno dziecko, a ginekolog ze tak a ja „ufff”.
U nnie w rodzinie zdążały się bliźniaki i jakoś po córce nie wyobrażałam sobie jejx2.Emzet92, Lolcia37, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Emzet a ja ciagle Ciebie podziwiam ze dajesz radę z bliźniaczkami plus teraz z Bozydarem. Serio.
Jak byłam na pierwszym usg teraz w ciąży z Ignasiem to zapytałam się czy jedno dziecko, a ginekolog ze tak a ja „ufff”.
U nnie w rodzinie zdążały się bliźniaki i jakoś po córce nie wyobrażałam sobie jejx2.
Haha dzięki! Nie wiem jak daje radę 😉Lolcia37 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Haha dzięki! Nie wiem jak daje radę 😉
A co do wiosny to zaczynam mieć już różne rozkminy. Moja Hanka we wtorek kończy 7 mc , co oznacza, że już bardzo blisko powrotu do pracy. Chciałabym znaleźć coś nowego , ale boję bo dostanę umowę na czas określony , we wrześniu żłobek i zacznie się chorowanie, i co już od razu zwolnienie brać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 22:19
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Ja też niezmiennie podziwiam, nie wiem jak dajesz radę przy tak małej różnicy wieku z 3 dzieci sama, jeszcze przy chorobie 😱 Prawdziwa bohaterka z Ciebie 😀
A co do wiosny to zaczynam mieć już różne rozkminy. Moja Hanka we wtorek kończy 7 mc , co oznacza, że już bardzo blisko powrotu do pracy. Chciałabym znaleźć coś nowego , ale boję bo dostanę umowę na czas określony , we wrześniu żłobek i zacznie się chorowanie, i co już od razu zwolnienie brać ?
Jezu mam to samo. Zastanawiam się czy w paznokcie nie isc ale bym kursy musiała porobić czy szukać pracy na cały etat, ale wtedy tylko wchodzi w grę maks 8-16 czy chociaż na część etatu coś nie ogarnąć. Pracowałam w banku więc teraz iść do pracy np w biedronce czy rossmanie to poniżej moich kompetencji, a nie wiem jak szybko znajdę normalną prace i czy chce do niej iść. Macierzyński wiele weryfikuje 😂 -