X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, my mamy suva, spore auto, a wcale nie każdy fotelik super leżał :) Do tego o dziwo 100 razy łatwiej było zapiąć np.łupinę w moim opelku, niż w suvie, bo jakby pasy krótsze, heh :D

Mnie brzuch "ciągnie" i twardnieje, ale to podobno kwestia 3 ciąży na tym etapie (szacun za 4, 5 i więcej, nie wyrobiłabym :D )i tego, że nie posiedzę i nie odpocznę przy dwójce maluchów ;) I że bardziej ciąże "niszczą" niż same porody.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam teleporade u lekarza i kazał mi jechać na SOR wykluczyć skracanie się szyjki. Mówiłam mu, że no nie bolało mnie, ale wybudziło mnie w nocy i w poniedziałek wszystko było ok. Pojechałam, bo powiedział, że lepiej mieć wizytę o raz za dużo niż o raz za mało. Szkoda, że nie udało mi się znaleźć wizyty u ginekologa stacjonarnie z pakietu medycznego, ale nie dziwię się. Dzisiaj piątek przed dłuższym weekendem.

age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Nyashka daj znac co Ci tam powiedzieli. Ja byłam w środę i z szyjka wszytsko okej wiec się za bardzo nie stresuje tym napinaniem, ale to prawda lepiej iść, sprawdzic i mieć spokojna głowę :)

Nyashka lubi tę wiadomość

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Citroena Grand C4 Picasso - kupowany niedawno specjalnie, żeby 5 fotelików weszło i naprawdę super auto. tylko bagażnika wielkiego nie mamy, no ale coś za coś 🤪

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    To Nyashka daj znac co Ci tam powiedzieli. Ja byłam w środę i z szyjka wszytsko okej wiec się za bardzo nie stresuje tym napinaniem, ale to prawda lepiej iść, sprawdzic i mieć spokojna głowę :)
    Tak mnie nastraszyli ci lekarze że nie mogę się uspokoić 🙈 dzwoniłam po telekonsultacji do kliniki gdzie pracuje mój lekarz prowadzący i też na sor mi kazali jechać. To jak dwóch mówi, że sor to ja teraz taka panika, że szok. Pewnie będzie dobrze, ale jak będzie dobrze to czemu tak straszą i każą na sor jechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 13:06

Olciax lubi tę wiadomość

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka bo bez obejrzenia nic nie stwierdzą, nie wiem czy to jest straszenie, czy po prostu porada żeby ktoś Cię obejrzał. A jedziesz na izbę przyjęć czy ogólny sor? Na izbie przyjęć jak byłam było przede mną 5 babeczek, w tym 3 na ktg, więc przyjmował ktoś inny i poszło bardzo sprawnie.

age.png

preg.png
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka wrote:
    Tak mnie nastraszyli ci lekarze że nie mogę się uspokoić 🙈 dzwoniłam po telekonsultacji do kliniki gdzie pracuje mój lekarz prowadzący i też na sor mi kazali jechać. To jak dwóch mówi, że sor to ja teraz taka panika, że szok. Pewnie będzie dobrze, ale jak będzie dobrze to czemu tak straszą i każą na sor jechać.

Temu, że przez telefon nikt Ci nie skonsultuje przyczyny bólu, bo to trzeba zbadać. Ryzyko pewnie jest minimalne, ale stawka wysoka. Wszystko będzie dobrze, spróbuj się nie nakręcać ;* (chociaż wiem, że łatwo mówić)

• Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Nyashka bo bez obejrzenia nic nie stwierdzą, nie wiem czy to jest straszenie, czy po prostu porada żeby ktoś Cię obejrzał. A jedziesz na izbę przyjęć czy ogólny sor? Na izbie przyjęć jak byłam było przede mną 5 babeczek, w tym 3 na ktg, więc przyjmował ktoś inny i poszło bardzo sprawnie.
    Jestem na izbie przyjęć ginekologiczno-polozniczej. Jest sporo babeczek i większość w zaawansowanej ciąży. Jedną chyba właśnie na poród przyjęli. Zobaczymy kiedy mnie przyjmą, bo pewnie nie liczy się kolejność przyjścia tylko ważność tematu.

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayashka tak dokładnie „pilność” decyduje. Ale spokojnie nie stresuj się, przez telefon nie są w stanie powiedzieć ci, spokojnie wszystko w porządku. Musza cię skierować a pewnie sami na IP nie pracują, bo lekarze z IP oni tak chętnie tam nie odsyłają. Ja w pierwszej ciąży z córka miałam lekarkę prowadząca, przekochana kobietka ale taka panikara jak ja 😂😂 także ja na IP się wysiedzialam nie raz 🙈🙈

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej pojechać raz za dużo niż raz za mało. Żaden lekarz bez obejrzenia też nie weźmie odpowiedzialności na siebie w razie jakby coś się stało, myślę ze to normalne że odsyłają na IP. W końcu po to to jest :)

age.png

preg.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytałam czy mogę poczekać do wtorku do wizyty stacjonarnej z tym tematem i bedzie ok, ale powiedzieli, że dzisiaj to skonsultować na sor. Ja jestem panikara, jeszcze wprowadzili mnie w większy stan paniki to teraz siedzę i sobie będę czekać na przyjęcie aż mój temat będzie wystarczająco "ważny" 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 13:56

age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekanie na sorze jest męczące. Ja byłam 2 razy (kolka nerkowa), ale na szczęście mój przypadek był na tyle ważny, ze poszło w miarę sprawnie. Pamietam jak raz przyjechałam ok. 19, a tam siedziała dziewczyna z 9 rano i jak ja już siedziałam na kroplówkach to ona dopiero była po „segregacji”. Masakra..

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamii26 wrote:
    No tak 5 pomiescic to jak tetris fotelikowe:) ale podziwiam serio i zazdroszczę takiej gromadki :) musicie mieć tam naprawdę wesoło:)
    to prawda, wesoło i GŁOŚNO 🤪

tak wczoraj pisałyśmy o fotelikach, że dzisiaj mi wyskoczyła promocja na Maxi Cosi Cabriofix z bazą za 150 funtów czyli o 100 funtów taniej niż normalnie. sprawdziłam jak wypadł w testach ADAC i zamówiliśmy. planowałam inny, ale szkoda mi było przepłacać tyle, jeśli ten tak samo dobre wyniki miał. tym sposobem mam pierwszy zakup dla Franka 🙈🙈🙈

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka wrote:
    Ja się pytałam czy mogę poczekać do wtorku do wizyty stacjonarnej z tym tematem i bedzie ok, ale powiedzieli, że dzisiaj to skonsultować na sor. Ja jestem panikara, jeszcze wprowadzili mnie w większy stan paniki to teraz siedzę i sobie będę czekać na przyjęcie aż mój temat będzie wystarczająco "ważny" 😃
    Powodzenia,mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ✊ daj znać!

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to prawda, wesoło i GŁOŚNO 🤪

tak wczoraj pisałyśmy o fotelikach, że dzisiaj mi wyskoczyła promocja na Maxi Cosi Cabriofix z bazą za 150 funtów czyli o 100 funtów taniej niż normalnie. sprawdziłam jak wypadł w testach ADAC i zamówiliśmy. planowałam inny, ale szkoda mi było przepłacać tyle, jeśli ten tak samo dobre wyniki miał. tym sposobem mam pierwszy zakup dla Franka 🙈🙈🙈

Imię widzę już wybrane 😁 dobry i pierwszy zakup! Ja jeszcze nic nie kupiłam,może niedługo zacznę,ale nie wiem co 😆 wózek mamy, łóżeczko też, ciuszki tak samo, wanienkę też 🤔 może coś na zimę jakiś kombinezony,czapeczki 🤷‍♀️ a kosmetyczne rzeczy to zostawię na później 😅

espoir lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ok ☺️ szyjka zamknięta, 3.2cm. Całkiem sprawnie poszła wizyta w IP, bo półtorej godziny czekałam. Mam jeszcze iść we wtorek do lekarza prowadzącego tak jak miałam iść żeby skontrolował szyjkę. Na szczęście wychodzi, że jestem tym przypadkiem, gdzie macica się stawia od tak. W razie czego polecili mi brać no-spe.

Espoir, fajnie, że udało Ci się kupić fotelik w tak dobrej cenie 😃 jeden zakup z głowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 16:42

malinowa_chmurka, espoir, Patka123, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka, dobre wieści. Super, że to po prostu natura twojej ciąży.

A ja dziś miałam wizytę. Tym razem na NFZ. Maluch przez 1,5 tygodnia przybrał 100 gramów i waży teraz 350 gramów. Wszystkie wymiary w normie, jedynie kość udowa dłuższa. Chłopak będzie wysoki🙂

Nyashka, Patka123 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Imię widzę już wybrane 😁 dobry i pierwszy zakup! Ja jeszcze nic nie kupiłam,może niedługo zacznę,ale nie wiem co 😆 wózek mamy, łóżeczko też, ciuszki tak samo, wanienkę też 🤔 może coś na zimę jakiś kombinezony,czapeczki 🤷‍♀️ a kosmetyczne rzeczy to zostawię na później 😅
    u mnie to pewnie będzie jedyny zakup 😅

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILILA trzymaj się Kochana, siedzisz mi dzisiaj cały czas w głowie...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka wrote:
    Nyashka, dobre wieści. Super, że to po prostu natura twojej ciąży.

A ja dziś miałam wizytę. Tym razem na NFZ. Maluch przez 1,5 tygodnia przybrał 100 gramów i waży teraz 350 gramów. Wszystkie wymiary w normie, jedynie kość udowa dłuższa. Chłopak będzie wysoki🙂

Super ❤️💪
    Mój wczoraj miał 180g🙆‍♀️ i około 5 dni większy, pierwszy synek urodził się z wagą 2,9kg i 53 cm, dalej szczupły, wzrost nadrobił 🙆‍♀️ figura modela 😅 dużo je, ale ciągle jest w ruchu 🙆‍♀️

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ