Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja córa w brzuchu była bardzo spokojna, natomiast teraz ta druga jest ruchliwa, wydaje mi się, że dużo bardziej niż pierwsza. Mam nadzieje, że nie ma to związku z późniejszym charakterem, bo jeśli tak to jestem zgubiona.
Zastanawiam się nad zatrudnieniem jakiejś pomocy na czas po porodzie do starszej, ale zawsze to obcy człowiek w domu w takim newralgicznym momencie no i nie mam też sprawdzonej osoby… -
U mnie jestem już pewna, że od jakiegoś czasu czuję ruchy dziecka 🥰 na początku myślałam że to jelita mi falują 🙈 dzisiaj pierwszy raz w ciągu dnia dzieciak był bardzo ruchliwy. Chyba za dużo emocji praca mi dostarczyła 😃 jestem zdziwiona, że tak wcześnie czułam te ruchy, a jestem dość przy kości. Wydaje mi się, że mój dzieciak też jest ogólnie ruchliwy, ale nie mam porównania, bo to pierwsza ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 17:35
-
Ja mniej więcej doszłam do siebie po szpitalu. Wczoraj po południu mnie wypisali. Teraz poleguje na kanapie u mamy i będę wiodła życie emeryta niedołęgi. Nie żebym była wcześniej jakaś nadaktywna, ale cztery miesiące takiego lenistwa chyba mnie dobije...
Co do ruchów czuję je bardzo mocno i wyraźnie. Mały jest aktywny i bryka na całego. Jest głową do góry po prawej stronie brzucha i rzeczywiście czasem czuję tam twardszą wypukłość . Ciekawe, kiedy ustawi się już główką w dół. Wiem, że ma jeszcze dużo miejsca i czasu, więc czekam na fikołki. -
Zurawinka maluch ciagle się przekręcając ja to sama widziałam na USG ja uciekał spod głowicy. Wiercipietka. Ale chyba go naszprycowalam tez tymi batonikami bo bałam się ze będzie spał bo cały dzień czułam jak się wierci 😂🤣
Jutro rano tez mam połówkowe te na NFZ to nie będę już jadła słodkiego hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 17:54
Żurawinka lubi tę wiadomość
-
Żelka, Ty mówisz o Stopyrze? O niej akurat mam kompletnie odmienne zdanie na podstawie tego, co czasem ględzi w mediach No, ale nie wszystko dla wszystkich, co kto woli
Malinowa, dam znać, ale nie wiem kiedy - my do pediatry to najczęściej trafiamy jak mam ochotę bilans zrobić, choroby jakieś leczymy spokojnie w domu
Moja druga była znacznie bardziej ruchliwa niż pierwsza i "w realu" jest dokładnie tak samo
Trzecia wydaje się spokojna, aaaale jak już się ruszy, to jest konkret. Na tym etapie z poprzednimi coś tam czułam, a tu to jak w 3 trymestrze się tłucze
Ostatnio na zakupach dorwał mnie ten sam paskudny objaw, co w poprzednich ciążach... Otóż przeszłam koło lodówek. Miło, zimno... I jak mnie cycki nie zaczęły boleć! Chryste, no jakby mi ktoś jakieś zaciski na nich umieścił i po 5 kg cukru ;] Do końca zakupów byłam półprzytomna od tego bólu. Wyszłam, ogrzałam się, przeszło...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
To mój syn nie usiedzi w miejscu minuty 🙈 mam nadzieję,że drugi będzie ciut spokojniejszy,bo nie wiem jak dam radę,chyba mnie w kaftanie wywiozą 🙈17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Wichrowe tak o dr Stopyrze. Ale nie dziwi mnie, ze masz inne zdanie bo ja mam zupełnie inne już ty. 😀 ale wolę nie wchodzić w te tematy.
A właśnie ja wczoraj jeszcze dopytałam dla pewności o szczepienia dr Nocuń i ona potwierdziła zdanie mojego prowadzącego, czyli covid, grypa i krztusiec koniecznie w ciąży się zaszczepić by dziecku dać przeciwciała przed porodem. Wiec ja na kolejnej już wizycie a mam u prowadzącego 14 września będę ustalała z nim kiedy i jak się szczepić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 22:45
-
Żelka, też planuje te szczepienia w ciszy przyjąć i zastanawiam się jaki musi być między nimi odstęp. Dowiedziałam się jeszcze że szczepionka na grypę dla ciężarnych to że darmo, to tym bardziej czemu by nie skorzystać 😃 na covid to na razie czekam na tą nową wersję
-
Nyashka wrote:Żelka, też planuje te szczepienia w ciszy przyjąć i zastanawiam się jaki musi być między nimi odstęp. Dowiedziałam się jeszcze że szczepionka na grypę dla ciężarnych to że darmo, to tym bardziej czemu by nie skorzystać 😃 na covid to na razie czekam na tą nową wersję
-
Pamiętajcie, że KAŻDE pogorszenie się stanu zdrowia po szczepieniu (łącznie z takimi "pierdołami" jak gorączka, ból ręki czy zwykłe przeziębienie) powinno być zgłoszone i odnotowane, jeśli ma miejsce w ciągu 4 tygodni od szczepienia. Jeśli robicie mniejsze przerwy albo bierzecie coś jednoczasowo, to trudno stwierdzić po którym stało się to specyfiku.
Już pomijając, że lekarz ma obowiązek to zgłosić i nie ma prawa odmówić mówiąc, że JEGO zdaniem to jest bez związku Dlatego rozsądnie jest robić przerwy min.miesięczne.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe wiem co to jest odczyn poszczepienny, ten ból ręki w moim przypadku to było tylko wbicie igły w jakieś niefortunne miejsce. Nie miałam żadnego odczynu poszczepiennego.
Zarówno w ciąży z córka jak i teraz wbijam sobie malusienka igle w udo i widzę co się dzieje jak sobie trafie na coś. Jakie odczyny mi sie robią czy jak właśnie boli mnie po wbiciu. -
Ja się strasznie boję igiel podziwiam dziewczyny z cukrzycą co robią sobie codziennie zastrzyki ja jak idę na pobieranie krwi to jakby nie to że już jestem zastara to bym się popłakała 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
A jak u was z imionami doszliście do porozumień macie już coś? Ja zanim potwierdziłam plec miała być Alicja po mojej mamie ale jeszcze strasznie spodobało mi się imię Alisa i tak się nastawiłam że Alisa Alicja a tu jest chłopiec i tak po dłuższym rozmyślaniu narazie jest Tymon i chyba tak zostanie bo mój jak mówi do brzucha to mówi do niego Tymon 😁 to było jedyne imię do którego oboje się zgadzaliśmy
Malamii26 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Na ta brytyjska? Co są dwa szczepy tak?? Ja jestem po 3 dawkach pfizera i najchętniej bym jego przyjęła bo nic kompletnie mi nie było, tylko po pierwszej lekko ręka bolała pare godzin. W zeszłym roku na grypę dla każdego było za darmo. Podobno można łączyć szczepionki ale ja chyba zrobie sobie odstęp 2 tygodnie między szczepieniami
Angela, co do imion u nas chłopiec będzie Antoni po moim dziadziusiu 🥰 mieliśmy wybrane zanim nawet w ciąży byłam. Na drugie będzie Kajetan po dziadku męża