X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wcześniej nie myślałam w czym do porodu :P A teraz sobie oglądam z ciekawości jakie są. Może rzeczywiście warto ;)
    Nie mogę już się doczekać kompletowania tej całej wyprawki :)

werni lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Ja też:)

U mamyginekolog pojawiły tez się wpisy z wyprawą:
    https://mamaginekolog.pl/wyprawka-wedlug-karoliny/
    https://mamaginekolog.pl/wyprawka-wedlug-nicoli/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:21

dqprgu1royghdo7j.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    też tam robię dziś. mam nadzieję, że zdążę z wynikami... stanęło na tym, że amnio mnie umówili na 20.02... mam nadzieję, że do tego czasu będą wyniki sanco
    Jesteś zdecydowana na amniopunkcję? Nawet jak SANCO wyjdzie ok? Będziesz robić standardowe badanie czy metodą mikromacierzy?

preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja też:)

U mamyginekolog pojawiły tez się wpisy z wyprawą:
    https://mamaginekolog.pl/wyprawka-wedlug-karoliny/
    https://mamaginekolog.pl/wyprawka-wedlug-nicoli/
    Ja już sobie zrobiłam roboczo taką swoją listę ;) No ale nie ma sensu tak szybko zaczynać. Koszulki też nie, bo nie wiem jaki będę miała rozmiar za te parę miesięcy ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na walentynki nic szczególnego nie planujemy. Pod koniec lutego mamy rocznice ślubu i w pierwszy weekend marca chcemy się gdzieś wybrać. Może sandomierz? :). I chyba zrobimy tak, ze sprzedamy młodego dziadkom. Mam wątpliwości bo my go do tej pory tylko raz zostawiliśmy na noc i ja mam z tym wielki problem, mąż zreszta tez. Ale z drugiej strony będzie pod dobra opieka a dla nas następna okazja żeby wykraść trochę czasu dla siebie moze się szybko nie pojawić. Raz, ze maleństwo w domu, a dwa ze dwójkę trudniej sprzedać ;).

aadd84dc14.png[/url]
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Jesteś zdecydowana na amniopunkcję? Nawet jak SANCO wyjdzie ok? Będziesz robić standardowe badanie czy metodą mikromacierzy?

nie, nie. jeśli sanco będzie oki, to nie robię. Termin zaklepałam, bo czas ucieknie... tydzień tu, tydzień tam... bo Młody jest o tydzień większy, więc nie patrzą, że mam 15tyg, tylko że to już 16tyg...

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • redken Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    nie, nie. jeśli sanco będzie oki, to nie robię. Termin zaklepałam, bo czas ucieknie... tydzień tu, tydzień tam... bo Młody jest o tydzień większy, więc nie patrzą, że mam 15tyg, tylko że to już 16tyg...
    Rozumiem. Ja zrobiłam tak samo :) A gdzie zaklepałaś termin amnio?

preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Domi tez poproszę taką listę. Wysłałam Ci zaproszenie.

Co do suchej skóry ostatnio zamówiłam masło shea z baobabem i olejkami z orzechów makadamia. Jest mega. Bo też mam strasznie sucha skórę.

Co do ubranek kilka pak z lidla ostatnio kupiłam i bluzy z kapturkami. Ciekawa jestem tego 21.02

Pani na prenatalnych mówiła ze prawdopodobnie chłopak będzie bo widziała wyrostek. W sumie było do przewidzenia bo u mojego sami faceci się rodzą. Ma samych braci. Jakby była dziewczynka to by była rodzynkiem :)

Co do walentynek. Heh juz mi kupił prezent mój. Bieliznę z victorii Secret. A teraz patrze na repertuar i myślę o green book. Chcemy pójść do kina.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Zrobiłam ostatnio listę wyprawkową, taką rozsądną na podstawie 10 innych z internetu :p z podziałem od razu na torbę do szpitala itd.

Jeśli któraś pierwowrodka nie wie co i jak to mogę się podzielić :)

Ja poproszę

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni na tym etapie to wszystkie dzieci podobno mają ten wyrostek :P Zależy czy równolegle czy do góry a i tak później różnie wychodzi :P

wiki2, Klara Wysocka, werni, smeg lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Rozumiem. Ja zrobiłam tak samo :) A gdzie zaklepałaś termin amnio?
    Na Czerniakowskiej... ale najpierw muszę iść na Sobieskiego do genetyka i tego samego dnia amnio - babeczki z Sobieskiego same to dalej załatwiają na Czerniakowskiej... Mój lekarz powiedział, że na Czerniakowskiej (u Roszkowskiego) jest taśma - mają bardzo duże doświadczenie, robią około 70 dziennie i ryzyko powikłań jest niższe, niż statystyczne 1:100/150.. u nich 1:200... ale licze, że sanco będzie ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:22

Misi@ lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja już zaczęłam... ;)
    Kilka rzeczy kupiłam już przed rozpoczęciem procedury, podnosiło mnie to na duchu i jakos tak, no wiecie, wizualizowałam przyszłość :)
    A że nie wierzę w zabobony i inne przesądy, mój M. nie miał nic przeciwko, to, no, popłynęłam ;)

Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida zobacz u mnie pod wykresem na różowej stronie wkleilam fote. Co do wyrostka chyba widziała jak odstawał. W poniedziałek idę na konsultacje do swojej ginki to jestem ciekawa co mi powie. Wogole ta babka od usg prenatalnego źle mi wpisała rasę. Ze jestem czarna. Haha uśmiałam się z moim.
    Co do wyrostka to czytałam ze jak jest gruby i równoległy to dziewczynka a jak odstaje to chłopiec. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:30

Frida91, linka89 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod wieczór jadę odebrać wyniki pappy, mam nadzieję, że pokryją się z usg :)
    Swoją drogą, czy statystycznie ryzyko w wynikach jest większe, gdy jest się po IVF i po 30-stce? Algorytm bierze te dane pod uwagę, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:29

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Ja już zaczęłam... ;)
    Kilka rzeczy kupiłam już przed rozpoczęciem procedury, podnosiło mnie to na duchu i jakos tak, no wiecie, wizualizowałam przyszłość :)
    A że nie wierzę w zabobony i inne przesądy, mój M. nie miał nic przeciwko, to, no, popłynęłam ;)
    Ja też nie wierzę w zabobony, ale teraz trochę słabiej mamy z kasą a poza tym po co mają mi leżeć już te gadżety :P Dlatego na razie nic nie kupuję. Ciuszków też nie, bo nie znam płci. Dlatego myślę, że tak gdzieś od kwietnia to już będzie optymalnie ;)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Frida zobacz u mnie pod wykresem na różowej stronie wkleilam fote. Co do wyrostka chyba widziała jak odstawał. W poniedziałek idę na konsultacje do swojej ginki to jestem ciekawa co mi powie. Wogole ta babka od usg prenatalnego źle mi wpisała rasę. Ze jestem czarna. Haha uśmiałam się z moim.
    Co do wyrostka to czytałam ze jak jest gruby i równoległy to dziewczynka a jak odstaje to chłopiec. :)
    No to może Ci się sprawdzi ;) Okaże się :) A miałaś jakieś preferencje?

werni lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • redken Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, trzymam kciuki za SANCO :)

preg.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara - bierze.. Ja jestem przed 30 ale wyjsciowe ryzyko miałam 1:823 - spore jak na mój wiek... Aż teudno było mi uwierzyć że to tylko przez cukrzycę zwłaszcza że diabetolog zapewniał mnie że przy wyrównanej cukrzycy ryzyko urodzenia dziecka chorego jest takie samo jak w całym społeczeństwie.

Co do koszul - polecam tanie ale fajnej jakości z Dolce Sono - mają też cudne pajacyki dla dzieci ;)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka, ja ogarnięta specjalnie nie jestem, ale myślę o tym jak rozłożyć koszty całej wyprawki, dzięki temu że mam całą listę, mogę co miesiąc wydać po 200zł a nie milion pięćset na ostatnią chwilę :) listę test robiłam z głową, przeczytałam milion stron i blogów, gdzie dziewczyny pisały co naprawdę się nie przydaje. Pogrzebalam od razu po różnych stronach żeby znaleźć wybrane produkty ale w dużo niższych cenach :p nie to żebym chciała na dziecku oszczędzać, ale wiecie, do szpitala wszyscy polecają rozpinane body od góry do dolu, które e smyku kosztują po 30zl za sztukę a ja siup na allegro znalazłam sklepik po 10 :p postaram się pp pracy dorzucić te linki do mojej listy Excelowej i podzielę się mailowo :)

Smerfelinka, Klara Wysocka, Marcelina85, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jutro walentynki <3 jakie macie plany?
    My z mężem wybieramy się do kina na planetę singli :D

My dokładnie tez, chociaz 2 nie oglądaliśmy :D
    Troche sie stresuje, bo babcia zostaje wieczorem i ma za zadanie uspac nasza core...

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ