X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa myśle, ze jeśli wszystko będzie dobrze i dołączymy na wiosnę do męża w De to na wiosnę już tam zacznie przedszkole. Tu chodzi mi o ten czas bym ja w ciąży czegoś nie złapała plus maluszek po porodzie.
    Rok temu we wrześniu wiozłam moja sąsiadkę z 4 tyg synkiem do szpitala z ostrym zapaleniem płuc i oskrzeli, właśnie starsza dwójka przyniosła to dziadostwo z przedszkola

age.png
    age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Malinowa myśle, ze jeśli wszystko będzie dobrze i dołączymy na wiosnę do męża w De to na wiosnę już tam zacznie przedszkole. Tu chodzi mi o ten czas bym ja w ciąży czegoś nie złapała plus maluszek po porodzie.
    Rok temu we wrześniu wiozłam moja sąsiadkę z 4 tyg synkiem do szpitala z ostrym zapaleniem płuc i oskrzeli, właśnie starsza dwójka przyniosła to dziadostwo z przedszkola

To wyłącznie Twoja decyzja,nie ma obowiązku teraz posyłać, jeśli będziesz spokojniejsza to zostańcie w domu te kilka miesięcy :)
    To kiedy przeprowadzka? Twój mąż czym się zajmuje?

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    To wyłącznie Twoja decyzja,nie ma obowiązku teraz posyłać, jeśli będziesz spokojniejsza to zostańcie w domu te kilka miesięcy :)
    To kiedy przeprowadzka? Twój mąż czym się zajmuje?
    Inżynier środowiska.
    Mój mąż prawdopodobnie jakoś luty najwcześniej, my powinnismy mex do 3 miesięcy się wyprowadzić. Oczywiście po szczepieniach będę latać do męża ale tak na stałe to na wiosnę myśle ze się powinnismy przenieść

age.png
    age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka edit. czytam,że dołączycie do męża na wiosnę, mąż kiedy rusza?

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że odpisałaś w tym samym czasie 🙈
    Całkiem nowa praca czy się przenosi? To chwilę przed Wami, przygotuje Wam gniazdko 😁

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilila - brak mi tchu i serce mi pęka, tak bardzo wam współczuje 💔💔💔 nie będę pisać żadnych pocieszeń, bo w tej tragedii nie ma niczego, co mogłoby was utulić. Bardzo, bardzo mi przykro

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILILA bardzo mi przykro i absolutnie nie nasz sobie nic do zarzucenia po to mamy lekarzy którym powierzamy los swoich maluszków.. mam nadzieję że będziesz do nas zaglądać życzę Ci dużo siły bo to ona jest ci teraz potrzebna ja mam dwa aniołki wiem jak jest ciężko.. ale dasz radę

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Widzę, że odpisałaś w tym samym czasie 🙈
    Całkiem nowa praca czy się przenosi? To chwilę przed Wami, przygotuje Wam gniazdko 😁
    Nowa praca, ale już dwa razy miał ofertę. I odmawialiśmy. Zawsze mieliśmy jakis powód by jeszcze zostać w Polsce.
    No właśnie mąż jedzie wcześniej będzie mieszkał w hotelu to są takie małe mieszkanka. Bardzo ciężko o mieszkania obecnie ceny tez są bardzo wysokie. Żeby wynająć coś musisz mieć 3 miesięczne kwitki z pracy o dochodach stałych. A potem szukanie mieszkania. Ale ja w tym czasie po szczepieniach małego będę latała do niego. Nie wyobrażam sobie nie widzieć się tyle czasu 🙈

age.png
    age.png

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka to powodzenia, żebyście się odnaleźli w nowym miejscu, na dodatek z dziećmi ☺️

Siedzimy w cieniu, syn bawi się w piaskownicy, zaraz drzemka,bo nawet w cieniu duchota 🥵

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillia :( Bardzo mi przykro, nawet nie da się powiedzieć, że natura tak chciała :( Obstawiałam, że moja babcia miała udar po nagłym odstawieniu heparyn po złamaniu. Efekt odstawienia...

Swoją drogą, kiedyś miałam wizytę w sprawie heparyn w ciąży u bardzo dobrej hematolog. Ona mówiła, że są zlecane bez sensu, nadmiernie, i jako biegła sądowa ciągle ma przypadki tragicznych skutków szafowania zastrzykami w ciąży...

Moja starsza oczywiście ozdrowiała, już wczoraj rano była ok, ale posiedzi do końca tygodnia w domu. Pocieszam się, że jak teraz coś tam odchoruje, to na urlop będzie zdrowiutka :D

Młodsza miała iść od początku stycznia do przedszkola, ale raz że nie chcę zarazy przedszkolnej u noworoda, a dwa że i rodzeństwo i adaptacja to zbyt wiele na jednego małego człowieka :) Starszą myślę, że też przetrzymam chociaż ten pierwszy miesiąc. Może w lecie bym się zastanawiała, ale w środku chorobowego sezonu... Jeszcze zapytam naszej lekarki, to jest mądra babeczka.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak właśnie weszłam sobie na ten chiński kalendarz płci i u mnie się nie sprawdziło bo tam mi dziewczynka wychodziłam ale z obrączki na nitce już tak i to mi się też z córką sprawdziło może przypadek

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILILA wrote:
    dziewczyny... przyszłam do was napisać ze bardzo się ciesze że z waszymi maluszkami wszystko dobrze..
    My 20.sierpnia pochowaliśmy naszego malutkiego Gabrysia.
    odebraliśmy też wyniki badań histopatologicznych i genetycznych.
    mieliśmy zdrowego chłopczyka. a badania wykazały ze przyczyna smierci był zakrzep po odstawieniu heparyny na ktorej odstawienie uparł się mój doktor. mam do siebie ogromny zal ze nie skonsultowałam sie nie sprawdziłam na wlasna reke no ale zaufałam jak myslałm specjaliscie - nie był to pierwszys leprzy lekarz...
    dlatego jezelimacie jakiekolwiek przeczucia watpliwosci sprawdzajcie konsultujcie z innymi lekarzami..
    my musimy uporać sie z ta stratą i za jakiś czas mam nadzieje dołączę do grona szczesliwych mam.
    sciskam mocno was i wasze maluszki niech się zdrowo i szczesliwie urodzą :)
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty i z tego w jaki okrutny sposób zostało zniszczone Twoje zaufanie do lekarza😭
    Życzę Ci wszystkiego, co najlepsze!

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe daj znać jakie zdanie na ten temat ma lekarz :)

Angela mnie też się nie sprawdziło, jest szansa,że którejś się trafi 😆 50/50🤪

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zaraz sprawdzę z ciekawości

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się nie sprawdza. Co prawda nie mam pewności na 100% ze dziewczynka. Ale lekarz mówił że prawdopodobnie dziewczyna. A w chińskim wychodzi że chłopiec

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra mojej córki, której bardzo ufam swietna lekarka, ale w razie czego mamy tez prywatna pediatrę ( to ordynatorka na oddziale zakaźnym pediatrycznym w Żeromskim w Krakowie często w Tv się udziela tez) i jak już starałam się o ciąże to podpytywałam i obie są zgodne, ze dzieci a zwłaszcza noworodki trzeba chroni przed tymi wirusami najdłużej jak się da. I nie dopuścić so sytuacji wyładowania w szpitalu gdzie się przyjeżdża z jednym na oddziale łapie drugie do domu wychodzi jeszcze z trzecim.
    Ja miałam zaplanowane, ze córka pójdzie od września maxymalnie na te 3 miesiące i już na pewno do wiosny nie wróci a później No to, jak by miała wrócić to w De i tez po konsultacji z lekarzami odnośnie małego. Ale teraz troszkę się zaniepokoiłem dodatkowo obecnymi chorobami jakie się panoszą i tez ze względu na to, ze cenie sobie bardzo wiedzę dr Nocuń No to córka zostanie w domu i nie zacznie przedszkola od września. Troszkę mam wyrzuty sumienia ze względu na nią bo ja wiem jak bardzo nie może się doczekać. Ale będę ja zabierała na wycieczki, organizowała jej zajęcia plastyczne w domu, a na płac zabaw będziemy chodzić do dzieci, które tak jak ona nie chodzą do przedszkola a mam sporo na szczęście jeszcze znajomych, które nie posyłają dzieci.
    Chociaż kusząca była opcja takiego wypoczynku. Bo mąż miał ja rano zabierać do przedszkola ja popołudniu odbierać wiec wyspalabym się do południa 😀😀

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patent dla dziewczyn cukrzycowych!

Dzisiaj na obiad zachciało mi się fileta w chrupiącej panierce z takimi ziemniakami talarkami na głębokim oleju ( wiadomo, ze wywali mi cukier bo takich dawcę węgli) ale zanim zabrałam się za zjedzenie głównego posiłku zjadłam porcje nawet nie mała zasmażanej kapusty ( z kapusty kiszonej ) i cukier po godzinie 99 😀😀😀
    Wczoraj obiad zaczęłam od zjedzeni solidnej porcji ogórków kiszonych a dopiero później filet ze szpinakiem zapiekany pod serkiem i ziemniaczki i cukier 89 po godzinie ✌🏼

Tylko oby waga mi nie szybowała za szybko 😂😉

I.Ana.I lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje zostawić po porodzie 3,5 latke w domu przez jakis czas, ale szczerze to nie wyobrażam sobie tego. Jest bardzo absorbująca, jako niemowlak też cały czas musiała być na rekach. Jeśli drugie dziecko też takie mi się trafi plus opieka nad starszakiem plus połóg to dla mnie to przepis na mój zgon 🤪

• Nyashka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILILA wrote:
    dziewczyny... przyszłam do was napisać ze bardzo się ciesze że z waszymi maluszkami wszystko dobrze..
    My 20.sierpnia pochowaliśmy naszego malutkiego Gabrysia.
    odebraliśmy też wyniki badań histopatologicznych i genetycznych.
    mieliśmy zdrowego chłopczyka. a badania wykazały ze przyczyna smierci był zakrzep po odstawieniu heparyny na ktorej odstawienie uparł się mój doktor. mam do siebie ogromny zal ze nie skonsultowałam sie nie sprawdziłam na wlasna reke no ale zaufałam jak myslałm specjaliscie - nie był to pierwszys leprzy lekarz...
    dlatego jezelimacie jakiekolwiek przeczucia watpliwosci sprawdzajcie konsultujcie z innymi lekarzami..
    my musimy uporać sie z ta stratą i za jakiś czas mam nadzieje dołączę do grona szczesliwych mam.
    sciskam mocno was i wasze maluszki niech się zdrowo i szczesliwie urodzą :)
    Nie obwiniaj się, bo to nie jest w najmniejszym stopniu Twoja wina a lekarza. To lekarz podejmuje decyzje, daje bądź też odstawia leki i my jako pacjenci słuchamy się zaleceń. Jest mi smutno jak myślę o Twojej stracie 🙁 ściskam mocno

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum, współczuje. Ja akurat nie mam z tym problemu, żeby była ze mna w domu. Ona się bawi pięknie sama i to na prawdę długie godziny co prawda ostatnio ma bunt nie chce sprzątać po sobie. Ale to dziecko bezproblemowe. Jeśli drugi raz wygram taka szóstkę w totka to będę mega szczęściara 😅 ale mały np w brzuszku Zdecydowanie mocniej ruchliwy od córeczki. On jest baaardzo aktywny co nawet już na prenatalnych dr Nocuń podkreśliła i wczoraj tez pieronek non stop się kręcił. Nie mogę doczekać się stycznia aż się poznamy🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 17:19

age.png
    age.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ