X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam suche wargi, ale to chyba trochę od wymiotów.. Kąciki na szczęście mi się nie robią. Mam taką pomadkę nivea w kulce i nią smaruję. :-)

Myślę, że tym porodem to mi jeszcze przejdzie, ale szok straszny dla pierworódki.. a ja się mega krępuje, każda zmiana lekarza zanim zaszłam w końcu w ciążę to był stres ogromny.. Ten typ tak ma.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama miałam chęć pooglądać porody (ciekawska jestem), ale chyba sobie odpuszczę jednak :-D
    Mi brzuszek też już trochę wywaliło, ale ja to widzę, czy inni też to nie wiem. Ale wieczorem to już baaaardzo widać :-) ale się cieszę i nie mogę się doczekać jak będzie już taki piękny ciążowy, okrągły :-)
    Chyba tez będę się powoli rozglądała za jeansami ciążowymi, bo kupiłam rozmiar większe ale i tak mi w nich niewygodnie. Najgorzej jak siedzę.

I najważniejsze, byłam wczoraj prywatnie u ginekologa. Dowiedziałam się jak to h nas wygląda z badaniami prenatalnymi. I miałam USG. Nasze maleństwo ma już ponad 3 cm i pięknie ruszało rączkami i nóżkami. Serduszko pięknie bije. Pani doktor pokazywała mi dokładnie główkę od góry, wszystko jest ok. Próbowała coś wypatrzyć między nogami. :-D jest jakiś dzyndzelek ale na tym etapie to wciąż jest 50 na 50 :-D ja i tak czuję, że to będzie synek :-)

Marimiko, wiki2, Sylvka, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nabrałam smaka na zupkę chińską, oooo matko i jak mi ona smakowała!!! Błogostan nieopisany!

U mnie brzucha raczej jeszcze nie widać, generalnie miałam lekkie boczki i teraz nie wiem czy to moja oponka czy już brzuch od fasolki wyskoczył. Partner mnie goni żeby już ubrania ciążowe nosić, żeby przypadkiem nic mnie nie gniotło. Nosze jak do tej pory wszystkie normalne swoje ubrania. Ale muszę sie przejść do HM sprawdzić te ciążowe ubrania, bo zastanawia mnie czy jak nosze r38 to czy ciążowe 38 będą takim odpowiednikiem.

Ze spaniem też mam problemy, kładę się z kurami ok 21, potem sie budzę różnie czasem o 23 a czasem o 2 i nie mogę spać. Kręcę się czasem 2h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 08:38

• Chimera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:38

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam to, co piszecie o spaniu, to już się nie martwię, że ja spać nie mogę. Zasypiam po północy, budzę się wcześnie, w dzień jestem senna, ale spać nie mogę. No i już się zastanawiałam, czy to tylko ja ;) Plus w nocy pobudki, bo katar mnie jeszcze męczy...

A co do jedzenia, to ja też bym same kanapki jadła :D I mrożoną pizzę! Plus kwaśne rzeczy. Ogórki konserwowe i kiszone to już codzienność :) A mdli mnie po słodkim i czasami po zwykłej wodzie...

Natomiast co do ciuchów, to ja przez hiperstymulację miałam ogromny brzuch już na początku i chociaż teraz zmalał, to nie do rozmiaru sprzed ciąży. Zwykłe spodnie zapinam, ale mnie cisną, więc tylko legginsy i dresy wchodzą w grę. Trzeba się wybrać na zakupy :) Luźne góry i sukienki są ok i jeszcze raczej nic nie widać. Jedynie wieczorami mam wrażenie, że to już ciążowy brzuszek, a nie moje sadełko ;)

Ja zostałam wczoraj w szpitalu, bo okazało się, że ta kontrola, to normalne przyjęcie na oddział. Zrobili mi badania krwi i moczu, a dziś jeszcze usg i mam nadzieję, że mnie wypuszczą. Chyba przez to przeziębienie nie będą mnie trzymać? Już wizytę musiałam na czwartek przełożyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:10

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy znowu krwawienie...jestem podłamana. ..

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra - trzymaj siee. Bylas na IP?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam fajny poród;) i dobrze go wspominam. Zartowalismy, smialismy się. Wszystko na luzie. W trakcie porodu byla nawet zmiana położnych. Położne z pierwszej zmiany zostały przy mnie i urodziłam z 4 położonymi;p mąż stał koło głowy.. wcześniej się przytulalismy i to mi pomagało. Ja wcześniej oglądałam porody bo chciałam się przygotować.. jakoś mnie to nie wzruszalo;p Mąż za to nie mógł patrzeć na to ...hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:56

Limerikowo, smeg lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. A ja mualam dzus w nocy meeega realistyczny sen ze urodziłam:) normalnie jak sue obudziłam to nie moglam uwierzyć ze to tylko sen byl, bo tyle szczegółów bylo. Choc wtedy wyjaśniło sie dlaczego bylam Taja zdziwiona w śnie ze to juz, skoro dopiero bylam na genetyczne zapisana, ale uznałam tam ze widocznie mi czas szybko zleciał i reszta ciazy wypadła z pamięci.
    Urodziłam dziewczynkę:), na bransoletce byla data 3,08, choc mialam przeświadczenie ze urodziłam za wczesnie i dlatego waga niska : 1138g. Meza nie bylo, urodziłam przez cc, dziecko co dziwne spore bylo, pieknie ssało, a ka mialam duuuzo mleka, tak ze sikalo z drugiej piersi:) - karmiące wiedza o czym piszę:) Potem zaczekam dzwonić do meza i nagle on sie pojawił za moim łóżkiem z naszymi chlopcami. Nic w tym szpitalu ze soba nie mialam, bo nie spodziewałam sie ze juz urodzę. Potem zaczęłam sie martwić ze mi mala na noc zabiorą, a potem przyszla położna i powiedziala ze niedlugo lekarz przyjdzie do nas z wypisem do domu:) Czekaliśmy na ten wypis wszyscy razem, az chlopcy moi zasnęli na lozku obok obaj do siebie przytuleni:)

Marimiko, Alfa_Centauri, Misi@, OlaWi, smeg lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia - piekny sen! Moze większość sie spełni??? No moze oprocz tej wagi urodzeniowej :P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Anhydra - trzymaj siee. Bylas na IP?

Nie. To byłaby już 3 moja wizyta na IP w ciągu 2 tyg...
    Na 18.20 mam wizytę u swojego gina. On rozkłada rece- nic nie można z tymi krwawieniami zrobić...można tylko kontrolować, czy z dzieckiem wszystko ok. Oby tak było i tym razem.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Na 18.20 mam wizytę u swojego gina. On rozkłada rece- nic nie można z tymi krwawieniami zrobić...można tylko kontrolować, czy z dzieckiem wszystko ok. Oby tak było i tym razem.

Trzymam kciuki ! Pamiętaj, że po 11 tc ryzyko poronienia spada do 2% a to już na prawdę niedużo ! Po 13 już można odetchnąć :) Już niedługo ! Na pewno wszystko będzie dobrze !!!

Ja mam wizytę jutro, kontrolną czy serduszko nadal bije po plamieniach, niby już nei plamię, ale ciążowo - po za zmęczeniem i bólem piersi (ale biorę duphaston więc to nie objaw) wcale isę nei czuję... Zaczynam panikować... :( Wiem, że brak objawów jest ok, w piewszej ciąży też tak było, ale kurcze schizy mi się zaczynają :(

Anhydra lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydro, przykro mi, że masz takie atrakcje. Super, że już dzisiaj wizyta, widok na USG zawsze uspokaja :)

Agagusia, to pewnie będzie dziewczynka tym razem :D

Smerfelinka, oby cie szybko wpuścili, nie ma to jak w domu.

Emi, kciuki za wizytę. Z maluszkiem na pewno wszystko ok.

Dziewczyny, jaki będzie najlepszy detektor? Niektóre wyłapują tętno już od 10 tygodnia. Na pewno chciałabym taki z wyświetlaczem. Możecie cos polecić?

emi2016, Smerfelinka, Anhydra lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Anhydro, przykro mi, że masz takie atrakcje. Super, że już dzisiaj wizyta, widok na USG zawsze uspokaja :)

Agagusia, to pewnie będzie dziewczynka tym razem :D

Emi, kciuki za wizytę. Z maluszkiem na pewno wszystko ok.

Dziewczyny, jaki będzie najlepszy detektor? Niektóre wyłapują tętno już od 10 tygodnia. Na pewno chciałabym taki z wyświetlaczem. Możecie cos polecić?

Ja myślałam o tych sonoline B, bo chyba bardziej poręczna głowica i ma wyświetlacz. Dużo dziewczyn korzysta z Agelsound.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:

Niestety w szpitalu wszystko trwa, więc wydaje mi się, że wypis dostanę dopiero jutro. Trudno. Przeżyję. Ostatnio byłam tu ponad 3 tygodnie ;)

Ja detektora nie kupuję, to nie na moje nerwy. Siedziałabym przy tym cały czas pewnie.

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj koniecznie znac po wizycie Anhydra! Na pewno bedzie dobrze.

Tez mam jutro wizyte, Koncze 10 tc i obiecałam sobie za zaraz po wypróbuje czy moj detektor wyłapie tętno, jesli nie to chociaz die nie zdenerwuje, bo bede zaraz po wizycie.

A propos płci to wole sie nie nastawiać, zeby sie nie rozczarować. Na razie wole myśleć ze bedzie 3 chłopak a i tego rozwiązania sa plusy, wiec jakby nie bylo to byle zdrowe!

Anhydra, plinka89 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

Wszystko będzie dobrze ❤️

Ja mialam straszną noc, bolalo mnie podbrzusze, lewe biodro i kość ognowa, żadna pozycja nie była wygodna. Z tego wszystkiego rano zaspana wysikalam wszystko co miałam i dopiero spojrzałam na pojemnik... Jutro zjebka od lekarza się szykuje za brak badań moczu :/

Teraz jechałam ponad godzinę do pieprzonego zusu zaktualizować dane bo nie mogę przez internet wysłać dokumentów, super krótka wizyta i dupa... Jak było w systemie tak jest, więc jutro czeka mnie powrót w to ukochane miejsce.
    Na szczęście w piątek jedziemy do Zakopanego na dlugi weekend i mam zamiar tylko jeść spać i lepić bałwany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 11:56

Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oglądałam filmów z porodów, ale czytałam chyba wszystkie dostępne opisy porodów :D
    Może dlatego, że ja wolę książki niż filmy. Te opisy były takie wciągające, że jak skończyłam jeden musiałam czytać drugi. Jedne były drastyczne inne śmieszne... Ale wiele rzeczy potem u mnie było tak samo.
    Teraz mam swoje doświadczenia ale i tak lubię je czytać :D

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - gdzie czytasz?

Co do detektora to ja jakis najprostszy, Baby Sound chyba, pamietam ze w tamtej ciazy w 11 skończony tygodniu bylo słysząc, wczesniej nie sprawdzałam. Mam nadzieje ze dziala wszystko, bo kilka ciężarnych koleżanek przeszedł:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    U mnie w nocy znowu krwawienie...jestem podłamana. ..

Kochana polecam dobrego lekarza z dobrym USG. U mnie był krwiak na IP nic nie widzieli odesłali do domu a u lekarza na super sprzęcie przy dokładnym długo trwającym badaniu krwiak i nakaz leżenia. Zrobione miałam też takie USG gdzie widać przepływy i ukrwienie i wyszło jak byk.

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ