Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam dzisiaj na zakupach z nadzieją na kupienie legginsów, ale okazało się że nie mają w naszym h&m działu dla ciężarówek
za to w c&a mieli, ale getry za 99zeta to moim zdaniem przesada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:38
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z Bobo wszystko ok. Fika i macha...widać, że krwiak mu jakoś nie przeszkadza. Bicie serca 165bpm.
Wygląda na to, że muszę się oswoić z widokiem sporej ilosci krwi póki co... krwiak jest poniżej kosmowki, wiec nie stwarza dużego niebezpieczeństwa.
Dziękuję za kciuki ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:15
Chimera, Domi_tur, emi2016, Karola1988, Smerfelinka, OlaWi, redken, Marimiko, Sylvka, Natalia1992, kayama, magnolia29, Reniiata, Agagusia, plinka89, natty85, Alfa_Centauri, wiki2, Limerikowo, Malinowa Panienka, Misi@, Malinka7 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Dziewczyny z Bobo wszystko ok. Fika i macha...widać, że krwiak mu jakoś nie przeszkadza. Bicie serca 165bpm.
Wygląda na to, że muszę się oswoić z widokiem sporej ilosci krwi póki co... krwiak jest poniżej kosmowki, wiec nie stwarza dużego niebezpieczeństwa.
Dziękuję za kciuki ❤
No i cudnie ❤️ ile urosło bobo, metr? -
Anhydra wrote:Dziewczyny z Bobo wszystko ok. Fika i macha...widać, że krwiak mu jakoś nie przeszkadza. Bicie serca 165bpm.
Dziękuję za kciuki ❤
Bardzo się cieszę!to na prawdę dobra wiadomość! Oby więcej takich wiadomości, czy to nie jest urocze jak maleństwo macha?!
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Umówiłam się na prenatalne. Część z Was chyba bierze aspiryne, heparynę, acard itp. co wynika z nadkrzepliwości. U mnie mutacja mthfr i dowiedziałam się, że jest to wskazanie do darmowego badania prenatalnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:46
-
OlaWi wrote:Bardzo się cieszę!
to na prawdę dobra wiadomość! Oby więcej takich wiadomości, czy to nie jest urocze jak maleństwo macha?!
Bardzo. Ale chyba najbardziej jest rozczulony tym widokiem mąż.
Ja to dzisiaj mam mieszankę uczuc- od poczucia ulgi i szczęścia do złości, frustracji i bezsilności. Kiedyś Bobo opowiem do jakich krytycznych stanów mnie doprowadzało przed urodzeniem!
Domi za tydzień prenatalne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:44
OlaWi lubi tę wiadomość
Anhydra super ze maluch ma się dobrze
Ja staram sie wyluzowac i nie myslec o tym serduszku mojego malucha. 22stycznia mówiłam się na usg prenatalne i mam nadzieję że wszystko będzie okAnhydra, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyOlaWi wrote:Umówiłam się na prenatalne. Część z Was chyba bierze aspiryne, heparynę, acard itp. co wynika z nadkrzepliwości. U mnie mutacja mthfr i dowiedziałam się, że jest to wskazanie do darmowego badania prenatalnego.
Naprawde? Mam mutacje homozygotyczna 677c, bardzo chetnie bym zaoszczedzila w zwiazku z tym 600 zla gdzie sie o tym dowiedzialas?
-
Frida91 wrote:Anhydra super ze maluch ma się dobrze
Ja staram sie wyluzowac i nie myslec o tym serduszku mojego malucha. 22stycznia mówiłam się na usg prenatalne i mam nadzieję że wszystko będzie ok
A poprzednie pomiary ile wskazywały uderzeń na min?
Kiedyś czytałam, że niepokojącym objawem jest poniżej 100 i powyżej 180 bpm. Kurcze, wiem że łatwo się pisze, ale trzeba pamiętać, że to są dane statystyczne i populacyjne- dane usrednione. I nie jest powiedziane, że jak ktoś ma 99 lub 181 to jest źle a 101 i 179 to ok...W każdym przypadku trzeba dokonać bardziej złożonej oceny rozwoju plodu- czy CRL ok, czy kosmówka ok itd.
U Ciebie przecież wszysto w normie.Frida91 lubi tę wiadomość
baileys wrote:Naprawde? Mam mutacje homozygotyczna 677c, bardzo chetnie bym zaoszczedzila w zwiazku z tym 600 zl
a gdzie sie o tym dowiedzialas?
Ja spytałam w tym ośrodku gdzie zalecił lekarz żeby zrobić - u mnie Sonomedico. Najlepiej zadzwoń. Żadne ivf nie jest wskazaniem, ale mutacje już tak. Tak mi dzisiaj powiedziała Pani w rejestracji. Tylko kazała wziąć xero mutacji. Pytała też o pobyty w szpitalu. Więc chyba trzeba przygotować listę schorzeń i pytać. Podobno jak w rodzinie są to też, ale najlepiej zapytać u źródła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 20:17
-
Anhydra cieszę sie bardzo:)
Od godziny mam jakies dziwne bóle na samym dole brzucha:( krotkie, ale mocne, miejscowo ni to ukłucia ni to takie jakby chwilowe ‚porazenie’, 3 razy sie powtórzyło. Nie wiem czy sie martwić...
jutro wizyta na 14:20, mam nadzieje ze z naszym bimbo wszystko Ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 20:18
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Anhydra cieszę sie bardzo:)
Od godziny mam jakies dziwne bóle na samym dole brzucha:( krotkie, ale mocne, miejscowo ni to ukłucia ni to takie jakby chwilowe ‚porazenie’, 3 razy sie powtórzyło. Nie wiem czy sie martwić...
jutro wizyta na 14:20, mam nadzieje ze z naszym bimbo wszystko Ok.
Trzymam kciukija tez mam jutro wizytę,kolo 16
Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Dziewczyny - pożyczyłam od mamy wyciskarkę wolnoobrotowa i pije soczek buraków duzo+jabłko+pomarańcza+kawalek imbiru - polecam. Zdrowie wszystkich naszych maluszków! Stwierdziłam ze oprocz kanapek musze cos odżywczego jesc, jestem po wizyciecw ekosklepie zaopatrzona w 2 kg marchwi i 2 kg buraków, reszta dodatków z domu. Bede testowała rozne kombinacje.
Ps. Anhydra - trzymam kciuki za wizyte.
ja tego typu soki pilam namiętnie na koncowce ciąży -
Anhydra wrote:A poprzednie pomiary ile wskazywały uderzeń na min?
Kiedyś czytałam, że niepokojącym objawem jest poniżej 100 i powyżej 180 bpm. Kurcze, wiem że łatwo się pisze, ale trzeba pamiętać, że to są dane statystyczne i populacyjne- dane usrednione. I nie jest powiedziane, że jak ktoś ma 99 lub 181 to jest źle a 101 i 179 to ok...W każdym przypadku trzeba dokonać bardziej złożonej oceny rozwoju plodu- czy CRL ok, czy kosmówka ok itd.
U Ciebie przecież wszysto w normie.Anhydra lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Witajcie dziewczyny:) dawno mnie nie było. Mąż miał urlop i przerwę świąteczną, wiec brakowało czasu na forum
teraz nie mam jak Was nadrabiac, mam nadzieję, że dzidziusia maja się dobrze, a mamusie mają wspaniałe nastroje:) ja w poniedziałek byłam na kolejnej wizycie
dzidziuś ma już 3cm, ładnie rośnie i wszystko jest w porzadku:) pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:*
Anhydra, emi2016, Smerfelinka, Misi@, Marimiko, Malinka7, OlaWi, Agagusia, Limerikowo, smeg lubią tę wiadomość