Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Malamii, nie, ja uważam że póki co to bez sensu... Ostatnio Magda Komsta na wymagajace.pl się wypowiadała też na ten temat i w sumie tylko potwierdziło to moje argumenty, szczególnie ten, że pobierając krew z pępowiny uniemożliwiasz jej przepływ DO dziecka po porodzie. A to jest kluczowe, nie bez powodu odcina się pępowinę dopiero jak przestanie tętnić.
https://www.instagram.com/stories/highlights/18227378143158696/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 14:24
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Moja starsza ruszała się tak nie za wiele i niemrawo. Młodsza była dużo bardziej ruchliwa - i w sumie takie są w życiu A najmłodsza rusza się rzadko jak najstarsza, ale jak już, to czuję to wszędzie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A mój właściwie ciągle po prawej stronie brzucha albo jakoś tak dziwnie na dole w poprzek. Ruchliwy bardzo. Ciekawe czy po urodzeniu też będzie miał taki temperament.
Ze względu na stawianie się brzucha staram się go nie głaskać, ale nie mogę się oprzeć, by nie położyć ręki w miejscu, gdzie maluch do mnie puka. -
Dziewczyny, gdzie kupujecie małe czapki zimowe na wyjście ze szpitala? Ja nie potrafię nic znaleźć 😞 wiadomo piękne ma Bambolina, ale cena mnie niestety pokonuje przy 2 sztukach
-
South, też mam robiłem z zimowa czapka dla noworodka 😕 byłam w różnych Pepco czy Sinsay, żeby ogarnąć dostępność w temacie i w ogóle takich rozmiarów nie mają, dopiero czapki na 3msc wzwyż są.
Co do bankowania krwi, jestem na nie. Sporo poczytałam w temacie i jest bardzo mało możliwości użycia w tym momencie, a kolejna sprawa, to ilość tej krwi podobno starczy tylko dla małego dziecka, bo z wiekiem więcej tego potrzeba. -
Te zimowe czapki dopiero wchodzą do sieciówek.
Ja mam dwie robione na drutach czy innym ustrojstwie😀
Jedna bim.bla druga z nanabanana.eu oni maja mniejsze rozmiarowo i robią pod zamówienie i cena fajna
Bim.bla 129 zł a nanabanana 89 zł płaciłam. A jest duzo ciekawsza 😃
Ja już w wannie 🙈🙈 słowo daje dzisiaj poniedziałek mnie zmiażdżył 🙈 od 6 rano już spac nie mogłam, później zrobiłam zakupy na dwa tyg sama z córka 🙈 odpoczęłam dosłownie chwilke po drugim śniadaniu i na plac zabaw i już czułam na tych ławkach ze moje plecy dzisiaj się mi odwdzięczą. Pojechałam na szczepienie i zrosty mnie tak zgięły, ze myślałam ze nie wstanę z tego krzesła od pielęgniarkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 19:06
-
Żurawinka czytałam że rękę bez obaw można przykładać w miejsce gdzie był ruch, bardziej chodzi o masowanie, że niby to może wywołać jakieś skurcze. Ale nawet jak człowiek się myje czy kremem się smaruje to i tak ten brzuch się w jakiś sposób głaska więc nie da się aż tak tego uniknąć 🤷🏻♀️
Ja kupiłam jedna czapkę z hm taka jakby ręcznie dziergana na polarku i druga to na którą tak polowalam, w końcu była dostępna 😁 ale wzięłam rozmiar 62 i jest bardzo duży, myślę że się sprawdzi tak po około 2 mscach. -
Co do bankowania również jestem na nie, zgadzam się z dziewczynami. Teraz nawet na szkołach rodzenia o tym nie mówią, wycofali. Jeszcze 3 lata temu jak chodziłam na szkołę to był przedstawiciel 😏
South ja jeden zestaw zimowy mam z PrOman, poluję jeszcze na czapkę z h&m,ale ciągle niedostępna17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Poczekam, może jakieś ladnusie czapeczki się pojawia a dziewczyny kupujecie takie ochraniacze pod prześcieradło jakby „coś” miało przesiąknąc? :p
-
Do łóżeczka napewno podkłady kupię a na materac do sypialni też myślę że przydało by się bo szkoda będzie wrazie czego później nowy materac kupywac01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
My na nasz materac ten sypialniany mamy taki ochraniacz, przynajmniej nie brudzi się to pokrycie materaca. Niby nie przecieka ale nie wiem jakby się zachował przy dużej ilości wody 😅 chyba założę dwa na raz albo między mate a prześcieradło dam taki duży podkład jednorazowy w razie wu.