Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka myślałam, że tylko ja tak długo kisze w pracy, ale łączę się w bólu. U mnie dziś ostatni dzień i już tak bardzo się cieszę, dopinam ostatnie rzeczy i kamień z serca, że to koniec. Przechodzisz na l4 czy macierzyński zaczynasz?
Weal zaciskaj nogi i wytrzymaj jeszcze trochę! Teraz i tak z dnia na dzień coraz bezpieczniej i waga ładna
Ja w nocy miałam ból okresowy i twardnienie macicy w tym samym czasie. Coraz częściej tak pewnie będzie i zacznę się stresować Zaczęły mi chyba nogi puchnąć, na wieczór czułam takie ociężałe i stopy jak hipcio Wywaliłam je do góry i trochę pomogło. Muszę więcej pić, ostatnio się zaniedbuje. Do końca tygodnia planuję ostatnie rzeczy zamówić z wyprawki. Przyszedł mi mail, że mam pieluszki z rossmanna do odebrania -
Krolik wykorzystuje zaległy urlop i oficjalnie macierzyński zaczynam od 4 stycznia
Tez mi brzuch coraz częściej twardnieje, wgl już mam dość bycia w ciąży i mimo mnóstwa obaw chce żeby mały już był na świecie.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
weal wrote:Sorbifer 1 tabl dziennie, kazała brać z wit C razem
Odebrałam właśnie zamówienie z aptekigemini. I po raz pierwszy spakowałam walizkę. Kabinowke 🤭 nie muszę mieć ubranek dla małej, więc dorzucę tylko z jeden komplet na wyjście w dwóch rozmiarach. Jak dopchne rożek to wezmę. Nie jest tak źle jak myślałam.
A swoje dokumenty bierzecie do torebki ze sobą?Letrox 125/100
Pregna Start -
Weal nie martw się nawet jakby się wcześniej coś zaczęło to dzieciątko już będzie bezpieczne.
Moi w 32 się urodzili 1700g i 1500g i dali rade chociaż początki nie były łatwe a ty już masz duże dziecko także napewno będzie dobrze
weal lubi tę wiadomość
Anielka ❤️
-
Ja biorę laktator ale to chyba zależy od szpitala czy będzie potrzebny
Mi był potrzebny po 1 porodzie bo miałam problemy z piersiami i przystawianiem już w szpitalu.
W ogóle Do swojego szpitala muszę wziąć tyle rzeczy że nie wiem jak się zmieszczę do walizki a mam 60l.
Ja biorę feroplex w płynie i nie zauważyłam żebym miała jakieś straszne zaparcia ale to różnie z tym bywa
Pobolewa Was też krocze, tak jakby podwozie:)? Mały już tak mi napiera na dół że czuję że zaraz wyskoczy:)Aaggaa02 -
Feroplex ma straszny smak dla mnie, jak sobie radzisz?
U mnie w szpitalu laktator jest dostępny do wypożyczenia.
Poza tym mieszkamy 5minut od szpitala i mąż może zostawić paczkę na recepcji i kilka razy dziennie roznoszą po oddziałach.. to tak w razie czego.Letrox 125/100
Pregna Start -
nick nieaktualnyAagaa z tego co pamietam to laktator jest, tylko nie pamietam czy koncowki dostajesz tez swoje i pilnujesz czy musisz miec.
Ja sie pakuje w dwie torby, dla mbie i bobo. I w razie co bede mężowi oddawać część. Do swojej wkladam tylko komplet dla mlodego na start.
Ja dzisiaj od rana znowu biegam. Dopiero usiadłam od 8, a zaraz musze sie szykowac dzisiaj wizytuje. -
Nynka, na stronie jest napisane żeby wziąć laktator. Ja wolę mieć ze sobą
Kamyczek, no smak średni, ale to podobno jeden z lepszych więc biorę i wierzę że mi pomaga teraz przed porodem jestt bardzo sumienna i mam nadzieję że znajdzie to swoje odzwierciedlenie w wynikach krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 11:52
Aaggaa02 -
Weal trzymaj się! Dzieciątko jest juz spore i na pewno sobie poradzi w razie co! U mnie lekko uchylona szyjka jest, ale tylko zewnętrznie,już od dwóch wizyt, tylko, że to moja 3 ciąża i lekarz mówi, że to i tak w normie. A Twoja to chyba 1 ciąża?
Ja laktatora nie biorę, w razie co mąż podrzuci.
Pakuję się w jedną torbę, bo u nas dla dziecka trzeba tylko pampersy i chusteczki, ewentualnie smoczek. A druga na wyjście mąż przywiezie 😉 -
Tez mam jak to lekarz stwierdził "małą" anemie. I też przepisal sorbifer. Dopiero zaczęłam brac i już mam wrażenie że z toaleta jest gorzej 😑
Ja mam w piątek kardiologa i okaże się czy mogę rodzic naturalnie czy jednak będzie wskazanie do cc 😔 Oby jednak pozwolił naturalnie. Prowadzacy mowil ze cc w 39 tyg czyli na same święta 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 12:16
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Mag_len wrote:Weal trzymaj się! Dzieciątko jest juz spore i na pewno sobie poradzi w razie co! U mnie lekko uchylona szyjka jest, ale tylko zewnętrznie,już od dwóch wizyt, tylko, że to moja 3 ciąża i lekarz mówi, że to i tak w normie. A Twoja to chyba 1 ciąża?
Ja laktatora nie biorę, w razie co mąż podrzuci.
Pakuję się w jedną torbę, bo u nas dla dziecka trzeba tylko pampersy i chusteczki, ewentualnie smoczek. A druga na wyjście mąż przywiezie 😉
Druga ciąża a jaka masz długość ? Właśnie sama nie wiem już czy to norma na tym etapie czy nie .. nie skierowała mnie na zastrzyki, nie dała luteiny ani nic i tak się zastanawiam -
Weal dobrze że dziecko już takie duże,byle do 37tyg.
Ja jutro mam wizytę zobaczymy jak u mnie bo skurczy w ciągu dnia mam chyba ze 30, w nocy nie raz mnie wybudzają.
Aga ja mam tak że jak kucam czy robię siku to mam wrażenie że mi macica wypadnie, krocze całe mi puchnie i napiera w dół.
-
weal wrote:Druga ciąża a jaka masz długość ? Właśnie sama nie wiem już czy to norma na tym etapie czy nie .. nie skierowała mnie na zastrzyki, nie dała luteiny ani nic i tak się zastanawiam
-
Ja za dużo posiedzę to czuję taki dyskomfort w kroczu. Nie czuję napierania ale takie napięcie. Piłeczka pod dupke, poleżę chwile i jest ok. Dużo pomagają ćwiczenia na mobilność miednicy. Jak już Wam się takie bóle zaczynają to jak najwięcej pozycji odciążających dno miednicy róbcie
-
krolik wrote:Ja za dużo posiedzę to czuję taki dyskomfort w kroczu. Nie czuję napierania ale takie napięcie. Piłeczka pod dupke, poleżę chwile i jest ok. Dużo pomagają ćwiczenia na mobilność miednicy. Jak już Wam się takie bóle zaczynają to jak najwięcej pozycji odciążających dno miednicy róbcie
-
nick nieaktualnyJa po wizycie, ogólnie wszystko dobrze. Zamkniete na 4 spusty. Znowu mi morfologia poleciała, ale nie przejął sie, pojawily sie ciala ketonowe w moczu (mam jesc wieksze kolacje- i love my doctor🖤🖤🙈). Do tego cisnienie do kontroli....chyba nie zaznam czy jest ciaza bez zadnych "cosiow"
Ktoś pytal czy szykują nam sie kolosiki. A i owszem, mój za to, że jest ostatni na liscie porodowej chce być pierwszy z waga. Mamy stwierdzoną makrosomie, 2100g cialka do kochania 💪💪💪 -
nick nieaktualnyNo nam wlasnie caly czas 2 tygodnie do przodu. Jak tak dalej bedzie to cesarka.
Liczylam z doktorem,ze raczej przed 4000 sie zatrzyma, na razie idzie ksiazkowo 200g na tydzień.... ale stan po cc kwalifikuje juz do cesarki z taka wagą
Do kontroli cisnienienie, mocz, no i waga.
Aagaa ja prowadze w Boramed