Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dopiero 18.08 wizytę, i będziemy wiedzieć czy na 100% dziewczynka .. Jak tak będzie to dopiero się zacznie szał zakupów 😅 już się boję 😆 Narazie mamy tylko kilka neutralnych bodziaków, polśpioszki, pieluszki i otulacz 😄 wozek i fotelik wstępnie wybrane .Anielka ❤️
-
Nakupiłam ubrań ciążowych. Masakra jakie to drogie. Z córką nie potrzebowałam, bo dużo w domu siedziałam i głównie legginsy mi wystarczały i długo mieściłam się w to co miałam. Teraz jak zerknęłam do mojej szafy to już nie mam ubrań po ciąży z córką, tych starych porozciąganych Swoje tuniki poświęciłam na ciążę i później już tylko do wywalenia były, wszystko mam obcisłe, małe, dużo ubrań do pracy. Nie będę się w to zaraz mieścić, spodnie już mnie cisnął szkoda brzucha męczyć Dzisiaj mi wywaliło i stwierdziłam, że pierdziele kupuje, po ciąży też się przydadzą nim wrócę do swoich. Z córką mi tak kasy było na te ubrania ciążowe szkoda, że potem nie miałam w lecie w czym chodzić, a nim schudłam to się lato skończyło Zamówiłam w hm, tam szybka dostawa i w razie czego łatwy zwrot Wy kupujecie ciążowe ubrania?
-
palyna wrote:Dziewczyny potrzebuje rady abrdziej doswiadczonych w kwestii ciazy ...
Bylam dzis na usg 5+6 wg pomiarow: CRL 0,78 , GS: 1,11 ale lekarza martwi dosyc mala wielkosc pecherzyka ciazowego, serduszko bije , crl tez rosnie od ostatniej wizyty ale ten pecherzyk ciazowy go martwi.. niby nie spisuje ciazy na "straty" ale mowi ze slabawo to widzi... spotkalyscie sie z taka sytuacja ze zarodke rosl , crl zgodne wymiarami z tygodniem ciazy a pecherzyk ciazowy ciut za maly alebo ze za slabo przyrasta?
Może warto udać się do innego lekarza na konsultację? -
krolik wrote:Nakupiłam ubrań ciążowych. Masakra jakie to drogie. Z córką nie potrzebowałam, bo dużo w domu siedziałam i głównie legginsy mi wystarczały i długo mieściłam się w to co miałam. Teraz jak zerknęłam do mojej szafy to już nie mam ubrań po ciąży z córką, tych starych porozciąganych Swoje tuniki poświęciłam na ciążę i później już tylko do wywalenia były, wszystko mam obcisłe, małe, dużo ubrań do pracy. Nie będę się w to zaraz mieścić, spodnie już mnie cisnął szkoda brzucha męczyć Dzisiaj mi wywaliło i stwierdziłam, że pierdziele kupuje, po ciąży też się przydadzą nim wrócę do swoich. Z córką mi tak kasy było na te ubrania ciążowe szkoda, że potem nie miałam w lecie w czym chodzić, a nim schudłam to się lato skończyło Zamówiłam w hm, tam szybka dostawa i w razie czego łatwy zwrot Wy kupujecie ciążowe ubrania?
-
Moniqaaa super wieści, można odsapnąć
Palyna niestety nie mam pojęcia, znając życie to wszystko się może zdarzyć, spróbuj być dobrej myśli bo i tak nic od ciebie nie zależy.
Co do ubrań to widziałam, że Sinsay coś wprowadził, oni mają tanie rzeczy. Ja póki co nic nie kupuje, na lato sukienki, mam jedne ogrodniczki, na później mam 2 pary spodni ciążowych, jakieś legginsy. Tylko z kurtką pewnie będzie problem, ostatnio jakoś dociagnelam do listopada ale do stycznia będzie trudniej -
Ja żałuję, że w pierwszej ciąży nie kupiłam kilku ubrań ciążowych. Nadrobię teraz, choć kasy szkoda, ale myślę, że do wiosny spokojnie część ponosze. Patrzę na koszulki pod kątem karmienia. A może kiedyś najdzie nas na trzecie dziecko, mąż teraz często o tym mówi i chyba będzie chciał tego syna się doczekać 😅 w sumie ja też bym chciała, ale tym razem chyba dłużej odczekam od porodu 🙈 ja teraz te ubrania kupiłam chyba też przez to, że znowu czuję się wielka i nie wygladam w swoich dobrze, wysypało mnie na twarzy, czuję się mało atrakcyjna może trochę na pocieszenie i żeby poczuć się lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 14:39
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciąży miałam kilka sztuk, bo dlugo miescilam sie w swoje, pod koniec chodziłam w 3 bluzkach na zmiane🙈
W tej ciąży chwała, ze jest lato🙈 ale kupuje ciążowe, właśnie z myślą o tym, że jestem grubsza, bedzie zimno i po ciąży od razu modelką nie będę...
Ale nowe kupilam tylko leginsy, spodnie vinted, kurtke zimową mam po 1 ciąży, w bluzki na razie elegancko wchodze, ale będę kupować stopniowo...
Aktualnie tuptam z niecierpliwosci na wizytę i jak mi lekarz potwierdzi dziewuszke, zamawiam od razu otulacze ktore znalazlam❤ -
Ja napadlam ostatnio na lumpeks i kupiłam leginsy i bluzki zwykłe czarne ale na początek zawsze coś. Następna wizytę mam w poniedziałek to będzie 16+4 mam nadzieję, że lekarz określi mi już płeć
Dzisiaj zamówiłam włóczke i ruszam z produkcją kocyka dla bobasa.
Są tu dziewczyny w 2 ciąży, które nie czują jeszcze ruchów?Anna Maria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lajna wrote:Ja napadlam ostatnio na lumpeks i kupiłam leginsy i bluzki zwykłe czarne ale na początek zawsze coś. Następna wizytę mam w poniedziałek to będzie 16+4 mam nadzieję, że lekarz określi mi już płeć
Dzisiaj zamówiłam włóczke i ruszam z produkcją kocyka dla bobasa.
Są tu dziewczyny w 2 ciąży, które nie czują jeszcze ruchów?
Ja wcześniej myślałam, że czuję, ale to jednak były jelita 😂
Więc jeszcze nie czuje, w już jestem w 16t2d. Nie martwię się tym, mam czas 😉 -
Ja tylko czasami, ale to dosłownie raz na kilka dni z jeden ruch poczuję, może jakieś bąbelki, ale dla mnie to za słabe żeby mówić o ruchach, bardziej jakiś znak, że tam jest. Łożysko z przodu więc się nie przejmuję. Twardnieje wam brzuch po seksie?
-
krolik wrote:Ja tylko czasami, ale to dosłownie raz na kilka dni z jeden ruch poczuję, może jakieś bąbelki, ale dla mnie to za słabe żeby mówić o ruchach, bardziej jakiś znak, że tam jest. Łożysko z przodu więc się nie przejmuję. Twardnieje wam brzuch po seksie?22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Jeżeli chodzi o ubrania, to już w styczniu kupiłam sobie z wyprzedaży w Lidlu sweter ciążowy - koperta. Teraz kupiłam szorty ciążowe (w spódnice się już nie mieszczę), leginsy i grubą bluzę. Mąż powiedział, że jak już urodzę, to bluzę mogę oddać mojemu tacie będzie mu pasowała 🤭 Więc ciuchów nie planuję.Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Ja nie kupuje ubrań ciążowych narazie. Moja waga stoi jak przed ciążą, a brzuch widoczny tylko wieczorem ale to przez wzdęcia pewnie. W sumie trochę martwi mnie ten mały brzuszek. Zamierzam chodzić w dresach po domu i dużych bluzach a z resztą dużo ciuchów teraz to oversize także zainwestuje tylko w jakieś legginsy(gdzie najlepsze?).
Ale.. dziś kupiłam pierwsze ubranka dla dziecka 🥰Azjak lubi tę wiadomość
Letrox 125/100
Pregna Start