X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w prawie 19 tyg, 2 ciąża ale łożysko z przodu i nie czuje jesz z e ruchów za bardzo :(

Aaggaa02
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię coś mnie dzisiaj pachwin prawa pobolewa i kłuje,czy też tak macie czy to normalne ? Dzisiaj mam 16w1d

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Ja się martwię coś mnie dzisiaj pachwin prawa pobolewa i kłuje,czy też tak macie czy to normalne ? Dzisiaj mam 16w1d

Ja tak mam czasami, mówiłam lekarzowi. Dostałam odpowiedź że brzuch rośnie, wszystko się rozciaga.. gdyby było bardzo dokuczliwe proszę wziąść nospe;)

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Aishha źle spojrzałam i myślałam, że jesteś w 16tyg. Zestresowałam się o ja też w 16, łożysko na tylnej i nic nie czuję 😅 cóż, jestem zaprzeczeniem tego, że w drugiej ciąży czuję się wcześniej. A może to serio dziewczynka i jest delikatniejsza😁
    Właśnie miałam mówić, że chyba się znamy z któregoś forum a widzę, że byłyśmy na listopadówkach, lubelskim i cukrzycy 😁

Już po wyzycie, wyniki ok, póki co bez żelaza pomimo spadku hemoglobiny, wstępnie powiedział że dziś bez USG ale jak powiedziałam że to łożysko mnie stresuje i że dopiero ruchy się zaczęły to powiedział że dla mojego spokoju szybko zerknie bez żadnych pomiarów. Łożysko się podnosi więc nie ma ryzyka ze wrośnie w bliznę, dzidzia fika jak szalona, nadal widzi dziewczynkę. Chyba sam siebie chciał uspokoić tym USG bo bardzo długo nie mógł odnaleźć pulsu. Była chwila grozy.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś miałam bezsenną noc. Kręciłam się w łóżku i nie mogłam zasnąć, a gdy już się udało to śniły mi się głupoty. Macie tak?
    A w I trymestrze mogłam spać wszędzie i zawsze😂

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek, przybijam piątkę. Prawie całą noc bez snu, może parę godz złapałam ale sama już nie wiem. Skończyłam późno prace wczoraj ok 21, i już nie mogłam się zrelaksowac. A w 1 trymestrze spałam jak zabita, to samo.
    Ledwo żyję dzisiaj 🥱

Aaggaa02
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak się narzekało że jest się sennym a teraz 😂

Dziewczyny jak to jest z tym wyborem położnej na NFZ po 21tygodniu? Nie prowadzę ciąży na NFZ, tylko prywatnie. Czy muszę wybrać położną z POZ? Jak szukać? Jak wygląda taka "opieka"?
    *To moja pierwsza ciąża dlatego jestem zielona

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam problem...prowadzę ciążę prywatnie i na NFZ u mojego sąsiada. Na NFZ zaczęłam chodzić bo na początku bardzo się stresowalam i czułam się bezpieczniej jak miałam częstsze wizyty. Jednak za mojego głównego lekarza uznaje tego prywatnego. On też wystawia mi wszystkie recepty i L4. Teraz najchętniej zrezygnowalabym z chodzenia na NFZ, ale jak mówiłam ten lekarz to mój sąsiad i ciągle mnie zaczepia pyta jak się czuje... moje pytanie jest takie, czy ten lekarz na NFZ będzie widział, że mam wystawione L4 przez innego lekarza? Jak pyta mnie czy potrzebuje to mówię, że nie.

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Hej dziewczyny mam problem...prowadzę ciążę prywatnie i na NFZ u mojego sąsiada. Na NFZ zaczęłam chodzić bo na początku bardzo się stresowalam i czułam się bezpieczniej jak miałam częstsze wizyty. Jednak za mojego głównego lekarza uznaje tego prywatnego. On też wystawia mi wszystkie recepty i L4. Teraz najchętniej zrezygnowalabym z chodzenia na NFZ, ale jak mówiłam ten lekarz to mój sąsiad i ciągle mnie zaczepia pyta jak się czuje... moje pytanie jest takie, czy ten lekarz na NFZ będzie widział, że mam wystawione L4 przez innego lekarza? Jak pyta mnie czy potrzebuje to mówię, że nie.

będzie widział, teraz wszystko idzie przez gabinet.gov . A czemu chcesz zrezygnowac? :) ja caly czas latam do 2 :D prywatnie i nfz . Zawsze mozesz powiedzieć sąsiadowi, że przeszłaś pod opieke lekarza który pracuje w szpitalu w ktorym chcesz rodzic :D i nie bedzie niezręcznie

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na odwrót ze spaniem, teraz mogłabym ciagle spać i dobrze śpię a w pierwszym trymestrze miałam bezsenność. Nie mogłam zasnąć mimo zmęczenia…
    Zaczynam wreszcie czuć ruchy, narazie dość delikatne i nieregularne ale fajnie poczuć ze ktoś tam jest 🥰

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie spałam bo córka się w nocy budziła i tylko daj rączkę i daj rączkę..ma już 6lat a ciężko jej zasypiać samej tylko muszę ją za rękę trzymać. Nie wiem jak to będzie jak się mały urodzi..go będę cycem karmić a ją za rękę trzymać 😂 wykituje chyba

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee, wkoncu połowa! 😁 Oficjalnie wchodzę w 20 tydzień 😄🥰

kamyczek90, Audreyyy, ŻonaMarynarza, krolik, Karolina95, Nynka lubią tę wiadomość

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia 6 lat to już duza dziewczyna, da radę jako starsza siostra :)

We wtorek idę na II prenatalne. Zaczynam się stresować. Ktoś już był?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • krolik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie na tyłku siadłam po całym dniu 🙈 młoda moja dziś bez drzemki, e domu siedzieliśmy, bo ona dopiero z choroby wychodzi, jak ją rano mąż na spacer wziął to ja trochę popracowałam. Wykończona jestem 🙈 wczoraj poszliśmy spać po 1,bo oglądaliśmy serial do późna, a rano pobudka o 7,zdecydowanie więcej potrzebuje spać 😅 mam nadzieję, że dziś się tak nie wciągniemy 😅

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz nic nie mówił o 2 prenatalnych:(
    W sumie myślałam że te badanie robi się raz z krwi i jak z 1 usg wszystko wyszło ok to już tak będzie..
    W poprzedniej ciąży byłam w szpitalu prawie cały czas więc tam co chwilę miałam badania, iść, pomiary itd więc nie wiem tak naprawdę do końca co i jak 😔

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek ogólnie mi bardzo dużo pomaga i jest praktycznie samoobsługowym dzieckiem ale z zasypianiem samej ma problem..ale nie można mieć wszystkiego😂 ciesze się że w innych rzeczach jest samodzielna.

Lajna mam pytanko głupie ale zapytam , czy Twój sąsiad gin widział Twoje krocze czy tylko przez brzuch usg ? Jak masz czas i nie denerwują Cię częste wizyty to ja bym chodziła. Właśnie od września mam zamiar chodzić nadal na nfz i do prywatnego.

Dziewczyny ile przytyłyscie ? Bo ja stałam w miesjcu i nagle po wakacjach nad morzem mam +2kg na plusie dosłownie w tydzień , trochę się wystraszyłam bo we wcześniejszych ciażach tyłam powoli po około 0,5 kg.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    A mi lekarz nic nie mówił o 2 prenatalnych:(
    W sumie myślałam że te badanie robi się raz z krwi i jak z 1 usg wszystko wyszło ok to już tak będzie..
    W poprzedniej ciąży byłam w szpitalu prawie cały czas więc tam co chwilę miałam badania, iść, pomiary itd więc nie wiem tak naprawdę do końca co i jak 😔

To jest podobne badanie co na początku ale bez pobierania krwi już. Sprawdzają jeszcze raz narządy, na tym etapie lepiej widać niektóre wady np serca.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam akurat drugie prenatalne czyli połówkowe jako część z unijnego projektu na Śląsku, więc za darmo. Ale myślę że na trzecie-juz płatne też się umówię.

Za mną kolejna nieprzespana noc. Za tydzień w Lidlu będą dresy 🥰 ale też ubranka dla dzieci m.in body po 6.99 🤣 czuje bankructwo

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i dzisiaj już widzę że też tak mam, bolą mnie pachwiny przy chodzeniu + mam twardy brzuch na dole 😔
    Ale ten był pachwin, takie rozciąganie

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jakieś 3-4kg, woda mi się znowu zatrzymuje przez upały, ale też teraz w 2 tygodnie przykoksiłam :P ubrałam w piątek jeansy, które nosiłam po ciąży i były strasznie obcisłe, ledwo zapięłam... mam nadzieję, że to przez wodę i teraz jak się ochłodzi to się unormuje. Chociaż z córką też tak spokojnie sobie tyłam, a nagle 2,5kg potrafiłam przybrać, a później znowu powoli. Strasznie chce żeby lato się już kończyło i żebym mogła nogi chować w legginsy, bo ciężko mi się patrzy na moje nogi obrośnięte cellulitem :D

Też mam problemy ze snem w nocy, masakra, nie zawadza mi brzuch, ale nie mogę się ułozyć, wszystko mi przeszkadza, zasnąć nie mogę, budzę się co chwilę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 09:28

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ