X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Apropo wacików i wody gdzieś tam wyczytałam fajny patent, przegotowaną woda w termosie z pompką żeby byla ciepła cały czas i że w domu super bo nie ziebimy wtedy dziecka 🙂

A po jakim czasie zaczyna się prac rzeczy dziecka z rzeczami dorosłych ?
    Kiedy chcesz 😃 ja tym razem będę robić to od razu 😊 tylko pierwsze pranie zrobie osobno

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South pytanie czy dobrze oczyszczała z nocy okolice intymne.

South lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South procedura pobrania jak do tej pory?

Ja miałam te chusteczki Pampers aqua, ale nie dla takiego noworodka,tylko nieci później używałam. A z Lidla niestety też nie testowałam.
    A co do wstawiania,już od jakiegoś czasu staram się nie napinać brzucha, tylko właśnie tak bokiem,żeby tego ciągnięcia nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 13:11

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • South Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    South pytanie czy dobrze oczyszczała z nocy okolice intymne.

No właśnie, szczerze przyznać to zapomniałam.. poszłam rano do kibelka i odruchowo sobie ten mocz pobrałam xD
    wiec chyba jutro zrobię jeszcze raz 😂

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Kiedy chcesz 😃 ja tym razem będę robić to od razu 😊 tylko pierwsze pranie zrobie osobno

A te płyny dla dzieci są na tyle mocne że dopiora też brudy dorosłych? 😄 Bardziej chodziło mi o to że razem i ze w normalnych kapsułkach, płynach. Jeśli jednak płyn dla dzieci jest tak samo skuteczny jak vizir to extra 🙂

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    No właśnie, szczerze przyznać to zapomniałam.. poszłam rano do kibelka i odruchowo sobie ten mocz pobrałam xD
    Jak tak pobierałam kiedyś to wyszły mi liczne bakterie, bo to były te normalne bakterie bytujące sobie w okolicy. Procedura pobrania ważna jest, żeby potem nie stresować się na wyniki bakteriami 😃

Co do nowych chusteczek z Lidla, ja dzisiaj kupiłam jedno opakowanie, żeby przetestować.

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla ja patrzyłam na te podgrzewacze i czytałam i mogą wysuszać chusteczki, więc to tylko taka opcja na chwilę przed użyciem żeby podgrzać niż żeby tak grzały cały czas. Któraś z dziewczyn z forum pisała że kładzie chusteczki na kaloryfer i są przyjemne. Ja mam niestety tylko podłogowke więc myślę jak inaczej je uzdatnić dla dzidziusia.
    Patrzyłam na coś takiego :
    https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-do-chusteczek-nawilzan-kindaj-wipeby-11546957243

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:

Ja się nigdy nie myłam przed pobraniem ani nic, właśnie żeby gdzieś ta chemia się nie dostała. Poza tym chyba bym nie wytrzymała 🤣 też dzisiaj byłam oddać mocz, ale bez przygotowania , tyle że środkowy strumień, zobaczymy co wyjdzie.

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Ja się nigdy nie myłam przed pobraniem ani nic, właśnie żeby gdzieś ta chemia się nie dostała. Poza tym chyba bym nie wytrzymała 🤣 też dzisiaj byłam oddać mocz, ale bez przygotowania , tyle że środkowy strumień, zobaczymy co wyjdzie.
    Ja zwykła woda przemywam cewkę i czyszczę do sucha papierem toaletowym + środkowy strumień. Też nie używam płynów 😃

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano bym nie dala rady pobrać moczu po podmyciu a to dlatego że rano ja idę biegiem prosto siku a jeszcze jakbym wodę puściła to już wogule nic by z tego nie było 😁 myślę że powinno się podmyć przed pobraniem ale w praktyce w moim przypadku to nie wykonalne 😁

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • South Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, środkowy strumień to wiadomo. Ale właśnie może dla świetego spokoju zrobię jutro jeszcze raz z odpowiednim podmyciem i zobacze czy będzie jakaś różnica w wynikach

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ostatnim badaniu moczu wyszło za duże pH i też myślałam że coś nie tak a lekarka powiedziała że w ciąży się zdarza i żeby nic nie robić. Może poczekaj na konsultacje z lekarzem, jak będzie coś bardzo nie tak to i tak będzie kazał Ci powtórzyć 😊

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze sie podmywam przed oddaniem próbki. koedys tez mi wyszly pasma sluzu i wg lekarza to ok.

Dziewczyny, ja zrobilam wlasnie zakupy na apteka melissa, duzo rzeczy taniej niz w gemini, warto porownac. Jest też czesc, które wychodzą drożej, przy takich duzych zakupach mozna kupic czesc tu w czesc tu :) Dzisiaj dostawa darmowa od 59 zl.

Wysłany: 12 października 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    Tak, środkowy strumień to wiadomo. Ale właśnie może dla świetego spokoju zrobię jutro jeszcze raz z odpowiednim podmyciem i zobacze czy będzie jakaś różnica w wynikach
    Koniecznie, ja raz też tak niedbale pobrałam i wyszło mi dużo bakterii, następnym razem już ok było

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk - ja mam takie 80x80 i czasem nawet 5-latka z nich skorzysta, starczają :)

Marcysia, ja właśnie mam wodę z pompką, położna się śmiała że taki prosty patent, a nikt o tym nie wspomina :D Ale ja nie w termosie, temperatura pokojowa i jest ok ;)
    A zanim kupisz 12 paczek chusteczek to kup jedną i zobacz, czy Ci pasują ;) Dla mnie te waterwipes są okropne, za mokre ;) No i pytanie, czy faktycznie Ci się przydadzą, bo ja chusteczek używam tylko do wycierania brudnych łapek i buzi, a do pupy nigdy nie potrzebowałam u niemowlaka :)

Rozejście mięśni - do fizjoterapeuty biegiem :)

Płyn mam jeden - ulubiony bobini, nie zawracam sobie głowy kolorami ;) Zresztą paradoksalnie białe ubrania prane zawsze w płynie do białego mogą żółknąć ;]
    I piorę osobno, ale raczej dlatego, że zawsze mi się nazbiera wystarczająco, i używam innego płynu. Czasem swoje rzeczy dorzucam...

Dziś się zapisałam na usg, chciałam 30+ ale lekarz wtedy jest na urlopie, więc wzięłam wcześniej - będzie 29+4 wg mojego lekarza i 30+1 wg mnie ;) Następny termin to był dopiero 31+4 (moje 32+1 ;P )

South, a dobrze się umyłaś i wysuszyłaś przed sikaniem? Można też tampon założyć, żeby nic przypadkiem nie wpadało. Edit: doczytałam ;) Pobierz jeszcze raz ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusteczki już zamówione, w najgorszym wypadku będziemy się nimi podcierac 🤣

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo wycierać meble (mnie się zdarza) :D :D :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 12 października 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu też głównie ciepłej wody używałam, te chusteczki takie zimne są brr zawsze trzeba je trochę ogrzać w dłoniach, ale na wyjścia jak znalazł,teraz przy 2,5 latku dalej używamy😃

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam fajny filmik jak leżeć i wstawać w ciąży, może się przyda. Ja ewidentnie za bardzo się spinalam przy podnoszeniu i czuję że mięsień dostał. Obym się myliła z moją diagnoza 😩
    https://youtu.be/C30cYxCDi5Y

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie podejscie do tego zeby miec ciepla wode do podmywania w nocy? Czy zwykla z kranu ciepla jest ok, czy przegotowana w termosie? Przy corce bralismy normalna z kranu, ale ostatnio polozna mi powiedziala, zeby miec w termosie, bo jak przychodzimy do przewijaka to wszystko ma byc gotowe a nie dopiero isc do lazienki po wode i czekac az ciepla splynie. Jak dla mnie to troche przesada, z reszta jak dam do termosu 40 stopni to i tak sie raczej wystudzi a jak dam 70 to bede sie bala ze mi sie chlapnie i małą oparzę

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ