Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze nie mam okresu. Na razie nie wiem do kiedy będę karmić, może koło roku.
Mój ma różnie ze spaniem, czasem spi po 30miniut a czasem 1,5h. Jak jedzie autem to czasem spi a czasem nie. Na noc zasypia koło 21 i spi do 6.30-7.30 ale budzi się na mleko z 2-3razy. Jak nie idę do pracy to czasem się zdrzemniemy od 8 do 8.30 .
Mój mały odpycha się na nóżkach i pęza do tyłu dlatego najbezpieczniej mu na podłodze. Ostatnio tak się bawił z siostrą że ją "gonił" ogólnie to bardzo się kochają ,jak tylko mały ją widzi to się śmieje , dotyka ją po twarzy ,szarpie za włosy 😂
Jak ten czas leci..Robercik ma już 5 miesięcy -
Aga no to u nas identycznie to wyglada, krótkie drzemki pozniej ciagle zmęczony i marudzacy. Ciagle chce na raczki albo żeby przy nim być i zabawiać. Mam problem ogarnąć siebie i córkę żeby wyjść na spacer bo tak krzyczy jak zostaje sam. Masakra…
Wow Karolcia Twój mały już pełza, niezle 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 22:01
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Mag_len wrote:hej! od kilku dni jesteśmy posiadaczami pierwszego ząbka
Gratulacje 🎉
Ciężko było?
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
mama85 wrote:Dziewczyny a Wasze maluchy umieją podnosić główkę z leżenia na pleckach? Mojemu to ani drgnie…umie już ładnie obracać się z pleckow na brzuszek i ładnie tez chwyta się za stopki ale główki nie podnosi jeszcze. Jak jest u Was?
My byliśmy u fizjo i ogólnie w miarę ok, lekka asymetria i spięte barki. Dlatego ma ciągle odparzoną szyjębędziemy się ćwiczyć i mam nadzieję, że szybko to naprostujemy.
Co do karmienia to ja planuję rok tak jak z synem, po odstawieniu zaczął dużo lepiej spać więc nie mam ochoty dłużej ciągnąć kpInkaa85 lubi tę wiadomość
-
mama85 wrote:Dziewczyny a Wasze maluchy umieją podnosić główkę z leżenia na pleckach? Mojemu to ani drgnie…umie już ładnie obracać się z pleckow na brzuszek i ładnie tez chwyta się za stopki ale główki nie podnosi jeszcze. Jak jest u Was?
-
u nas czasem próbuje dźwigać ale to chyba nie jest zbyt dobre, bo taki spięty jest wtedy. obraca sie na brzuch i juz czasem na plecy i kreci dookoła własnej osi na brzuchu. dzis jakoś tak się turlał, że w pewnym momencie znalazł się hen za matką na której go zostawiłam
i przebija nam si drugi ząbek, na rozszerzanie diety będzie już z uzębieniem
-
Kiedy planujecie rozszerzać dietę?
Ja myślę, że po 24 tygodniu zacznę, tj. za dwa tygodnie.
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Mój podnosi głowę i nogi jednocześnie. Bardzo chciałby już siedzieć. Jak go na sekunde posadze to się chichocze.
Ooo juz ząbki😳 ale fajnie. Te ząbeczki takie śliczne.
Dziś taka kobieta na placu zabaw do mnie mówi : taki duży chłopak a jeszcze w gondoli się wozi? Ja na to że on 5 miesięcy ma a ona w szoku.
Mój już próbował marchewki,pietruszki,ziemniaka, cukini,kalafiora, jabłuszka , banana i lizał truskawki. Ogólnie jak my jemy to on otwiera buzię albo wyje a jak dam mu coś polizać to aż podskakuje ( nóżki podgina pod dupkę i się podnosi na nich)
Ja się trochę boję BLW. Kupiłam taki silikonowy gryzak z dziurkami do którego się wklada małe kawałki jedzenia i dziecko sobie je -
Karolcia15031 wrote:Mój podnosi głowę i nogi jednocześnie. Bardzo chciałby już siedzieć. Jak go na sekunde posadze to się chichocze.
Ooo juz ząbki😳 ale fajnie. Te ząbeczki takie śliczne.
Dziś taka kobieta na placu zabaw do mnie mówi : taki duży chłopak a jeszcze w gondoli się wozi? Ja na to że on 5 miesięcy ma a ona w szoku.
Mój już próbował marchewki,pietruszki,ziemniaka, cukini,kalafiora, jabłuszka , banana i lizał truskawki. Ogólnie jak my jemy to on otwiera buzię albo wyje a jak dam mu coś polizać to aż podskakuje ( nóżki podgina pod dupkę i się podnosi na nich)
Ja się trochę boję BLW. Kupiłam taki silikonowy gryzak z dziurkami do którego się wklada małe kawałki jedzenia i dziecko sobie je
Na prawdę polecam zagłębić temat, bo bo dla dziecka świetna sprawa. Nie dość, że uczy się obsługiwać małymi rączkami, to ćwiczy super jamę ustną i bawi przy okazji. Bałagan jest, ale opłaca się. Dzieci sobie świetnie radzą, nie ma się co bać 😉