Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
ja miałam pierwszą cesarkę około 17, resztę rano i różnicy nie widziałam żadnej, bo pilnowali, żeby pionizacja była około 6 godzin po i dzieci też zawsze mialam od razu przy sobie. z tym, że po pierwszej cesarce z racji godziny byłam 2 noce w szpitalu, a jak miałam cesarki z rana to na następny dzień w południe już Mąż po mnie przychodził 🙂
do mnie dzisiaj dzwonili, że jednak nie będą szaleć i cesarka 3.01 zamiast 01.01 - ta data mi bardziej odpowiada, chociaż szkoda mi Męża, bo będzie musiał ich ogarniać sam do szkoły i ze szkoły przez te dni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 21:02
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Nyashka wrote:Marcysia, gratuluję wizyty, piękna waga ❤️ fajnie, że lekarz chce Cię widzieć potem co tydzień. U mnie tylko dwie wizyty chce jeszcze zrobić 😕 jak będę chciała dodatkowe USG po świętach to pójdę prywatnie do doktor od prenatalnych.
Badanie oka mam zaplanowanie na 34+5, więc w 35 tygodniu, to chyba ok? 🤔
Marcysia, mam jeszcze pytanie, czy mnie się wydaje, czy jak mierzysz cukry i wiesz, że masz cukrzycę ciążową, to czy waga dziecka unormowała Ci się? Tzn wcześniej był na większym centylu a teraz na mniejszym centylu? Nie wiem czy dobrze pamiętam 🙈
To chyba nie o mnie chodzi, u mnie od początku dzidziuś idzie zgodnie z wiekiem ciąży, w zasadzie co do dnia, wszystkie parametry mam cały czas po środku 😊 także nie widzę różnicy, czy dbam o cukry czy nie to wszystko jest ok.
A co do okulisty to myślę, że spokojnie. Zrozumiałam mojego lekarza trochę tak, że właśnie najlepiej na koniec ciąży takie badania wykonywać, żeby je mieć już do porodu. Także myślę że Twój tydzień ciąży to już będzie idealny 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 21:22
-
Ja z córką miałam rano a ja dostałam na drugi dzień pionizacja była po 12h tak jakoś mi się strasznie to dłużyło01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Marcysiu szyjka już ci się ładnie do porodu zaczęła skracać.
Lekarz też mówił, że wszystko idzie swoim prawidłowym trybem 😊 mam nadzieję że to jest oznaką lajtowego porodu 🤪 -
Dziewczyny a czy zapalenie pęcherza wyjdzie mi w badaniu moczu? Ogólne starczy jakies ogolne czy posiew jakis dokladniejszy? Od wczoraj troche mnie kłuje przy sikaniu, ale dopiero w pon mam wizyte. Jutro bym zrobiła badanie moczu i jesli cos wyjdzie to moze cos na cito znajde nie u mojego prowadzacego. Nie wiem czy to to, bo od jakiegos czasu musze czesciej sikac i chyba w tym okresie ciazy to normalne. A kłucie to nie wiem czy pęcherza czy szyjki…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 22:25
-
Angela bo 18 lat temu wszystko było inaczej.
Espoir u mnie pionizacja była o 5 rano a urodzilam przed 19:00. O 6 rano dali mi dziecko. U was w UK jakoś tak fajniej to organizują i to ze dziecko wam dają wcześniej.
Teraz podobno 2 godziny po porodzie już dostanę małego do siebie -
Żelka1990 wrote:Niestety tak. Na lewym boku. W niedziele co byłam ostatnio na sorze godzinę miałam zapis, żeby ta tachykardia się uspokoiła i mogli uznać zapis za prawidłowy. Ścierpła tak bardzo ze nie mogłam wstać z tej cudownej leżanki 🙈🙈
Ja nie musiałam na lewym non stop... Ze starszą to pamiętam,że tak pół siedziałam po prostu. Z młodszą na początku na lewym, a jak mi było źle to mówiłam i zmiana.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
bumbum wrote:Mi okulista tłumaczyl, że to badanie dna oka nie moze byc zbyt pozno, bo nie zdazy sie nic laserem zrobic. Takze jak pojdziecie za pozno i bedzie cos nie teges to tylko Wam CC zostanie. Ale pewnie wszystko będzie okej, trzymam kciuki
Pewnie i tak zależy, co zrobią. Kumpela zdążyła na laser, a i tak dostała dożywotni zakaz SN...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
bumbum wrote:Dziewczyny a czy zapalenie pęcherza wyjdzie mi w badaniu moczu? Ogólne starczy jakies ogolne czy posiew jakis dokladniejszy? Od wczoraj troche mnie kłuje przy sikaniu, ale dopiero w pon mam wizyte. Jutro bym zrobiła badanie moczu i jesli cos wyjdzie to moze cos na cito znajde nie u mojego prowadzacego. Nie wiem czy to to, bo od jakiegos czasu musze czesciej sikac i chyba w tym okresie ciazy to normalne. A kłucie to nie wiem czy pęcherza czy szyjki…
Z ogólnego już powinno coś wyjść, ale jak nie chcesz czekać to zrób jedno i drugie. Tylko wtedy 2 próbki musisz mieć. I nie przelewać, tylko siknąć do 2 pojemników
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Marcysia1990 wrote:To chyba nie o mnie chodzi, u mnie od początku dzidziuś idzie zgodnie z wiekiem ciąży, w zasadzie co do dnia, wszystkie parametry mam cały czas po środku 😊 także nie widzę różnicy, czy dbam o cukry czy nie to wszystko jest ok.
A co do okulisty to myślę, że spokojnie. Zrozumiałam mojego lekarza trochę tak, że właśnie najlepiej na koniec ciąży takie badania wykonywać, żeby je mieć już do porodu. Także myślę że Twój tydzień ciąży to już będzie idealny 😊
Bumbum, ja mam okulistę najwcześniej jak się da, czyli przyszły wtorek. W tym tygodniu dopiero poruszyliśmy temat wady wzroku i badania dna oka, więc i tak jest za późno w razie czego na korekcję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 22:46
-
bumbum wrote:Mi okulista tłumaczyl, że to badanie dna oka nie moze byc zbyt pozno, bo nie zdazy sie nic laserem zrobic. Takze jak pojdziecie za pozno i bedzie cos nie teges to tylko Wam CC zostanie. Ale pewnie wszystko będzie okej, trzymam kciuki
Jeśli będzie coś nie tak to właśnie jest to wskazaniem do CC, może to być odklejająca się siatkowa albo jakieś zwyrodnienia. Wiem, że to się leczy laserowo, ale szczerze to nigdy w życiu bym się nie zdecydowała na taki zabieg w ciąży. Samo gmeranie laserem w oczach to stres jak cholera 😄 nie chciałabym czegoś takiego fundować dziecku w brzuchu i wątpię że ktokolwiek by się podjął takiego zabiegu tylko po to żeby kobieta mogła urodzić naturalnie 🙈 podejrzewam, że procedura gojenia jest zbliżona do tej po korekcji wzroku, czyli zakrapianie, leki przeciwbólowe, częste konsultacje okulistyczne itp. Także jak ktoś rodzi naturalnie to warto te oczy sprawdzić, a jeśli będzie coś nie tak to po prostu cesarka i tyle. A potem ewentualne podjęcie decyzji co dalej -
Marcysia gratuluję udanej wizyty 😊 ładnie waży, ostatni miesiąc 😳
Jak sobie pomyślę,że w przyszłym miesiącu rodzę to jakoś to do mnie nie dociera 🤣Marcysia1990 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Dzień dobry drogie Panie , może mnie zhejtujecie za to pytanie akurat w tym wątku ,ale zdecydowałam się napisać akurat tu ze względu na spore doświadczenie drogich Pań
Mianowicie , 5ty tydzień ciąży czy to możliwe zeby pojawił się bol krocza? Bol ten jest podobny do tego , który doświadczałam czasami tuż przed miesiączką albo w trakcie jej trwania. Oprócz tego bol podbrzusza. W poniedziałek odebralam wynik bety był na poziomie 39 we wtorek pojawiło się krwawienie , szybka wizyta u ginekolog, oczywiście przy tak niskiej becie nic nie widziała jeszcxe ale wdrożona została luteina , wczoraj powtórzyłam betę , wynik 169 , przyrost ponad 300 %Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 23:08
-
Jakoś do mnie to nie dociera, że już tylko miesiąc pozostał 😊 z jednej strony się troszkę stresuje porodem i tym wszystkim, a z drugiej strony jakiś taki wewnętrzny spokój mnie ogarnia. Cieszę się, że już niedługo będzie po wszystkim i będziemy razem w domku 🥰 a wręcz nie mogę się doczekać 😄
-
Linka94 wrote:Dzień dobry drogie Panie , może mnie zhejtujecie za to pytanie akurat w tym wątku ,ale zdecydowałam się napisać akurat tu ze względu na spore doświadczenie drogich Pań
Mianowicie , 5ty tydzień ciąży czy to możliwe zeby pojawił się bol krocza? Bol ten jest podobny do tego , który doświadczałam czasami tuż przed miesiączką albo w trakcie jej trwania. Oprócz tego bol podbrzusza. W poniedziałek odebralam wynik bety był na poziomie 39 we wtorek pojawiło się krwawienie , szybka wizyta u ginekolog, oczywiście przy tak niskiej becie nic nie widziała jeszcxe ale wdrożona została luteina , wczoraj powtórzyłam betę , wynik 169 , przyrost ponad 300 %
Może być taki delikatny ból związany z zagniezdzaniem się zarodka. Ja pamiętam ze czułam ciągnięcie w pachwinach i jakby takie mrowienie spojenia łonowego. Krwawienie czy plamienie może mieć też związek z zagniezdzaniem się zarodka. Możesz teraz dla siebie sprawdzać przyrosty bety czy dalej przyrasta i po skończonym 6 tygodniu umówić się na wizytę, powinno być już widoczne serduszko. Powodzenia 😊Linka94 lubi tę wiadomość
-
Zdecydowanie i ja wolę dzidziusia oo drugiej stronie brzucha 🙈
Jakie pozycje podczas snu przyjmujecie? W żadnej nie jest mi wygodniechwilę poleżę na prawym boku,to zaraz na lewy się przekręcam,to zaraz na plecy i tak milion razy zanim zasnę
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚