X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też za wasze dzisiejsze badania trzymam kciuki! Będzie ok, bo musi!

Vaiana lubi tę wiadomość

• Mona1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ogromne kciuki za dzisiejsze badania 🙏!
    Dajcie znać po!

Vaiana lubi tę wiadomość

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    2 👼 9tc, 16tc - Zespół Edwardsa
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    7.07 usg prenatalne - ok, nifty pro - niskie ryzyka, dziewczynka ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne kciuki za dzisiejsze badania! Aż Wam zazdroszczę, że to będzie już za Wami :D ja jeszcze 2 tyg. poczekam.

Byłam dziś na pobraniu krwi, wybrałam się dość późno i tak mi ścisnęło żołądek, że ledwo do domu dobiegłam...

age.png

preg.png
  • South Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam mocno kciuki za każda z Was i za każdego Bąbelka! Ja również poczekam jeszcze 2 tygodnie na prenatalne.. pierwszy raz mam fala przerwę, ze pomiędzy badaniami usg przerwa prawie 4 tygodni i przez to jeszcze większy stresik 😲

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    Ja tez trzymam mocno kciuki za każda z Was i za każdego Bąbelka! Ja również poczekam jeszcze 2 tygodnie na prenatalne.. pierwszy raz mam fala przerwę, ze pomiędzy badaniami usg przerwa prawie 4 tygodni i przez to jeszcze większy stresik 😲

Ja tak samo 🙈 taka długa przerwa i dopiero prenatalne 🙈

Patka z głodu?

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po. Wszystko jest na swoim miejscu. Dzidziuś bardzo się odwracał dupka wiec niestety Pani doktor się nie wysiliła, żeby sprawdzić płeć stwierdziła, ze w takiej sytuacji to musi zgadywać.
    Ogólnie nie jestem zadowolona ponieważ mówiła skrótami do pani notującej ale o wszystko sama musiałam dopytać. Np. Mam jest kość. -> pytam Kość nosowa tak? Tak.
    Pępowina trojnaczyniowa. Pytam prawidłowa prawda? Ta dopiero odpowiada tak. Wiecie nic, żeby od razu NT zmierzyła i nic. Zero pytam prawidłowo ?? A ta ze tak 🙈
    Nosz…. Nie mój typ lekarza. Ogólnie czekam na wyniki biochemi z całymi ryzykami bo nawet tego nie dostałam. Dziecko tak pięknie ssało kciuka przybliżyła mi to bo sama zauważyłam wykadrowala No pięknie było widać. Wyobraźcie sobie ze ta od notowania nie wydrukowała mi tego. Dała mi TYLKO 3 zdjęcia. A z córka dostałam chyba ze 20 zdjęć dosłownie każdej badanej cześć ciała !!!!

Mona1234, Flora23 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jedyne co nie pamietam i nie wiem czy sprawdzała bo sama tez mówiła bardzo cicho. To nie wiem czy nerki sprawdziła wiec idę do dr Nocuń i się wyżale 😂😂 bo tam zupełnie inny standard jest badania.

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Ja tak samo 🙈 taka długa przerwa i dopiero prenatalne 🙈

Patka z głodu?

To ja wizyty mam o dziwo aż za często (ale sama trochę namieszałam, bo nie wiedziałam którego lekarza na nfz wybrać), teraz w ten piątek idę, ale podejrzewam, że tylko przejrzy wyniki i tyle. A później prenatalne.

Tak chyba z głodu... wbiegłam do mieszkania to od razu do kibla. A później szybko coś zjeść i dopiero lepiej mi się zrobiło.

age.png

preg.png
  • Vaiana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka- nie dziwię się, że nie jesteś zadowolona, też nie lubię lekarzy mruków 🤣 ale najważniejsze, że wszystko ok 😁 ja dopiero się zbieram..

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka a to było prywatnie robione? Kurcze sama nie byłabym zadowolona, tyle się czeka na te kluczowe badania. Ale najważniejsze, że dzidzia cała i zdrowa. Pochwalcie się zdjęciami dziewczyny :)

age.png

preg.png
  • niemi Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Trzymam kciuki za dzisiejsze badania.
    Żelka, super że wszystko dobrze ale faktycznie lekarka wkurzająca 😉
    Ja mam jutro wieczorem wizytę więc już wiem jak będzie wyglądał mój dzień... Od rana stres i ból żołądka 😐 już mnie dzisiaj łapie powoli bo siedzę od wczoraj w domu robiąc nic po powrocie z urlopu 🙄 już mnie dupa boli od siedzenia, po tygodniu w górach mięśnie zapomniały że czasem trzeba siedzieć 😂 na szczęście zaraz jedziemy do rodzinki więc zajmę głowę a potem to już będzie ta wyczekana środa...

niemi
  • Kolorowa27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka, super, że wszystko w porządku! Współczuję Ci, że musiałaś o wszystko dopytywać, to dodatkowy stres. Na dobrą sprawę, jeżeli nie wiedziałabyś co tak naprawdę się dzieje podczas takiego badania, co jest mierzone, sprawdzane, wyszłabyś zupełnie bez wiedzy o zdrowiu dziecka. 🙄 Ech, skąd się biorą tacy lekarze. Ta nasza też nie była nadzbyt wylewna, ale zrobiła na mnie naprawdę dobre wrażenie, nawet mój sceptyczny z reguły mąż stwierdził, że fajna babka. Pewnie, najlepiej dopytaj jeszcze o swoje wątpliwości innej lekarki, będziesz spokojniejsza. 🙂 Na pewno wszystko będzie dobrze. 🙂

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze dostaję płytę z caaaałym badaniem :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka, super, że wszystko ok.

Natomiast podejście lekarzy do tego, co powinien wiedzieć pacjent bywa niekiedy masakryczne. Miałam podobnie, więc rozumiem twoje rozgoryczenie.

Ja dziś miałam konsultacjé telefoniczną z genetykiem i powiedziała, że ryzyka są niskie. Jest to uspokajające.

Patka123 lubi tę wiadomość

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    Kochana zwolniłam 14 lipca u dr Nocuń dostałam termin 11 lipca, ale dzwon szybko bo oni maja chyba tez terminów więcej na 11 lipca bo Pani doktor dodała jeden dzień pracy

age.png
    age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka super, że wszystko ok, ale słabo, że o wszystko musiałaś dopytywać 🤦🏻‍♀️
    Mój na szczęście wszystko omawia, zawsze pyta czy mam jakieś pytania jeszcze. Wyniki pappy też będę miała już na prenatalnych,to chociaż jeden stres odejdzie i bez czekania,ale i tak już wyobrażam sobie ten ucisk żołądka 🙈

Patka dobrze mieć coś pod ręką do zjedzenia zaraz po pobraniu 🙂

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa pociesza mnie fakt, ze to było na NFZ. Gdybym miała zapłacić a ta Pani doktor nie wiedziała, ze ja z NFZ jestem wiec pewnie tak samo by mnie traktowała to byłabym bardzo nie zadowolona. Ale w poniedziałek idę do dr Nocuń ona wszystko tłumaczy dokładnie mam badanie na 8:30. Tak mnie coś tknęło by zadzwonić i się okazało, ze Pani doktor dodała jeden dzień także będę miała w 13+1 i mam nadzieje, ze dzidziutek się ładnie obróci 🥵 bo tu mam taka adnotacje na tej kartce, ze badanie utrudnione ponieważ dziecko niekorzystnie ułożone. Ja tam widziałam co chciałam 😂 byłam wzruszona jak maluch zaczął pięknie ssać kciuka bo córka nigdy tego na USG nie robiła.
    Mój mąż nie zadowolony bo miał krzesełko pod ściana i jeszcze mu kran zasłaniał i ciężko było mi patrzeć na ten telewizor i dodatkowo lekarka mówiła tak cicho, ze on nic nie słyszał. A potem powiedział, ze on nie wie co my widziałyśmy na tym ekranie bo on to nic 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 13:46

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Żelka a to było prywatnie robione? Kurcze sama nie byłabym zadowolona, tyle się czeka na te kluczowe badania. Ale najważniejsze, że dzidzia cała i zdrowa. Pochwalcie się zdjęciami dziewczyny :)
    To było na NFZ na szczęście. Serio nie wyzalowalabym sobie jakbym zapłaciła 😂😂 w poniedziałek będę płacić.
    Zaraz rzece zdjęcie z dzisiaj! Chociaż jedno mam fajne 😑 bo drugie to jakieś zniekształcone 🙈

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Kochana zwolniłam 14 lipca u dr Nocuń dostałam termin 11 lipca, ale dzwon szybko bo oni maja chyba tez terminów więcej na 11 lipca bo Pani doktor dodała jeden dzień pracy

Tylko się tak zastanawiam bo wtedy będę 12+0 według ostatniej miesiaczki, a z tego co czytałam to oni tak naciskają żeby było to 12+ kilka dni, ale podobno dzieciaki według ostatnich usg byky o 3 dni do przodu.. i tez mam bliźniaki to musiałam podczas rejestracji zaznaczyć wiec pewnie więcej czasu potrzeba na badanie..

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla ciężarnych z cukrzyca ciążowa badania połówkowe są refundowane przez NFZ wystarczy mieć zaświadczenie od diabetologa

age.png
    age.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ