Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nyashka wrote:Żelka, piękny cukier po zjedzeniu kopytek 😮 to te ogórki takie magiczne? Muszę wypróbować. Na razie próbowałam tylko trick z surówkami i dział całkiem nieźle.
-
Tak ja tak robie z ziemniakami. Gotuje sobie dzień wcześniej wieczorem odstawiam do lodówki a następnego dnia kroje plastry ( nie rozgotowuję ziemniaków) dodaje trochę oliwy papryki soli rozmarynu i pieke w piekarniku 👍🏽
Ogólnie ziemniaki tez tłucze ze śmietana i tez mi nie podnoszą cukrów wtedy takie świeżo gotowane 😉
A kopytka tak te z biedronki smaczne szybkie. Córka moja je uwielbia wiec są np drugi raz w tym tyg na stole
W sobotę znowu będzie carbonara zjem przed ogórki kiszone i tez będzie cukier super -
W końcu udało mi się ogarnąć położna! super babka, jest tez cdl i mam tez do niej 10minut spacerkiem. Jeden problem z głowy
-
Przyszły mi dzisiaj legginsy z HM, mogłam wziąć jednak L'ke. Bo w M weszłam ale są dość opięte no i lekko prześwitują gacie na tylku. Oczywiście jak mąż mnie oglądał to mówił że są super 🤣 i oderwał metki więc już ze mną zostaną 🙈 ale mimo wszystko kupiłabym jeszcze jakieś ale grubsze, żeby mogły być po prostu zamiast spodni. Do tych bluzka na tyłek musi być bo czuję się jakoś tak golo, może L-ka byłaby lepsza 🤔
-
South wrote:Żelka, a ta carbonare robisz z surowym jajem? Bo za mną tak chodzi od początki ciąży, ale mam jakoś cykora..😅
South kogo wybrałaś ?
Marysia serio? Ja wzięłam teraz druga M dalej dobre są i nic ki nie prześwituje 🤔🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 20:23
-
Żelka1990 wrote:Nie ja robie w termomixie ale ten Ala carbonara właśnie tam nie ma surowego jaja. Boje się
South kogo wybrałaś ?
Marysia serio? Ja wzięłam teraz druga M dalej dobre są i nic ki nie prześwituje 🤔🤔
No właśnie chyba tez jakieś okłamane musze zrobić bo chodzi za mną ciagle. Polozna wybrałam Agnieszkę Nawracaj. Poczytałam trochę o niej na fb i wydaje się fajna. Robi tez spotkania a’la szkoła rodzenia i mam ja bardzo blisko wiec to sobie chwale -
Ja na razie mam tylko prywatnie. No i jestem dalej u tej od córki. Kurczę ale ona mi nie pasuje 😏 ja jednak potrzebuje kogoś kto zna się na cyckach. Bo znowu płacić po 260 zł za każda wizytę …
A widziałaś się już z tą Położną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 20:55
-
Żelka1990 wrote:Ja na razie mam tylko prywatnie. No i jestem dalej u tej od córki. Kurczę ale ona mi nie pasuje 😏 ja jednak potrzebuje kogoś kto zna się na cyckach. Bo znowu płacić po 260 zł za każda wizytę …
A widziałaś się już z tą Położną?
Widze się we wtorek, ale przez telefon bardzo sympatycznaŻelka1990 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z insuliną, czy wy też macie problem z tym, że wycieka wam krew przy podaniu insuliny? Kolejny raz tak mam i jakby mini-siniak mi się zrobił pod skórą. Na dodatek mimo odliczenia 10 sek to wyciekła że skóry kropla insuliny 😕 na początku szło mi lepiej.
Próbowałam zrobić fałd skóry na udzie jak proponowała mi diabetolog, ale u mnie skóra jest, hmm, napięta? No nie da rady jej chwycić i zrobić jakikolwiek fałd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 22:35
-
Mi zostaje kropelka ale na igle po wyciągnięcie. Raz trafiłam ze kropla krwi była pytałam diebtologa i mówił że musiałam trafić ma naczynko. A jeśli chodzi o krople insuliny na skórze to mówił że po kilku sekundach wyjąć igiele kawałek policzyć do 3 powoli i wyjąć cała.
Nie zdarza mi sie ani krew ani insulina na skórze -
Dziewczyny mam pytanie co do położnej może głupie ale jak ja mam ja znaleźć? Bo nie wiem wpisywałam w Google ale nic mi takiego z mojej okolicy nie wyskakuje01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Dziewczyny mam pytanie co do położnej może głupie ale jak ja mam ja znaleźć? Bo nie wiem wpisywałam w Google ale nic mi takiego z mojej okolicy nie wyskakuje
Ja wyszukałam w necie na różnych grupach i forach dot. położnych. Szukałam takiej na NFZ żeby mieć te wizyty poporodowe za free. W przyszłym tyg podpisuje właśnie deklaracje na wybór położnej i będę ja mieć wpisana na pacjent.gov tak jak lekarz pierwszego kontaktu. Wiem, ze można tez skontaktować się z najbliższa przychodnia i popytać właśnie o wybór położnej.Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Hej 👋
Marcysia ja też wzięłam te z h&m, wczoraj zrobiłam zamówienie, zaczęła się wyprzedaż, więc warto zerknąć, wzięłam śpiworek dla małego, akurat z pingwinami,w sam raz na zimę 😅 kilka sweterków, śpiochów,skarpetki, można coś upolować
A przez weekend na Vinted dostawa za 1 zł do dpd pick up17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Dla córki miałam na komodzie taka matę przewijak niby spoko ale teraz się zdecydowałam na miękki przewijak ale Iuz ten grubszy.
Mam pytanie: Która się już na covid szczepiła? Która to dawka i jaka szczepionka?
Bo dzisiaj właśnie w przychodni widziałam ze od 25.10 będą mieli dostępna nowa szczepionkę Pfizera dla dawek 3 i 4. I chyba ta będę brała🤔 w środę jeszcze zapytam prowadzącego na wizycie czy to jest właśnie tez na ciężarnych bezpieczna szczepionka. -
Ja raczej nie planuje w związku z tym, ze końcem sierpnia przechodziłam (dla pewności zrobię sobie przeciwciala końcem listopada), ewentualnie na tej podstawie zadecyduje. Generalnie ja byłam szczepiona j&j w maju 2021, a potem przechodziłam w styczniu tego roku i teraz w sierpniu. Mi lekarz mówił, żeby odczekać 90dni wiec tak czy siak wypadłoby mi to szczepienie w grudniu, a chyba na końcówce już wole nie ryzykować.