💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny.. ja też już po wizycie no i hm.. mieszane uczucia mam niestety
z pozytywnych rzeczy to jest zarodek i jest bijące serduszko całe 0,64 cm do kochania
z nie pozytywnych przez które trochę już zdążyłam poryczeć to o ile zarodek wymiarowo pasuje na 6t3d, wiec prawie jak ulał z OM, tak pęcherzyk na 5t1d, wiec jest sporo za mały.. także za dwa tygodnie mam go skontrolować bo tu lekarz był spokojny, że pewnie nadgoni ale bardzo zła wiadomość to taka, że moja blizna po cc bardzo brzydko wygląda.. więc już się umówiłam do super lekarza od ciąż beznadziejnych na jutro na 20 żeby spojrzał.. lekarz ze szpitala klinicznego więc powinien być wstanie ocenić szanse powodzenia.. ten lekarz w luxmedzie stwierdził, ze nie straszy ale.. więc wyszłam ze łzami w oczach. Bliznę oczywiście sprawdzałam przed staraniami ale zapomniałam zabrać usg teraz więc nie mógł porównać czy już macica tak pracuje że źle wygląda, czy nie wiele się zmieniło od tego czasu.
No i dał mi skierowanie do diabetologa, wiec muszę się umówić co z tym moim cukrem..
Przeczucie mam na dziewczynkę, a one są ponoć silniejsze, więc mam nadzieję że moja kruszynka da radę i ja dam radę i dotrwamy do końca tej ciąży (chociaż pisząc to zbierają mi się łzy w oczach)
Na razie na facebooka nie dołączę.. chcę wiedzieć bardziej na czym stoję. Dajcie znać jak po waszych wizytach
A no i z dzisiejszego usg wychodzi termin 20.01 ale nie zmieniam. ten 20 poszedł z rozmiaru pęcherzyka jak tak patrzę wiec się niem nie sugeruję.. zobaczymy co jutro ten super lekarz powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 12:59
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
suzi1994 wrote:Byłam właśnie na usg..
Ciąża 4,5 tyg powinna mieć około ..
nie widać nic .. nawet pustego pęcherzyka
Czy lekarz powiedział, że to zły znak na ten moment ciąży w którym jesteś? Bo jeżeli nie, to nie martw się, uspokój i powtórka za 2 tygodnie6cs: 08.2018 - synek
-
Enigvaa wrote:Jesli masz prawidlowo ustawione w suwaczku to na pewno za wczesnie
Suzi nie martw się moja ciąża po sywacxku widzę że jest troszkę starsza, a też wczoraj nie było nic widać za wiele. Lekarz niby stwierdził,że wszystko wygląda na to ,że jestem i już jakiś zarys widać,ale dopiero w sobotę mam się pokazać i zobaczymy czy idzie to w dobrym kierunku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 13:19
-
*Agape* wrote:Marta.aa dobrze, że umówiłaś się do innego lekarza, inne usg, może lepiej oceni co i jak. Co do blizny to ja nie pomogę, ale właśnie mi uświadomiłaś, że z moją też już się może coś dziać 🤦🏻♀️
Ten lekarz mi go dzisiaj polecił, a moja bliza wiem, ze jest kiepska bo na kontroli przed staraniami lekarka powiedziała, ze ubytek w endometrium się nie zmniejszył od kontroli poprzedniej.. mam tak jakby ściankę macicy w tym miejscu bez warstwy endometrium. natomiast dostałam zielone światło ze stwierdzeniem, że nie ma badań które by jasno mówiły z taką blizną to się uda, a z taką to nie.. ważna jest jej grubość w czasie ciąży jak się zmienia i równie dobrze moja może trzymać, a osoby u której endometrium jest właściwe już nie.. to jest wynik ponoć reakcji na szwy i nie było sensu tego korygować, bo korekcja byłaby jak cc czyli rozcięcie powłok i ponowne z szycie, a jak raz tak się zrosło to najprawdopodobniej zrosło by się znowu tak samo.. zero gwarancji.
Czekam jak u Ciebie po wizycie*Agape* lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Marta..a wrote:hej dziewczyny.. ja też już po wizycie no i hm.. mieszane uczucia mam niestety
z pozytywnych rzeczy to jest zarodek i jest bijące serduszko całe 0,64 cm do kochania
z nie pozytywnych przez które trochę już zdążyłam poryczeć to o ile zarodek wymiarowo pasuje na 6t3d, wiec prawie jak ulał z OM, tak pęcherzyk na 5t1d, wiec jest sporo za mały.. także za dwa tygodnie mam go skontrolować bo tu lekarz był spokojny, że pewnie nadgoni ale bardzo zła wiadomość to taka, że moja blizna po cc bardzo brzydko wygląda.. więc już się umówiłam do super lekarza od ciąż beznadziejnych na jutro na 20 żeby spojrzał.. lekarz ze szpitala klinicznego więc powinien być wstanie ocenić szanse powodzenia.. ten lekarz w luxmedzie stwierdził, ze nie straszy ale.. więc wyszłam ze łzami w oczach. Bliznę oczywiście sprawdzałam przed staraniami ale zapomniałam zabrać usg teraz więc nie mógł porównać czy już macica tak pracuje że źle wygląda, czy nie wiele się zmieniło od tego czasu.
No i dał mi skierowanie do diabetologa, wiec muszę się umówić co z tym moim cukrem..
Przeczucie mam na dziewczynkę, a one są ponoć silniejsze, więc mam nadzieję że moja kruszynka da radę i ja dam radę i dotrwamy do końca tej ciąży (chociaż pisząc to zbierają mi się łzy w oczach)
Na razie na facebooka nie dołączę.. chcę wiedzieć bardziej na czym stoję. Dajcie znać jak po waszych wizytach
A no i z dzisiejszego usg wychodzi termin 20.01 ale nie zmieniam. ten 20 poszedł z rozmiaru pęcherzyka jak tak patrzę wiec się niem nie sugeruję.. zobaczymy co jutro ten super lekarz powie. -
-
nick nieaktualny
-
Jak wczoraj byla beta 400 to nic dziwnego ze dzis jeszcze nic nie widac najwczesniej widac przy becie 1000 a nawet 1500Adna, Suszarka lubią tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Marta nie znam się na tych bliznach po cc, ale nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze i gratuluję serduszka. 🙂
SolAngelica też gratuluję serduszka.❤️
Majorka nawet nie musisz pytać! Spokojnej ciąży. 🙂Majorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie. Jest zarodek i serducho ciąża młodsza o kilka dni. Dziś wychodzi 6+3. Na tą chwilę jest ok, następna wizyta za 2 tygodnie, jak ja to przeżyje
*Agape*, Edyciak, Majorka, Marta..a, juudi, Mamba91, Gosia1234, Brunetka, PatkaPP, mimoftwo, Suszarka, KateHawke, Kinaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysuzi1994 wrote:Byłam właśnie na usg..
nie widać nic .. nawet pustego pęcherzyka -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Ten lekarz mi go dzisiaj polecił, a moja bliza wiem, ze jest kiepska bo na kontroli przed staraniami lekarka powiedziała, ze ubytek w endometrium się nie zmniejszył od kontroli poprzedniej.. mam tak jakby ściankę macicy w tym miejscu bez warstwy endometrium. natomiast dostałam zielone światło ze stwierdzeniem, że nie ma badań które by jasno mówiły z taką blizną to się uda, a z taką to nie.. ważna jest jej grubość w czasie ciąży jak się zmienia i równie dobrze moja może trzymać, a osoby u której endometrium jest właściwe już nie.. to jest wynik ponoć reakcji na szwy i nie było sensu tego korygować, bo korekcja byłaby jak cc czyli rozcięcie powłok i ponowne z szycie, a jak raz tak się zrosło to najprawdopodobniej zrosło by się znowu tak samo.. zero gwarancji.
Czekam jak u Ciebie po wizycie -
Edyciak wrote:Czy byłaś z tą blizną kiedykolwiek u fizjoterapeuty?
Nie bo to jest problem wewnątrz macicy wykryty jakoś 9msc po CC, nie ma związku ze zrostami itp. sama zewnętrzna ścianka się zagoiła elegancko.6cs: 08.2018 - synek