X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka myślę, że ten kocyk będzie wielkością ok. Będziesz go nakrywać nim dodatkowo na rożek albo jak np zaśnie na Tobie. Ważne żeby był z bawełny a nie z poliestru żeby nie strzelał jak się naelektryzuje czy coś 😊

Nyashka lubi tę wiadomość

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za radę Marcysia 👍
    Co do USG III trymestru, ja termin mam na 4 listopada czyli 30+0. Tak miałam zalecone po USG połówkowym, żeby 30+0 najwcześniej się pojawić. Wydaj mi się, że Twój termin Marcysia jest ok, bo można to badanie robić od 28 tygodnia, czyli mieścisz się w widełkach.

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Angela - pytałam koleżanki o ten zasiłek macierzyński, to jej się umowa skończyła w trakcie macierzyńskiego i wszystkie dokumenty do zusu przesłała jej kadrowa z firmy w której kończyła pracę, jedynie mówi że musiała pojechać do siedziby i podpisać jakieś pismo. Później kasę jej wypłacał już ZUS.

Angela1108 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawdopodobnie mój ból brzucha to rozejście się mięśnia prostego 😩 miała któraś z was coś takiego, zastanawiam się czy nie iść gdzieś od razu do fizjoterapeuty 🤔

age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia no pewnie, najlepiej udać się do specjalisty, dobierze ćwiczenia ✊

Wzięłam te chusteczki,bo paczka naprawdę wychodzi korzystnie. Przy pierwszym synku też używałam ich na start,z tymże inne opakowanie wtedy było, teraz widzę,że zmienili wersję 🤔 a chusteczek nigdy dość,na wyjścia, będą szły jak woda

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to zamawiam 😄

age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie jeszcze chusteczkę to na Amazonie są za 107zl 12paczek (jak ktoś ma amazon prime)
    https://www.amazon.pl/WaterWipes-Original-Biodegradowalne-Chusteczki-Bezzapachowe/dp/B08MXSBRSB

Chyba któraś z Was o tym wspominała, ale już nie jestem pewna 😅

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Mimbla_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Dziewczyny prawdopodobnie mój ból brzucha to rozejście się mięśnia prostego 😩 miała któraś z was coś takiego, zastanawiam się czy nie iść gdzieś od razu do fizjoterapeuty 🤔

Marcysia, idź do fizjoterapeuty a na razie KONIECZNIE dbaj o właściwe wstawanie z łóżka - przez bok, nigdy ciagnąc brzuchem do góry...

hsYCp2.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mam nadzieję że to nie jest to. Idę za 1,5tyg do fizjo. Sama sobie diagnozę postawiłam na podstawie dr Google ale wszystko na to wskazuje. Bo ból jest piekący i pojawia się popołudniu po chodzeniu i zawsze w tym samym miejscu. Jakby mi ktoś miesien szczypał i podpalał. A wiem że bóle mięśni i wiązadeł pieką jak coś się dzieje 😟

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 11:49

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia współczuje... Ale sama muszę się nauczyć wstawać z boku w takim razie.

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia, dr Google to czasami źle się diagnozę postawi 😃 ja mam piekący ból w lewej pachwinie, przy wstawaniu ciągnie czy jak za długo chodzę i według objawów i Googla to rozejście spojenia łonowego było. Poszłam do urofizjo, byłam u ortopedy i nie mam rozejścia spojenia. Mam nadwyrężone mięśnie przywodzicieli i one promieniują do pachwiny

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Te 12 opakowani waterwipes to nie jest jakaś przeginka? 😁 To też zamówię 🤣
    I jeśli chodzi o płyn do prania to kupujecie i do bieli i do koloru? Bo tak się zastanawiam, mam ubranka głównie w kolorach beże, szarości, kilka od rodzinki baaardzo kolorowych 🤣 , a z białych rzeczy to jedynie prześcieradło do łóżeczka i może jakieś tam pojedyncze rzeczy. I co do odplamiacza to używacie takiego dla dorosłych czy też dla dzieci? Np żeby sprać taka żółta musztardę z pokrowca na przewijaku od nieumiejętnego przebierania dzidziusia 😁
    12 paczek jeśli będziesz używała w domu wacikow z woda to masz zapas na długo.
    A może się okazać, ze nie chce ci się używać wacikow z woda to będą szły duzo szybciej 😃

Ja kupuje tylko do bieli. Ja mam biel, beze brązy koze coś miętowego 🤔🤔 i dosłownie kilka rzeczy w jakimś innym kolorze.
    Ja wyrzucam te ubrudzone mocno rzeczy. Czasem do większych już ubran córki mam taki odplamiacz niemiecki z Dm w sprayu to coś tam używałam a tak to nigdy do takich maleńkich nie używałam
    Ja mam 9 listopada prenatalne 31+4 tak mi ustalili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 12:05

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Fizjo polecam nie diagnozuj się w necie 😀

Marcysia1990, Nyashka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka wrote:
    Marcysia, dr Google to czasami źle się diagnozę postawi 😃 ja mam piekący ból w lewej pachwinie, przy wstawaniu ciągnie czy jak za długo chodzę i według objawów i Googla to rozejście spojenia łonowego było. Poszłam do urofizjo, byłam u ortopedy i nie mam rozejścia spojenia. Mam nadwyrężone mięśnie przywodzicieli i one promieniują do pachwiny

No ja wiem 😅 dlatego poproszę gina żeby zobaczył pod USG ten brzuch, A jak nie przejdzie do umówionej wizyty fizjo to po prostu pójdę. Ale to wstawanie z łóżka dało mi do myślenia, bo chyba za bardzo napinam ten brzuch jak wstaję W nocy. Z jednej strony leżę poduszka a z drugiej mąż 🤣

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wacików i wody gdzieś tam wyczytałam fajny patent, przegotowaną woda w termosie z pompką żeby byla ciepła cały czas i że w domu super bo nie ziebimy wtedy dziecka 🙂

A po jakim czasie zaczyna się prac rzeczy dziecka z rzeczami dorosłych ?

age.png
  • Mimbla_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, na to bardzo fizjo uczulała, zeby uważać z tym wstawaniem w ciąży, bo to ciagnięcie brzuchem bardzo obciąża mięsień prosty i... mięśnie dna macicy. Więc wstawanie z boku polecane dla każdej babeczki, niezależnie od probemów - mniej potem będzie historii z nietrzymaniem moczu itd. Warto wdrożyć.

Marcysia, ja przy pierwszym długo prałam osobno, przy kolejnych chyba mniej więcej po pół roku z rzeczami dorosłych...

Water wipesy kupiłam :D A nie znam, nie używałam. I przy okazji wyczytałam, że jest coś takiego jak podgrzewacz do chusteczek :D Dla mnie szok, ile to się zmieniło przez tych kilkanaście lat...

hsYCp2.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używała któraś z was chusteczek z pampers aqua? Mąż przywiózł wczoraj 10 paczek takich ale nie wiem jak się będą sprawdzać dla małego

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś wypróbowała te mokre chusteczki nowe z lidla?

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda dużo się zmieniło ja po 17 latach czuje się jakbym miała mieć pierwsze dziecko wszystko jest inaczej np łóżeczko z córką miałam tylko łóżeczko i to z poduszeczka i kołderką po kąpieli była smarowana oliwka chusteczki byly nawilżane jakie się kupiło a teraz wszystko zupełnie inaczej dlatego chyba ciężko trochę mi się odnaleźć w tym wszystkim

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • South Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde bele dostałam wyniki krwi i moczu. O ile krew idealna to w moczu liczbę bakterie i dość liczne pasma śluzu i nabłonki, a jakoś nie zauważyłam problemów z sikaniem czy jakiś bóli, pieczenia 🤔

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ