Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela1108 wrote:Ja już po wizycie zaduzo się nie dowiedziałam bo lekarz się spóźnił i trochę na szybko wszystko ale na uzg widziałam moja kropeczkę ciałko żółte jest zarys echa płodu dostalam luteinę 2x1 i duphaston 2x1 za 10 dni mam przyjść znowu aaa i dostalam L4 do 10.06 do następnej wizyty
Który masz tydz ciąży? A czemu cię tak progesteronem obstawił ?Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Gratulacje !
Który masz tydz ciąży? A czemu cię tak progesteronem obstawił ?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
nick nieaktualnyAngela1108 wrote:Ja już po wizycie zaduzo się nie dowiedziałam bo lekarz się spóźnił i trochę na szybko wszystko ale na uzg widziałam moja kropeczkę ciałko żółte jest zarys echa płodu dostalam luteinę 2x1 i duphaston 2x1 za 10 dni mam przyjść znowu aaa i dostalam L4 do 10.06 do następnej wizyty
-
paprotka17 wrote:To zwolnienie to chyba "zwykle" jeszcze, prawda?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
nick nieaktualnyAngela1108 wrote:Też tego nie wiem wizyty na NFZ są masakryczne szybko beż gadania aby było
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Angela pamiętaj ze apka zawsze pokazuje dzień bieżący a na USG zawsze będzie pokazywać skończony wiek ciąży. Czyli jeśli dzisiaj masz 5+4 to na USG będzie prawidłowo 5+3 ale tylko wtedy kiedy owulacje miałaś w 14 dniu cyklu.
Ja np w pierwszej ciąży miałam owulacje w 19 dc i zawsze jak podawałam wiek ciąży to wg USG ciąża była 5 dni młodsza przez co moja ginekolog na początku bardzo mnie wtedy stresowała bo chciała więcej widzieć niż widziała nie zwracała uwagi na dzień owulacji. Aż w końcu zaczęłam podawać skorygowany wiek ciąży do owulacji i wszystko się zgadzało.
Obecnie jak byłam w poniedziałek na USG miałam wg aplikacji 7+3 ale wg USG z ostatniej miesiączki to jest 7+2 a wiek ciąży z USG odpowiadał 7+1 ale owulacje miałam 15 dnia cyklu wiec wszystko jak najbardziej ideolo. Dlatego na prawdę jeśli nie jesteście pewne swojego dnia owulacji na początkach ciąży to nie warto się stresować. Tylko czekać na rozwój sytuacji.
I mówię to ja mistrz nakręcania się jeśli coś mi się nie zgadza lub jak coś sobie wyczytam 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 09:43
Angela1108, paprotka17 lubią tę wiadomość
-
Angela1108,to teraz sobie odpoczywaj w domku ☺️
Dziewczyny powiem Wam,że nie mogę się doczekać wizyty w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że szybko zleci.
A co do prenatalnych,to pewnie gdzieś zrobię prywatnie.Angela1108 lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Mi dr ciazowe wypisal od razu. A karta ciazy zalozona 3 tyg pozniej jak bylo juz serduszko.5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
nick nieaktualnyŻelka1990 wrote:Angela pamiętaj ze apka zawsze pokazuje dzień bieżący a na USG zawsze będzie pokazywać skończony wiek ciąży. Czyli jeśli dzisiaj masz 5+4 to na USG będzie prawidłowo 5+3 ale tylko wtedy kiedy owulacje miałaś w 14 dniu cyklu.
Ja np w pierwszej ciąży miałam owulacje w 19 dc i zawsze jak podawałam wiek ciąży to wg USG ciąża była 5 dni młodsza przez co moja ginekolog na początku bardzo mnie wtedy stresowała bo chciała więcej widzieć niż widziała nie zwracała uwagi na dzień owulacji. Aż w końcu zaczęłam podawać skorygowany wiek ciąży do owulacji i wszystko się zgadzało.
Obecnie jak byłam w poniedziałek na USG miałam wg aplikacji 7+3 ale wg USG z ostatniej miesiączki to jest 7+2 a wiek ciąży z USG odpowiadał 7+1 ale owulacje miałam 15 dnia cyklu wiec wszystko jak najbardziej ideolo. Dlatego na prawdę jeśli nie jesteście pewne swojego dnia owulacji na początkach ciąży to nie warto się stresować. Tylko czekać na rozwój sytuacji.
I mówię to ja mistrz nakręcania się jeśli coś mi się nie zgadza lub jak coś sobie wyczytam 🙈🙈🙈 -
nick nieaktualny
-
Angela1108 wrote:Też tego nie wiem wizyty na NFZ są masakryczne szybko beż gadania aby było
No niestety wizyty na NFZ chyba tak wyglądają chociaż nie jestem specjalistą w tej kwestii :p ważne, że widziałaś i że jest dobrzeAngela1108 lubi tę wiadomość
-
South wrote:No niestety wizyty na NFZ chyba tak wyglądają chociaż nie jestem specjalistą w tej kwestii :p ważne, że widziałaś i że jest dobrze01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
paprotka17 wrote:Gdyby to czekanie bez sprawdzania w necie było takie łatwe 😛 Ja mam przesunięcia względem usg jakieś 2 tygodnie. Cały internet przeczytałam 🤣 i co wiem? Że może być dobrze albo źle. Ale nakręcam się sama niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 10:43
paprotka17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Jeszcze nieśmiało, ale chciałam się z Wami przywitać. Wczoraj byłam na wizycie i widziałam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Niestety, pojawił się również krwiak i mam zalecenie, żeby leżeć i odpoczywać. Następna wizyta dopiero za tydzień, a ten czas tak wolno leci
Malamii26 lubi tę wiadomość
-
A mi się dzisiaj śniło,że umówiłam się do gina,czekam na wizytę, zapłaciłam najpierw 400 zł, wchodzę a ona mówi,że za 5 minut kończy pracę 😳i że już wyłączyła komputer, ja takie WTF,że przez 5 to nic nie zobaczy nawet i taka zła byłam,że tyle kasy wydałam 😂
Różowa hej 👋 uważaj na siebie 😊
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Różova wrote:Cześć dziewczyny! Jeszcze nieśmiało, ale chciałam się z Wami przywitać. Wczoraj byłam na wizycie i widziałam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Niestety, pojawił się również krwiak i mam zalecenie, żeby leżeć i odpoczywać. Następna wizyta dopiero za tydzień, a ten czas tak wolno leci [/QUOTE
Hej różowa ja rownież wczoraj miałam pierwsze usg i rownież mam krwiaka. Takie same mam zalecenia, powodzenia 😘 -
malinowa_chmurka wrote:A mi się dzisiaj śniło,że umówiłam się do gina,czekam na wizytę, zapłaciłam najpierw 400 zł, wchodzę a ona mówi,że za 5 minut kończy pracę 😳i że już wyłączyła komputer, ja takie WTF,że przez 5 to nic nie zobaczy nawet i taka zła byłam,że tyle kasy wydałam 😂
Różowa hej 👋 uważaj na siebie 😊 -
paprotka17 wrote:A to ciekawe. To może różnie postępują. Ciekawe co w sytuacji gdyby było np. puste jajo. Wtedy nie było widać zarodka jeszcze?5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Ja przez to że nie wiedziałam jakie mi zwolnienie wystawił powiedziałam szefowej... przyjęła to o dziwo dobrze i odrazu do mnie dobra ty się nie martw odpoczywaj ja zaraz dam ogłoszenie że szukam do pracy... więc chyba jakby nie było to pewnie do końca umowy i już mi nie przedłuży01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊