X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opracowałam system zawijania tego body, dopiero potem zdejmuję i jest szansa na uratowanie głowy i włosów :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Dostawka się podnosi pod skosem wiec klin jest zbędny. Poza tym to podnoszenie jest nie zdrowe dla kręgosłupa dziecka. Dziecko ma leżeć na płasko jak ulewa to na boczek najbezpieczniej.
    Marcysia do minimum 3 miesiąca życia w ogóle leżaczki są nie polecane przez fizjo. Ja kupiłam 4moms leżaczek za kupę kasy córka lezala w tym dwa razy z wkładka noworodkowa przyjechała fizjo kazała to wywalić 😂 wiec sprzedałam zero leżaczkow. Dla synka mam w planach babybjorn leżaczek ale to właśnie kiedy fizjo już pozwoli. Mata edukacyjna jest super ale sprawdza się już u dziecka takiego kumatego około 4 miesiąca życia.
    Fotel uszak to tak jak pisałam, miałam i na nim nie karmiłam 😁

To moja dostawką się nie przechyla. Ja mam tą taka co wygląda jak łóżeczko. Ale wstrzymam się z tym klinem bo może w ogóle nie będzie takiej potrzeby.
    Screenshot-20220902-140120.jpg

Kurcze teraz się zaczyna taki okres przeziebieniowy :/ musimy się trzymać dzielnie dziewczyny i nie dać się chorobskom. Ja sobie postanowiłam że nie łykam żadnych tabletek poza suplementami i mam nadzieję że uda mi się w tym wytrwać do końca.

age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja opracowałam system zawijania tego body, dopiero potem zdejmuję i jest szansa na uratowanie głowy i włosów :D
    Zawijać i mi się zdarzyło 😅 ale już totalnie zapomniałam,jak to jest z takim bobasem 🙈 chyba szok przeżyję,bo mój to sam je, sam sobie spodenki zdejmie, założy nowe, powie co chce 🙈

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi koleżanki jak się dowiedziały że jestem w ciąży wysyłaly foty tej musztardy aż po szyję 🤣 ale w większości to była właśnie ich nie wiedzą i za mały pampers 😁. No co.. będziemy sprzątać. Najgorsza kupa jak już się wprowadzi inne rzeczy do jedzenia poza mleczkiem 😜

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Hej👋

Olciax jak najbardziej skonsultuj to sobie z innym lekarzem, powiadom gina, będziesz miała opinie różnych lekarzy, oby były spójne ze sobą ✊

U mnie też te dni są różne, raz wścieka się jak mały karateka, inne dni spokojniejsze, z każdym tygodniem te ruchy nabiorą na sile 😊
    W przyszłym tygodniu połówkowe, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Na pewno na połówkowych będzie wszystko dobrze :) Będę trzymać kciuki.
    Ja mam za 3 tygodnie. Nawet w miarę mi szybko ten czas leci.

age.png
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Hej👋

Olciax jak najbardziej skonsultuj to sobie z innym lekarzem, powiadom gina, będziesz miała opinie różnych lekarzy, oby były spójne ze sobą ✊

U mnie też te dni są różne, raz wścieka się jak mały karateka, inne dni spokojniejsze, z każdym tygodniem te ruchy nabiorą na sile 😊
    W przyszłym tygodniu połówkowe, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Daj znać dokładnie kiedy, to będziemy mocno trzymać kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 14:56

• Nyashka Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci są tez tak altywne przez cały dzien 🙈 mój synek ma jakieś turbo doładowanie 🙈 dzisiaj sobie leżakuje z pupa w górę bo mały bije mnie w szyjke i w spojenie i niestety bardzo to nieprzyjemne 🙈
    Masz już silnego dzieciaczka jak tam czujesz uderzenia 😮 u mnie rozrabianie trwa wieczorem jak kładę się spać, jak zjem w ciągu dnia albo czasem jak leżę. Nie boli mnie to, raczej takie falowanie lekko poniżej pępka. Aż się boje jakby zaczął mi szyjkę uderzać a ona taka mała 😱

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka to moja druga ciąża, ale sama jestem zaskoczona tą ekspresja ruchów mojego malucha.

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy, któraś z was kiedyś robiłaś zakupy na shoppe ? Bo tak z ciekawości weszłam tam i Np te chusteczki waterwhipes można kupić po starej cenie

age.png
    age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, weszłam tam raz i to jest dla mnie jeszcze gorszy bazar niż aliexpress :D Nie znoszę takiego bajzlu, odechciewa mi się szukania od razu :D

A chusteczki z wodą kupuję babydream, są sporo tańsze, i nie ociekają tak jak te waterwhipes ;P Ja to w ogóle zawsze przed dziećmi słyszałam, że bez chusteczek życia nie ma, a tak naprawdę mnie się przydają głównie jak podrosły - na placu zabaw, żeby łapska przetrzeć :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 września 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz kupuję wielopaki Aquawipes na allegro,nie wychodzą drogo i właśnie na jakieś wyjścia. Przy maluchu tak samo chusteczki raczej na wyjścia przy kupie 😅 bo w domu to miałam takie duże płatki kosmetyczne plus ciepła woda przeważnie. No chyba że cały zafajdany to od razu wanna 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 19:09

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio widziałam te chusteczki waterwipes w Biedronce za 11,99 nie wiem czy to dobra cena czy nie 🤔

age.png

Wysłany: 2 września 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:
    Daj znać dokładnie kiedy, to będziemy mocno trzymać kciuki:)

W przyszły czwartek możecie trzymać kciuki ☺️

Olciax, Patka123, Żelka1990, Marcysia1990 lubią tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • karmar Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję kogoś, kto się zna na wynikach badań. Dostałam dzisiaj różne wyniki i zaniepokoił mnie wynik cytomegalii:

IGG reaktywne/dodatnie - 120
    IGM niereaktywne/ujemne

Co to znaczy? Że choruję? Czy przechorowałam? Mam się czego bać? Ratujcie, bo ja tu zwariuję. Ktoś coś wie?

Przeczytałam internet, ale tam z nerwów już nic nie rozumiem.

age.png

age.png

age.png

Wysłany: 2 września 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmar wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję kogoś, kto się zna na wynikach badań. Dostałam dzisiaj różne wyniki i zaniepokoił mnie wynik cytomegalii:

IGM niereaktywne/ujemne

Co to znaczy? Że choruję? Czy przechorowałam? Mam się czego bać? Ratujcie, bo ja tu zwariuję. Ktoś coś wie?

Hmm musiałaś przechodzić wcześniej, obecnie nie ma zakażenia organizmu

karmar lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Nie, weszłam tam raz i to jest dla mnie jeszcze gorszy bazar niż aliexpress :D Nie znoszę takiego bajzlu, odechciewa mi się szukania od razu :D

A chusteczki z wodą kupuję babydream, są sporo tańsze, i nie ociekają tak jak te waterwhipes ;P Ja to w ogóle zawsze przed dziećmi słyszałam, że bez chusteczek życia nie ma, a tak naprawdę mnie się przydają głównie jak podrosły - na placu zabaw, żeby łapska przetrzeć :D
    Co kto lubi, dla mnie babydrems są słabe. Ja lubię właśnie waterwipes, do szpitala żeby smółkę zmyć dla mnie są idealne. W domu o tak używam wacikow i wody z kranu

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Ostatnio widziałam te chusteczki waterwipes w Biedronce za 11,99 nie wiem czy to dobra cena czy nie 🤔
    Bardzo dobra. Ja właśnie znalazłam promoe na ecodrogeria 12 sztuk wychodzą po 10 zł z groszami tylko nie wiem czy kupować coś więcej bo mo szkoda na przesyłkę 🤭

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Vinted kupiłam sobie do szpitala dwa pajace za 6 zł, cena extra rozmiar 50 cm… ale nie jest to rozmiar wg HM, newbie czy nexta i jakis taki strasznie mały 🙈🙈🙈

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Bardzo dobra. Ja właśnie znalazłam promoe na ecodrogeria 12 sztuk wychodzą po 10 zł z groszami tylko nie wiem czy kupować coś więcej bo mo szkoda na przesyłkę 🤭

Sa na allegro za 10,50,można zamówić na smarta to przesyłka wyjdzie za darmo
    https://allegro.pl/oferta/water-wipes-chusteczki-biodegradowalne-28sz-dzieci-11027386771

Żelka1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmar wrote:

IGM niereaktywne/ujemne

Pozytywny wynik Igg oznacza że masz wytworzone przeciwciała czyli że chorowałas na to.
    Igm oznacza czy jesteś w trakcie zakażenia.
    Patrząc na Twój wynik obecnie jesteś zdrowa, ale masz wytworzone przeciwciała. Prawdopodobnie lekarz da Ci skierowanie na awidność. Awidność pokaże jaki jest % i dzięki temu uda się ustalić czy chorowałas w trakcie ciąży czy jeszcze przed. Jeśli okaże się że w trakcie to możliwe że trzeba będzie wdrożyć jakieś profilaktyczne leczenie. O tym zadecyduje zakaznik.
    A wcześniej nie robiłaś tych badań?

Olciax, Nyashka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ