X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka myślałam, że tylko ja tak długo kisze w pracy, ale łączę się w bólu. U mnie dziś ostatni dzień i już tak bardzo się cieszę, dopinam ostatnie rzeczy i kamień z serca, że to koniec. Przechodzisz na l4 czy macierzyński zaczynasz?

Weal zaciskaj nogi i wytrzymaj jeszcze trochę! Teraz i tak z dnia na dzień coraz bezpieczniej i waga ładna :)

Ja w nocy miałam ból okresowy i twardnienie macicy w tym samym czasie. Coraz częściej tak pewnie będzie i zacznę się stresować :P Zaczęły mi chyba nogi puchnąć, na wieczór czułam takie ociężałe i stopy jak hipcio :P Wywaliłam je do góry i trochę pomogło. Muszę więcej pić, ostatnio się zaniedbuje. Do końca tygodnia planuję ostatnie rzeczy zamówić z wyprawki. Przyszedł mi mail, że mam pieluszki z rossmanna do odebrania :D

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik wykorzystuje zaległy urlop i oficjalnie macierzyński zaczynam od 4 stycznia :)
    Tez mi brzuch coraz częściej twardnieje, wgl już mam dość bycia w ciąży i mimo mnóstwa obaw chce żeby mały już był na świecie.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Sorbifer 1 tabl dziennie, kazała brać z wit C razem
    U mnie najlepiej sprawdzil się Tardyferon bo ładnie podnosił hemoglobinę. Warto też brać witaminę B.

Odebrałam właśnie zamówienie z aptekigemini. I po raz pierwszy spakowałam walizkę. Kabinowke 🤭 nie muszę mieć ubranek dla małej, więc dorzucę tylko z jeden komplet na wyjście w dwóch rozmiarach. Jak dopchne rożek to wezmę. Nie jest tak źle jak myślałam.
    A swoje dokumenty bierzecie do torebki ze sobą?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal nie martw się nawet jakby się wcześniej coś zaczęło to dzieciątko już będzie bezpieczne.
    Moi w 32 się urodzili 1700g i 1500g i dali rade chociaż początki nie były łatwe a ty już masz duże dziecko także napewno będzie dobrze
    :)

weal lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę laktator ale to chyba zależy od szpitala czy będzie potrzebny
    Mi był potrzebny po 1 porodzie bo miałam problemy z piersiami i przystawianiem już w szpitalu.
    W ogóle Do swojego szpitala muszę wziąć tyle rzeczy że nie wiem jak się zmieszczę do walizki a mam 60l.

Ja biorę feroplex w płynie i nie zauważyłam żebym miała jakieś straszne zaparcia ale to różnie z tym bywa :)

Pobolewa Was też krocze, tak jakby podwozie:)? Mały już tak mi napiera na dół że czuję że zaraz wyskoczy:)

Aaggaa02
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feroplex ma straszny smak dla mnie, jak sobie radzisz?

U mnie w szpitalu laktator jest dostępny do wypożyczenia.
    Poza tym mieszkamy 5minut od szpitala i mąż może zostawić paczkę na recepcji i kilka razy dziennie roznoszą po oddziałach.. to tak w razie czego.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa z tego co pamietam to laktator jest, tylko nie pamietam czy koncowki dostajesz tez swoje i pilnujesz czy musisz miec.

Ja sie pakuje w dwie torby, dla mbie i bobo. I w razie co bede mężowi oddawać część. Do swojej wkladam tylko komplet dla mlodego na start.

Ja dzisiaj od rana znowu biegam. Dopiero usiadłam od 8, a zaraz musze sie szykowac dzisiaj wizytuje.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, na stronie jest napisane żeby wziąć laktator. Ja wolę mieć ze sobą:)

Kamyczek, no smak średni, ale to podobno jeden z lepszych więc biorę i wierzę że mi pomaga :) teraz przed porodem jestt bardzo sumienna i mam nadzieję że znajdzie to swoje odzwierciedlenie w wynikach krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 11:52

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal trzymaj się! Dzieciątko jest juz spore i na pewno sobie poradzi w razie co! U mnie lekko uchylona szyjka jest, ale tylko zewnętrznie,już od dwóch wizyt, tylko, że to moja 3 ciąża i lekarz mówi, że to i tak w normie. A Twoja to chyba 1 ciąża?

Ja laktatora nie biorę, w razie co mąż podrzuci.
    Pakuję się w jedną torbę, bo u nas dla dziecka trzeba tylko pampersy i chusteczki, ewentualnie smoczek. A druga na wyjście mąż przywiezie 😉

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jak to lekarz stwierdził "małą" anemie. I też przepisal sorbifer. Dopiero zaczęłam brac i już mam wrażenie że z toaleta jest gorzej 😑

Ja mam w piątek kardiologa i okaże się czy mogę rodzic naturalnie czy jednak będzie wskazanie do cc 😔 Oby jednak pozwolił naturalnie. Prowadzacy mowil ze cc w 39 tyg czyli na same święta 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 12:16

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • weal Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Weal trzymaj się! Dzieciątko jest juz spore i na pewno sobie poradzi w razie co! U mnie lekko uchylona szyjka jest, ale tylko zewnętrznie,już od dwóch wizyt, tylko, że to moja 3 ciąża i lekarz mówi, że to i tak w normie. A Twoja to chyba 1 ciąża?

Ja laktatora nie biorę, w razie co mąż podrzuci.
    Pakuję się w jedną torbę, bo u nas dla dziecka trzeba tylko pampersy i chusteczki, ewentualnie smoczek. A druga na wyjście mąż przywiezie 😉

Druga ciąża :) a jaka masz długość ? Właśnie sama nie wiem już czy to norma na tym etapie czy nie .. nie skierowała mnie na zastrzyki, nie dała luteiny ani nic i tak się zastanawiam :(

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal dobrze że dziecko już takie duże,byle do 37tyg.

Ja jutro mam wizytę zobaczymy jak u mnie bo skurczy w ciągu dnia mam chyba ze 30, w nocy nie raz mnie wybudzają.

Aga ja mam tak że jak kucam czy robię siku to mam wrażenie że mi macica wypadnie, krocze całe mi puchnie i napiera w dół.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Druga ciąża :) a jaka masz długość ? Właśnie sama nie wiem już czy to norma na tym etapie czy nie .. nie skierowała mnie na zastrzyki, nie dała luteiny ani nic i tak się zastanawiam :(
    właśnie nie wiem jaka mam długość bo ostatnio mi nie mierzyła, ale ja biorę luteinę, teraz mam odstawiać, zostało mi na 2 dni.u mnie mały w tamten czwartek miał 2600g wiec czuje sie dosyć bezpiecznie :)

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ja mam podobne odczucia, w pn mam wizytę i jestem ciekawa co tam z moją szyjka. Mam nadzieję że do stycznia dociągnę.

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za dużo posiedzę to czuję taki dyskomfort w kroczu. Nie czuję napierania ale takie napięcie. Piłeczka pod dupke, poleżę chwile i jest ok. Dużo pomagają ćwiczenia na mobilność miednicy. Jak już Wam się takie bóle zaczynają to jak najwięcej pozycji odciążających dno miednicy róbcie :)

• agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Ja za dużo posiedzę to czuję taki dyskomfort w kroczu. Nie czuję napierania ale takie napięcie. Piłeczka pod dupke, poleżę chwile i jest ok. Dużo pomagają ćwiczenia na mobilność miednicy. Jak już Wam się takie bóle zaczynają to jak najwięcej pozycji odciążających dno miednicy róbcie :)
    Jak to jest z tą piłką pod dupkę, co masz na myśli? I jakie ćwiczenia odciążają dno miednicy? Poradzicie coś, szukam, czytam, próbuję robić, bo ja mam duże trudności w poruszaniu się, bo bolą krzyża i w ogóle, trudno chodzić i stać, a nie chce też sobie zaszkodzić. Na plecach nie mogę leżeć, bo mega ucisk czuję, więc pupa do góry odpada, już samo obrócenie się z boku na bok w nocy to wyzwanie. Wczoraj miałam mieć wizytę u fizjouro, ale musiałam odwołać, bo to dla mnie pod względem fizycznym było nie do wykonania, bardzo żałowałam, bo myślałam, że coś podpowie. Położna radziła ćwiczyć i bujać się na dużej piłce, ale takie ćwiczenia kojarzą mi się z wywoływaniem porodu... Może jakiś link do ćwiczeń na yt macie? Próbowałam ćwiczenia Gosi Mostowskiej, ale z moim brzuchem to wyczyn...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ogólnie wszystko dobrze. Zamkniete na 4 spusty. Znowu mi morfologia poleciała, ale nie przejął sie, pojawily sie ciala ketonowe w moczu (mam jesc wieksze kolacje- i love my doctor🖤🖤🙈). Do tego cisnienie do kontroli....chyba nie zaznam czy jest ciaza bez zadnych "cosiow"

Ktoś pytal czy szykują nam sie kolosiki. A i owszem, mój za to, że jest ostatni na liscie porodowej chce być pierwszy z waga. Mamy stwierdzoną makrosomie, 2100g cialka do kochania 💪💪💪

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, faktycznie spory, to cos poważnego czy do kontroli?

Chodzisz może do premium medical?

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka faktycznie spory , do porodu jak nie zwolni to z 4300 będzie miał ☺ moj w 34 ważył 2200

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam wlasnie caly czas 2 tygodnie do przodu. Jak tak dalej bedzie to cesarka.
    Liczylam z doktorem,ze raczej przed 4000 sie zatrzyma, na razie idzie ksiazkowo 200g na tydzień.... ale stan po cc kwalifikuje juz do cesarki z taka wagą

Do kontroli cisnienienie, mocz, no i waga.

Aagaa ja prowadze w Boramed

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ