X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Co do ruchów to skacze i strasznie kopie od 20 do samej 23..czasem jak fika to cały brzuch mi podskakuje. A jak mąż do pracy wstaje i zaczyna do mnie gadać to od razu się budzi. Dzis w nocy była straszna burza i od razu się obudził.

Karolcia który u Ciebie tydzień ze tak dobrze czujesz? Aż mi się ciąża z córka przypomniała jak ona ciagle fikała i wlasnie budziła się jak wstawałam siku, jak się kładłam spać to ona tez była spokojna i spała ale jak się ruszałam to ona skakała ciagle. Teraz troche mi tego brakuje bo czuje coś tam może 1 raz w ciagu dnia i tyle.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka u mnie córka też non stop fikała, była tak ruchliwym dzieckiem, że tych 10 ruchów co miały być na dobę wyrabiała w 15 minut 🙈 boje się, że teraz będzie spokojniejsza plus to łożysko i będę się tylko niepotrzebnie stresować porównując 🙄

Lilka94 lubi tę wiadomość

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osama bardzo się cieszę :)

U mnie brzuch jest raczej mały, dzisiaj spotkałam się z kuzynka która nie wiedziała, że jestem w ciąży i myślała, że tylko trochę mi się przytyło😅 bo jak się luźno ubiorę to właśnie taki mało ciążowy mam ten brzuch. Najbardziej mi na sam wieczór wywala.

Osama lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik no u nas identycznie i teraz nadal jest wulkanem energii, mam nadzieje ze to oznacza ze synek będzie spokojniejszy ;)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają już za sobą II prenatalne - o co zapytać na połówkowych? Na co zwrócić uwagę?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka jestem w 20+3 ale ruchy czułam bardzo wczesnie bo pierwsze po 14tyg i to moja 3 ciąża.
    Kamyczek na 2 prenatalnych sprawdzają narzady i dokładnie serce. Ja na pewno będę pytać o łożysko bo mam z nim problem.

Moja córa też dużo kopała i do teraz jest mega energiczna , w wieku 2lat 5km na nogach robiła spokojnie , a jak miała 5 w zeszłym roku to 12km nie robi problemu.

• krolik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też strasznie energiczna, jestem ciekawa jaka będzie jej siostra. Dzisiaj strasznie dużo kopie 😍😍 a tak się martwiłam, ale się doczekałam 😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 21:22

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osama super! Jak dobrze ze juz możesz odetchnąć.

Ja ruchy czuje jakos od 18 tygodnia, tylko teraz to niunia naprawdę czasem jak zasadzi kopniaka! A co to dopiero będzie pod koniec ciąży 😱😅

Osama lubi tę wiadomość

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osama, cieszę sie ze wszystko dobrze. Teraz badz już spokojna i ciesz się tym czasem!

Ja wptowadzilam diete, i od razu mdlosci wrocily, ale trudno, na samym chlebie żyć się nie da. Bony 16tc już liczylam, ze zapomne o tych mdlosciach...

Pocieszylyscie z tymi brzuchami, mi troche spadl jak wrocilismy z wakacji, wiec moze tamtejsza dieta, woda itd sie prYczynily, ale i tak mam duzy. W pierwszej ciazy mialam Ogromny przez wielowodzie, teraz mam nadzieje, ze nie przesz nadmiar tluszczu

Osama lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po połówkowym. Maleństwo spało, ładnie ułożone, ale obudzone przez doktor🤗
    340g szczęścia 😍

ŻonaMarynarza, Robin27, Osama, Lilka94, Nynka, Mag_len, Ma_ma2, olinaina, Karolina95, krolik, Anna Maria, Audreyyy lubią tę wiadomość

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek super wiesci 😊

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę, może w końcu pokaże co tam chowa 😅 chociaż ja już się nastawiłam na dziewczynkę

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już połówkowe, a ja mam dopiero 9 września 🙈 tyle jeszcze czekania, ale 27 mam u swojej gin 😁 znowu od jutra w domu z młodą, masakra aż mi głupio w pracy, ale co zrobię jak chora :( dziadek przyjedzie na chwilę, a ja trochę popracuje.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny🙂 nadrobiłam zaległości bo dawno nie zaglądałam.
    Osama bardzo się cieszę Twoim dobrymi wiadomościami.
    Kamyczek to już kawał dziecka🙂

Moj dzidziuś już tak kopie, że jak zasypialiśmy ostatnio i byłam przytulona do męża pleców, to czuł na plecach kopniaki🙂

Osama, Lilka94 lubią tę wiadomość

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek, super! Ale zazdroszczę, ja dopiero na początku września wybieram się na połówkowe

FNh9p2.png
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na połówkowych. Niunia ma dużo płynu mozgowo-rdzeniowego. Lekarz mówi że na granicy. Możliwe że wszystko ok ale jade dzisiaj do szpitala na amniopunkcje zeby wykluczyć wadę genetyczną. Jestem przerażona 😔

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:

Lajna mam pytanko głupie ale zapytam , czy Twój sąsiad gin widział Twoje krocze czy tylko przez brzuch usg ? Jak masz czas i nie denerwują Cię częste wizyty to ja bym chodziła. Właśnie od września mam zamiar chodzić nadal na nfz i do prywatnego.

Bada mnie normalnie i przez pochwe :D nie czuje się dziwnie bo chodziłam do niego zanim stał się moim sąsiadem od jakichś 5 lat :)

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek:(( wrote:
    Wczoraj byłam na połówkowych. Niunia ma dużo płynu mozgowo-rdzeniowego. Lekarz mówi że na granicy. Możliwe że wszystko ok ale jade dzisiaj do szpitala na amniopunkcje zeby wykluczyć wadę genetyczną. Jestem przerażona 😔

Kochana trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło!

MojAniolek:(( lubi tę wiadomość

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to był fałszywy alarm kochana!

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Ściskam!

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ