X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Siusianie w ciazy
Odpowiedz

Siusianie w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie mi prosze jak to bylo u Was z wedrowkami do lazienki na początku ciąży.

ja jestem w 6tc a nie zauważyłam żebym częściej chodziła do łazienki. w nocy w ogóle nie wstaje:(

martwię się ze to zły objaw.

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się tymi chwilami zamiast się martwić. Ja dopiero od 2-3 dni zauważyłam, że częściej chodzę, ale to i tak nie jest jakoś dramatycznie często. To chyba jak już macica sporo się powiększy i naciska na pęcherz dopiero się odczuwa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana na poczatku bylo czesto . Ale teraz to ja chyba sobie postawie lozko w laziece zebym nie musiala chodzic tyle . Bo nie dosc ze latam tak czesto w dzien to w nocy 3/4 razy nieraz wiecej i nie pije duzo w nocy i nie da rady wstrzymac.

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku sikasz więcej, z racji zmian hormonalnych i dużej ilości wody w organizmie. Mi się to zaczęło ok 10tc, potem był spokój i teraz znów częściej sikam, bo mały lubi sobie kopnąć w pęcherz ;)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha odezweij sie na naszym watku :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory sikam normalnie :-)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz:)

u mnie ani mniej ani wiecej.

Wolalabym chyba poczuc to bo martwie sie czy wszystko ok.

musze byc dobrej mysli:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dzieki za odpowiedz:)

u mnie ani mniej ani wiecej.

Wolalabym chyba poczuc to bo martwie sie czy wszystko ok.

musze byc dobrej mysli:)
    Ja nie mialam zadnych objawow ciazy, nic. Zero nudnosci, zero wymiotow, iniemartw sie sikaniem, bo niekazda dziewczyna wymiotuje, sika, czy ma zachcianki. Sikac bedziesz jak ci brzuch urosnie i dziecko bedzi naciskac na pecherz.

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jak Aniqa, zero typowych objawowo ciazy...sikanie tez bylo normalne, nie wstawalam w nocy tylko spokojnie moglam wytrzymac do rana, teraz powoli sie to zmienia, ale jeszcze nie jest tak zle ;)
    nie denerwuj sie bo mozesz miec ciaze bezobjawowa i to traktuj jako blogoslawienstwo :)

czekaja, Aniqa lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mialam zadnych obiaw ciazy tylko te siusianie ale nie podejrzewała bym odrazu ciazy . Nic kompletnie .
    Pierwsze stukanie poczulam w 17 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:09

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku sikałam normalnie, dopiero tak ok. 7-8 tc zaczeło się częściej, ale tak bez szału. Od miesiąca chodzę często, od 2 tyg. baaardzo często, bo mały mi siedzi na pęcherzu notorycznie... gin stwierdził, że zrobił sobie poduszke z mojego pęcherza i wcale mi się nie dziwi, że mnie to boli:P

czekaja, kaarolaa lubią tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od III trymestru będzie to uciążliwe, ja chodzę 6 razy w nocy, czasem jak zapadnę w twardy sen to aż brzuch boli.

qq873e5erivgw16d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    senka to ja mam tak samo teraz :) 6 razy w nocy to taka średnia, przez 3 noce z rzędu byłam się wysiać powyżej 10 razy... teraz młody trochę inaczej się ułożył i jest lepiej, ale tak 5-6x pójdę. kompletnie nie idzie się wyspać. Ja z kolei mam tak, że budzę się co chwilę bo mnie ciśnie i muszę iść, nie ma wyjścia, nie zasnę znowu jak nie pójdę. Już TŻ się śmiał że chyba mi cewnik założy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja miałam inaczej. Na początku nic się nie zmieniło. Koło 10/12 tygodnia zaczęłam chodzić częściej ale było znośnie, mniej więcej co 2 godziny nawet jak nie piłam. Teraz chodzę co 30/40 minut więc jest różnica a w nocy co 2 godziny się budzę. Zobaczymy jak to będzie pod koniec ciąży. :)

gannpc0zezifp20f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Od paru dni mam problem z częstym chodzeniem do toalety (nawet w nocy do 10 razy ). Problem polega na tym że to nie jest kilka kropel lecz konkretna ilość moczu. Dodam że przed ciążą miałam problem z zalegającą wodą w organizmie jak sprawdzić czy to nic groźnego.

• Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mija mi połowa ciąży i nadal wstaję tylko 1 raz w nocy.
    Myślę, że wszystko zależy jaki masz pęcherz (ja od zawsze nie potrzebowałam co chwilę chodzić do łazienki i puszczać kilku kropelek, tylko zbierałam pełny pęcherz)
    Od początku poza sennością i zmęczeniem nie mam żadnych objawów ciąży. Żadnych mdłości, zachcianek..
    A teraz nasilają się ruchy Małego

👨‍👩‍👦
    🩵👶 Aleksander 03.12.2024

age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa _Mamba wrote:
    Właśnie mija mi połowa ciąży i nadal wstaję tylko 1 raz w nocy.
    Myślę, że wszystko zależy jaki masz pęcherz (ja od zawsze nie potrzebowałam co chwilę chodzić do łazienki i puszczać kilku kropelek, tylko zbierałam pełny pęcherz)
    Od początku poza sennością i zmęczeniem nie mam żadnych objawów ciąży. Żadnych mdłości, zachcianek..
    A teraz nasilają się ruchy Małego
    Też myślałam, że mam szczęście z pęcherzem, bo baaardzo długo praktycznie nie wstawałam w nocy. Teraz 9 miesiąc i jest tragedia, toaleta co godzinę. 😂 Zaczęło się chyba gdzieś w 8.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ