Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lajna wrote:Ja napadlam ostatnio na lumpeks i kupiłam leginsy i bluzki zwykłe czarne ale na początek zawsze coś. Następna wizytę mam w poniedziałek to będzie 16+4 mam nadzieję, że lekarz określi mi już płeć
Dzisiaj zamówiłam włóczke i ruszam z produkcją kocyka dla bobasa.
Są tu dziewczyny w 2 ciąży, które nie czują jeszcze ruchów?
Ja już jestem w połowie robienia kocyka 😅
https://naforum.zapodaj.net/eab7a0b2bac2.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 21:16
Anielka ❤️
-
Ja z ubrań ciążowych mam tylko jakieś spodnie i leginsy ale będę musiała dokupić. Bluzkę mam chyba jedną ale jak byłam w ciąży z córka było lato jak miałam wielki brzuch wiec po prostu nosiłam mega luźne koszulki. Zastanawiam się jeszcze co z kurtką, chyba tez jakaś typowo ciążowa by się przydała bo w zwykłej się nie zapnę.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
MojAniolek:(( wrote:Ja planuję zamówić ubrania z missguided. Legginsy 2 pary, ogrodniczki, bluzę jakas koszulkę i może dresy. Zamawiała któraś z Was moze z tej strony juz jakieś ubrania?22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Ja zamawiałam pare rzeczy i niektóre były spoko jakościowo a niektóre troche szmaty chyba zależy na co się trafi.
ja tylko raz bluzę jestem zadowolona.
Dziewczyny zaczęłam 20tc i codziennie rano wymiotuje. Nic takiego nie zdarzało się w 1 trym, oprócz mdłości . To chyba troche dziwne? Któraś z Was się z tym spotkała?
-
weal wrote:ja tylko raz bluzę jestem zadowolona.
Dziewczyny zaczęłam 20tc i codziennie rano wymiotuje. Nic takiego nie zdarzało się w 1 trym, oprócz mdłości . To chyba troche dziwne? Któraś z Was się z tym spotkała?
Jeśli nie masz innych niepokojących objawów to chyba może się tak zdarzyć.
Ja np w pierwszej ciąży od 14 tygodnia czułam się świetnie a wlasnie koło 20 tygodnia poranne wymioty wróciły na jakiś czas.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja też właśnie zaczęłam 20tydz nie mam wymiotow ale bol i zawroty głowy i czasami robi mi się słabo 😔
Ja planuje coś z sinsay zamówić ale bez szału, nie przytyłam aż tak w poprzedniej ciąży też dużego brzucha nie miałam więc wystarczyły legginsy o rozmiar większy, ale tym razem mam zamiar spróbowaćAnielka ❤️
-
Ja w poprzednich ciążach prawie nie używałam ubrań ciążowych a teraz muszę. Przytyłam już 4kg i zwykle leginsy uciskają mi dosyć na podbrzusze. A że jestem dosyć szczupła osoba i zawsze nosiłam rozmiar S to szybko stał się on za mały.
Nie wiedziałam że sinsay ma u ranią ciążowe. Zerkne😉 choć stawiam na używki to może coś fajnego wpadnie mi w oko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 09:47
-
Dziewczyny pamietacie mozewielkosc pecherzyka ciazowego - GS pod koniec 6 tygodnia? U mnie jest troche dziwna sytuacja .... bo wg crl - ktore de facto jest prawidlowe i wynosi0,78 6w5d GS wynosi zaledwie 1,11 cm.... lekarz twierdzi ze pecherzyk jest za maly jak na tydzien ciazy a CRL w normie... myslicie ze moze nadrobic ? Lekarz obawia sie sytuacji ze zarodek rosnie a pecherzyk stanal wmiejscu... dodam ze serduszko bije prawidlowo...palyna
-
Lajna wrote:Ja napadlam ostatnio na lumpeks i kupiłam leginsy i bluzki zwykłe czarne ale na początek zawsze coś. Następna wizytę mam w poniedziałek to będzie 16+4 mam nadzieję, że lekarz określi mi już płeć
Dzisiaj zamówiłam włóczke i ruszam z produkcją kocyka dla bobasa.
Są tu dziewczyny w 2 ciąży, które nie czują jeszcze ruchów?
Ja 2 tygodnie temu myślałam, że czuję a od tamtego czasu cisza aż się trochę zaczęłam martwić. Ale chyba przesadzam, tym bardziej że mam nisko i z przodu łożysko.
-
Aishha wrote:Ja 2 tygodnie temu myślałam, że czuję a od tamtego czasu cisza aż się trochę zaczęłam martwić. Ale chyba przesadzam, tym bardziej że mam nisko i z przodu łożysko.
Ja też mam z przodu i pomimo że już od jakiegoś czasu czuje dokładnie ruchy to są dni kiedy ich w ogóle nie czuje albo np dopiero późnym wieczorem. Myślę że to zależy jak dziecko się ułożyAishha lubi tę wiadomość
Anielka ❤️
-
palyna wrote:Dziewczyny pamietacie mozewielkosc pecherzyka ciazowego - GS pod koniec 6 tygodnia? U mnie jest troche dziwna sytuacja .... bo wg crl - ktore de facto jest prawidlowe i wynosi0,78 6w5d GS wynosi zaledwie 1,11 cm.... lekarz twierdzi ze pecherzyk jest za maly jak na tydzien ciazy a CRL w normie... myslicie ze moze nadrobic ? Lekarz obawia sie sytuacji ze zarodek rosnie a pecherzyk stanal wmiejscu... dodam ze serduszko bije prawidlowo...
U mnie 6tydz+6dni ( według usg) GS 18.2mmAnielka ❤️
-
palyna wrote:Dziewczyny pamietacie mozewielkosc pecherzyka ciazowego - GS pod koniec 6 tygodnia? U mnie jest troche dziwna sytuacja .... bo wg crl - ktore de facto jest prawidlowe i wynosi0,78 6w5d GS wynosi zaledwie 1,11 cm.... lekarz twierdzi ze pecherzyk jest za maly jak na tydzien ciazy a CRL w normie... myslicie ze moze nadrobic ? Lekarz obawia sie sytuacji ze zarodek rosnie a pecherzyk stanal wmiejscu... dodam ze serduszko bije prawidlowo...
6+2 1,50 cm -
Aishha wrote:Ja 2 tygodnie temu myślałam, że czuję a od tamtego czasu cisza aż się trochę zaczęłam martwić. Ale chyba przesadzam, tym bardziej że mam nisko i z przodu łożysko.
Podobną sytuację mam, wcześniej czułam teraz znowu nie. Łożysko z przodu i nisko, dzidziek raz może uciekać w jedną raz w drugą stronę chowając się za łożyskiem i dlatego nie czujemy. Już niedługo będą regularne i przestaniemy się martwić -
krolik wrote:Palyna Karolina napisała w mm, czyli 1,82 cm także spokojnie Jeśli się martwisz, a masz możliwość skonsultuj się z innym lekarzem. Jeśli nie, cierpliwie czekaj do następnej wizyty, nic nie jesteś w stanie na ten moment zrobić. Trzymam kciuki!palyna
-
Dzisiaj pierwszy raz poczulam 5 kopniaczkow i to 2 pod reka, cudowne uczucie i jakie uspokojenie. Polozylam sie usypiac corke tak na polboku i nagle pach myślałam ze to jelita ale znowu i znowu. Silny ten moj dzidzius, teraz siedze i czuje smyranie blisko prawej pachwiny. Jutro wizyta
Mag_len lubi tę wiadomość
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Ja tak naprawdę nie wiem czy czuje już dzidzie czy to jelita. Wydaje mi się że raczej jeszcze za wcześnie przy pierwszym dziecku ale jeżeli to ona to w takim razie czuje ruchy jakos od tygodnia 😊 tylko z częstotliwością to różnie: raz nawet w ciągu dnia a raz tylko pod wieczór. Ale nosz kurcze nie potrafię jeszcze powiedzieć że to na 100 procent niunia 🙈
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰