Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nyashka myślę, że ten kocyk będzie wielkością ok. Będziesz go nakrywać nim dodatkowo na rożek albo jak np zaśnie na Tobie. Ważne żeby był z bawełny a nie z poliestru żeby nie strzelał jak się naelektryzuje czy coś 😊
Nyashka lubi tę wiadomość
-
Dzięki za radę Marcysia 👍
Co do USG III trymestru, ja termin mam na 4 listopada czyli 30+0. Tak miałam zalecone po USG połówkowym, żeby 30+0 najwcześniej się pojawić. Wydaj mi się, że Twój termin Marcysia jest ok, bo można to badanie robić od 28 tygodnia, czyli mieścisz się w widełkach.Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
@Angela - pytałam koleżanki o ten zasiłek macierzyński, to jej się umowa skończyła w trakcie macierzyńskiego i wszystkie dokumenty do zusu przesłała jej kadrowa z firmy w której kończyła pracę, jedynie mówi że musiała pojechać do siedziby i podpisać jakieś pismo. Później kasę jej wypłacał już ZUS.
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Marcysia no pewnie, najlepiej udać się do specjalisty, dobierze ćwiczenia ✊
Wzięłam te chusteczki,bo paczka naprawdę wychodzi korzystnie. Przy pierwszym synku też używałam ich na start,z tymże inne opakowanie wtedy było, teraz widzę,że zmienili wersję 🤔 a chusteczek nigdy dość,na wyjścia, będą szły jak woda17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Odnosnie jeszcze chusteczkę to na Amazonie są za 107zl 12paczek (jak ktoś ma amazon prime)
https://www.amazon.pl/WaterWipes-Original-Biodegradowalne-Chusteczki-Bezzapachowe/dp/B08MXSBRSB
Chyba któraś z Was o tym wspominała, ale już nie jestem pewna 😅 -
Marcysia1990 wrote:Dziewczyny prawdopodobnie mój ból brzucha to rozejście się mięśnia prostego 😩 miała któraś z was coś takiego, zastanawiam się czy nie iść gdzieś od razu do fizjoterapeuty 🤔
Marcysia, idź do fizjoterapeuty a na razie KONIECZNIE dbaj o właściwe wstawanie z łóżka - przez bok, nigdy ciagnąc brzuchem do góry...
-
Kurcze, mam nadzieję że to nie jest to. Idę za 1,5tyg do fizjo. Sama sobie diagnozę postawiłam na podstawie dr Google ale wszystko na to wskazuje. Bo ból jest piekący i pojawia się popołudniu po chodzeniu i zawsze w tym samym miejscu. Jakby mi ktoś miesien szczypał i podpalał. A wiem że bóle mięśni i wiązadeł pieką jak coś się dzieje 😟
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 11:49
-
Marcysia, dr Google to czasami źle się diagnozę postawi 😃 ja mam piekący ból w lewej pachwinie, przy wstawaniu ciągnie czy jak za długo chodzę i według objawów i Googla to rozejście spojenia łonowego było. Poszłam do urofizjo, byłam u ortopedy i nie mam rozejścia spojenia. Mam nadwyrężone mięśnie przywodzicieli i one promieniują do pachwiny
-
Marcysia1990 wrote:Te 12 opakowani waterwipes to nie jest jakaś przeginka? 😁 To też zamówię 🤣
I jeśli chodzi o płyn do prania to kupujecie i do bieli i do koloru? Bo tak się zastanawiam, mam ubranka głównie w kolorach beże, szarości, kilka od rodzinki baaardzo kolorowych 🤣 , a z białych rzeczy to jedynie prześcieradło do łóżeczka i może jakieś tam pojedyncze rzeczy. I co do odplamiacza to używacie takiego dla dorosłych czy też dla dzieci? Np żeby sprać taka żółta musztardę z pokrowca na przewijaku od nieumiejętnego przebierania dzidziusia 😁
A może się okazać, ze nie chce ci się używać wacikow z woda to będą szły duzo szybciej 😃
Ja kupuje tylko do bieli. Ja mam biel, beze brązy koze coś miętowego 🤔🤔 i dosłownie kilka rzeczy w jakimś innym kolorze.
Ja wyrzucam te ubrudzone mocno rzeczy. Czasem do większych już ubran córki mam taki odplamiacz niemiecki z Dm w sprayu to coś tam używałam a tak to nigdy do takich maleńkich nie używałam
Ja mam 9 listopada prenatalne 31+4 tak mi ustaliliWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 12:05
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Dziewczyny prawdopodobnie mój ból brzucha to rozejście się mięśnia prostego 😩 miała któraś z was coś takiego, zastanawiam się czy nie iść gdzieś od razu do fizjoterapeuty 🤔
Marcysia1990, Nyashka lubią tę wiadomość
-
Nyashka wrote:Marcysia, dr Google to czasami źle się diagnozę postawi 😃 ja mam piekący ból w lewej pachwinie, przy wstawaniu ciągnie czy jak za długo chodzę i według objawów i Googla to rozejście spojenia łonowego było. Poszłam do urofizjo, byłam u ortopedy i nie mam rozejścia spojenia. Mam nadwyrężone mięśnie przywodzicieli i one promieniują do pachwiny
No ja wiem 😅 dlatego poproszę gina żeby zobaczył pod USG ten brzuch, A jak nie przejdzie do umówionej wizyty fizjo to po prostu pójdę. Ale to wstawanie z łóżka dało mi do myślenia, bo chyba za bardzo napinam ten brzuch jak wstaję W nocy. Z jednej strony leżę poduszka a z drugiej mąż 🤣 -
Apropo wacików i wody gdzieś tam wyczytałam fajny patent, przegotowaną woda w termosie z pompką żeby byla ciepła cały czas i że w domu super bo nie ziebimy wtedy dziecka 🙂
A po jakim czasie zaczyna się prac rzeczy dziecka z rzeczami dorosłych ? -
Serio, na to bardzo fizjo uczulała, zeby uważać z tym wstawaniem w ciąży, bo to ciagnięcie brzuchem bardzo obciąża mięsień prosty i... mięśnie dna macicy. Więc wstawanie z boku polecane dla każdej babeczki, niezależnie od probemów - mniej potem będzie historii z nietrzymaniem moczu itd. Warto wdrożyć.
Marcysia, ja przy pierwszym długo prałam osobno, przy kolejnych chyba mniej więcej po pół roku z rzeczami dorosłych...
Water wipesy kupiłam A nie znam, nie używałam. I przy okazji wyczytałam, że jest coś takiego jak podgrzewacz do chusteczek Dla mnie szok, ile to się zmieniło przez tych kilkanaście lat...Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
A używała któraś z was chusteczek z pampers aqua? Mąż przywiózł wczoraj 10 paczek takich ale nie wiem jak się będą sprawdzać dla małego01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
To prawda dużo się zmieniło ja po 17 latach czuje się jakbym miała mieć pierwsze dziecko wszystko jest inaczej np łóżeczko z córką miałam tylko łóżeczko i to z poduszeczka i kołderką po kąpieli była smarowana oliwka chusteczki byly nawilżane jakie się kupiło a teraz wszystko zupełnie inaczej dlatego chyba ciężko trochę mi się odnaleźć w tym wszystkim01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Kurde bele dostałam wyniki krwi i moczu. O ile krew idealna to w moczu liczbę bakterie i dość liczne pasma śluzu i nabłonki, a jakoś nie zauważyłam problemów z sikaniem czy jakiś bóli, pieczenia 🤔