Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Do 14 października jest promka w Rossku na markę Lovela, to samo mleczko do prania jest za 16 zł
A te płatki kosmetyczne Kindii warto brać w wielopakach, wychodzą najtaniej.
Co do chusteczek też na allegro kupiłam wielopak mokrych chusteczek Pampers aqua pure za 90 zł 18 paczek 😳
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
O tej gruszce to pomyślałam tak dodatkowo do codziennej pielęgnacji, ale jak mówicie że się nie przyda to wywalam 😄 cążki mam takie mini, fajne ostre, ale to kiedyś kiedyś kupiłam sobie jakiś zestaw i były 😊
Dzięki za uwagę o kompresach,jakbyś mogła Żelka podrzucić jakiegoś linka do tych co polecasz to będę wdzięczna.
To samo jeśli chodzi o nakładki na sutki, to nie mam pojęcia czy brać M czy L. Biust mam spory, a z mlekiem to będą arbuzy 🤣 czy to chodzi tylko o brodawkę i sutki 🤔 -
Między counturem a acuu mialam jakieś 10-15j różnicy
A między Abrą a Accu między 20-30 więc mega sporo
Sprawdzałam Jeszcze na innym ale nazwy nie pamiętam to tam bylo koło 10jednostek. Ale to mojej mamy glukometr. Dostała kiedyś od pielęgniarki i tak Go ma więc z ciekawości sprawdziłam sobie.
Pomiary robilam przez 3 dni na 3 glukometrach na raz. Na Abrze, counturze i AcuuNyashka lubi tę wiadomość
-
Marcysia to chodzi tylko o sama brodawkę. Ja mam rozmiar tez M bo przy córce miałam i były ok a mąż mi kupił na oko wtedy 😃
A te kompresy to takie zwykle apteczne, tego typu
https://allegro.pl/oferta/zelowy-oklad-kompres-cieplo-zimno-130x140-niemcy-12467273581
Ja kupowałam w aptece jak nam CDL wtedy doradziła i on był taki podłużny i do tego miał pokrowiec ani nie parzył ani nie odmrażać skory. Teraz tez go mam na liście aptecznych rzeczy
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie. Wiadomo, że biust wypełniony mlekiem będzie dużo większy niż przed ciążą. Muszę zakupić jakiś stanik do karmienia. Bez mierzenia przez internet. Skoro miałam miseczkę B, to jak myślicie, jaki rozmiar wybrać po porodzie? Ja zupełnie nie pamiętam, co miałam z synem, w końcu minęło 7 lat...
-
Ja po kardiologu założyli mi znowu holtera i jak wyniki będą ok z holtera to może pozwoli mi kardiolog rodzic naturalnie sprawdził mojego tętniaka i powiedział że na obecną chwilę nie zagraża życiu i mogę rodzic naturalnie ale zobaczymy jeszcze jak wyjdzie holter tylko nie wiem co ordynator ginekologi na to bo on powiedział że bez względnie cc bo żaden z lekarzy nie zaryzykuje więc narazie jest szansa przynajmniej że może się udać SN01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
To taki kompresor mam do stłuczen. To na razie też odpuszczam zakup.👍 Może wcale nie będzie tak źle 😅
-
Żurawinka wrote:Mam pytanie. Wiadomo, że biust wypełniony mlekiem będzie dużo większy niż przed ciążą. Muszę zakupić jakiś stanik do karmienia. Bez mierzenia przez internet. Skoro miałam miseczkę B, to jak myślicie, jaki rozmiar wybrać po porodzie? Ja zupełnie nie pamiętam, co miałam z synem, w końcu minęło 7 lat...
W szkole rodzenia położne mówiły żeby taki zakup sprawić sobie jakiś miesiąc przed porodem i że te staniki są rozciągliwe, ale brać rozmiar większe niż w danej chwili. Ja mam miseczkę DD, E i wezmę myślę że XL. To na Twoim miejscu bym chyba wzięła M, ale jeszcze chwilkę bym poczekała ile czujesz że dasz radę 😊 -
Żurawinka wrote:Mam pytanie. Wiadomo, że biust wypełniony mlekiem będzie dużo większy niż przed ciążą. Muszę zakupić jakiś stanik do karmienia. Bez mierzenia przez internet. Skoro miałam miseczkę B, to jak myślicie, jaki rozmiar wybrać po porodzie? Ja zupełnie nie pamiętam, co miałam z synem, w końcu minęło 7 lat...
Z córka miałam z bonprix ale jak je przymierzyłam teraz to pod biustem weszłabym dwa razy 🙈🙈 No kosmos dla mnie to kupowanie staników.
No 100 po śniadaniu to git👍🏽 A co do tych nocnych No to tylko insulina. Ogólnie powiem wam dziewczyny, ze jestem w szoku, ze tak duzo z nas laduje na insulinie. Jak byłam z córka w ciąży było mniej słodkich mam ale większość na diecie. Ale czy to problem tego, ze coraz więcej z nas ma IO ?? -
Angela1108 wrote:Ja po kardiologu założyli mi znowu holtera i jak wyniki będą ok z holtera to może pozwoli mi kardiolog rodzic naturalnie sprawdził mojego tętniaka i powiedział że na obecną chwilę nie zagraża życiu i mogę rodzic naturalnie ale zobaczymy jeszcze jak wyjdzie holter tylko nie wiem co ordynator ginekologi na to bo on powiedział że bez względnie cc bo żaden z lekarzy nie zaryzykuje więc narazie jest szansa przynajmniej że może się udać SN
-
Żelka No myślałam żeby rodzic w Lubaniu tam pracuje moja siostra na bloku operacyjnym ale nie wiem jaki oni mają stopień biorę też pod uwagę Zgorzelec bo ma lepsze opinie. I tak sama nie wiem z jednej strony chciałabym spróbować SN z drugiej się boję01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka sprawdziłam Lubań ma stopień ref odzialu położniczego: I i odzialu neonatologicznego : I
Zgorzelec to samo
Jelenia Góra na II stopień ale tam mam ponad 50kmWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 11:02
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
malinowa_chmurka wrote:Nad łóżeczkiem też się zastanawiam czy Chicco Next2me Magic czy może to Hug 4in1🤔
Chicco Next2me Magic to dostawka do łóżka, ktora zastepuje łóżeczko, a dzięki temu, ze ścianka jest opuszczana to nie tracisz czasu na wstawanie, przemieszczanie się itd., co jest bardzo pomocne przy takim maluchu, szczególnie jeśli karmisz piersią
Baby hug z kolei to dla mnie taka kołyska/kosz mojżesza, ktora ułatwia rodzicom funkcjonowanie w ciągu dnia, przemieszczanie sie po mieszkaniu z maluchem, może służyć do drzemek, jako leżaczek, a jak maluch bedzie starszy to do rozszerzania diety. Fajne, bo można pokorzystać długo
IVF 03.2022 --> 12 komórek zapłodnionych, 2 blastocysty ❄️ 4AB, ❄️ 4BA
Transfer 28.04.2022 --> 4AB
5dpt II
6dpt 29
8dpt 154
11dpt 656
13dpt 1617
18dpt 5532
20dpt 7776 i
Poród 40+5 SN
Powrót po rodzeństwo 🐣
Transfer 03.04.2024 --> 4BA
5dpt II
6dpt 14
8dpt 24
12dpt 89
15dpt 442 🌟
19dpt 1403
22dpt 2300
26dpt3mm człowieka
-
Żurawnika, ja to bym polecała się udać do brafitterki, wszelkie "A" i "B" zapalają u mnie lampkę pt. "niedobrany rozmiar"
A za duży obwód plus za mała miska w czasie karmienia może skończyć się naprawdę niefajnie. Przy "zwykłym" biuście fiszbina, która nie okala piersi, a gdzieś się kończy bliżej, jest zwyczajnie niezdrowa, a przy karmieniu może prowadzić do sensacji typu zapalenie czy zatykanie.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Angela1108 wrote:Żelka sprawdziłam Lubań ma stopień ref odzialu położniczego: I i odzialu neonatologicznego : I
Zgorzelec to samo
Jelenia Góra na II stopień ale tam mam ponad 50km