X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Kurcze zaczyna mnie martwić ten brak ruchów. Młoda na tym etapie już dawała znać regularnie wieczorem,ale wtedy łożysko na tylnej ścianie. Może rzeczywiście to na przedniej strasznie tłumi. Wczoraj w ciągu dnia mam wrażenie, że kilka puknięć było jak leżałam, ale dużą niepewność mam, są inne. Zła na to łożysko jestem, czemu nie mogło się znowu z tyłu ulokować 😅 ale cierpliwie czekam., do 20 tc chyba mają czas na regularne czy później?
    U mnie to samo ale się nie martwię bo to na bank przez łożysko i mamy jeszcze czas. Z córka to już czułam ruchy na ręku a teraz pare razy jakieś puknięcie i nawet nie jestem pewna czy to to. Wgl tez mam dość nisko łożysko ale kazali narazie się nie martwić..

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:54

• Aishha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Kurcze zaczyna mnie martwić ten brak ruchów. Młoda na tym etapie już dawała znać regularnie wieczorem,ale wtedy łożysko na tylnej ścianie. Może rzeczywiście to na przedniej strasznie tłumi. Wczoraj w ciągu dnia mam wrażenie, że kilka puknięć było jak leżałam, ale dużą niepewność mam, są inne. Zła na to łożysko jestem, czemu nie mogło się znowu z tyłu ulokować 😅 ale cierpliwie czekam., do 20 tc chyba mają czas na regularne czy później?
    U mnie to samo, z synkiem na tym etapie już je czułam a teraz nawet delikatnego muskania brak. W piątek mam wizytę na szczęście bo już mnie zamęczy ta niepewność.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił że łożysko jest z przodu ale ruchy w 17 tyg już jakieś czułam.. Nie wiem jak to jest, jestem w 2 ciąży w której czuje ruchy ale wszystko dla mnie jest takie nowe, inne, z blizniakami wszystko było zupełnie inaczej... ciągle leżenie, teraz mogę normalnie funkcjonować ale jak tylko mnie cos zakluje to mam w głowie że już coś się dzieje złego 😞 pomimo że lekarz uspokaja mnie ze jest wszystko ok, Wizyta za 10 dni uhrr nie wiem jak jeszcze tyle wytrzymam miesiąc to za długo przerwa między wizytami 😅

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 21:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstręt mam tylko do słodyczy 😂
    Ale jem nie wiele bo po wiekszosci mnie muli...żyje głównie na kanapkach wciaz. A ochote mam na warzywka, owoce😍

• krolik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to więcej nas na tym samym wózku jedzie. Może niedługo się doczekamy 😁

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza :D Jak się trzymacie?

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj produktywnie - umyłam okna i wypralam firanki. Ciekawe jak się będę czuć wieczorem, narazie padam z gorąca😭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wizyty został mi tydzień, sama już nie wiem czy iść wcześniej.. Nie chce też panikowac. Dzisiaj na bieliźnie zobaczyłam 2 takie grudki, przezroczyste, konsystencję miały coś jak zastygla galaretka :( ehh.. mam nadzieję że to nic przez szyjke ani ze to kawałki czopu sluzowego(?). Macie też coś takiego lub mialyscie?

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Karolina poobserwuj się dziś, jutro czy się powtarza. Jeśli ilość się z większy i będzie to konsystencją jakby twarożku to może świadczyć o infekcji. Raczej watpie, że to czop, masz jakoes dolegliwości ze strony szyjki?

To nie jest jak twarożek napewno, raczej taka galaretka przezroczysta, bez zapachu. Lekarz na ostatniej wizycie powiedział że jest wszystko ok, ale w poprzedniej ciąży miałam problemy, więc może przez to za bardzo świruje z tym 😫
    A dolegliwości hm 🤔 nie mam żadnych, czasami coś tam zakluje

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do jutra ,jak to się jeszcze pojawi to zadzwonię do mojego lekarza.
    Niby powinnyśmy się cieszyć ciąża A tu widzę że każda ma tyle zmartwień ile radości 😅

Martyna33 lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kończę 20 tydz. Niech ten czas leci jak najszybciej,w sumie dla mnie mógł by być już listopad 😅

Robin27 lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    My raczej się nie znamy, ale 7lat temu zaczynałam w "starając się ogólnie".
    Od początku wiedziałam, że nie będzie łatwo, ponieważ każde badanie i diagnozy to były nowe kłody pod nogi...
    Dość szybko się okazało, że bez wspomaganego rozrodu się nie uda. Tak oto na koncie mam 5procedur IVF, 12tranferów, 7ciąż,ale nigdy nie było mi dane przejść z dziewczynami z TP z tego samego miesiąca od początku do końca☹
    Została nam ostatnia szansa na rodzicielstwo, ale pojawił się problem z finansami...
    Załozyłam zrzutkę, wszystkie dotychczasowe cegiełki zostały wpłacone przez dobre duszyczki z forum, które spotkały mnie na swojej trudnej drodzę do 🤰, ale same nie dadzą rady.
    Może któraś z Was chciałaby dorzucić swoją cegiełkę i razem z nimi wybudować dla mnie 🧱?
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
    Byłabym ogromnie wdzięczna!

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 powodzenia w realizacji marzenia! Mam nadzieję, że to już ostatnia prosta po trudnych przejściach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 15:56

Bella93 lubi tę wiadomość

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziwny ból wysoko tak jakby ud od zewnątrz i nie wiem czy to normalne?Czy coś się powiększa? :) czy to od leżenia 🤷‍♀️

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 takiej galaretki nie mam, ale czasem zdarza się jakaś grudka, ale według gin jest wszystko ok i nie mam infekcji. Jak masz możliwość to skonsultuj, czasem lepiej więcej panikować i mieć wszystko pod kontrolą :)

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cos jak galaretka tylko raczej lekko zotla i miałam drożdżaki. Dziwne bo oprócz tego nic więcej mi nie dokuczało 🤷‍♀️

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ