Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:Nie mogę już się doczekać kompletowania tej całej wyprawki
Ja też
U mamyginekolog pojawiły tez się wpisy z wyprawą:
https://mamaginekolog.pl/wyprawka-wedlug-karoliny/
https://mamaginekolog.pl/wyprawka-wedlug-nicoli/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:21
-
wiki2 wrote:też tam robię dziś. mam nadzieję, że zdążę z wynikami... stanęło na tym, że amnio mnie umówili na 20.02... mam nadzieję, że do tego czasu będą wyniki sanco
-
Kalija wrote:Ja też
U mamyginekolog pojawiły tez się wpisy z wyprawą:
https://mamaginekolog.pl/wyprawka-wedlug-karoliny/
https://mamaginekolog.pl/wyprawka-wedlug-nicoli/No ale nie ma sensu tak szybko zaczynać. Koszulki też nie, bo nie wiem jaki będę miała rozmiar za te parę miesięcy
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
My na walentynki nic szczególnego nie planujemy. Pod koniec lutego mamy rocznice ślubu i w pierwszy weekend marca chcemy się gdzieś wybrać. Może sandomierz?
. I chyba zrobimy tak, ze sprzedamy młodego dziadkom. Mam wątpliwości bo my go do tej pory tylko raz zostawiliśmy na noc i ja mam z tym wielki problem, mąż zreszta tez. Ale z drugiej strony będzie pod dobra opieka a dla nas następna okazja żeby wykraść trochę czasu dla siebie moze się szybko nie pojawić. Raz, ze maleństwo w domu, a dwa ze dwójkę trudniej sprzedać
.
[/url]
-
redken wrote:Jesteś zdecydowana na amniopunkcję? Nawet jak SANCO wyjdzie ok? Będziesz robić standardowe badanie czy metodą mikromacierzy?
nie, nie. jeśli sanco będzie oki, to nie robię. Termin zaklepałam, bo czas ucieknie... tydzień tu, tydzień tam... bo Młody jest o tydzień większy, więc nie patrzą, że mam 15tyg, tylko że to już 16tyg... -
wiki2 wrote:nie, nie. jeśli sanco będzie oki, to nie robię. Termin zaklepałam, bo czas ucieknie... tydzień tu, tydzień tam... bo Młody jest o tydzień większy, więc nie patrzą, że mam 15tyg, tylko że to już 16tyg...
A gdzie zaklepałaś termin amnio?
-
Hej dziewczyny
Domi tez poproszę taką listę. Wysłałam Ci zaproszenie.
Co do suchej skóry ostatnio zamówiłam masło shea z baobabem i olejkami z orzechów makadamia. Jest mega. Bo też mam strasznie sucha skórę.
Co do ubranek kilka pak z lidla ostatnio kupiłam i bluzy z kapturkami. Ciekawa jestem tego 21.02
Pani na prenatalnych mówiła ze prawdopodobnie chłopak będzie bo widziała wyrostek. W sumie było do przewidzenia bo u mojego sami faceci się rodzą. Ma samych braci. Jakby była dziewczynka to by była rodzynkiem
Co do walentynek. Heh juz mi kupił prezent mój. Bieliznę z victorii Secret. A teraz patrze na repertuar i myślę o green book. Chcemy pójść do kina. -
redken wrote:Rozumiem. Ja zrobiłam tak samo
A gdzie zaklepałaś termin amnio?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:22
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Nie mogę już się doczekać kompletowania tej całej wyprawki
Kilka rzeczy kupiłam już przed rozpoczęciem procedury, podnosiło mnie to na duchu i jakos tak, no wiecie, wizualizowałam przyszłość
A że nie wierzę w zabobony i inne przesądy, mój M. nie miał nic przeciwko, to, no, popłynęłam
Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Frida zobacz u mnie pod wykresem na różowej stronie wkleilam fote. Co do wyrostka chyba widziała jak odstawał. W poniedziałek idę na konsultacje do swojej ginki to jestem ciekawa co mi powie. Wogole ta babka od usg prenatalnego źle mi wpisała rasę. Ze jestem czarna. Haha uśmiałam się z moim.
Co do wyrostka to czytałam ze jak jest gruby i równoległy to dziewczynka a jak odstaje to chłopiec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:30
Frida91, linka89 lubią tę wiadomość
-
Pod wieczór jadę odebrać wyniki pappy, mam nadzieję, że pokryją się z usg
Swoją drogą, czy statystycznie ryzyko w wynikach jest większe, gdy jest się po IVF i po 30-stce? Algorytm bierze te dane pod uwagę, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:29
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Klara Wysocka wrote:Ja już zaczęłam...
Kilka rzeczy kupiłam już przed rozpoczęciem procedury, podnosiło mnie to na duchu i jakos tak, no wiecie, wizualizowałam przyszłość
A że nie wierzę w zabobony i inne przesądy, mój M. nie miał nic przeciwko, to, no, popłynęłamDlatego na razie nic nie kupuję. Ciuszków też nie, bo nie znam płci. Dlatego myślę, że tak gdzieś od kwietnia to już będzie optymalnie
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
werni wrote:Frida zobacz u mnie pod wykresem na różowej stronie wkleilam fote. Co do wyrostka chyba widziała jak odstawał. W poniedziałek idę na konsultacje do swojej ginki to jestem ciekawa co mi powie. Wogole ta babka od usg prenatalnego źle mi wpisała rasę. Ze jestem czarna. Haha uśmiałam się z moim.
Co do wyrostka to czytałam ze jak jest gruby i równoległy to dziewczynka a jak odstaje to chłopiec.Okaże się
A miałaś jakieś preferencje?
werni lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Klara - bierze.. Ja jestem przed 30 ale wyjsciowe ryzyko miałam 1:823 - spore jak na mój wiek... Aż teudno było mi uwierzyć że to tylko przez cukrzycę zwłaszcza że diabetolog zapewniał mnie że przy wyrównanej cukrzycy ryzyko urodzenia dziecka chorego jest takie samo jak w całym społeczeństwie.
Co do koszul - polecam tanie ale fajnej jakości z Dolce Sono - mają też cudne pajacyki dla dzieciKlara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Sylvka, ja ogarnięta specjalnie nie jestem, ale myślę o tym jak rozłożyć koszty całej wyprawki, dzięki temu że mam całą listę, mogę co miesiąc wydać po 200zł a nie milion pięćset na ostatnią chwilę
listę test robiłam z głową, przeczytałam milion stron i blogów, gdzie dziewczyny pisały co naprawdę się nie przydaje. Pogrzebalam od razu po różnych stronach żeby znaleźć wybrane produkty ale w dużo niższych cenach :p nie to żebym chciała na dziecku oszczędzać, ale wiecie, do szpitala wszyscy polecają rozpinane body od góry do dolu, które e smyku kosztują po 30zl za sztukę a ja siup na allegro znalazłam sklepik po 10 :p postaram się pp pracy dorzucić te linki do mojej listy Excelowej i podzielę się mailowo
Smerfelinka, Klara Wysocka, Marcelina85, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość