Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam następna wizyte 2 tyg od poprzedniej więc chyba też już co 2 tyg będzie.
Co do chrapania mój jak zaczyna to go łokciem albo go "niechcący " kopne i obraca się na bok i zanim znowu zacznie to nieraz zdążę usnąć to mi to nie przeszkadza 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Niecałe 4 lata to jeszcze maluszki... Moja już 5, a dzieci łażą do rodziców i do 7 roku życia
Pocieszam się, że to u niej już nie jest normą, raczej "zdarza się" (a jak była młodsza to regularnie kursowała, przy czym z mojego łóżka została wystawiona jak miała ponad 2) no i do 18tki raczej tak nie będzie
Cóż, uroki rodzicielstwa... Gorzej, jak przyłazi też ta 2.5... Starsza leży i śpi, a młodsza jest dzieckiem z memów - takim co kopie, rozpycha się, kursuje po całym łóżku i nie daje spać ;> Do tego lubi spać przytulona i wyczuwa jak zmieniam pozycję. Wtedy jest dramat i jej i mój, bo do cholery no miesiąc przed terminem to mi ciężko na 1 boku całą noc...
Espoir, ale terminNie przypuszczałabym, że ktoś w taki dzień będzie planówkę robił
Nyashka, ja lubię mieć zawsze na wszelki wypadek coś na zmianę, bywało że i kocyk zapaprałam
Mnie się marzy poród tak 28-30.12 ;]
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Jestem po wizycie, 31+2 waga 1,8kg, idealnie w środku;) wszystkie parametry w porządku, serduszko tylko ciut za szybko biło, akurat podczas badania się mocno ruszał 🙈 lekarz powiedział, żebym wyszła, odpoczęła, napiła się wody i po następnej pacjentce weszłam i już było ok, około 135 uderzeń na minutę. Szłam też na wizytę pieszo, praktycznie od razu weszłam na badanie,więc może to też miało wpływ 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 18:25
Nyashka, Żelka1990, Marcysia1990, Malamii26, wichrowe_wzgórza, Patka123 lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
u mnie dzisiaj wyszło 2400 🙂
te sterydy mnie zdziwiły, bo myślałam wcześniej, że się podaje jak komuś grozi poród przedwczesny i przy cesarce w 38 już nie trzeba, ale skoro mówią, że tak bezpieczniej to ok.
a co do spania z dziećmi, z nami jeszcze dwójką śpi, za miesiąc będzie trójka 🙈 ale już to przerabialiśmy. śpimy na podłodze, bo inaczej byśmy się nie pomieścili, a nie chce się rozdzielać z Mężem 🙂💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Dziewczyny, melduję się po wizycie. Mały rośnie ładnie, zapowiada się duży chłopiec. Na razie waży prawie 1800 g. Byłam na kontroli przepływów i dopplerów. Nie jest źle. Ciśnienie mi się bardzo ładnie obniżyło i jest bardziej niż książkowe. Cukrzyca też nie jest zła. Najgorzej wychodzi mi glikemia na czczo rano, po posiłkach często jest w normie lub prawie w normie. Prawdopodobnie będę mieć insulinę na noc. Mam obserwować do poniedziałku i w poniedziałek dzwonić. Wtedy lekarz ostatecznie zdecyduje. No i cały czas dieta i częste kontrole. Wizyty co tydzień i raz w tygodniu ktg. Tyle wieści u nas. Dzisiaj trochę się uspokoiłam.
Żurawinka, Żelka1990, Marcysia1990, Nyashka, Malamii26, wichrowe_wzgórza, Patka123 lubią tę wiadomość
-
Malinowa, Kamar, gratuluję udanych wizyt 😍
Żelka, czekam na raporty z użytkowania sensora. Jak wyglądają Twoje cukry w całej dobie. Nie będziesz już musiała się budzić na mierzenie o 3 prawda? 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 21:06
karmar, malinowa_chmurka lubią tę wiadomość
-
Nayashka właśnie chyba będę 🤔🤔 muszę robić pomiary przynajmniej raz na 8 godzin wiadomo będę robiła pomiar po każdym posiłku ale w nocy chyba tez muszę… dopytam w środę mojego diabetologa bo chce to zaaplikować 1 grudnia by mieć do tego 14 grudnia. Ale co do pomiarów nocnych u mnie to jeszcze to wstawanie w nocy jest na letrox bo ja biorę w nocy by się dobrze wchłonął bo potem się budzę o 7 i mierze cukier i od razu jem. Teraz mąż mi kładzie śniadanie przy łóżku przed wyjściem do pracy bo tak to ja jadłam coś typu kabanosy z warzywami, itp. Dopiero o 9:30 jadłam jakieś smaczniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 21:12
-
karmar wrote:Dziewczyny, melduję się po wizycie. Mały rośnie ładnie, zapowiada się duży chłopiec. Na razie waży prawie 1800 g. Byłam na kontroli przepływów i dopplerów. Nie jest źle. Ciśnienie mi się bardzo ładnie obniżyło i jest bardziej niż książkowe. Cukrzyca też nie jest zła. Najgorzej wychodzi mi glikemia na czczo rano, po posiłkach często jest w normie lub prawie w normie. Prawdopodobnie będę mieć insulinę na noc. Mam obserwować do poniedziałku i w poniedziałek dzwonić. Wtedy lekarz ostatecznie zdecyduje. No i cały czas dieta i częste kontrole. Wizyty co tydzień i raz w tygodniu ktg. Tyle wieści u nas. Dzisiaj trochę się uspokoiłam.
Oo to waga ta sama z dzisiaj:) ale Ty chyba ciut później masz termin? 😁17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Dziewczyny gratuluje wieści z wizyt cieszę się że maluszki tak pięknie rosną jeszcze trochę i będą z nami 😊01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Nayashka wczoraj pisałaś ze ciekawa jesteś moich raperów z sensora, powiem ci, ze obecnie sama jestem bardzo ciekawa bo chyba przestałam już rozumieć te cukry.
Przed wczoraj dieta w dzień trzymana noc bardzo ciężka cukry w nocy na niskie a rano to nawet lekkie niedocukrzenie jakby.
Wczoraj dieta trzymana jedynie do podwieczorka zjadłam extra mandarynke ale cukry po godz ładne, a w nocy 89 na czczo 90. A noc super przespana. Czy to ten stres dnia wczorajszego aż tak by na to miał wpływ? -
Żurawinka colorstories na BF ma fajne ceny kocyków bambusowych a oni tez maja super produkty miałam kilka dla córki ich produktów
https://colorstories.pl/produkt/kocyk-bambusowy-s-bamboo-oliwkowy/
Kolejna swietna promocja na kocyki. Taniej merino to się chyba nie kupi
https://pinknomore.pl/pl/menu/kocyki-i-poduszeczki-197.html?fbclid=PAAaY2btTJ_X4DHKQLhz6tByXNxZ_vBlZ39d2s68zZgMM5i_g0ndDyLoogzMk_aem_AT6wHWdDzklmDC51jy93Q-fFLwiBqky2Eyl41K8svDzCqciYbRojezgKUwn8GwRm8YlLBW_QpfxB5A8f7_iwj2vUg0jIiXoQqCB9dHiAwOnLGvENUICHtUbpSHAnueC5XkwWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 10:49
-
Haha Żelka ty jak łowca promocji 😁
Może gdzieś widziałaś okazję na otulacz do fotelika? 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dzień dobry
Jestem po wizycie, na szczęście twardnienie brzucha nie skraca mi szyjki, jest taka jaka być powinnaNatomiast mam więcej leżeć i nie dźwigać skoro ten brzuch twardnieje.
Niunia waży 1500, wszystkie parametry ok. Niestety leży pośladkowo, nic dziwnego że bolą mnie żebra skoro głowę ma między nimi. Lekarz powiedział, że ma czas żeby się odwrócić ale patrząc na moje predyspozycje i to że dziecko ma mało miejsca to żebym też nastawiała się że mogę mieć cc. Zobaczymy na kolejnej wizycie za 3 tygodnie.
I wiecie co tak dziwnie mi się zrobiło, bo faktycznie nie szykowałam się za mocno, może inaczej wyglądałam przez to, no ale kurcze to 8 miesiąc, a lekarz mnie nie poznał 😅😂 On z zapytaniem po co przyszłam, dopiero położna mu mówi, że przecież to nasza pacjentka w ciąży 🙈Żelka1990, Marcysia1990, Nyashka lubią tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Haha Żelka ty jak łowca promocji 😁
Może gdzieś widziałaś okazję na otulacz do fotelika? 😁
Jak za niwy otulacz pink No more fajna cena
https://pinknomore.pl/pl/products/otulacz-do-fotelika-rose-cocoa-96.html?query_id=1
Zaraz poszukam to co tu podepnę jakieś inne jak będą. Dzisiaj leżę bo mąż daleko w pracy nie chce go stresować a bola mnie okropnie plecy
https://www.sleepee.pl/pl/p/Otulaczkocyk-do-fotelika-samochodowego-Magic-Jungle-Khaki/2333 Maja 20% taniej dzisiaj i wysyłka za 9,90
https://babysteps.pl/pl/sen-i-otulenie/1478--kocyk-do-fotelika-animal-garden-light-mocha-mousse-5908220484974.html
No i ja dalej polecam szukać na Vinted lub olxWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 11:06
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Może niekoniecznie dzidziusiowa promka, ale na Pandorze jest promocja -20% praktycznie na wszystko 😊
Angela fajne otulacze były a może i są w pepco, nie wiem jak do końca z jakością, ale na Facebooku na grupie styczniowej często się przewija i wiele dziewczyn go bardzo poleca. Cena 40zl 😊