X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka myślałam, że tylko ja tak długo kisze w pracy, ale łączę się w bólu. U mnie dziś ostatni dzień i już tak bardzo się cieszę, dopinam ostatnie rzeczy i kamień z serca, że to koniec. Przechodzisz na l4 czy macierzyński zaczynasz?

Weal zaciskaj nogi i wytrzymaj jeszcze trochę! Teraz i tak z dnia na dzień coraz bezpieczniej i waga ładna :)

Ja w nocy miałam ból okresowy i twardnienie macicy w tym samym czasie. Coraz częściej tak pewnie będzie i zacznę się stresować :P Zaczęły mi chyba nogi puchnąć, na wieczór czułam takie ociężałe i stopy jak hipcio :P Wywaliłam je do góry i trochę pomogło. Muszę więcej pić, ostatnio się zaniedbuje. Do końca tygodnia planuję ostatnie rzeczy zamówić z wyprawki. Przyszedł mi mail, że mam pieluszki z rossmanna do odebrania :D

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik wykorzystuje zaległy urlop i oficjalnie macierzyński zaczynam od 4 stycznia :)
    Tez mi brzuch coraz częściej twardnieje, wgl już mam dość bycia w ciąży i mimo mnóstwa obaw chce żeby mały już był na świecie.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Sorbifer 1 tabl dziennie, kazała brać z wit C razem
    U mnie najlepiej sprawdzil się Tardyferon bo ładnie podnosił hemoglobinę. Warto też brać witaminę B.

Odebrałam właśnie zamówienie z aptekigemini. I po raz pierwszy spakowałam walizkę. Kabinowke 🤭 nie muszę mieć ubranek dla małej, więc dorzucę tylko z jeden komplet na wyjście w dwóch rozmiarach. Jak dopchne rożek to wezmę. Nie jest tak źle jak myślałam.
    A swoje dokumenty bierzecie do torebki ze sobą?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal nie martw się nawet jakby się wcześniej coś zaczęło to dzieciątko już będzie bezpieczne.
    Moi w 32 się urodzili 1700g i 1500g i dali rade chociaż początki nie były łatwe a ty już masz duże dziecko także napewno będzie dobrze
    :)

weal lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę laktator ale to chyba zależy od szpitala czy będzie potrzebny
    Mi był potrzebny po 1 porodzie bo miałam problemy z piersiami i przystawianiem już w szpitalu.
    W ogóle Do swojego szpitala muszę wziąć tyle rzeczy że nie wiem jak się zmieszczę do walizki a mam 60l.

Ja biorę feroplex w płynie i nie zauważyłam żebym miała jakieś straszne zaparcia ale to różnie z tym bywa :)

Pobolewa Was też krocze, tak jakby podwozie:)? Mały już tak mi napiera na dół że czuję że zaraz wyskoczy:)

Aaggaa02
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feroplex ma straszny smak dla mnie, jak sobie radzisz?

U mnie w szpitalu laktator jest dostępny do wypożyczenia.
    Poza tym mieszkamy 5minut od szpitala i mąż może zostawić paczkę na recepcji i kilka razy dziennie roznoszą po oddziałach.. to tak w razie czego.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa z tego co pamietam to laktator jest, tylko nie pamietam czy koncowki dostajesz tez swoje i pilnujesz czy musisz miec.

Ja sie pakuje w dwie torby, dla mbie i bobo. I w razie co bede mężowi oddawać część. Do swojej wkladam tylko komplet dla mlodego na start.

Ja dzisiaj od rana znowu biegam. Dopiero usiadłam od 8, a zaraz musze sie szykowac dzisiaj wizytuje.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, na stronie jest napisane żeby wziąć laktator. Ja wolę mieć ze sobą:)

Kamyczek, no smak średni, ale to podobno jeden z lepszych więc biorę i wierzę że mi pomaga :) teraz przed porodem jestt bardzo sumienna i mam nadzieję że znajdzie to swoje odzwierciedlenie w wynikach krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 11:52

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal trzymaj się! Dzieciątko jest juz spore i na pewno sobie poradzi w razie co! U mnie lekko uchylona szyjka jest, ale tylko zewnętrznie,już od dwóch wizyt, tylko, że to moja 3 ciąża i lekarz mówi, że to i tak w normie. A Twoja to chyba 1 ciąża?

Ja laktatora nie biorę, w razie co mąż podrzuci.
    Pakuję się w jedną torbę, bo u nas dla dziecka trzeba tylko pampersy i chusteczki, ewentualnie smoczek. A druga na wyjście mąż przywiezie 😉

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jak to lekarz stwierdził "małą" anemie. I też przepisal sorbifer. Dopiero zaczęłam brac i już mam wrażenie że z toaleta jest gorzej 😑

Ja mam w piątek kardiologa i okaże się czy mogę rodzic naturalnie czy jednak będzie wskazanie do cc 😔 Oby jednak pozwolił naturalnie. Prowadzacy mowil ze cc w 39 tyg czyli na same święta 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 12:16

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • weal Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Weal trzymaj się! Dzieciątko jest juz spore i na pewno sobie poradzi w razie co! U mnie lekko uchylona szyjka jest, ale tylko zewnętrznie,już od dwóch wizyt, tylko, że to moja 3 ciąża i lekarz mówi, że to i tak w normie. A Twoja to chyba 1 ciąża?

Ja laktatora nie biorę, w razie co mąż podrzuci.
    Pakuję się w jedną torbę, bo u nas dla dziecka trzeba tylko pampersy i chusteczki, ewentualnie smoczek. A druga na wyjście mąż przywiezie 😉

Druga ciąża :) a jaka masz długość ? Właśnie sama nie wiem już czy to norma na tym etapie czy nie .. nie skierowała mnie na zastrzyki, nie dała luteiny ani nic i tak się zastanawiam :(

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal dobrze że dziecko już takie duże,byle do 37tyg.

Ja jutro mam wizytę zobaczymy jak u mnie bo skurczy w ciągu dnia mam chyba ze 30, w nocy nie raz mnie wybudzają.

Aga ja mam tak że jak kucam czy robię siku to mam wrażenie że mi macica wypadnie, krocze całe mi puchnie i napiera w dół.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Druga ciąża :) a jaka masz długość ? Właśnie sama nie wiem już czy to norma na tym etapie czy nie .. nie skierowała mnie na zastrzyki, nie dała luteiny ani nic i tak się zastanawiam :(
    właśnie nie wiem jaka mam długość bo ostatnio mi nie mierzyła, ale ja biorę luteinę, teraz mam odstawiać, zostało mi na 2 dni.u mnie mały w tamten czwartek miał 2600g wiec czuje sie dosyć bezpiecznie :)

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ja mam podobne odczucia, w pn mam wizytę i jestem ciekawa co tam z moją szyjka. Mam nadzieję że do stycznia dociągnę.

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za dużo posiedzę to czuję taki dyskomfort w kroczu. Nie czuję napierania ale takie napięcie. Piłeczka pod dupke, poleżę chwile i jest ok. Dużo pomagają ćwiczenia na mobilność miednicy. Jak już Wam się takie bóle zaczynają to jak najwięcej pozycji odciążających dno miednicy róbcie :)

• agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Ja za dużo posiedzę to czuję taki dyskomfort w kroczu. Nie czuję napierania ale takie napięcie. Piłeczka pod dupke, poleżę chwile i jest ok. Dużo pomagają ćwiczenia na mobilność miednicy. Jak już Wam się takie bóle zaczynają to jak najwięcej pozycji odciążających dno miednicy róbcie :)
    Jak to jest z tą piłką pod dupkę, co masz na myśli? I jakie ćwiczenia odciążają dno miednicy? Poradzicie coś, szukam, czytam, próbuję robić, bo ja mam duże trudności w poruszaniu się, bo bolą krzyża i w ogóle, trudno chodzić i stać, a nie chce też sobie zaszkodzić. Na plecach nie mogę leżeć, bo mega ucisk czuję, więc pupa do góry odpada, już samo obrócenie się z boku na bok w nocy to wyzwanie. Wczoraj miałam mieć wizytę u fizjouro, ale musiałam odwołać, bo to dla mnie pod względem fizycznym było nie do wykonania, bardzo żałowałam, bo myślałam, że coś podpowie. Położna radziła ćwiczyć i bujać się na dużej piłce, ale takie ćwiczenia kojarzą mi się z wywoływaniem porodu... Może jakiś link do ćwiczeń na yt macie? Próbowałam ćwiczenia Gosi Mostowskiej, ale z moim brzuchem to wyczyn...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ogólnie wszystko dobrze. Zamkniete na 4 spusty. Znowu mi morfologia poleciała, ale nie przejął sie, pojawily sie ciala ketonowe w moczu (mam jesc wieksze kolacje- i love my doctor🖤🖤🙈). Do tego cisnienie do kontroli....chyba nie zaznam czy jest ciaza bez zadnych "cosiow"

Ktoś pytal czy szykują nam sie kolosiki. A i owszem, mój za to, że jest ostatni na liscie porodowej chce być pierwszy z waga. Mamy stwierdzoną makrosomie, 2100g cialka do kochania 💪💪💪

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, faktycznie spory, to cos poważnego czy do kontroli?

Chodzisz może do premium medical?

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka faktycznie spory , do porodu jak nie zwolni to z 4300 będzie miał ☺ moj w 34 ważył 2200

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam wlasnie caly czas 2 tygodnie do przodu. Jak tak dalej bedzie to cesarka.
    Liczylam z doktorem,ze raczej przed 4000 sie zatrzyma, na razie idzie ksiazkowo 200g na tydzień.... ale stan po cc kwalifikuje juz do cesarki z taka wagą

Do kontroli cisnienienie, mocz, no i waga.

Aagaa ja prowadze w Boramed

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ