Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Oki to z czapeczkami chociaż jasna sprawa, bo na razie to kupuje sobie rozmiarami. Zestawy na 56 i 62. Niestety nie mam nikogo takiego kto by podrzucił jakaś torbę z ciuszkami 😀 większość koleżanek kupowały nówki i opchnely w internecie a co lepsze zostawiły na następnego dzidziusia. I ja w sumie zrobię podobnie.
Co do ubioru to też mam taki plan jak wy powyżej, że w dzień body długi rękaw i jakieś spodenki , a na noc pajac i body krótki rękaw. Ale tak sobie myślę o takiej sytuacji, że przychodzą goście i maluszek leży nieprzykryty np na narożniku i jest tylko w tym body to wydaje mi się że może być mu chłodno. Pomyślałam że kupię po 2 sztuki jakiś bluz czy sweterków żeby w razie wu nałożyć jeszcze coś na to body. Nic takiego jeszcze nie kupiłam. A wy macie tego typu ciuszki czy uważacie to za coś zbędnego?
Edit: ja sama czasami się kocem nakrywamy chociaż siedzę w domu w legginsach i długim rękawie a temperatura jest 22C. A co dopiero taki maluszek w takim cieniutkim ubranku 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 23:20
hakorośl lubi tę wiadomość
-
Ja przez pierwszy miesiąc - dwa będę ubierać tylko w pajace. Dla mnie i dziecka najwygodniej. Sprawdziły mi się super przy pierwszej dwójce, więc i przy tym pewnie będzie najlepiej. Przy pierwszym nakupiłam spodenek, ogrodniczek i innych cudów. Wszystko o kant dupy rozbić. Ja się męczyłam, ubierając, a Misiek się darł, bo się z nim szarpalam przy ubieraniu plus zajmowało to więcej czasu. Bluzy i sweterki na początku w ogole mi sie nie sprawdziły.Na wyjście mam kombinezon pluszowy zimowy i czapkę zimową. Pod spod pajacyk. Mam tez jakieś mniejsze kocyki i przy poprzedniej dwójce tymi kocykami właśnie dogrzewaliśmy. Czapeczkę bawełnianą zakładałam na początku, ale nie pamiętam jak długo. Jakoś na początku, żeby ciepło przez główkę nie uciekało.
-
Ja musze sobie zrobić listę bo narazie to kupuje i zamawiam ale nawet nie wiem ile I czego już mam a kupujecie coś w rozm. 50?
Jutro mam wizytę muszę się zapisać na połówkowe odrazu01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Zelka, mam takie pytanie bo kupiłaś bugaboo cały czarny i nie obawiasz się, ze latem będzie się mocno nagrzewał? Ma pewnie jakieś filtry UV, ale zastanawiam się czy to tak działa na 100%🤔
-
Ja kupiłam w razie wu jeden zestaw z HM body i spodenki na roz.50 i to na vinted. A tak to kupuje od 56. Ja kupuję tak (dotyczy rozmiaru 56 i 62):
7 szt body długi rękaw+ 3 spodenki
7 szt pajacy
3 szt. Body na krótki rękaw (awaryjnie pod pajac)
Do tego tak jak polecacie na wyjście jakiś kombinezon pluszowy, ale tak myślę że kupię go w rozmiarze 62, najwyżej mały będzie w nim trochę pływał przy wyjściu ale jeszcze go wykorzystam.
No i wezmę jakaś bluzę dla roz 56 , a dla 62 mam już takie piękny sweterek (ale kupiłam go bardziej dla fotek 😀)
Widzę że Sinsay ma takie tanie bluzy i chyba tam zamówię https://www.sinsay.com/pl/pl/3103m-09m?utm_campaign=product_share&utm_medium=android&utm_source=app_sharing .
Wiele moich koleżanek miały rozmiar 56 tylko na tydzień- dwa, dlatego ja nie kupuje nic mniejszego bo zawsze się wszystko da troszkę podwinąć 😊 -
Hmm czyli Wichrowe uważasz że nie ma takiej opcji żeby maluszkowi było chłodno w samym bodziaku na długi rękaw? 🤔 Czy planujesz np body + pajac wtedy? Nie chcę też kupować czegoś bez sensu. Ale mam wizję że wpada rodzinka i chce zobaczyć małego w całej okazałości i będzie poza rozkiem. Bo tak za dnia to rozumiem że można jakimś kocykiem okryć bez obaw?
-
Ja kupuję 50, mam chyba z 15 pajaców. Z córką (a ważyła 4400 g) przez pierwsze 2-3 tygodnie tylko z takich pajacy korzystałam. Przy synu nie kupowałam i mi tego brakowało. Wszystko było za duże i denerwowało mnie, jak musiałam zawijać i podwijać.
-
Marcysia1990 wrote:Oki to z czapeczkami chociaż jasna sprawa, bo na razie to kupuje sobie rozmiarami. Zestawy na 56 i 62. Niestety nie mam nikogo takiego kto by podrzucił jakaś torbę z ciuszkami 😀 większość koleżanek kupowały nówki i opchnely w internecie a co lepsze zostawiły na następnego dzidziusia. I ja w sumie zrobię podobnie.
Co do ubioru to też mam taki plan jak wy powyżej, że w dzień body długi rękaw i jakieś spodenki , a na noc pajac i body krótki rękaw. Ale tak sobie myślę o takiej sytuacji, że przychodzą goście i maluszek leży nieprzykryty np na narożniku i jest tylko w tym body to wydaje mi się że może być mu chłodno. Pomyślałam że kupię po 2 sztuki jakiś bluz czy sweterków żeby w razie wu nałożyć jeszcze coś na to body. Nic takiego jeszcze nie kupiłam. A wy macie tego typu ciuszki czy uważacie to za coś zbędnego?
Edit: ja sama czasami się kocem nakrywamy chociaż siedzę w domu w legginsach i długim rękawie a temperatura jest 22C. A co dopiero taki maluszek w takim cieniutkim ubranku 🙈
Używam wtedy kocyka lub rożka. Lub zakładam cieplejszy rampers taki dresowy. Mam bluzy tez, ogólnie ja mam pare ubran takich wyjsciowych.
Mam na 50 cm ale najmniej bo raczej wtedy przewiduje dom ewentualnie spacer a nie gościnne wyjścia. Dopiero od 56-62 mam takie zestawy. -
Angela1108 wrote:Ja musze sobie zrobić listę bo narazie to kupuje i zamawiam ale nawet nie wiem ile I czego już mam a kupujecie coś w rozm. 50?
Jutro mam wizytę muszę się zapisać na połówkowe odrazu -
South wrote:Zelka, mam takie pytanie bo kupiłaś bugaboo cały czarny i nie obawiasz się, ze latem będzie się mocno nagrzewał? Ma pewnie jakieś filtry UV, ale zastanawiam się czy to tak działa na 100%🤔
Ale duzo znajomych ma całe czarne wózki i nie nagrzewają sie
Edit. Jak masz Instagram to taka Basia influ z Krakowa w lipcu urodziła dwóch synków, ona ma tego czarnego bugaboo podwójnego i tez mnie przekonała do bugaboo. Nick basikqqWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 14:23
South lubi tę wiadomość
-
Ja też od większych rozmiarów zacznę kupować sweterki czy bluzy, jak zacznie się częstsze wychodzenie i odwiedziny innych. Nie przewidzę jak ciepło jest u kogoś w domu i taki sweterek to dla mnie fajna opcja na dołożenie lub zdjęcie.
Na 50 cm to chyba kupię na vinted albo w lumpku. Ostatnio poszłam po lekarzu popatrzeć rzeczy, nigdy na dziecięce nie wchodziłam, a powiem Wam że tak się zdziwiłam, że nie dość, że bardzo fajne marki to jeszcze wzięłam parę rzeczy, żadnej plamki, nie pożółkłe, nie rozciągnięte - no dla mnie prawie jak nowe albo założone parę razy. Już chyba wiem jaką będę mieć rozrywkę na jesień 😂 -
karmar wrote:Ja kupuję 50, mam chyba z 15 pajaców. Z córką (a ważyła 4400 g) przez pierwsze 2-3 tygodnie tylko z takich pajacy korzystałam. Przy synu nie kupowałam i mi tego brakowało. Wszystko było za duże i denerwowało mnie, jak musiałam zawijać i podwijać.
A jak wychodziliśmy do domu waga 3140g i ja rozmiaru 50 z H&M używałam 5 tygodnikarmar lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Ja też od większych rozmiarów zacznę kupować sweterki czy bluzy, jak zacznie się częstsze wychodzenie i odwiedziny innych. Nie przewidzę jak ciepło jest u kogoś w domu i taki sweterek to dla mnie fajna opcja na dołożenie lub zdjęcie.
Na 50 cm to chyba kupię na vinted albo w lumpku. Ostatnio poszłam po lekarzu popatrzeć rzeczy, nigdy na dziecięce nie wchodziłam, a powiem Wam że tak się zdziwiłam, że nie dość, że bardzo fajne marki to jeszcze wzięłam parę rzeczy, żadnej plamki, nie pożółkłe, nie rozciągnięte - no dla mnie prawie jak nowe albo założone parę razy. Już chyba wiem jaką będę mieć rozrywkę na jesień 😂Patka123 lubi tę wiadomość
-
To muszę dokupić 50 bo mam 56 h&m i mi się takie maleńkie wydawały a po ile szt kupujecie?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 15:19
Patka123 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Marcysia1990 wrote:Hmm czyli Wichrowe uważasz że nie ma takiej opcji żeby maluszkowi było chłodno w samym bodziaku na długi rękaw? 🤔 Czy planujesz np body + pajac wtedy? Nie chcę też kupować czegoś bez sensu. Ale mam wizję że wpada rodzinka i chce zobaczyć małego w całej okazałości i będzie poza rozkiem. Bo tak za dnia to rozumiem że można jakimś kocykiem okryć bez obaw?
Opcja jest, bo to i tak zależy od dziecka, ale wtedy po prostu wolę okryć kocykiem. Na tym etapie dziecko i tak niespecjalnie się rusza, nie obraca, nie zrzuci z siebie. A wizja body i pajac to dla mnie stanowczo za dużo ;P Nawet nie wyobrażam sobie, żeby to wygodne było ;P
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Opcja jest, bo to i tak zależy od dziecka, ale wtedy po prostu wolę okryć kocykiem. Na tym etapie dziecko i tak niespecjalnie się rusza, nie obraca, nie zrzuci z siebie. A wizja body i pajac to dla mnie stanowczo za dużo ;P Nawet nie wyobrażam sobie, żeby to wygodne było ;P
No właśnie ja też, ubieranie tego to jakaś abstrakcja 🙈 to się wstrzymam z tą bluza na razie . Najwyżej na szybko coś dokupie 😊 -
Olciax wrote:Hej dziewczyny, ja z innej beczki.
Miałam wczoraj konsultacje kardiologiczną (nie pamiętam czy tu pisałam, więc po krótce - na usg połówkowym lekarz wykrył nieprawidłowości w moim serduchu i skierował mnie na konsultacje do kardiologa).
Wyniki dobowe holtera są delikatnie mówiąc średnie, stwierdzona arytmia komorowa.
Lekarz analizując wyniki lekko zdziwiony, że czuję się dobrze:) tak czy siak do brzegu - stwierdził konieczność leczenia farmakologicznego, ponieważ dłużej utrzymujący się taki stan może prowadzić do problemów z przepływami, niedotlenieniem dziecka etc. Przepisał mi METOCARD. I tu pojawia się moje pytanie, czy któraś z Was miała do czynienia z tym lekiem w ciąży? Lekarz uprzedził mnie, że ulotka straszy tym, że należy go stosować tylko i wyłącznie gdy korzyści przyjmowania przewyższają ewentualne ryzyka, jednak równocześnie zapewnił, że jest to lek bezpieczny i stosowany u ciężarnych pacjentek w dużo cięższych chorobach serca.
Internet na ten temat straszy, ja w między czasie szukam sobie innego kardiologa żeby skonsultować w ogóle konieczność brania i bezpieczeństwo tego leku, ale w między czasie - może macie jakieś swoje doświadczenia?
https://kardiologia.mp.pl/wytyczne/ciezarne/205639,wytyczne-dotyczace-postepowania-wchorobach-sercowo-naczyniowych-ukobiet-wciazy-cz-2
W tych wytycznych właśnie są zalecane beta-blokery w arytmiach komorowych u ciężarnych, czyli właśnie przepisany przez lekarza Metocard3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Widziałam dziewczyny, ze macie w planach zostawić rzeczy malucha w szpitalu, żeby nie przynosić do domu patogenów szpitalnych, co jest zrozumiałe. A to samo planujecie zrobić ze swoimi rzeczami, typu koszule, ręczniki, biustonosze itd?3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota