Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
CC przewidziane na jutro jako planowy zabieg. Maluch raczej słabo ostatnio przyrasta, stażystka wymierzyła go na 2500. Martwię się tym. Tu twierdzą, że lepiej go wyjąć teraz. Te słabsze przyrostu zaobserwowałam u siebie po wprowadzeniu diety cukrzycowej. Lekarz powiedział, że wiek powyżej 40 lat też jest wyznacznikiem.
-
Żurawinka, wszystko będzie dobrze. Trzymaj się Kochana i myśl już tylko pozytywnie. Jutro już będziesz tulić swoje maleństwo 😍 2500 to już bardzo ładna waga, co by nie było to jest tylko waga szacunkowa, więc trzeba brać na to poprawkę. Do tego to 37tc więc waga według mnie super.
Co do wziernika czy USG to mnie tak boli jak mnie lekarz bada, na początku było to znośne w teraz każde badanie to czuję po prostu taki bol w środku 😖
Żurawinka a jak Twoja szyjka? Już skrócona do zera czy coś tam się jeszcze trzyma?
Samo założenie tego pessara bolało? -
Żurawinka trzymamy kciuki ✊ to już Jutro, oby wszystko przebiegało pomyślnie 🙂
Marcysia no właśnie często kobiety nie wiedzą z czym się wiąże połóg,że ten brzuch po wyjęciu dziecka dalej wygląda ja jakby się było w ciąży 🙈 tu krwawisz,tu mleko kapie z cycków, opuchlizna jeszcze trzyma plus ta cała burza hormonów 🙆♀️,warto mieć to na uwadze, ciało 9 miesięcy tworzyło nowe życie to potrzebuje czasu, żeby dojść do siebieMarcysia1990 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ale wieści z rana! Żurawinka ogromne kciuki, będzie wszystko ok! Aż ciężko uwierzyć, że to się już zaczyna.
U mnie 2 nocki tragiczne, nie mogę spać 😥 Wczoraj może nad ranem 3 h pospałam, dzisiaj łącznie może 2. Jak tylko przekręcam się z boku na bok to musze iść siku, nawet z kropelką. A potem mnie suszy. Całą butelkę wody w nocy wypijam, więc nie dziwne, że później latam. Więc póki co mam humor do dupy bo mimo, że czuję się mega zmęczona to wiem, że teraz też nie zasnę. -
Żurawinka będzie dobrze jutro już będzie po wszystkim lekarze wiedzą co robią 😊 mocno będę trzymać kciuki i oczywiście czekać tu będziemy na informacje.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żurawinka, już jutro cc? 😮 Ło jeju już będzie u nas grudniowy maluszek. Najważniejsze, że zobacz ile wyrwaliscie razem w dwupaku nawet jak lekarze nie wierzyli ❤️ szacowana waga ciut mała jest jak na wiek ciąży, ale liczy się przecież to jak długo razem wytrwaliście razem i wszystko jest na pewno gotowe do porodu. Może po porodzie waga okaze się większa. Mówili lekarze jaka długość ma Twoją szyjka? Nie pamiętam też czy od początku lekarz mówił, że u Ciebie będzie cesarka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 12:25
-
Ja po wizycie dzisiaj na opuchnięte nogi kazał mi pić więcej wody. Mam brać żelazo 2x1 jakieś inne mi przepisał. Szyjka ok dzisiaj u niego wyszło że ma 3.8 więc nie wiem a ten dzisiejszy sprzęt dużo gorszy. Następna wizyta za 2tyg. Ogólnie wyniki po za morfologia Ok HBS ujemny HIV ujemny Toxoplazmoza ujemna
Nyashka, Patka123, malinowa_chmurka lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Patka współczuję
u mnie też nocki średnie,.w nocy i w dzień latam co chwila do toalety,ale właśnie tej wody się pije więcej to mam wrażenie,że non stop chodzę 🙆♀️
Już czekam na tego dzidziusia 😃17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Jesteście wspaniałe.
Co do CC, to ja liczyłam się z tym , bo już jestem po jednym, ale chciałam sn tym razem. Najpierw było, że zobaczymy, ale teraz prowadzący się nie zgadza. Z resztą on pracuje na oddziale i to on ściągał pessar i szew i on też będzie jutro mnie ciął. -
Żurawinka wrote:Natomiast co do tego, ile wytrwałam, to naprawdę jestem wdzięczna losowi za to, że tak długo maluch mógł rozwijać się w brzuchu.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Marcysia1990 wrote:Nie sikam 🙈 w sumie nikt mi tego od początku nie zalecił. Moja diabetolog mówiła że żeby doszło do zakwaszenia to musiałyby długo się wysokie wyniki utrzymywac. Ale może sprawdźe. Jak te paski się nazywają? I to sikam z pierwszego moczu rano? 🤔
No mi własnie też po przeziębieniu wyszło albo wczoraj mnie zawiało jak byliśmy na jedzonku bo tak dmuchało bardzo:/ u mnie się plastry nie sprawdzają, bo tylko się dłużej goi wszystko i różnosi. A bez niczego to 3-5 dni i nie ma śladu. Mam nadzieję że teraz też tak będzie, bo mam aż dwie kropki 😣 chyba nigdy tak nie miałam 😔
Urodziła w październiku właśnie w 36+3, ale jej odeszły tylko wody bez żadnej akcji to samo miała w pierwszej ciąży. Ale u niej znowu prawdopodobnie dochodziło tak wcześniej do przerwania pęcherza bo ona miała non stop w ciąży infekcje grzybicza jedna za druga i w jednej i w drugiej ciąży i lekarz tylko te globusy wypisywał i potem powiedział, ze to możliwe, ze przez to.Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
hakorośl wrote:To jest tez zdecydowanie Twoja zasługa, że byłaś tak zdyscyplinowaną pacjentką. Trzymam kciuki za jutro i trochę zazdroszczę, że już jutro przytulisz malucha, na którego czekasz tak cierpliwie i z takim poświęceniem😍 w sam raz zdążysz do świąt dojść do siebie i zaczniesz sobie odbijać wszystko z czego musiałaś zrezygnować w trakcie ciąży😉
O tak! Myśl o bezkarnym powołaniu się przy wigilijnym stole bez perspektywy skoku cukru jest kojąca w tym momencie.
Teraz miałam drugie Ktg. Jakieś skurcze się piszą, ale bez szaleństw. Byle do jutra do rana, bo CC zaplanowano na 8.15 -
South wrote:Zurawinka, ja tam bym chyba chciała żeby moje chłopaki miały 2,5kg przy porodzie
Mój pierwszy syn miał 2,9kg,a wraz byłam nacinana i zszywana🙈na dodatek takie maleństwo🙈 teraz bym wolała ciut większego bobasa 😅 moje koleżanki rodziły dzieci 3,5kg i większe i bez żadnego szwanku, nie ma reguły 🤷♀️17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚