spadek bhcg 9 tydz. pomóżcie!!!!
-
Witajcie prosze was o opinie bo odchodze juz od zmysłów:( ostania miesiaczke mialam 13/11/2014....jestem w 9 tyg. Na poczatku wszystko ok. Bylam juz na 3 wizytach na pierwszej lekarz stwierdzil ciążę bad. usg. 4/5 tydz.Wszystko ok. Lekarz powiedzial ze czekamy na bicie serduszka...druga wizyta ciaza rosnie jednak wystapilo plamienie i ciagle jednak serduszka nie widac...6/7 tydz. Ostatnia wizyta 16/01/15 lekarz powiedzial ze nie moze zmierzyc malenstwa ze nie wyglada to najlepiej....:(gorszy obraz usg niz poprzedni) cokolwiek to znaczy...)kazal zrobic bhcg...zrobilam pierwsze 14/01/15 wartość 15150.0 mlU/ml drugie 16/01/15r. wartość 14163.0 .....czy to oznacza ze ciaza jest martwa???chce zrobic jeszcze jedno badanie w poniedzialek....czy spadek hcg jest wogole douszczalny w jakiejkolwiek normie??? Czy nie ma ratunku??? Wizyte mam dopiero we wtorek:(
czy lekarz mogl nie widziec bicia serduszka na 3 wizytach za kazdym razem bylo wykonane usg dopchwowe...po plamieniu bralam luteine ktora zapisal mi lekarz....prosze doradźcie:( szczerze co mam o tym myslec dlaczego nie nastapilo poronienie skoro lekarz mowi ze nie wyglada to dobrze:( comoge zrobic:(???Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 20:51
♡♡♡(*)(*) -
Nie chcę odbierać nikomu nadziei bo cuda się pewnie zdarzają ale robić fałszywą nadzieję to też bez sensu. Kochana malejąca beta nie wróży dobrze. Brak bijącego serduszka też niestety nie. Nie jestem lekarzem ale u mnie w 7 tyg serduszko już było. Jedyne co to może błąd w laboratorium???
Nie wiem co Ci kochana napisać jeszcze... trzymam za Was kciuki i na ile jesteś w stanie postaraj się jak najmniej denerwować (ja potrafiłam plamić z nerwów właśnie) a betę powtórz koniecznie i koniecznie daj znać co Ci wyszło!
I nie gniewaj się za moją szczerośćLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Rozne laboratoria maja odmienne normy bety .moze tak byc
Fakt ze w 6/7tyg serduszko powinno juz byc
Zeby nie odbierac nadziei zrob jeszcze raz ok usg wew
JAk wejdziesz na watki na dalszych str tam sa podobne tematy dot bhcg etc
PowodzeniA.OBY BYLO DOBRZE -
nick nieaktualnymalutka moja ostatnia miesiaczka byla rowniez 13.11, na pierwszej wizycie w 8tc serduszko bilo.
Beta nie moze spadac. Niezaleznie jakie laboratorium bo sa roznice ale nie az takie.
Jezeli lekarz na tym etapie nie potrafi zlokalizowac malenstwa to jest to potwierdzenie dlaczego beta spada.
Bardzo mi przykro, przytulam. -