X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem dzisiaj w 27+0 😄Ale ten czas leci,a tu jeszcze tyle rzeczy trzeba ogarnąć 🙈
    W ogóle jesteśmy trochę źli,bo od miesiąca wysyłają nam komodę,która ma być dla Młodego. Ma przyjść w przyszłym tygodniu,no zobaczymy 🙄Ale i tak już od dziś zacznę prać ubranka Młodego,popakuje je w woreczki strunowe i schowam do kartonu.

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie zastanawiam czy juz prac ubranka czy poczekać. Chyba jeszcze poczekam :)

• I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam od poniedziałku. Mam tą przepuchline i bolą mnie stawy biodrowe. I coraz gorzej jest mi się poruszać a lepiej już nie będzie. Więc zacznę prac i prasować powoli. I tak zejdzie mi pewnie ze 3 tyg. Bo obowiązki domowe bierzace oraz budowa. A pranie schnie dlugo w domu już

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Ja jutro zaczynam 27 tydz. Nie wiem kiedy to zleciało. Wczoraj wieczorem usiadłam i do koszyka dodałam rzeczy kosmetyczne. Zostanie mi tylko wizyta w rossmanie.
    I pod koniec grudnia kupić mleko gotowe.
    Jestem u mamy na weekend i wczoraj już kuzynka przyjechała dostałam całą torbę ubranek kocyki, śpiworki. Dobrze że nie kupiłam bo miałam zamawiać. Ja bym 3 dzieci ubrała na raz mam tyle tych ubranek. Ale najwyżej nie będę czesto prania robić 🤣🤣
    Żelka ile bierzesz buteleczek gotowego mleka do szpitala?
    Właśnie się nas tym zastanawiam. Ale raczej wezmę więcej. Tylko jeszcze się dowiem jakie maja mleko na oddziale jeśli maja HIPPA to wezmę 10 sztuk. Nie wiem czy laktacja rozkręci się tak super szybko po cesarce na zimno, nie chce dawać innego mleka a nie chciałabym żeby mały duzo tracił na wadze z tego powodu żeby nas nie przetrzymywali. Z córka lektacja tak serio sie rozkręciła w 3 dobie po porodzie gdzie poród sam sie zaczął

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    My po wczorajszej wizycie zamówiliśmy dopiero wozek i foteliki 😊 zostaje mi jeszcze z większych rzeczy to wanienka i trochę rzeczy pielęgnacyjnego-aptecznych. Od poniedziałku czekam na przesyłkę z Allegro wysłana przez Poczte Polska i jakoś nie mogę się doczekać. Utknęła gdzieś 12.10 i jakoś nie potrafi ruszyć.. a miała być w sr-czw..
    Z tym kłuciem to tez nie przepadam, ale jak będzie trzeba to trudno. W moim wypadku jak wszystko będzie w porzadku to odrazu po nowym roku będzie raczej rozpakowywanie bo 1 stycznia będzie idealnie 37+0.
    Może uda nam się razem 😃
    Ja po nowym roku będę chciała by mnie rozpakowali 🙈ale zobaczymy na kwalifikacji czy da się mój doktorek przekonać by nie czekać do 39+0

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 26 tydzień zaczynam, od poniedziałku szkoła rodzenia, to czuję, że ten miesiąc zleci migiem.
    Wczoraj już znajomy dał nam wózek i dziewczyny ja tych tematów nie ogarniam. On jest 3w1 więc ma nosidełko. A po co ono jest jak i tak do samochodu trzeba kupić fotelik?

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie oni robią cc po skończonym 38tyg a zaczętym 39 czy 39+?

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zaplanowałam, ze do końca października już nie robie i nie kupuje nic 😃Ale już niewiele mi zostało do kupienia także to na spokojnie ogarne w listopadzie ale chyba bliżej końca listopada bo liczę na jakieś promki No poza rzeczami z apteki to wiadomo, ze BF nie obowiązuje haha.
    Ale niektóre drogerie dają rabaty -20% na BF to może się uda kupić wtedy pielęgnacje.

Z ubrankami to mój plan jest taki, 9 listopada idę na usg III trymestru później jadę do prowadzącego bo mi się tak złożyło 😃. 10 listopada robimy czyszczenie pralki, i 11 listopada idzie pierwsza tura ubranek na rozmiar 50. Wyschnie wchodzi 56 a ja prasuje i układam 50. I tak do rozmiaru 68 😂😂😂😂później kocyki, prześcieradełka, rożki.
    Następnie spakuje walizkę do szpitala. W sumie walizkę to spakuje po wypraniu już tych na 50 cm 😃 No i myśle ze zejdzie mi z tym wszystkim do końca listopada bo ja nie dam rady na raz bo niestety krzyż odmawia stania a przy Żelazku to trzeba postać 🙄🙄

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Ja dziś 26 tydzień zaczynam, od poniedziałku szkoła rodzenia, to czuję, że ten miesiąc zleci migiem.
    Wczoraj już znajomy dał nam wózek i dziewczyny ja tych tematów nie ogarniam. On jest 3w1 więc ma nosidełko. A po co ono jest jak i tak do samochodu trzeba kupić fotelik?
    Nosidełko? Chodzi ci o foteliki w komplecie z wózkiem?? To jest tak zwany antymandat. 🙄 ani to przetestowane, ani to bezpieczne. Ludzie wożą w tym dziecko bo mandatu nie dostaną. Dla mnie to jak włożenie do miski na pranie i zapięcie pasami…

espoir lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba będę na stoliku na siedząco prasować 😂 kiedyś w domu rodzinnym mieliśmy taką deskę, że dało się ją tak złożyć, żeby prasować na siedząco i pamiętam, że mi mama ją dawała do zabawy, ale by się teraz przydała...

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    A właśnie oni robią cc po skończonym 38tyg a zaczętym 39 czy 39+?
    To wszystko zależy od powodu cesarki i od szpitala. Ja pierwszy poród miałam ze wskazania cesarkę bo spojenie łonowe się rozeszło. I jak poszłam na kwalifikacje dał mi lekarz 3 daty żebym sobie wybrała, wybrałam 39+4 No ale poród sam się zaczął w 37+5.

Teraz np zalecenie lekarza z Wrocławia od blizny było, żeby cesarkę zrobić po skończonym 37+0 mój napomknął że w 39+0. No ale ja 1 stycznia będę miała 38+1 (a wg usg prenatalnego nawet 38+3)i ja w sumie mogę rodzic 1 stycznia. Ważne dla mnie by to był już styczeń 🙈 No ale może uda się we wtorek 3 styczna to będzie 38+3 mój prowadzący wtedy pracuje on w poniedziałki nie pracuje

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Nosidełko? Chodzi ci o foteliki w komplecie z wózkiem?? To jest tak zwany antymandat. 🙄 ani to przetestowane, ani to bezpieczne. Ludzie wożą w tym dziecko bo mandatu nie dostaną. Dla mnie to jak włożenie do miski na pranie i zapięcie pasami…

Tak o ten fotelik, bez sensu w takim razie że to produkują i tak sprzedają... właśnie się zastanawiałam jaki to ma sens, bo po co mi dwa foteliki. To w takim razie od razu schowam go w komórce 😅

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Ja to chyba będę na stoliku na siedząco prasować 😂 kiedyś w domu rodzinnym mieliśmy taką deskę, że dało się ją tak złożyć, żeby prasować na siedząco i pamiętam, że mi mama ją dawała do zabawy, ale by się teraz przydała...
    Mam taką deskę po mamie ona ma drewniana górę jest dość ciężka ale faktycznie można ją tak rozłożyć żeby prasować na siedząco bardzo ja lubię po mimo lat jest wytrzymała moja siostra ma taką że jak przyciśnie mocniej żelazko to jej się kratka z deski odbija na ubraniach a na tej mojej starej nic jest naprawdę super

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla córki ubranka prasowała mi mama. Bardzo chciała pomóc, a ja tez nie dałam rady stać bo rozejście spojenia już wtedy mi bardzo dokuczalo. To był grudzień miedzy świetami a nowym rokiem. Także sporo wcześniej wtedy miałam gotowe😃 jednak przy drugim nawet z takim napaleńcem jak ja można troszkę wychillowac haha😂odrobinkę a jednak 🙈

Czasem się śmieje sama z siebie. Ale na prawdę jestem takim typem co lubi mieć chociaż cześć rzeczy zaplanowane na spokojnie do przodu. Wiele się planów zmienia po drodze, ale nauczyłam się już dostosowywać do nowej sytuacji a nie rozpaczać, ze nie idzie zgodnie z moimi oczekiwaniami.
    I ja bardzo na prawdę bardzo podziwiam dziewczyny, które zostawiają wszystko na 34-36 tydzień a i są takie co torbę do porodu pakują w 38 lub jak się skurcze zaczną😃
    Ja bym nie dała rady fukcjonować z myślą, ze mam coś nie zrobione 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 11:47

age.png
    age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Tak o ten fotelik, bez sensu w takim razie że to produkują i tak sprzedają... właśnie się zastanawiałam jaki to ma sens, bo po co mi dwa foteliki. To w takim razie od razu schowam go w komórce 😅

No chyba po to, żeby dziecko przenieść ;P Ale na pewno nie wozić w tym :D
    A produkują, bo wychodzi taniej niż oddzielna łupina do auta :) I ludzie to kupują. Jest popyt jest produkcja...
    Tak samo jak z różnymi pierdolotami do łóżeczka, które wcale bezpieczne nie są...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Male pytanko. Ostatnio zaczął mi sie brzuch stawiać. Bierzecie codzinnie zapobiegawczo nospe czy dopiero przy stawianiu?

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Male pytanko. Ostatnio zaczął mi sie brzuch stawiać. Bierzecie codzinnie zapobiegawczo nospe czy dopiero przy stawianiu?
    Jak opowiadałam o tych nocnych stawianiach, to brałam 80mg no-spy jak zaczynała się akcja i pomagało dość szybko, więc według mnie na zaś nie trzeba brać. Na zaś to codziennie magnez możesz łykać.

Co do tematu wyprawki, wczoraj zamówiłam całą higieniczno-pielegnacyjną. Ale chyba za mało mlek HiPP zamówiłam, bo Żelka piszesz, że 10 do szpitala, a ja 6 zamówiłam 🙈 no chyba, że przy sn 6 starczy. Ubranka zacznę prac i prasować razem z wami w listopadzie. Coś czuję że w grudniu to ja będę ledwo ledwo się czuła i chce mieć prawie wszystko gotowe. Teraz już za dużo na raz nie mogę robić i muszę robić sobie przerwy.

U mnie dzisiaj 27+2 więc trzeci trymestr zaczęty 😃 rozpakowanie wywołaniem porodu podejrzewam będzie 5 stycznia, ale nie zgodzę się na wcześniej niż 1 stycznia. Bardzo zależy mi na tym, żeby dziecko urodziło się w styczniu. Oby łożysko cukrzycowe wstrzymało tyle... Ostatnio cukry mam w normie, ale nie wiem czy to mnie glukometr okłamuje już czy jest ciut lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 12:37

age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nospe biorę tylko jak brzuch się nie chce uspokoić przez dłuższy czas (w tej ciąży brałam może z 2 razy).
    to jednak lek, a nie cukierki i przy ciąży bez większych problemów nie powinno się raczej zapobiegawczo łykać codziennie.

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę magnez 3x1 i gin kazał brać nospe wrazie jakiś skurczy

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie czekam na ostatnie pobranie krwi po glukozie. wysiedzieć 2 godziny bez ruchu to już nie na mój kręgosłup 🤪

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ