Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Inkaa85 wrote:Ja się martwię coś mnie dzisiaj pachwin prawa pobolewa i kłuje,czy też tak macie czy to normalne ? Dzisiaj mam 16w1d
Ja tak mam czasami, mówiłam lekarzowi. Dostałam odpowiedź że brzuch rośnie, wszystko się rozciaga.. gdyby było bardzo dokuczliwe proszę wziąść nospe;)Anielka ❤️
-
Audreyyy wrote:Aishha źle spojrzałam i myślałam, że jesteś w 16tyg. Zestresowałam się o ja też w 16, łożysko na tylnej i nic nie czuję 😅 cóż, jestem zaprzeczeniem tego, że w drugiej ciąży czuję się wcześniej. A może to serio dziewczynka i jest delikatniejsza😁
Już po wyzycie, wyniki ok, póki co bez żelaza pomimo spadku hemoglobiny, wstępnie powiedział że dziś bez USG ale jak powiedziałam że to łożysko mnie stresuje i że dopiero ruchy się zaczęły to powiedział że dla mojego spokoju szybko zerknie bez żadnych pomiarów. Łożysko się podnosi więc nie ma ryzyka ze wrośnie w bliznę, dzidzia fika jak szalona, nadal widzi dziewczynkę. Chyba sam siebie chciał uspokoić tym USG bo bardzo długo nie mógł odnaleźć pulsu. Była chwila grozy.
-
Kamyczek, przybijam piątkę. Prawie całą noc bez snu, może parę godz złapałam ale sama już nie wiem. Skończyłam późno prace wczoraj ok 21, i już nie mogłam się zrelaksowac. A w 1 trymestrze spałam jak zabita, to samo.
Ledwo żyję dzisiaj 🥱Aaggaa02 -
No właśnie tak się narzekało że jest się sennym a teraz 😂
Dziewczyny jak to jest z tym wyborem położnej na NFZ po 21tygodniu? Nie prowadzę ciąży na NFZ, tylko prywatnie. Czy muszę wybrać położną z POZ? Jak szukać? Jak wygląda taka "opieka"?
*To moja pierwsza ciąża dlatego jestem zielonaLetrox 125/100
Pregna Start -
Hej dziewczyny mam problem...prowadzę ciążę prywatnie i na NFZ u mojego sąsiada. Na NFZ zaczęłam chodzić bo na początku bardzo się stresowalam i czułam się bezpieczniej jak miałam częstsze wizyty. Jednak za mojego głównego lekarza uznaje tego prywatnego. On też wystawia mi wszystkie recepty i L4. Teraz najchętniej zrezygnowalabym z chodzenia na NFZ, ale jak mówiłam ten lekarz to mój sąsiad i ciągle mnie zaczepia pyta jak się czuje... moje pytanie jest takie, czy ten lekarz na NFZ będzie widział, że mam wystawione L4 przez innego lekarza? Jak pyta mnie czy potrzebuje to mówię, że nie.
-
Lajna wrote:Hej dziewczyny mam problem...prowadzę ciążę prywatnie i na NFZ u mojego sąsiada. Na NFZ zaczęłam chodzić bo na początku bardzo się stresowalam i czułam się bezpieczniej jak miałam częstsze wizyty. Jednak za mojego głównego lekarza uznaje tego prywatnego. On też wystawia mi wszystkie recepty i L4. Teraz najchętniej zrezygnowalabym z chodzenia na NFZ, ale jak mówiłam ten lekarz to mój sąsiad i ciągle mnie zaczepia pyta jak się czuje... moje pytanie jest takie, czy ten lekarz na NFZ będzie widział, że mam wystawione L4 przez innego lekarza? Jak pyta mnie czy potrzebuje to mówię, że nie.
będzie widział, teraz wszystko idzie przez gabinet.gov . A czemu chcesz zrezygnowac? ja caly czas latam do 2 prywatnie i nfz . Zawsze mozesz powiedzieć sąsiadowi, że przeszłaś pod opieke lekarza który pracuje w szpitalu w ktorym chcesz rodzic i nie bedzie niezręcznie -
Ja mam na odwrót ze spaniem, teraz mogłabym ciagle spać i dobrze śpię a w pierwszym trymestrze miałam bezsenność. Nie mogłam zasnąć mimo zmęczenia…
Zaczynam wreszcie czuć ruchy, narazie dość delikatne i nieregularne ale fajnie poczuć ze ktoś tam jest 🥰22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja dziś nie spałam bo córka się w nocy budziła i tylko daj rączkę i daj rączkę..ma już 6lat a ciężko jej zasypiać samej tylko muszę ją za rękę trzymać. Nie wiem jak to będzie jak się mały urodzi..go będę cycem karmić a ją za rękę trzymać 😂 wykituje chyba
-
Właśnie sobie na tyłku siadłam po całym dniu 🙈 młoda moja dziś bez drzemki, e domu siedzieliśmy, bo ona dopiero z choroby wychodzi, jak ją rano mąż na spacer wziął to ja trochę popracowałam. Wykończona jestem 🙈 wczoraj poszliśmy spać po 1,bo oglądaliśmy serial do późna, a rano pobudka o 7,zdecydowanie więcej potrzebuje spać 😅 mam nadzieję, że dziś się tak nie wciągniemy 😅
-
A mi lekarz nic nie mówił o 2 prenatalnych:(
W sumie myślałam że te badanie robi się raz z krwi i jak z 1 usg wszystko wyszło ok to już tak będzie..
W poprzedniej ciąży byłam w szpitalu prawie cały czas więc tam co chwilę miałam badania, iść, pomiary itd więc nie wiem tak naprawdę do końca co i jak 😔Anielka ❤️
-
Kamyczek ogólnie mi bardzo dużo pomaga i jest praktycznie samoobsługowym dzieckiem ale z zasypianiem samej ma problem..ale nie można mieć wszystkiego😂 ciesze się że w innych rzeczach jest samodzielna.
Lajna mam pytanko głupie ale zapytam , czy Twój sąsiad gin widział Twoje krocze czy tylko przez brzuch usg ? Jak masz czas i nie denerwują Cię częste wizyty to ja bym chodziła. Właśnie od września mam zamiar chodzić nadal na nfz i do prywatnego.
Dziewczyny ile przytyłyscie ? Bo ja stałam w miesjcu i nagle po wakacjach nad morzem mam +2kg na plusie dosłownie w tydzień , trochę się wystraszyłam bo we wcześniejszych ciażach tyłam powoli po około 0,5 kg. -
Karolina95 wrote:A mi lekarz nic nie mówił o 2 prenatalnych:(
W sumie myślałam że te badanie robi się raz z krwi i jak z 1 usg wszystko wyszło ok to już tak będzie..
W poprzedniej ciąży byłam w szpitalu prawie cały czas więc tam co chwilę miałam badania, iść, pomiary itd więc nie wiem tak naprawdę do końca co i jak 😔
To jest podobne badanie co na początku ale bez pobierania krwi już. Sprawdzają jeszcze raz narządy, na tym etapie lepiej widać niektóre wady np serca.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja mam akurat drugie prenatalne czyli połówkowe jako część z unijnego projektu na Śląsku, więc za darmo. Ale myślę że na trzecie-juz płatne też się umówię.
Za mną kolejna nieprzespana noc. Za tydzień w Lidlu będą dresy 🥰 ale też ubranka dla dzieci m.in body po 6.99 🤣 czuje bankructwoLetrox 125/100
Pregna Start -
Karolcia jakieś 3-4kg, woda mi się znowu zatrzymuje przez upały, ale też teraz w 2 tygodnie przykoksiłam ubrałam w piątek jeansy, które nosiłam po ciąży i były strasznie obcisłe, ledwo zapięłam... mam nadzieję, że to przez wodę i teraz jak się ochłodzi to się unormuje. Chociaż z córką też tak spokojnie sobie tyłam, a nagle 2,5kg potrafiłam przybrać, a później znowu powoli. Strasznie chce żeby lato się już kończyło i żebym mogła nogi chować w legginsy, bo ciężko mi się patrzy na moje nogi obrośnięte cellulitem
Też mam problemy ze snem w nocy, masakra, nie zawadza mi brzuch, ale nie mogę się ułozyć, wszystko mi przeszkadza, zasnąć nie mogę, budzę się co chwilęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 09:28