X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka wrote:
    Żelka, piękny cukier po zjedzeniu kopytek 😮 to te ogórki takie magiczne? Muszę wypróbować. Na razie próbowałam tylko trick z surówkami i dział całkiem nieźle.
    Ogórki kiszone to jeden trik ale drugi to taki, ze zrezygnowałam ze świeżych kopytek bo mi po nich bardzo wywalało cukier kupuje już takie tylko to odgrzania i odgrzewam je na patelni na masełku 😂😂

age.png
    age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo takie do odgrzania czyli takie gotowe ze sklepu? 🤔 Może też bym wypróbowała. Te kaszę to mnie wykończa. Codziennie kasza do obiadu 😃 ewentualnie makaron

age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam też że najlepiej makaron zwykły ugotować dzień prędzej włożyć do lodówki i odgrzewać na drugi dzień, tak samo ziemniaki zmniejsza sie wtedy IG

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tak robie z ziemniakami. Gotuje sobie dzień wcześniej wieczorem odstawiam do lodówki a następnego dnia kroje plastry ( nie rozgotowuję ziemniaków) dodaje trochę oliwy papryki soli rozmarynu i pieke w piekarniku 👍🏽
    Ogólnie ziemniaki tez tłucze ze śmietana i tez mi nie podnoszą cukrów wtedy takie świeżo gotowane 😉
    A kopytka tak te z biedronki smaczne szybkie. Córka moja je uwielbia wiec są np drugi raz w tym tyg na stole :)
    W sobotę znowu będzie carbonara zjem przed ogórki kiszone i tez będzie cukier super

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka, a ta carbonare robisz z surowym jajem? Bo za mną tak chodzi od początki ciąży, ale mam jakoś cykora..😅

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • South Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało mi się ogarnąć położna! super babka, jest tez cdl i mam tez do niej 10minut spacerkiem. Jeden problem z głowy :)

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi dzisiaj legginsy z HM, mogłam wziąć jednak L'ke. Bo w M weszłam ale są dość opięte no i lekko prześwitują gacie na tylku. Oczywiście jak mąż mnie oglądał to mówił że są super 🤣 i oderwał metki więc już ze mną zostaną 🙈 ale mimo wszystko kupiłabym jeszcze jakieś ale grubsze, żeby mogły być po prostu zamiast spodni. Do tych bluzka na tyłek musi być bo czuję się jakoś tak golo, może L-ka byłaby lepsza 🤔

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    Żelka, a ta carbonare robisz z surowym jajem? Bo za mną tak chodzi od początki ciąży, ale mam jakoś cykora..😅
    Nie ja robie w termomixie ale ten Ala carbonara właśnie tam nie ma surowego jaja. Boje się

South kogo wybrałaś ?

Marysia serio? Ja wzięłam teraz druga M dalej dobre są i nic ki nie prześwituje 🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 20:23

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Nie ja robie w termomixie ale ten Ala carbonara właśnie tam nie ma surowego jaja. Boje się

South kogo wybrałaś ?

Marysia serio? Ja wzięłam teraz druga M dalej dobre są i nic ki nie prześwituje 🤔🤔

No właśnie chyba tez jakieś okłamane musze zrobić bo chodzi za mną ciagle. Polozna wybrałam Agnieszkę Nawracaj. Poczytałam trochę o niej na fb i wydaje się fajna. Robi tez spotkania a’la szkoła rodzenia i mam ja bardzo blisko wiec to sobie chwale :)

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam tylko prywatnie. No i jestem dalej u tej od córki. Kurczę ale ona mi nie pasuje 😏 ja jednak potrzebuje kogoś kto zna się na cyckach. Bo znowu płacić po 260 zł za każda wizytę …
    A widziałaś się już z tą Położną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 20:55

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Ja na razie mam tylko prywatnie. No i jestem dalej u tej od córki. Kurczę ale ona mi nie pasuje 😏 ja jednak potrzebuje kogoś kto zna się na cyckach. Bo znowu płacić po 260 zł za każda wizytę …
    A widziałaś się już z tą Położną?

Widze się we wtorek, ale przez telefon bardzo sympatyczna :)

Żelka1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z insuliną, czy wy też macie problem z tym, że wycieka wam krew przy podaniu insuliny? Kolejny raz tak mam i jakby mini-siniak mi się zrobił pod skórą. Na dodatek mimo odliczenia 10 sek to wyciekła że skóry kropla insuliny 😕 na początku szło mi lepiej.
    Próbowałam zrobić fałd skóry na udzie jak proponowała mi diabetolog, ale u mnie skóra jest, hmm, napięta? No nie da rady jej chwycić i zrobić jakikolwiek fałd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 22:35

age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostaje kropelka ale na igle po wyciągnięcie. Raz trafiłam ze kropla krwi była pytałam diebtologa i mówił że musiałam trafić ma naczynko. A jeśli chodzi o krople insuliny na skórze to mówił że po kilku sekundach wyjąć igiele kawałek policzyć do 3 powoli i wyjąć cała.
    Nie zdarza mi sie ani krew ani insulina na skórze

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co do położnej może głupie ale jak ja mam ja znaleźć? Bo nie wiem wpisywałam w Google ale nic mi takiego z mojej okolicy nie wyskakuje

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak trafie na naczynko to krew leci + Acard to długo leci i siniak gwarantowany. Kropelka zostaje mi zazwyczaj na igle.

Siedzę i czekam na pobranie krwi, i tak w sumie jeśli dobrze pójdzie to jeszcze tylko dwa zostaną 🤔

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co do położnej może głupie ale jak ja mam ja znaleźć? Bo nie wiem wpisywałam w Google ale nic mi takiego z mojej okolicy nie wyskakuje

Ja wyszukałam w necie na różnych grupach i forach dot. położnych. Szukałam takiej na NFZ żeby mieć te wizyty poporodowe za free. W przyszłym tyg podpisuje właśnie deklaracje na wybór położnej i będę ja mieć wpisana na pacjent.gov tak jak lekarz pierwszego kontaktu. Wiem, ze można tez skontaktować się z najbliższa przychodnia i popytać właśnie o wybór położnej.

Angela1108 lubi tę wiadomość

age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 👋

Marcysia ja też wzięłam te z h&m, wczoraj zrobiłam zamówienie, zaczęła się wyprzedaż, więc warto zerknąć, wzięłam śpiworek dla małego, akurat z pingwinami,w sam raz na zimę 😅 kilka sweterków, śpiochów,skarpetki, można coś upolować :)

A przez weekend na Vinted dostawa za 1 zł do dpd pick up :)

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • South Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie przewijakow, tych takich nakładek, lepiej takie miękkie czy sztywne?

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla córki miałam na komodzie taka matę przewijak niby spoko ale teraz się zdecydowałam na miękki przewijak ale Iuz ten grubszy.

Mam pytanie: Która się już na covid szczepiła? Która to dawka i jaka szczepionka?
    Bo dzisiaj właśnie w przychodni widziałam ze od 25.10 będą mieli dostępna nowa szczepionkę Pfizera dla dawek 3 i 4. I chyba ta będę brała🤔 w środę jeszcze zapytam prowadzącego na wizycie czy to jest właśnie tez na ciężarnych bezpieczna szczepionka.

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie planuje w związku z tym, ze końcem sierpnia przechodziłam (dla pewności zrobię sobie przeciwciala końcem listopada), ewentualnie na tej podstawie zadecyduje. Generalnie ja byłam szczepiona j&j w maju 2021, a potem przechodziłam w styczniu tego roku i teraz w sierpniu. Mi lekarz mówił, żeby odczekać 90dni wiec tak czy siak wypadłoby mi to szczepienie w grudniu, a chyba na końcówce już wole nie ryzykować.

age.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ