Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
bumbum wrote:Ponadrabiałam trochę i w skrócie kilka przemyśleń na tematy, które poruszyłyście ostatnio:
- super,że jest taka świadomość o zdrowiu psychicznym, ja sama mam umówiony termin do psychologa, mam myśli lękowe o ciąży (co mogę, czego nie.
- czekam na wyniki panoramy, bo ryzyko pappy wyszło u nas pośrednie, więc chce być pewna, że jest ok.
- co do wizyt rodziny, przez miesiąc na pewno bez wstępu, po 1 porodzie bardzo liczyłam na mame ze mi powie co i jak, miałam problem z karmieniem, okazało sie ze mogla przyjechac dopiero po tygodniu (mimo, ze nie pracuje) i tylko sie nasłuchałam o tym jak ważna jest czystość w domu a dziecka mi nawet nie podniosła ani razu (bo niby się bała - jakby nie mogła np. bujać nad łóżkiem). Po dłuższym czasie wpadli tesciowie i całkiem inne podejscie, Mała miała ataki kolki i tesciowa mnie bardzo odciązyla w bujaniu Małej.
- na usg 1 trymestru lekarz obstawia dziewczynkę, ale lekarz prowadzący powiedział ze za wczesnie takze sie nie nastawiam, ale z dziewczynki sie bardz uciesze (z chlopca of kors tez )
- ja mieszkam w blizniaku pod miastem, uwazam, że to taki półśrodek bo i ogródka jest kawałek i duży metraż i lepsze powietrze a w razie co można podjechac w poł h do miasta.
- co do serów - w lidlu jest gran padano, to jest ser z mleka surowego, także można się nadziać. W restauracji dostałam raz spaghetti posypane gran padano (nie było na liście składnikow, myslalam ze to parmezan, ale dopytałam i okazało sie ze gran padano jednak).
Cześć 😀 dopisałam Cię na pierwszej stronce, jak już dzidzius się pokaże to uzupełnienie płeć.
Ojj tematów miałaś do nadrobienia, ale znając życie pewno większość się powieli nie raz 🙂
Co do sera to fajnie że napisałas, lubię ten ser do makaronów właśnie.
Patka ja mam czasem tak, że mnie mdli 🙈 dalej mi apetyt nie wrócił do końca. Kotlety w każdej postaci to dla mnie blee i nie mam totalnie pomysłu i ochoty na drugie dania ale mężowi coś tam wymyślam. -
Dzień dobry dziewczyny wykańcza mnie ta pogoda tak mnie głowa boli.. zapisałam się dzisiaj na wieczór do lekarza prywatnie na usg może uda się zobaczyć co tam siedzi chodziłam do niego krótko przed zajściem to on podpowiedział że może być coś z genami i kazał jechać do kliniki genetyki ale udało się wcześniej i jestem świecie przekonana że to dzięki acardowi więc chyba takie szczęście w nieszczęściu bo wykryli tętniak w sercu i przepisali leki między innymi właśnie acard01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja wczoraj dziewczyny ogarnełam sobie co nieco z wyprawką, na razie wiem co chce z tekstyliów. Wybrałam też już wiadomo wózek, łóżeczko z takich większych gabarytowo. Na koniec zostawiam kosmetyczne sprawy i moją torbę do szpitala.
Ściągnęłam sobie listę wyprawkową do szpitala, w którym chce rodzić. Bardzo mało tych rzeczy 🤔 z córka mimo prywatnego apartamentu miałam chyba więcej ze sobą.
Zastanawiam się czy brać rzeczy dla małego czy przeżyć jakoś ten czas w szpitalu i to, ze będzie w tych szpitalnych. Chciałabym przynieść do domu jak najmniej w sumie tych szpitalnych bakterii.
-
I.Ana.I wrote:Ja dziś się fatalnie czuje. Głowa mnie boli, jestem nerwowa, spać mi sie chce. Duszno mi. Ani leżeć ,ani siedzieć. A to dopiero początek dnia
-
Cześć dziewczyny.
Czytam już od jakiegoś czasu
Termin z OM mam na 4 luty, ale z prenatalnych na 29.01. więc chciałabym do Was dołączyć jeśli mogę.
Prenatalne już za mną, prawdopodobnie drugi syn Jeden Syn 2,5 roku na pokładzie.
Podejrzenie pępowiny dwunaczyniowej, do potwierdzenia na drugich prenatalnych, które będą 22 września. Poza tym wszystko ok
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Cześć dziewczyny.
Czytam już od jakiegoś czasu
Termin z OM mam na 4 luty, ale z prenatalnych na 29.01. więc chciałabym do Was dołączyć jeśli mogę.
Prenatalne już za mną, prawdopodobnie drugi syn Jeden Syn 2,5 roku na pokładzie.
Podejrzenie pępowiny dwunaczyniowej, do potwierdzenia na drugich prenatalnych, które będą 22 września. Poza tym wszystko ok
Jeśli masz styczniowy termin to jakoś tak późno masz te polowkowe chyba nie? -
Ja mam tp na 28.01 i połówkowe miałam umawiać w drugiej połowie września więc idę 19.09Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
To ja chyba coś źle liczę. Ja mam tp na 14.01 połówkowe mam 23.08 i pewnie dlatego, ze dodaje sobie tylko te dwa tygodnie to wydaje mi się, ze późno. Ale zapomniałam, ze usg połówkowe to się robi 18-22 tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 11:32
-
Żelka1990 wrote:Cześć. Połówkowe masz dopiero 22 września??
Jeśli masz styczniowy termin to jakoś tak późno masz te polowkowe chyba nie?
Też bym chciała już szybciej, hehehe
U mnie wypada wtedy 21+0 tc. Wolę nawet tak w sumie może, bo już wszystko będzie widoczne na pewno. Głównie ta pępowina, która mam nadzieję się nie potwierdzi i będzie trójnaczyniowa.
Boje się, że to wina antybiotyku, który musiałam brać około 8 tc
Patka123 wrote:A jutro mam wizytę u prowadzącego i mam nadzieję, że powie mi chociaż podejrzenie co do płci.
A kiedy miałaś ostatnią wizytę ? Nic nie widział gin ?
Ja widziałam siusiaka... ale łudzę się, że to może pępowina.
Majowa_nadzieja wrote:A kiedy miałaś ostatnią wizytę ? Nic nie widział gin ?
Ja widziałam siusiaka... ale łudzę się, że to może pępowina.
Ostatnio miałam prenatalne 18 lipca i jak się spytałam czy widzi jaka płeć, to powiedział, że to za wcześnie na sprawdzanie i on się tego nie podejmuje. Ogólnie to bardzo dobry i sympatyczny lekarz, ale tym tekstem byłam bardzo zawiedziona 😒
Więc mam nadzieje, że prowadzący nie będzie mnie trzymał w niewiedzy do połówkowych. -
Majowa_nadzieja wrote:Też bym chciała już szybciej, hehehe
U mnie wypada wtedy 21+0 tc. Wolę nawet tak w sumie może, bo już wszystko będzie widoczne na pewno. Głównie ta pępowina, która mam nadzieję się nie potwierdzi i będzie trójnaczyniowa.
Boje się, że to wina antybiotyku, który musiałam brać około 8 tc
Na pewno to nie wina antybiotyku, nawet się nie obwiniaj. Niektóre z nas całą ciąże są na różnych lekach. Czasami tak się po prostu zdarza. Najważniejsze, że lekarze nie widzą innych wad. Będzie dobrzeMajowa_nadzieja lubi tę wiadomość
-
Ja mam połówkowe 19+3 prywatnie i 19+5 na NFZ. Ja się chciałam umówić nawet na właśnie tydzień później ale w tym na NFZ był termin tylko na ten dzień do tej właśnie lekarki, która chciałam. A prywatnie dr Nocuń powiedziała, ze ona woli robić połówkowe w 18+ i 19+ dlatego, ze dziecko nie ma jeszcze w brzuszku tak ciasno i lepiej się układa do badania, i w tym czasie tez ona chce robić echo serca a właśnie w DobreUSG na połówkowych każda pacjentka ma robione echo serca w ramach ceny wizyty połówkowej. Oni uważają to badanie za bardzo ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 12:07
-
A co do połówkowych to ja właśnie chciałam iść w 20 tyg, ale lekarz zasugerował żeby iść tydzień później.