X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Trzymam kciuki :) ja tez mam jutro wizytę,kolo 16 ;)

Ja też mam jutro wizytę na 11:20, trzymajcie kciuki :) Mam nadzieję że wszystko ok, dziś mam mdłości od rana cały dzień. Męczące..

Anhydra, emi2016, Malinka7, OlaWi lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Bardzo. Ale chyba najbardziej jest rozczulony tym widokiem mąż :) .

Ja to dzisiaj mam mieszankę uczuc- od poczucia ulgi i szczęścia do złości, frustracji i bezsilności. Kiedyś Bobo opowiem do jakich krytycznych stanów mnie doprowadzało przed urodzeniem! ;)

Domi za tydzień prenatalne!

Idę jutro na wizytę po 5 tygodniach, dobrze że 3tyg temu podgladalam Krewetke u znajomej n ausg bo bym oszalala :) ciekawe ile urosła, 3tyg temu bylo malutko :/

A za tydzień prenatalne i po nim jak wszystko będzie dobrze w nagrodę zabiorę się na sushi, zgrillowane ale sushi :)

Anhydra, Smerfelinka, Marimiko, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A za tydzień prenatalne i po nim jak wszystko będzie dobrze w nagrodę zabiorę się na sushi, zgrillowane ale sushi :)

Ajjj, ale bym zjadla sushi, uwielbiam :-) ja mam dopiero za miesiac prenatalne, zazdroszcze ze masz juz tak blisko koniec tego trymestru

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ajjj, ale bym zjadla sushi, uwielbiam :-) ja mam dopiero za miesiac prenatalne, zazdroszcze ze masz juz tak blisko koniec tego trymestru

Przyznam się, zupełnie szczerze,że przez te 5tygodni od wizyty nic mnie jakoś specjalnie nie martwiło ani stresowało. Po prostu będzie dobrze i koniec... A dzisiaj jestem mega zestresowana, boję się i marzę, żeby usłyszeć że moja Krewetka ma się świetnie, a ja mogę po cichutku planować zmiany w domku pod nowego członka rodziny...

Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam prenatalne w piątek tj 11+1 niby tak wyznaczyli, ale czy to nie za wcześnie?

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne wykonuje się w przedziale 11-14 tydzień, jak będzie fasolka za mała to zaproszą Cię tydzień później. Ja celowo umówiłam się pod koniec 12tygodnia, żeby mieć pewność że moja Krewetka będzie odpowiedniej wielkości :)

Sylvka lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema laski. Od 14 do 23 spałam :D tadam! Pewnie znowu spać nie będę mogła, ale trudno się mówi :P

Po pierwsze:
    Anhydra - bardzo, bardzo się cieszę, że wszystko wporzo z dzidziuchem <3

Po drugie:
    taką miałam ochotę na KFC, że pobrałam nad ranem kupony na telefon :D ale o 7 rano naszło mnie na cebularze i zrobiłam 2 blachy... zjadłam 2 i umarłam ze szczęścia ;)
    ale to oczywiście nie koniec, bo pojechaliśmy do Jeleniej do pączkarni i zjadłam big pączka (złożony jak hot-dog) z bitą śmietaną i nutellą. A do domu wzięłam z orzechem laskowym i snickersa. Obłęd <3

Po trzecie:
    weszłam do H&M ale działu dla ciężarnych nie mają :(

I po czwarte:
    weszłam do lumpka i kupiłam spodenki, bluzę, sweterek i jeansy dla dzidziutka. Naszło mnie jakoś, to co będę sobie odmawiać ;)

A teraz zabieram się za pakowanie ciuchów, w których już nie pochodzę. Jutro nie mąż wyniesie na strych :)

Anhydra, OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi- ja gdyby nie te krwawienia, to ciążę też powiedzialabym, że przechodzę bezproblemowo i prawie ksiąžkowo. Objawy na danych etapach miałyśmy podobne (w sensie ekspansja talii ;), mdłości, problemy ze snem itp.), wiec na pewno u Cienie też wszystko ok.

Sylvka- co fo terminu USG prenatalnych to tak jak pisze Domi, przedział jest szeroki. Przy za małym Bobo, może być kiepsko widać, przy za dużym też niedobrze- bo już wtedy dziecko odchyla główkę i ciężko złapać niektóre parametry np. przyziernosc karkową.Dużo zależy od praktyki lekarza. Skoro taki termin Ci wyznaczyli- to znaczy, że ok. W najgorszym przypadku, przyjdziesz tydz później jeszcze raz. Gorzej to być za pòźno, bo wtedy już po ptakach ;) .

Co do KFC i innego "zdrowego jedzenia" ;)
    Ja też mam czasami taka ochotę, że trudno mi się powstrzymać. Generalnie jak już mam "napad" to staram się wybierać jakieś sałatki czy inne "zdrowsze" dania, co by sumienie uspokoić, no ale od czasu do czasu to i cheesburger wjedzie :). Hehe a potem Bobo 2 metry :P

OlaWi, Domi_tur, Sylvka lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj kciuki za wizytę Kayamy, Emi i Krewetkę Domi ❤

Malinowa Panienka, emi2016, Domi_tur, Sylvka lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty dziewczyny :)

U mnie prenatalne pewnie będzie w lutym na początku. Teraz jestem w 9tc. Ale i tak szybko czas leci.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mam prenatalne 29 stycznia, będzie to u mnie 12+3, więc liczę że tak w sam raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:39

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypało nas i nadal sypie... w nocy spadło chyba ze 40 cm śniegu... nie wyjadę autem, nie ma bata! Pług był rano, ale już śladu nie ma po nim!

Kciuki za wizyty!

plinka89 lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • redken Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wczoraj miałam kolejną wizytę. Bąbel ma 35mm, serduszko bije 167/'. Widać było, że sobie śpi ;)
    A co do teorii Ramziego o ktorej ktoś wcześniej wspominał to kosmówkę mam po lewej sronie czyli dziewczyna ;) ale z malowaniem pokoju i ciuchami jednak się jeszcze wstrzymam ;)
    Na prenatalne zapisana jestem 26.01 (12t4d)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 07:52

Marimiko, Malinka7, OlaWi, Anhydra, Misi@, Sylvka, Chimera, Limerikowo lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem w stanie nadrobić wszystkich 150 stron , wybaczcie. Ale chciałabym wiedzieć czy pracujecie czy jesteście na zwolnieniu? Ja w 6 tygodniu zgłosiłam się do szpitala z powodu plamienia i teraz mam L4 do 16.01 i lekarz mi powiedział, że jeśli będę chciała to przedłuży mi zwolnienie. Biję się z myślami, bo w pierwszej ciąży chodziłam do pracy do 8 miesiąca. A tu początek i już L4. Wiem, że każda ciąża inna ale obawiam sie, że jajko zniosę jeśli będę miała do końca zwolnienie. Z drugiej strony dzidziuś najważniejszy! Jak to jest u Was?

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    ja też 22.01 :-)

Tez mam prenatalne 22.01!! I to az dwa, od mojego gina priv i na nfz :)

Gratuluję udanych wizyt!

Dziś moje kochane zaczynam 12 tydzień!!!!!

Jupiiiii!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 08:24

Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie jakieś witaminki? Jeśli tak, to jakie?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Tez mam prenatalne 22.01!! I to az dwa, od mojego gina priv i na nfz :)

Gratuluję udanych wizyt!

Dziś moje kochane zaczynam 12 tydzień!!!!!

Jupiiiii!!!!!!!

Na kiedy masz termin czy tak jak ja 1 sierpnia?
    Pozdrawiam

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka gadała mi miesiąc temu o tej kosmówce, że po prawej i na prenatalnych lekarz powiedział, że prawdopodobnie chłopak więc brzuch ochrzczony Filip. A tu przychodzi badanie Nifty i będzie Nina :) czyli sprawdzalnosc podobna do mojego wróżenia z fusów :)

Smerfelinka, Marimiko lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki!

Ja dziś wstałam z takimi zawrotami głowy, że masakra. Na szczęście w robocie zapowiada się spokojny dzień, więc zadzwoniłam po urlop i wracam w kime, bo w nocy to nie spałam za wiele-ciagle z boku na bok :/

Ja mam prenatalne 29 stycznia, będzie to u mnie 12+3, więc liczę że tak w sam raz.

ja tez dzis nie moglam dojsc do siebie, tak mnie glowa bolala, a jeszcze musialam do labu isc na badania...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Zasypało nas i nadal sypie... w nocy spadło chyba ze 40 cm śniegu... nie wyjadę autem, nie ma bata! Pług był rano, ale już śladu nie ma po nim!

Kciuki za wizyty!

u mnie tez zaspy, jakich chyba jeszcze nie widziałam...

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ