X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na zakupach z nadzieją na kupienie legginsów, ale okazało się że nie mają w naszym h&m działu dla ciężarówek :( za to w c&a mieli, ale getry za 99zeta to moim zdaniem przesada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:38

Anhydra lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Bobo wszystko ok. Fika i macha...widać, że krwiak mu jakoś nie przeszkadza. Bicie serca 165bpm.

Wygląda na to, że muszę się oswoić z widokiem sporej ilosci krwi póki co... krwiak jest poniżej kosmowki, wiec nie stwarza dużego niebezpieczeństwa.
    Dziękuję za kciuki ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:15

Chimera, Domi_tur, emi2016, Karola1988, Smerfelinka, OlaWi, redken, Marimiko, Sylvka, Natalia1992, kayama, magnolia29, Reniiata, Agagusia, plinka89, natty85, Alfa_Centauri, wiki2, Limerikowo, Malinowa Panienka, Misi@, Malinka7 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny z Bobo wszystko ok. Fika i macha...widać, że krwiak mu jakoś nie przeszkadza. Bicie serca 165bpm.

Wygląda na to, że muszę się oswoić z widokiem sporej ilosci krwi póki co... krwiak jest poniżej kosmowki, wiec nie stwarza dużego niebezpieczeństwa.
    Dziękuję za kciuki ❤

No i cudnie ❤️ ile urosło bobo, metr? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:39

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    No i cudnie ❤️ ile urosło bobo, metr? :)

Hehe...tym razem nie mierzyliśmy, co by nie wpędzać Bobo w kompleksy ;)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

Dziękuję za kciuki ❤

Bardzo się cieszę! <3 to na prawdę dobra wiadomość! Oby więcej takich wiadomości, czy to nie jest urocze jak maleństwo macha?! <3

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na prenatalne. Część z Was chyba bierze aspiryne, heparynę, acard itp. co wynika z nadkrzepliwości. U mnie mutacja mthfr i dowiedziałam się, że jest to wskazanie do darmowego badania prenatalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:46

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Bardzo się cieszę! <3 to na prawdę dobra wiadomość! Oby więcej takich wiadomości, czy to nie jest urocze jak maleństwo macha?! <3

Bardzo. Ale chyba najbardziej jest rozczulony tym widokiem mąż :) .

Ja to dzisiaj mam mieszankę uczuc- od poczucia ulgi i szczęścia do złości, frustracji i bezsilności. Kiedyś Bobo opowiem do jakich krytycznych stanów mnie doprowadzało przed urodzeniem! ;)

Domi za tydzień prenatalne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:44

OlaWi lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra super ze maluch ma się dobrze :)
    Ja staram sie wyluzowac i nie myslec o tym serduszku mojego malucha. 22stycznia mówiłam się na usg prenatalne i mam nadzieję że wszystko będzie ok :)

Anhydra, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj usmażyłam racuchy drożdżowe i nawet dziecko zjadło z cukrem pudrem a to wybredne dziecko jest :).

Misi@ lubi tę wiadomość

06837800ba.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja staram sie wyluzowac i nie myslec o tym serduszku mojego malucha. 22stycznia mówiłam się na usg prenatalne i mam nadzieję że wszystko będzie ok :)

ja też 22.01 :-)

Frida91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Umówiłam się na prenatalne. Część z Was chyba bierze aspiryne, heparynę, acard itp. co wynika z nadkrzepliwości. U mnie mutacja mthfr i dowiedziałam się, że jest to wskazanie do darmowego badania prenatalnego.

Naprawde? Mam mutacje homozygotyczna 677c, bardzo chetnie bym zaoszczedzila w zwiazku z tym 600 zl ;-) a gdzie sie o tym dowiedzialas?

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

A poprzednie pomiary ile wskazywały uderzeń na min?
    Kiedyś czytałam, że niepokojącym objawem jest poniżej 100 i powyżej 180 bpm. Kurcze, wiem że łatwo się pisze, ale trzeba pamiętać, że to są dane statystyczne i populacyjne- dane usrednione. I nie jest powiedziane, że jak ktoś ma 99 lub 181 to jest źle a 101 i 179 to ok...W każdym przypadku trzeba dokonać bardziej złożonej oceny rozwoju plodu- czy CRL ok, czy kosmówka ok itd.
    U Ciebie przecież wszysto w normie.

Frida91 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra bardzo się cieszę :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Naprawde? Mam mutacje homozygotyczna 677c, bardzo chetnie bym zaoszczedzila w zwiazku z tym 600 zl ;-) a gdzie sie o tym dowiedzialas?

Ja spytałam w tym ośrodku gdzie zalecił lekarz żeby zrobić - u mnie Sonomedico. Najlepiej zadzwoń. Żadne ivf nie jest wskazaniem, ale mutacje już tak. Tak mi dzisiaj powiedziała Pani w rejestracji. Tylko kazała wziąć xero mutacji. Pytała też o pobyty w szpitalu. Więc chyba trzeba przygotować listę schorzeń i pytać. Podobno jak w rodzinie są to też, ale najlepiej zapytać u źródła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 20:17

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra cieszę sie bardzo:)
    Od godziny mam jakies dziwne bóle na samym dole brzucha:( krotkie, ale mocne, miejscowo ni to ukłucia ni to takie jakby chwilowe ‚porazenie’, 3 razy sie powtórzyło. Nie wiem czy sie martwić...
    jutro wizyta na 14:20, mam nadzieje ze z naszym bimbo wszystko Ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 20:18

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Anhydra cieszę sie bardzo:)
    Od godziny mam jakies dziwne bóle na samym dole brzucha:( krotkie, ale mocne, miejscowo ni to ukłucia ni to takie jakby chwilowe ‚porazenie’, 3 razy sie powtórzyło. Nie wiem czy sie martwić...
    jutro wizyta na 14:20, mam nadzieje ze z naszym bimbo wszystko Ok.

Trzymam kciuki :) ja tez mam jutro wizytę,kolo 16 ;)

Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny - pożyczyłam od mamy wyciskarkę wolnoobrotowa i pije soczek buraków duzo+jabłko+pomarańcza+kawalek imbiru - polecam. Zdrowie wszystkich naszych maluszków! Stwierdziłam ze oprocz kanapek musze cos odżywczego jesc, jestem po wizyciecw ekosklepie zaopatrzona w 2 kg marchwi i 2 kg buraków, reszta dodatków z domu. Bede testowała rozne kombinacje.
    Ps. Anhydra - trzymam kciuki za wizyte.

ja tego typu soki pilam namiętnie na koncowce ciąży ;)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A poprzednie pomiary ile wskazywały uderzeń na min?
    Kiedyś czytałam, że niepokojącym objawem jest poniżej 100 i powyżej 180 bpm. Kurcze, wiem że łatwo się pisze, ale trzeba pamiętać, że to są dane statystyczne i populacyjne- dane usrednione. I nie jest powiedziane, że jak ktoś ma 99 lub 181 to jest źle a 101 i 179 to ok...W każdym przypadku trzeba dokonać bardziej złożonej oceny rozwoju plodu- czy CRL ok, czy kosmówka ok itd.
    U Ciebie przecież wszysto w normie.
    Wczesniej nie mialam pomiaru ile uderzeń... No wlasnoe to mnie pociesza ze to tylko liczba i praktycznie wpisuje sie w te normy a wielkosc crl i reszta jest ok wiec chyba niepotrzebnie panikuje...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) dawno mnie nie było. Mąż miał urlop i przerwę świąteczną, wiec brakowało czasu na forum :) teraz nie mam jak Was nadrabiac, mam nadzieję, że dzidziusia maja się dobrze, a mamusie mają wspaniałe nastroje:) ja w poniedziałek byłam na kolejnej wizycie :) dzidziuś ma już 3cm, ładnie rośnie i wszystko jest w porzadku:) pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:*

Anhydra, emi2016, Smerfelinka, Misi@, Marimiko, Malinka7, OlaWi, Agagusia, Limerikowo, smeg lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ