Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi to wgl ta ciąża daje w kość. Niby mdłości te najgorsze minęły ale nadal wymiotuje rano. Do tego brak apetytu, jem wszystko na sile. Najbardziej smakują mi chipsy i kawa, mega zdrowo 😜 No i na nic nie mam siły, mogłabym spać całymi dniami.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
A ja mam dziś dzień paczek i zakupów.
Odebrałam legginsy ciążowe z Sinsay(slyszalyscie, że mają nową serię dla Mam?). Wybrałam większe legginsy bo wzięłam M i bardzo mi się podobają. Nie prześwitują, są dość grube więc na jesień idealne, trochę za długie a mam 170cm. Zostawiam i myślę żeby dobrać jeszcze S. Może słyszę się też na ich jeansy dla mam, bo byłam dziś w HM i tragedia. Wszystkie jeansy takie szerokie w nogawkach chcę już do nich jeansów 😂🤭Letrox 125/100
Pregna Start -
Kamyczek stacjonarnie jak byłam w ciąży z córką w hm'ie to te jeansy mi się okropne wydawały. Zamówiłam teraz takie https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0810170013.html?gclid=CjwKCAjwjdOIBhA_EiwAHz8xm3rRNHz2-VB8xDLAMAcpJVOCzxQLWpps88tUTdsvqDh7YgxiBFk2dxoCWmMQAvD_BwE
i są świetne ! Normalne wąskie biodrówki i tyłek ładnie w nich wygląda, mimo, że spasionyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 14:12
kamyczek90 lubi tę wiadomość
-
Królik a ile masz wzrostu? Zamówiłaś swój rozmiar czy większe? Podobają mi się, może zamówię 🤣 siedzi człowiek w domu a kasa leci 😂
Znalazłam świetny sklep dla dzieci zarówno z ubrankami jak i wózkami oto i chyba wybiorę się z mamą na wstępny rekonesans. Mój Mąż strasznie nie lubi chodzić na zakupy chociaż nie marudzi tylko wywija oczami, więc jego wezmę jak już będę wiedzieć co kupić 🤣Letrox 125/100
Pregna Start -
Robin27, czy ja wiem czy 150 zł za jeansy to dużo, ja w sumie tyle normalnie wydaje albo więcej za nie Ale fakt ciążowe są dużo droższe ubrania.
Kamyczek 166, wzięłam rozmiar większy S, normalnie mam XS w hm, są jeszcze troszkę luźne i nogawki troszkę za długie, ale jakoś mi to nie przeszkadza, zawsze mogę skrócić Na razie ich nie noszę, czekam jak się chłodniej zrobi i brzuch mam jeszcze za mały Ja zamówiłam 9 ubrań ostatnio, 6 oddałam Zostawiłam te jeansy, bieliznę 5pak też wzięłam większe nawet o 2 rozmiary i są bardzo luźne, ale nie chce żeby mnie nic uciskało no i po porodzie takie się przydadzą Zostawiłam też sobie taką tuniczkę ciążową żeby mieć jedną. Leggi ciążowe oddałam, były za duże, topy ciążowe też na mnie wisiały, nawet te w moim rozmiarze w barkach strasznie i sukienkę, która wyglądała jak worek, nawet jak brzuch urośnie to wyglądałabym strasznie w niej Oddałam i zamówiłam nowe, ale już nie ciążowe luźne tuniki i zwykłe legginsy. Pocieszam się, że zwroty są fajne i w razie czego oddam. Oprócz kurtki i butów już nie planuję zakupów dla siebie większych ale kasy poszło sporo w tym miesiącu Dobrze, że po córce mam dużo rzeczy, bo nie wiem czy inaczej bym tak na siebie wydawała A tak to wyprawką zajmie się tatuśWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 15:05
kamyczek90 lubi tę wiadomość
-
Też niedługo będę musiała się rozglądać za nowymi ubraniami, na razie się jesz z e mieszczę w swoje, nawet dzinsy dopinam te które były luźniejsze.
Uważam że 150 zł za spodnie to nie jest jakoś dduzo ale 150 zł za spodnie ciążowe to już dużo biorąc pod uwagę że nosimy je kilka miesięcy, ale to tylko moja opinia. Poza tym jeansy ciążowe są według mnie wyjątkowo nieatrakcyjne ale jak się w nich tak czuje 😉
Dziewczyny, też tak często chodzicie do toalety? Rany to jest tak dokuczliwe. W 1 ciąży do końca nawet w nocy nie wstawałam a teraz nie wiem co się dziejeAaggaa02 -
Królik ja też lubię HM za tę możliwe zwroty. Wczoraj był fajny rabat na aplikacji, szkoda że nie widziałam tych jeansów. Ja uwielbiam skinny/rurki bo mam chude nogi i fajnie to wygląda.
Narazie cieszę się z legginsów z Sinsay. Wzięłam też bluzę więc czekam aż zrobi się chłodniej 🥰 lubię jesieńLetrox 125/100
Pregna Start -
W pierwszym trymestrze chodzilam często, ale to normalne przez hormony. Teraz maksymalnie 6-8 razy na dobę, pilnuję tego bo wiem, że zbyt częste mikcje mogą świadczyć o osłabionych mdm. W nocy nie chodzę w ogóle. Częściej też sikałam jak woda mi się przy upałach zatrzymywała, a później schodziło. Częste sikanie może też być spowodowane stresem, może coś was stresuje teraz bardziej? Polecam dużo pozycji odwróconych w ciągu dnia, na wieczór wywalic nogi do góry i coś podłożyć pod odcinek lędźwiowy, odciąży trochę mdm. W pierwszej ciąży nie zwracałam uwagi na tą ilość wizyt w toalecie, wydawało mi się, że to normalne 🤷♀️
-
Mam dylemat 😅 odebralam paczkę z hm'u legginsy dwie pary z divided, wzięłam rozmiar większy niż mój i są takie obcisłe (divided ma chyba inną rozmiarówke niż zwykła linia hm). Ogólnie są super i na pewno po ciąży wrócę do swojego rozmiaru więc miałabym na później, dwie pary 50 zł, nie prześwitują. Domówić jeszcze rozmiar większy żeby tych nie rozciągnąć? 😅 Ale to po wypłacie już w tym miesiącu nic nie zamawiam, bo będziemy jeść gruz 😅😅
-
Też się zastanawiałam czy częste wizyty w toalecie mają związek w MDM, ale wizyta u fizjo uro dopiero przede mną.
Zawsze miałam pęcherz że stali, no ale teraz mogło się to pozmieniać. W nocy w staje raz i to nie zawsze ale w ciągu dnia wydaje mi się że często ale w sumie nei wiem ile:)Aaggaa02 -
Mąż wczoraj powiedział swojemu ojcu, a ten, że no widział, że coś się zaokrągliłam, ale głupio mu było podpytywać, bo myślał, że może mi się przytyło 🤣🤣
Jestem dziś z młodą w domu, znowu jakis wirus w żłobku. Teraz się zastanawiam poważnie czy od stycznia jej w domu nie zostawić 🙄 moze z tydzień przed terminem porodu już będzie w domu i później jakiś czas po porodzie. Eh dylemat mam. Wcześniej jak zdrowa była to byłam pewna, że będzie normalnie chodzić, ale teraz już drugi wirus w tak krótkim czasie ogólnie ona strasznie mało chorowała odkąd poszła do żłobka, a teraz jedno za drugim
Za 2 tygodnie mam wizytę, a za równe 3 tygodnie ide ostatni dzień do pracy 🥳🥳 mam przez to taki zapieprz, ze dziś wieczorem i przez weekend będę pracować obiecałam, że skończę swoje rzeczy i chce się tego trzymać żeby później mieć większe szanse na powrót do firmy. No i przede wszystkim ja nie lubię być gołosłowna jak się do czegoś zobowiąże. Ale już tak bardzo się cieszę, że widać koniec 😍😍 -
Ja w nocy chodzę siku co najmniej 3 razy 😔 strasznie to upierdliwe. Do dziewczyn z nisko i z przodu położonym łożyskiem, w końcu dziś w nocy dzidzion zaczął fikac i dziś też czuję 😁 a już się zamartwiam. Mamy dziś wyzyte teoretycznie bez USG ale zobaczymy co powie lekarz.
-
Ja w nocy wstaje 1 😅 ale za to czasami mam takie dni że prawie z toalety nie wychodzę, zrobię i za chwilę już czuje że mi się chce. Ale może jest też to zależne jak ułoży się dziecko, bo właśnie w takie dni czuje kopniaki głównie na dole 🤔Anielka ❤️
-
nick nieaktualnyHejo dziewczyny, ja sie wciąż urlopuje, i jade na cxopkach bo inaczej spedzilabym urlop w pokoju....
Ja mam z HM super spodnie, ale mysle, ze za chwile bedzie mi w udach za ciasno, z drugiej strony te rozmiar wieksze sa w biodrach i w brzuchu za duże, dziwna ta rozmiarówka tam...
Za to leginsy z lidla spoczko.
A macie coś jeszcze z sinsay ciążowego?
A dziewczyny basenowe, są tampony probiotyczne które właśnie zalecane są do kąpieli i podobno można w ciąży. Ja teraz codziennie w morzu pływam i mam zamiar utrzymać to i chodzić po powrocie na basen.
A i ja już zapowiedziałam w pracy, że nie wiem czy jeszcze we wrześniu będę pracować...wracam w sierpniu i zobacze jak tam mnie zawalą robotą...bo moja szefowa nie patrzy że jestem w ciąży mimo 3 rozmów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 14:46