Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety ucho na antybiotyk.
Jakieś małe szmery w oskrzelikach.
Inhalacje z berodualu, fenistil antybiotyk. I nasivin jeszcze oczywiście.
Oby tylko przyjmował antybiotyk ☹️ Bo jak będzie pluł jak nurofenem to od razu szpital ☹️☹️😊 -
@klaudia_23, różnie. Czasem wszystko na raz, ale u takich maluchów zdarzało się, że lekki katar, a po paru dniach kaszel i inne dolegliwości. Daj znać po pediatrze jak tam Oski
@Lolcia37, kumam. Mnie chyba też najbardziej dobija gotowanie jak starszak w domu 😂 czas na zabawę w nocy powinien być zakazany, zbyt dobrze znam temat i łączę się w bólu 😂 te dzieci nie mają litości 😂 Bridget jeszcze trochę pograją w kinach więc oby nam się udało 🤞
@Ewappp, brawa dla Ali 🥰 super, że jej to pomogło i że Ty mogłaś się wyspać ☺️
@Asia2000, fajnie, że udało Wam się dojechać i pożegnać. Trudna sytuacja, ale mam nadzieję, że będzie Ci troszkę lżej jak mogłaś uczestniczyć w pogrzebie. A mała się spisała na medal. Skoro lubi trasy to może czas pomyśleć o jakimś planie na wakacje? 🤭 Kurczę, chyba często ostatnio chorujesz co? Bierzesz jakieś witaminy? Co do tropical island bardzo bym chciała pojechać, ale jak byliśmy w Berlinie to Maks miał 9 miesięcy więc uznaliśmy, że bez sensu. Udało się pokorzystal z basenów? Na kapibary nie zdążyliśmy bo o konkretnych godzinach są i byśmy musieli czekać 1,5 h więc innym razem jak już młodszy podrośnie
@Papapatka, przykro mitrzymam kciuki ze wszystkich sił by jednak udało się w domu 🫂
Papapatka, Lolcia37, Asia2000 lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Papapstka przykro mi, oby obyło się bez szpitala. A fenistil nie jest od alergii?
U nas osłuchowo czysto, gardło ładne, uszy też ładne. Od razu zapytała czy jadł może Jabłko. Bo teraz coś pyli i zachodzą reakcje krzyżowe właśnie z jabłkiem. A Oskar ostatnio jadł większość kaszek z jabłkiem. Także powiedziała, że albo alergia bo typowe objawy (katar i taka jakby chrypka) lub lekkie przeziębienie.
Asiasia1 u niego to jest taki katar że leci ciurkiem z nosa i nawet odciąganie pomaga na 5 min 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 16:22
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Papapatka wrote:Niestety ucho na antybiotyk.
Jakieś małe szmery w oskrzelikach.
Inhalacje z berodualu, fenistil antybiotyk. I nasivin jeszcze oczywiście.
Oby tylko przyjmował antybiotyk ☹️ Bo jak będzie pluł jak nurofenem to od razu szpital ☹️☹️😊
Trzymam kciuki, żeby ładnie Ignaś wypijał antybiotyk. Oby szybko zdrowiał 😘04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Klaudia fenistil jest od alergii ale właśnie ma hamować/ zagęszczać katar. Prowadzi nas dobra lekarka, przy rsv wszystkie chwyty dozwolone. Ufam jej.
Antybiotyku ma 4 ml. Udało nam się podać teraz pierwsza dawKe.
Kontrole mamy w czwartek, za dwa dni.
Poprawa powinna nastąpić w ciągu 3 dni. Albo poprawa albo pogorszenie i szpital. -
@Asiasia-ja zerkam co ma do zaproponowania na FB >dziecko w Trojmiescie" i stad wiem ze w papugarni sa kapibary:) i tam tez byly wypisane godziny kiedy mozna je zobaczyc. Generlnie czerpe pomysly z jej strony:). Korzystasz tez?
Ten wyjazd faktycznie byl duchowy i chodz smutny to staralam sie jakos aby byl mimo wszystko wyjatkowy:). Na razie z mezem mamy dosc podrozy, hihi. 3, 5 tysiaca kilometrow w niespelna trzy tygodnie to dosc sporo:) a kazdy hotel mial basn wiec tak jak kocham wode tak obecnie denerwuje mnie kapiaca nawet z kranu a jak dzis przyszlo przypomneinei zaplac za basen to.....
Co do Tropical Islands to tak wymoczylismy sie za wszystkei czasy. Parno tam i jest naprawde jest co robic. Mielismy tam nocleg bo to sie wbrew pozorom oplaca ale faktycznie najwiecej skorzysta juz taki maly czlowieczke co chodzi, zeby chociaz z tym malych atrakcji mogl korzystac bo tak pozostaje duzy basen czyli nic oryginalnego. Starsza siosta byla w swoim zywiole i ona to juz nie wiedziala z czego korzystac:). A ja z tym kaszlem na zmiane z mezem jej towarzyszylismy na rekach zawsze z mala:).
-
Papapatka wrote:Czy wiecie gdzie w Warszawie można wypożyczyć pulsykaometr dla niemowlaka? Taki na stopę bo mierzymy zwykłym a to trzeba dobrze ułożyć palec i już miałam 5x zawał?
Papapatka i jak sutuacja? Znalazlas cos?
Ja jak szukalam ktg na wynajem to dzwonilam po firmach sprzedajacych( dystrybutorach) i ini podawali mi tych co wynajmuja. Bylo dosc sporo w warszawie sprawdzilam swoje namiary ale nie maja pulsometru:(. A uzywany na olx?
U nas zaczyna sie pokaszlywanie😞…Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 09:03
-
Asia2000 wrote:Papapatka i jak sutuacja? Znalazlas cos?
Ja jak szukalam ktg na wynajem to dzwonilam po firmach sprzedajacych( dystrybutorach) i ini podawali mi tych co wynajmuja. Bylo dosc sporo w warszawie sprawdzilam swoje namiary ale nie maja pulsometru:(. A uzywany na olx?
U nas zaczyna sie pokaszlywanie😞…
Saturacje mamy 98. Jest Ok. Pulsyksometru na stopę nie znalazłam, mierze mu na palec ale już wiem jak to robić.
Już mu nie leci z nosa, zrobiła się gęsta wydzielina. Nie ma już gorączki. W końcu jest bardziej żywy, oczy na szeroko otwarte.
Ale wczoraj na wieczór torby do szpiatala spakowalam i stoją na przedpokoju. Rsv jest nieprzewidywalne.
Antybiotyk bierze. Jest w przy tym mnóstwo walki, śpiewania, głupich min i nawet dostał telefon z bajka ale nie podziałało.
Jedyne co to dzisiaj chrypi. Bardzo, jakby głos stracił. Jutro na 17 wizyta.
A robiłaś test? Podejrzewasz rsv? -
Papapatka wrote:Saturacje mamy 98. Jest Ok. Pulsyksometru na stopę nie znalazłam, mierze mu na palec ale już wiem jak to robić.
Już mu nie leci z nosa, zrobiła się gęsta wydzielina. Nie ma już gorączki. W końcu jest bardziej żywy, oczy na szeroko otwarte.
Ale wczoraj na wieczór torby do szpiatala spakowalam i stoją na przedpokoju. Rsv jest nieprzewidywalne.
Antybiotyk bierze. Jest w przy tym mnóstwo walki, śpiewania, głupich min i nawet dostał telefon z bajka ale nie podziałało.
A robiłaś test? Podejrzewasz rsv?
Cieszę się że już lepiej, mam nadzieję że najgorsze za Wami 🤞 -
Papapatka wrote:Saturacje mamy 98. Jest Ok. Pulsyksometru na stopę nie znalazłam, mierze mu na palec ale już wiem jak to robić.
A robiłaś test? Podejrzewasz rsv?
maz wlasnie jedzie z pracy z testami. Ja mam wszystko co opisane ale wiadomo inaczej dorosly. zaraz sie pobadamy. -
Matko jedyna, przecież to marzec. Te choroby miały już odpuszczać🤯
U nas nebbud nie pomógł. Ada zaczęła skracać słowa i męczył ja napadowy kaszel. Pojechałam na kontrole do laryngolog (angina), a ta na mnie naskoczyła, że przyjezdzam z dzieckiem kaszlącym jak 150. Od strony gornych dróg jest okej i ona tu nie ma nic do roboty, bo z takim kaszlącym dzieckiem to się na sor jedzie jak są duszności 😬 no to jej wygarnęłam, że ja mam dość takiego odsyłania i że chyba jest jakaś przyczyna, że ona tak choruje. Że wszyscy mnie odsyłają od alergologa, do laryngologa, do pulmonologa, do pediatry i w koło 🤯 finalnie łzy już mi pociekły z bezsilności. Ostatni raz do niej poszłam, zero empatii. Umówiłam znów wizytę do pediatry, no i po niespełna dobie od ostatniej wizyty u pediatry pełno świstów. Dostaliśmy ventolin do nebbudu i już jest lepiej. Testy ujemne, gorączka po 38-39. Gówno jakieś nas dopadło. Druga pediatra widać że stara wyga, odesłała nas znowu do alergologa 🤯🤯😬 mamy wizytę u Kosmedy 13 marca, chciałam przyspieszyć ale ma urlop. Nie wiem już komu ufać. Oczywiście gadam wszystkim o tym zasranym leku na naczyniaki (od stycznia ma zwiększona dawkę i to pierwsza infekcja i już obturacja oskrzelowa), ale nikt nie łączy kropek. Ewidentnie ten lek jej skurczą naczynia w infekcji, nikt tego nie kuma. Napisałam do prowadzącej, napisałam do speca z Gdańska, sama zeszłam z dawki tego leku. Jestem załamana i czuję się w dupie.
Przy tym oczywiście Sara kaszle mokro, pojawia się gorączka. Szymon wlansie zaczyna kasłać 😬😬😬😬😬😬 jutro powtórzę test i lecimy od rana do pediatrów. Dzięki Bogu za Enel med, w poz to chyba był musiała stać w kolejce od 6 rano by dostać "numerek".
Trzymam za was kciuki nieustannie, módlcie się za mnie bym nie zwariowała 🫠
Aaaa i dziś rano nasza Whisky dostała cieczki i zasrala całą łazienkę (szanuje, mądry pies, prawie się odspacerowal)😂
Olbas aplikuje na podpaskę i przyklejam dziecku za głową w łóżeczku.
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet, Tobie naprawdę medal się należy…jesteś bardzo dzielna i ogarnięta we wszystkim. Na prawdę podziwiam Cię i pełen szacunek. Trzymam mocno kciuki żeby nie okazało się nic poważnego. Daj znać jutro na spokojnie jak wizyty i testy.
U nas każda kupa to jest śluz. Wiec to z pewnością katar, flegma. Strasznie dużo tego, ale mam nadzieje ze wszystko idzie do kupy, a nie do płuc.
Ignas odzyskał dzisiaj siły. Teraz bawi się już 5-ta godzinę z rzędu. Oczy jak 5 zł. Niestety problem znowu z podaniem antybiotyku. Ale się nie poddajemy i podajemy. Dzisiaj już czwarta dawka. Jeszcze 16… 🤦♀️Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Emzet, Tobie naprawdę medal się należy…jesteś bardzo dzielna i ogarnięta we wszystkim. Na prawdę podziwiam Cię i pełen szacunek. Trzymam mocno kciuki żeby nie okazało się nic poważnego. Daj znać jutro na spokojnie jak wizyty i testy.
U nas każda kupa to jest śluz. Wiec to z pewnością katar, flegma. Strasznie dużo tego, ale mam nadzieje ze wszystko idzie do kupy, a nie do płuc.
Ignas odzyskał dzisiaj siły. Teraz bawi się już 5-ta godzinę z rzędu. Oczy jak 5 zł. Niestety problem znowu z podaniem antybiotyku. Ale się nie poddajemy i podajemy. Dzisiaj już czwarta dawka. Jeszcze 16… 🤦♀️
Wlansie tak też pamiętam rsv - dużo śluzu w kupie i wymioty flegma. Pewnie macie probiotyk? Przy bliźniaczkach, w szpitalu zalecali dicoflor + esputicon na bolibrzuchy. Dzielni jesteście z tym antybiotykiem 💪 brawo dla Ignasia, że przyjmuje lek. Trzymam kciuki za Was!
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet , ale Ci się trafiło wstrętne babsko z tej laryngolog, najlepiej ze zdrowymi dziećmi chodzić po lekarzach. Takie głupie pytanie ale czy jak masz w imid prowadzącą od naczyniaka to nie mogą ją tam alergologiczne i laryngologiczne przebadać żeby przyjąć jakieś wspólne stanowisko , jak Ade leczyć w razie infekcji?
Daj znać jak tam wizyta u pediatry ?
Papapatka jak Ignaś ?04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
@Asia2000, taaak, obserwuję na ig bo nie mam fb 😁 pomimo okoliczności cieszę się, że udało Wam się pokorzystać z atrakcji
jak testy?
@Asia2000, Lolcia37, ale że 7? ❤️ Kiedy 🥲 choć Oski to już w ogóle 9 🙈
@klaudia_23, wprowadzili już ten urlop macierzyński dodatkowy dla wczesniaków? Bo już nie pamiętam kiedy weszło w życie i czy obowiązuje też osoby, które były w trakcie urlopu macierzyńskiego jak zatwierdzili 🤔 łapiesz się?
@Papapatka, daj znać po kontroli 🤞podawanie leków takim maluchom jest okropne 🙈
@Emzet92, ja pr🤬🤬🤬 no przecież tak się nie da funkcjonować. To mnie najbardziej wkurza w opiece medycznej. Odsyłanie z kwitkiem i bądź tu mądra, zrób ene due i wybierz kto może mieć rację 🤦 z całego serca współczuję 🥲 bezsilność jest najgorsza, zwłaszcza gdy w grę wchodzi maluch 🫂 daj znać jak po potrójnym pediatrze 😬
A ja jestem cepem. Złamałam podstawową zasadę macierzyństwa. Jak dziecko śpi to wiej i nie oddychaj. Małemu 4 górne zęby idą na raz, 3 się przebiły i idą meeeega powoli i od iluś dni jest wrzask trwający całą dobę. Przeciwbólowe, żele, no nic nie pomaga. Wczoraj już wymiekalam psychicznie. O dziwo jak przyszedł moment usypiania to poszło mi sprawnie. 40 min i spał, udało mi się go od siebie odkleić, odczekalam 10 min czy się obudzi, spał dalej i to był taki kontrast ok całym dniu gdy był spuchnięty od płaczu jak tak słodko spał, że dałam mu arcydelikatnego buziaka w główkę i co? Obudziłam go 😂😂😂 mogłam się wkurzać co najwyżej tylko na siebie. Później usypiałam drugie tyle. Ogólnie nocndo kitu albo jeden się budził i płakał, albo drugi bo pierwszy go budził i jestem jak zombie. ALE dzisiaj robię coś dla siebie. Idę na masaż, dostałam voucher na urodziny. W sumie w tym roku dostałam 2, chyba ludzie myślą, że muszę się odstresować 🤭😂
Kinia197, Asia2000 lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙