X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva - z Twojego opisu wygląda jakby to była kwestia czasu. Myślę, że niedługo będzie skok i wskoczy nowa umiejętnośc. Szymon jak teraz fizycznie ruszył, to przestał wydawać dźwięki. Albo rzadko. Uśmiechał się, był kontaktowy, ale jak wcześniej dużo "gadał" to była cisza. Nastąpił skok i wrócił do rozmawiania już sylabami. Ba ba, ła ła, ma ma. Ale dosłownie z tydzień to trwa. On jest z 30.07.

Porównywanie dzieci to najgorsza rzecz jaką może robić rodzic drugiemu. Ale to klasyka gatunku - żłobka, placu zabaw, szkoły... Na każdym etapie będzie takie porównywanie. Kto kiedy odstawił mleko, kto kiedy odpieluchowal dziecko, kto zasuwa na hulajnodze, a kto nie ogarnia🤯 Ja mam kilka tekscikow na takie sytuacje 😉 Jest to moim zdaniem istotne, szczególnie jak dziecko już rozumie, że to o nim mowa. Aaaa no i brawo dla Ali, że potrafi zrobić brawo 😀😀 mega szybko! Zdolniacha.

Lolcia, Papatka idzie wiosna, będzie coraz łatwiej nie? 😉 Szacunek, że dajecie radę z ekipą chorowitkow w domu 💪

Lolcia37, Papapatka, Cerva, Kinia197, justinas lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet a ja ciagle Ciebie podziwiam ze dajesz radę z bliźniaczkami plus teraz z Bozydarem. Serio.
    Jak byłam na pierwszym usg teraz w ciąży z Ignasiem to zapytałam się czy jedno dziecko, a ginekolog ze tak a ja „ufff”.
    U nnie w rodzinie zdążały się bliźniaki i jakoś po córce nie wyobrażałam sobie jejx2.

Emzet92, Lolcia37, Asiasia1 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zauważyłam, że zaczął mi krzyżować stópki na brzuchu. 😕 dziwnie. I tak się próbuje odpychać, no ale wiadomo, że mu to nie idzie.

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Emzet a ja ciagle Ciebie podziwiam ze dajesz radę z bliźniaczkami plus teraz z Bozydarem. Serio.
    Jak byłam na pierwszym usg teraz w ciąży z Ignasiem to zapytałam się czy jedno dziecko, a ginekolog ze tak a ja „ufff”.
    U nnie w rodzinie zdążały się bliźniaki i jakoś po córce nie wyobrażałam sobie jejx2.

Haha dzięki! Nie wiem jak daje radę 😉

Lolcia37 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Haha dzięki! Nie wiem jak daje radę 😉
    Ja też niezmiennie podziwiam, nie wiem jak dajesz radę przy tak małej różnicy wieku z 3 dzieci sama, jeszcze przy chorobie 😱 Prawdziwa bohaterka z Ciebie 😀

A co do wiosny to zaczynam mieć już różne rozkminy. Moja Hanka we wtorek kończy 7 mc , co oznacza, że już bardzo blisko powrotu do pracy. Chciałabym znaleźć coś nowego , ale boję bo dostanę umowę na czas określony , we wrześniu żłobek i zacznie się chorowanie, i co już od razu zwolnienie brać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 22:19

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Ja też niezmiennie podziwiam, nie wiem jak dajesz radę przy tak małej różnicy wieku z 3 dzieci sama, jeszcze przy chorobie 😱 Prawdziwa bohaterka z Ciebie 😀

A co do wiosny to zaczynam mieć już różne rozkminy. Moja Hanka we wtorek kończy 7 mc , co oznacza, że już bardzo blisko powrotu do pracy. Chciałabym znaleźć coś nowego , ale boję bo dostanę umowę na czas określony , we wrześniu żłobek i zacznie się chorowanie, i co już od razu zwolnienie brać ?

Jezu mam to samo. Zastanawiam się czy w paznokcie nie isc ale bym kursy musiała porobić czy szukać pracy na cały etat, ale wtedy tylko wchodzi w grę maks 8-16 czy chociaż na część etatu coś nie ogarnąć. Pracowałam w banku więc teraz iść do pracy np w biedronce czy rossmanie to poniżej moich kompetencji, a nie wiem jak szybko znajdę normalną prace i czy chce do niej iść. Macierzyński wiele weryfikuje 😂

age.png
‹‹ 738 739 740 741 742
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ