Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka1990 wrote:Tak. Nie dostaniesz maila. Wkleiłam jak od nich wyglada ta wiadomość wiec wez w sklepie te pampki i idź z aplikacja
Co do cukrów, u mnie burza z ilością potrzebnej insuliny. Diabetolog mówiła, że może tak być. W tym momencie, żeby mieć normalny cukier po obiedzie muszę brać prawie tyle co Żelka, około 8j a z dnia na dzień coraz więcej potrzebuje. Eh 🙈
Co do torby do szpitala, spakowałam 1 opakowanie podpasek Bella i 5 szt podkładów. Mąż mi doniesie druga paczkę i więcej podkładów. Na ten moment nie zmieszczę więcej w walizce. Nie mam średniej, więc muszę się zmieścić do rozmiaru kabinowego największego z lekkim poszerzeniem. -
A ja jestem w sumie spakowana, ale przypomniało mi się, że muszę mieć ciuchy na wyjście! Niby bede miec te w ktorych przyjde ale przeciez moga się poplamić po drodze. Mąż moze donieść przy odwiedzinach, ale ja mam w domu starszaka i nie wiem czy odwiedziny beda możliwe.
Aha i tak sobie pomyslalam co z ubraniem meza przy porodzie? Dostanie cos ochronnego czy ma mieć klapki itp? -
To chyba zależy od szpitala. My bierzemy ciuchy na przebranie - dresy, koszulka i klapki, a do tego kupimy w aptece taki kubraczek specjalny i czepek w razie wu.
-
Marcysia mam normalnie sensor na ręce, w telefonie ta aplikacje libre link i w momencie, w którym chce odczytać poziom cukru wchodzę w aplikacje przyciskam odczyt sensora i przykładam tył tel do sensora on wydaje dźwięk i już widzę poziom cukru plus wykres jak cukry wyglądały od ostatniego zgrzytania plus tendencja, czy cukier będzie rósł, spadał czy trzymał się stabilnie.
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Aaaa oki, myślałam że sensor cały czas wysyła informacje o poziomie + dodatkowo mierzysz NFC.
-
Mam pytanie co do Ferisan pregna lekarz kazał mi brać 2x1 ale na opakowaniu pisze raz dziennie po 1 Myślicie ze to nie za dużo?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
malinowa_chmurka wrote:Ty to powinnaś dwie dostać 😁 edit. Oj do South to miało być 🙈
Sprawdźcie maile, ewentualnie spam. Mnie od razu wysłali maila,aby ten 34 tydzień wskoczył.
Już myślałam, że to jakiś nieuzasadniony przytyk do mnie i kminiłam czym mogłam podpaść 😂 -
Olciax wrote:Już myślałam, że to jakiś nieuzasadniony przytyk do mnie i kminiłam czym mogłam podpaść 😂
A te ciuchy swoje na wyjście to bierzecie do torby? Ja pamiętam,że po pierwszym porodzie mąż mi przywiózł,jak już mieliśmy wychodzić, łącznie z kurtką i butami, podał przez drzwi, a ja ubrałam się przed wyjściem,tzn. w jakiejś kanciapie,a pielęgniarka pilnowała dziecka, mąż za drzwiami na mrozie 😳 🙈 zastanawiam się jak to jest nie w pandemii czy tak samo?🤔17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ja mam w planie zostawić mężowi spakowane rzeczy dla mnie i dla małego na wyjście w domu. Chociaż teraz tak myślę, że jakieś ciuchy typu leginsy i bluzka to dużo miejsc nie zajmują to może dopakuje to do torby 🤔 Co do kurtki to nie myślałam, żeby ją mężowi dawać jak będe już przyjęta do szpitala 🤔 ale w sumie w aucie mógłby ją wozić, żeby nie walala się po oddziale.
-
Malinowa, a nawet nie pomyślałam żeby o tym wspomnieć, nawet dla beki xD ja do szpitala biore po 1 opakowaniu podkładów i podpasek, kilka wkładek laktacyjnych, jak będzie czegoś za mało to mąż przywiezie. Tak samo z ciuchami na wyjście, przygotuje dla mnie i dla maluchów i przywiezie w dniu wypisu
A co do wzruszeń, to mnie wzruszają noworodki bardzo, a ze na instagramie wyświetla mi się mnostwo rolek z porodów etc. to co chwile łzy mi ciekną 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 23:37
-
Marcysia1990 wrote:Aaaa oki, myślałam że sensor cały czas wysyła informacje o poziomie + dodatkowo mierzysz NFC.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2022, 01:04
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Hej. Noc w szpitalu dłużyła mi się niesamowicie. Czwarta to trwała chyba że trzy godziny.
Zaraz idę pod prysznic, potem jakieś przygotowanie że strony personelu medycznego i o ósmej na blok. Mam mieć znieczulenie podpajęczynówkowe.
Dziś po zmaltretowaniu mi tego mojego podwozia brzuch bolał mnie prawie całą noc i kurczył też się bardzo często. Po wieczornym obchodzie lekarka zbadała szyjkę i była centymetrową z rozwarciem na palec.
Także dotrwałam, wytrzymałam, dziś rodzę. Trzymajcie kciuki.Olciax, Marcysia1990, Słonecznik90, espoir, Patka123 lubią tę wiadomość
-
Żurawinka kciuki trzymam i czekamy na wieści 😊01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żurawinka, trzymam kciuki! 💪
Cukrzycowe dziewczyny, od kilku dni mam rano cukry powyżej 80, dzisiaj było 85 😱 zaczyna mi się podnosić cukier poranny i zaraz będę musiała wrócić do insuliny nocnej. Cóż za ciekawa sytuacja. Myślałam, że cukry poprawiają się na końcówkę ciąży. -
Ja zwariuje z ta cukrzyca na sam koniec.
Zeszłam o 2 J na noc o 3 się obudziłam cukier 78, o 4 sprawdzam cukier znowu 73 pije sok jak lekarz mi kazał… o 7 cukier 75 i tym razem znowu było niedocukrzenie kurde i to spore nad ranem !!!
Także jestem pewna, ze przy poziomach cukru 70+ jest w nocy na jakimś etapie niedocukrzenie. Bo nawet jak miałam w nocy 91 to przed tym skokiem było niedocukrzenie a rano miałam wtedy 78.
Zejdę dzisiaj o 4 jednostki i zobaczę co dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2022, 07:38