Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U Nas się super sprawdzał do pupy linomag od początku, a tylko przy jakiś podrażnieniach stosowałam bepanthen. Chociaż najlepiej działał alantan ten zielony. Na szczęście młoda nie miała nigdy więkzych problemów z pupką, pilnowałam żeby dużo wietrzyć. Raz jej się zrobiły zaczerwienienia od pieluszek z rossmana, dostałam te babydream żółte i po jednym kontakcie miała czerwone krostki. Ciekawa jestem, które teraz pampersy druga polubi. Miałam robić duże zamówienie, ale z drugiej strony każdemu dziecku co innego spasuje i chyba zrobię zapasy jak już zobaczę co się na jej pupie najlepiej sprawdza Starsza np. cały czas miała pampers active, te premium niby lepsze, a ją podrażniały. Jak zaczęło brakować przez pandemię pampersów to przerzuciłam się na dady i szczerze nie spodziewałam się, ale okazały się lepsze od pampersów pod wieloma względami
-
nick nieaktualnyMy codziennie oliwkowalismy pupe po kąpieli, przy zmianie pieluchy bylo na sucho albo alantan. Sudocrem byl ale na szczęście nie potrzebny.
A propo dada ma 1 albo 0 rozmiar? Bo ja jakos nie kojarzę, a najbardziej pasowaly nam te fioletowe. Choć później przerzucilismy sie na lupilu. -
Ja też powoli biorę się za wyprawkę. Doszło jedno zamówienie z Gemini z darmowej dostawy. Zamówiłam śpiworek z czapeczką hm z olx.
Dziś byłam też w laboratorium a jutro wizyta u prowadzącej. Jeszcze w tym tyg trzecie prenatalne. Że ten czas tak przelatuje..Letrox 125/100
Pregna Start -
Miała któraś wykrytą glukoze w moczu? Pierwszy raz mi wyszło tak w badaniu Wszystko ogólnie prawidłowo tylko to. Czytałam, że to może świadczyć o cukrzycy ciążowej, ale ja jej nie mam. Tak się zastanawiam, że skoro robiłam tydzień temu obciążenie glukozą czy to nie są pozostałości? Bo skąd by się nagle wzięło jak tyle już razy miałam ten mocz badany w życiu i nigdy nie wychodziła obecność glukozy. Piszą, że nawet w zdrowej ciąży może się pojawić i o niczym to nie świadczy, ale no dziwne to dla mnie.
-
nick nieaktualny
-
Nam położna mówiła żeby na początku myć tylko woda bez dodatków.
Jakie i ile kocykow kupujecie? W otulacze tez się zaopatrujecie? Oprócz tego jakieś pieluszki muślinowa/bambusowe? Za dużo tego na rynku.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Nynka no właśnie nic się nie zmieniło w diecie, nigdy problemów też z nerkami nie miałam. Pozostałe parametry są idealne, myślę, że gdyby coś poważniejszego było to oprócz glukozy coś by jeszcze wyszło. Czuje się też dobrze, jakbym w ciąży nie była, żadnego osłabienia, nic. Zdziwiło mnie to. Zobaczę co powie w czwartek ginekolog, może każe powtórzyć badanie i już się to nie pojawi.
-
Ja kupiłam jeden kocyk z Colorstories z kapturkiem
I kocyk bambusowy z Bolo z pomponami
Pewnie jeszcze jakiś dostaniemy.
Kiedyś któraś z Was pokazywała zestaw do gondoli z olx - mam pytanie czy doszedł i jak wygląda? Bo cena zachęcająca i może jeszcze zamówię póki wysyłka za złotówkę.Letrox 125/100
Pregna Start -
MojAniolek dużo nam tak początkowo ok. 10szt dziennie schodziło o ile nie więcej. Kupa po każdym karmieniu praktycznie, w nocy początkowo 3-4 razy przebierana. Po jakimś czasie jest tego przebierania mniej. Ja mam jeszcze 2 paki po młodej tych 1, dostaliśmy jak już 2 zaczęła nosić. Dokupię tak żeby mieć 10 opakowań, a potem na bieżąco.
Kocyki kupie dwa, jeden minky drugi bambusowy. Coś mam jeszcze po córce, jeśli pozwoli używać młodszej siostrze to nie będę musiała kupować dużo Otulaczy nie planuję, zastanawiam się nad kokonem. Z młodą nie miałam, bo za ciepło na to było i była sama, a teraz w mieszkaniu maks 22 stopnie, nie grzejemy bardziej, bo nie lubimy, młoda skacze wszędzie to może przyda się żeby młodszą położyć koło siebie do spania i nie została staranowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 12:11
-
eszanka ja mam kocyki po córkach, dwa neutralne wiec na razie je wykorzystam. mam też dwa rożki i myślę,ze to starczy a jąknie, to się dokupi. pieluchy tetrowe się przydają, muślinowe czy bambusowe u nas służyły latem do przykrywania gdy było za ciepło na kocyk.
MojAniołek, dużo zależy jak duże urodzisz dziecko. u mnie niby dziewczyny urodziły się z podobną waga, jedna 3300 druga 3200 ale starsza miała większą pupe i szybciej przeszliśmy na 2 a młodsza była drobna wiec dłuzej uzywaliśmy 1. cieżko stwierdzic ile potrzeba na początek, ja mam na razie 3 paczki 1 dady i myśle,dokupić jeszcze z rossmana takie z włoknami bambusowymi z rossmana na próbe, ale to czekam na jakąś promocje.
Dada nie ma 0.
a któaś z Was myślałą o wielorazowych? ja rozważam ale nie przy noworodku, tylko może potem przejść choć boję się ze czasowo nie będę wyrabiała z praniem. -
O kurcze a ja gdzies wyczytałam że jedynek 1 paczka tylko 🙈
Tez myślę o kokonie. No i chce kupić spiworki do spania ze 2. Tylko myślę jaki gruby powinien być taki spiworek i czy jednego nie kupic takiego ze rączki tez ściska. Tyle tego jest ze naprawdę ciężko się zdecydować 😳
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
nick nieaktualnyMój aniołek cieżko powiedzieć....zwróć uwage że 1 maja 2-5kg, a 2 3-6kg..to nie jest duża różnica.
Ale nam 1 to poszlo ogrom już w szpitalu, miałam jedną paczke, a mąż mi dokupywał chyba jeszcze 2.
My po okolo 2-3tygodniach przeszlismy już na 2.
Zależy jaki duży Ci się dzidzius urodzi, czy będzie dlugi czy raczej kuleczka.
Ale powiem jedno pampersow idzie ogrom🙈
Jeśli chodzi o kocyki, to mam dwa po mlodym, minky i bawelniany, mam 2 rożki. Planuje dokupić tylko do wózka, bo reszta naszych to takie dziady sie zrobily.
Otulacze, pieluchy muślinowe yo później jak bedzie cieplej i młodzież nabierze tłuszczyku. -
Kamyczek ja zamawiałam za 30zl ten zestaw do gondoli , nie prałam jeszcze ale ogolnie za to pieniądze super, ciut w jednym mniejscu krzywo odszyty . Oprócz tego mam cieniutki kocyk, grubszy po starszej i rożek.
MojAniolek myślę że nie warto kupować roz.1 za wiele (chyba że dla wczesniaczka) dzieciaczki szybko rosną, moja się urodziła z wagą 3250 i roz.1 używaliśmy 2-3tyg . Na dobę trzeba liczyć około 8-10 sztuk pieluszek . Na razie mam tylko dwie paczki ale myślę , że dokupie jeszcze z 5 paczek a potem roz.2.
Ja tez u starszej tylko daday bo pampersy przesikiwała. Wielorazowych mie planuję.
Tetrowych zamówiłam 10szt ,u starszej szło dużo bo ulewała i też ją przykryłam bo za ciepło było na kocyk. -
Mag_len wrote:a któaś z Was myślałą o wielorazowych? ja rozważam ale nie przy noworodku, tylko może potem przejść choć boję się ze czasowo nie będę wyrabiała z praniem.
Ja się zastanawiam, nawet zaczęłam wstępnie się rozglądać. Na początek bym chciała w ciągu dnia spróbować, na noce zostawić jednorazowe. Kupić różne rodzaje aby zobaczyć co się najlepiej sprawdzi.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
MojAniolek moja córka ważyła 3kg przy urodzeniu i na 2 przeszliśmy w okolicach 1,5 miesiąca, choć myślę, że mogła dłużej ponosić mimo, że z wagą szła szybko do przodu. Niektórzy mówią żeby nie kupować dużo, bo pampersy dostaje się od innych. No my dostaliśmy sporo tych paczek jednak, ale mimo wszystko kupowaliśmy też sami, bo tak szły. I z moich obserwacji wychodzi, że dzieci karmione piersią robią na potęgę, bo już w trakcie ssania cyca leci kupa