Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z tych promocji nie będę korzystać, nawet nie zaglądam, bo i tak cała wyprawka dała po kieszeni, a prawie wszystko mam. No właśnie prawie wszystko, musze popatrzeć termometr może się znajdzie jakaś promocja. Chcę jeszcze kolektor zamówić i to już będzie wszystko. Można pakować torbę
-
Patka może jeszcze się obróci, ja też miałam na jeden wizycie posladkowo, a potem zaraz już był główka w dół 😊 najważniejsze że z malutka wszystko ok no i też już kawał Dziewczynki 😊
A niektórzy lekarze to podchodzą tak taśmowo do pacjentek że chyba nie przywiązują większej uwagi . Ja też się zastanawiam co wizytę czy lekarz kojarzy mnie tak personalnie ale zawsze pierwsza się odzywam 😄 chociaż ten prywatny lekarz to się stara albo przed moim wejściem zapoznaje się z moją historia i sprawia dobre wrażenie 😜 -
Marcysia1990 wrote:Patka może jeszcze się obróci, ja też miałam na jeden wizycie posladkowo, a potem zaraz już był główka w dół 😊 najważniejsze że z malutka wszystko ok no i też już kawał Dziewczynki 😊
A niektórzy lekarze to podchodzą tak taśmowo do pacjentek że chyba nie przywiązują większej uwagi . Ja też się zastanawiam co wizytę czy lekarz kojarzy mnie tak personalnie ale zawsze pierwsza się odzywam 😄 chociaż ten prywatny lekarz to się stara albo przed moim wejściem zapoznaje się z moją historia i sprawia dobre wrażenie 😜
Liczę na to że się obróci, bo boli mnie jej położenie. Chociaż czuję ją tak jak teraz albo poprzecznie. No ale tak jak piszesz ma jeszcze czas.
U mnie położna zawsze daje mu moją kartę ciąży, on tam sprawdza wyniki i pyta się jak się czuje. Tym razem coś położna jeszcze wypełniała to może temu wyskoczył z tym: co mnie do niego sprowadza. No ale myślałam że chociaż kojarzy swoje pacjentki. Widziałam jak mu się głupio zrobiło 😂 Aż zbadał mnie bardzo dokładnie i długo i pokazywał wszystko na ekraniku
-
Patka który masz tydz?? Mojej sąsiadce młoda się w 33 tyg obróciła a cała ciaze wcześniej byla posladkowo. I ona tez miała bardzo malutki brzuszek. Na YT są ćwiczenia pomagające obrócić się dziecku działają bo druga koleżanka od 32 do 35 robiła bo jej młody tez aktywny i ciagle jej się przekrecal od 35 już się uspokoil
-
karmar wrote:Ja mam na sam koniec - 30.01. Teoretycznie zawitam tu z urodzonym dzieciątkiem na końcu 😁
Cieszę się, że nie jestem sama z takim późnym terminemJa to się nie zdziwię jak i do lutego się dokulam, bo niektóre wymiary są o parę dni wcześniej.
-
Mój prowadzący to mnie na Ulicy z maska na twarzy rozpoznaje 😃😃 siedziałam na ławce pod szpitalem miałam maskę a ten leci się do mnie przywitać z imienia mi mówi i zagaduje jak się czuje. Ale takiej pacjentki dociekliwej jak ja to nie ciężko zapamiętać 😂
A ten na NFZ to chyba mnie kojarzy tylko dlatego, ze z córka chodzę do niego 🤣 i zawsze się nie może nadziwić, ze ona taka spokojna i cierpliwa jest. -
Żelka1990 wrote:Patka który masz tydz?? Mojej sąsiadce młoda się w 33 tyg obróciła a cała ciaze wcześniej byla posladkowo. I ona tez miała bardzo malutki brzuszek. Na YT są ćwiczenia pomagające obrócić się dziecku działają bo druga koleżanka od 32 do 35 robiła bo jej młody tez aktywny i ciagle jej się przekrecal od 35 już się uspokoil
Jutro 32 tydzień zaczynam. Liczę, że na kolejnej wizycie będzie już głową w dół.
Właśnie pytałam się o ćwiczenia to on powiedział, że to od dziecka zależy jak się ułoży... Nie powiedział tego wprost ale dał do zrozumienia, że nie warto robić. No ale popatrzę sobie. -
U mnie chyba jakieś przetasowania w ukozeniu bo tak mnie boli pod lewym żebrem jak biorę głęboki oddech, ze szkoda gadać i jakiś aktywniejszy się jeden bobas zrobił. Dzisiaj wizyta wiec zobaczymy co i jak. I co z tym terminem cesarki bo z jednej strony to chciałabym na samym początku, ale z drugiej im dłużej siedzą w brzuchu tym lepiej dla nich 😊
-
Patka, gratuluję wizyty. Ty rzeczywiście jesteś jeszcze na tym etapie, że maleństwo ma jeszcze czas na ustawienie się głową w dół.
Duża rozpiętość jest między nami. Ja i wichrowe to się pewnie w grudniu rozpakujemy, a ty i karmar pod koniec stycznia. To miesiąc różnicy. U mnie dziś 34+4Patka123 lubi tę wiadomość
-
Patka, gratulacje wizyty 😃
Żurawinka, trzymasz się w dwupaku na przekór lekarzom, oby tak dalej 💪 pamiętam jak pisałaś, że lekarz nie wierzył, że dotrwasz do następnej wizyty a to już 34+4. Zaraz 35+0. Oby tak dalej!
Żelka, co do cukrów, ja już zupełnie swoich nie ogarniam. Ostatnio większość czasu mieszczę się w normach mimo, że pozwolę sobie na ciastko po obiedzie i węglowodan do skyra. A mierze cukier często, czasami i 4 czy 6 razy po podejrzanym posiłku. Jedyne kiedy mi wywaliło, to jak wzięło mnie na białą bułkę, taka świeża pachnica i pokusilam się zjeść 🙈 ale ja wiem, że zwykła bułka dla mnie zakazana jest. Co ciekawe, mam dobry cukier po chlebie orkiszowym jasnym. W ogóle z orkiszem czy to pełnoziarnistym czy jasnym nie mam problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 12:01
Patka123 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś miałam najniższy cukier w historii cukrzycy ciążowej - 84🥳 po posiłku nie mam totalnie problemów z cukrami. Ostatnio raz się zdarzyło przekroczenie - mąż zrobił pite pszenna z kurczakiem i warzywami i cukier po godzinie miałam 143, a po 10 min już 129 i dalej już spadało. Czytałam że pszenne pieczywo ciepłe podbija cukier bardzo.
Właśnie, miałam was zapytać. Byłam wczoraj u diabetologa i ona mi powiedziała żebym zrobiła badanie Wit D w organizmie i jeśli będzie wynik jakiś tam to że mam suplementowac aż 4000j. Nie przypominam sobie żeby któras z was o tym pisała 🤔 ja biorę te suplementy pregna plus i dha, mój gin mówił żebym już dodatkowo nie suplementowala Wit D. I zastanawiam się teraz czy robić to badanie (bo muszę prywatnie i koszt ok 120zl) czy ta lekarka po prostu popłynęła.... Bo wczorajsza rozmowa była dziwna i zmierzała ku temu że szczepienie dzieci to największe zło 🙈 serio jakaś baba antyszczepionkowiec mi się trafiła i zastanawiam się czy ta witamina D to nie jakaś faza tego typu ludzi na naturalne wspomaganie 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 12:20
-
Ja też termin na 24 stycznia,to pewnie część już z miesięcznymi bobasami będzie śmigać 🙈
Ale mam nadzieję,że nie będzie siedział aż do terminu 🙈
Patka jeszcze może się przekręcić ✊ zawsze jest opcja próby obrotu zewnętrznego,ale to jeśli komuś bardzo zależy na porodzie sn;)Patka123 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Marcysia, ja jestem pod opieką endokrynologa i mialam badana wit D i brałam 4000 przez chyba 3 m-ce w ciąży. Przed ciąża miałam tak nisko, że brałam 8000 przez chyba miesiac. Pamietaj ze w suplementach dla ciezarnych jest 2000j. Ja brałam dodatkowo 2000 vigantolu. Teraz od kilku tygodni juz biore tylko te 2000 co sa w suplemencie.
Też się zastanawiałam czy 4000 to nie za dużo, skonsultowalam sie z moim ginem i powiedzial ze spokojnie moge tyle brac. -
Patka123 wrote:A widziałyście może stacjonarnie gdzie kupić małe wieszaczki na ubrania?
W Zara Home kiedyś były takie małe wieszaczki. Ja mam na allegro dodane takie bieliźniane, szukałam takich malutkich. https://allegro.pl/oferta/wieszaki-na-bielizne-staniki-majtki-slipy-stroje-7040212074 Stacjonarnie nie widziałam nigdzie. -
bumbum wrote:Marcysia, ja jestem pod opieką endokrynologa i mialam badana wit D i brałam 4000 przez chyba 3 m-ce w ciąży. Przed ciąża miałam tak nisko, że brałam 8000 przez chyba miesiac. Pamietaj ze w suplementach dla ciezarnych jest 2000j. Ja brałam dodatkowo 2000 vigantolu. Teraz od kilku tygodni juz biore tylko te 2000 co sa w suplemencie.
Też się zastanawiałam czy 4000 to nie za dużo, skonsultowalam sie z moim ginem i powiedzial ze spokojnie moge tyle brac.
Ok. Ja się tylko zastanawiam czy jest sens teraz to badać na miesiąc przed terminem i suplementowac dodatkowo. Wcześniej nikt mi o tym nie wspomnial żeby coś zbadać.