Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie u swojego doktorka. Waga z wczoraj potwierdzona czyli prawie 2kg i nieco ponad 2,1kg. Przepływy u mniejszego raz ok, raz nie, ale mam się nie martwić bo po prostu tak może być w moim przypadku wiec tego się trzymam
Rozmiarowo są 33+3 i 33+0 wiec idealnie według OM. Kolejna wizyta za 1,5tyg (musze zadzwonić czy coś się zwolni) lub za 2tyg. Jak weszłam do gabinetu to odrazu stwierdził, ze chyba mi jest już ciezko wiec musze wyglądać niezbyt korzystnie xD
Nyashka, wichrowe_wzgórza, Patka123 lubią tę wiadomość
-
A co do imion, my mamy już wybrane. Nawet „zrobiłam” własnoręcznie bombki na choinkę, która swoją droga stoi narazie gola w salonie, bo brak sił żeby ja przyodziać. A te zrobiłam to takie trochę nadużycie - wyszyłam po prostu ich inicjały na pluszowych bombkach
-
South może po chodzie tak stwierdził, jak boli kręgosłup to nie ma się co dziwić 🤍
Dzisiaj zadzwonił mi kurier do drzwi a ja nie mogłam z łóżka się podnieść 🙈🙈😃 No kierwa komicznie to wyglądało, akurat miałam video z siostra to się tak uśmiała ze mnie 🙈
South a masz tak, ze wiesz który synek to które imię? Ze np ten po lewej to ten x a po prawej to y ?? I jak będą się rodzic to żeby tego pilnować, który to który? -
Dziewczyny widzicie to 😳🫢
Pierwszy raz mam taka sytuacje na sensorze a nigdy wcześniej tez nie wyłapałam nic takiego.
Zjadłam obiad o 15:00 do tego oczywoscie 10j insuliny. Zaczytałam cukier po godzinie i było jakoś 111 i pokazywała strzałka ze stabilnie aż tu nagle teraz przed podwieczorkiem sprawdzam cukier i jestem w szoku bo miałam całkiem niedawno skok 😳😳😳😳
-
Żelka, tak pierwszy wychodzi ten którego bardziej imienia byliśmy pewni, a drugi to ten „młodszy” i nad tym imieniem zastanawialiśmy się dluzej 😂
-
Aha, czyli większy synek wychodzi pierwszy??
Bo ja właśnie obserwuje jedna mamę bliźniaków z pod Krakowa i ona miała tak, ze jeden synek byl w brzuchu po prawej stronie i on się urodził pierwszy i był tez większy to ten L a ten co był w brzuchu po lewej stronie urodził się drugi i ma na imię na I był tez mniejszy -
Żelka, skok miałaś prawie 3h po posiłku? Ja mam dzisiaj ok cukier, ale widzę że muszę jeść co 2h. Dzisiaj miałam śniadanie, drugie i trzecie śniadanie zanim zjadłam obiad, bo inaczej to pewnie armagedon cukrowy by był. Zmieniło się coś u mnie i muszę jeść zdecydowanie częściej niż do tej pory jadałam. Nie muszę dużo zjeść, ale muszę zjeść. Jakbym nie zjadła trzeciego śniadania, to pewnie teraz 170 bym miała po obiedzie.
Co do imienia, my dla chłopca mieliśmy wybrane imiona zanim nawet wiedzieliśmy, że to chłopiec. Zależało mi bardzo na imieniu po moim dziadziusiu i tak właśnie synek będzie miał na imię. -
Nyashka wrote:Żelka, skok miałaś prawie 3h po posiłku? Ja mam dzisiaj ok cukier, ale widzę że muszę jeść co 2h. Dzisiaj miałam śniadanie, drugie i trzecie śniadanie zanim zjadłam obiad, bo inaczej to pewnie armagedon cukrowy by był. Zmieniło się coś u mnie i muszę jeść zdecydowanie częściej niż do tej pory jadałam. Nie muszę dużo zjeść, ale muszę zjeść. Jakbym nie zjadła trzeciego śniadania, to pewnie teraz 170 bym miała po obiedzie.
Co do imienia, my dla chłopca mieliśmy wybrane imiona zanim nawet wiedzieliśmy, że to chłopiec. Zależało mi bardzo na imieniu po moim dziadziusiu i tak właśnie synek będzie miał na imię. -
Żelka, też nie czuje się głodna. Za każdym razem co miałam te akcje ze 170 cukru nie czułam się głodna, ale miałam zbyt długie przerwy między posiłkami. Eh no trudno, muszę zmienić zasady jedzenia, żeby nie doprowadzać do takich sytuacji. Niby pod koniec ciąży sytuacja powinna się stabilizować, a jest wręcz odwrotnie. Kolejne nowe wyzwania 🙁
-
South wrote:U mnie akurat mniejszy jest niżej, ale pierwszy wychodzi to dostaje pierwsze wybrane imię01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:
Dziewczyny a wszystkie już macie podjęte decyzje co do imion dla maluszków?? Czy któraś dalej nie wie ??
U nas niepewne, tzn. najprawdopodobniej zostanie. Przy starszej było wiadomo już w połowie ciąży tak na 100%, przy drugiej ja wiedziałam na 200%, ale mężowi nie bardzo się podobało - jednak zostało "po mojemu"A teraz chyba to to, podoba się nam obojgu, ale ciągle zostawiamy sobie marginesik
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Patka123 wrote:My tak na 90% imię mamy wybrane, ale jeszcze cieżko mi się do niego przyzwyczaić.
To ja tak nieco mam, tzn. zdrobnienie mi wchodzi i tak mówię do niej, ale pełne imię jakby ciągle mnie...dziwi
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
To ja miałam z imieniem tak, że 2 lata po porodzie nagle zaczęłam szukać imion dla chłopców. Wiedziałam, że nie chce wydziwianego ale żeby nie było popularne. I tak mi utkwiło. I jak zaszłam w ciaze to zaczęłam mówić do brzuszka po imieniu, ale powiem wam, ze mężowi tak nie od razu siadło. Ale jak byliśmy w Turcji to chyba już mundiali bo zaczął mówić po imieniu do fasolki a to był przecież sam początek ciąży. Jeszcze chwilę dałam sobie na upewnienie się, ze to imię na pewno zostaje. W tym roku tzn 22/23 widzę np na insta, ze całkiem sporo się pojawia chłopców no ale nic nie poradzę już na to. Poza tym już akcenty dekoracyjne zamówiłam np z jego imieniem albo ze zdrobnieniem jakim go nazywam. Ja po porodzie na pewno się podzielę imieniem syna, bo to w sumie nie ma co ukrywać 😀 w sumie to sama nie wiem czemu nie chce wcześniej zdradzać…. A może już za dużo się nasłuchałam w rodzinie, ze eee takie albo moja mama ciagle przekręcająca albo udająca , ze nie może zapamiętać 🙈🙈🙈🙈 Generalnie to ja żałuje, ze nie wstrzymałam się w rodzinie z podaniem imienia nie wiem co mi odbiło przecież z córka tez mieli problem 😂🙈 Zwłaszcza teściu, który wprost powiedział, żebyśmy zmienili 😂😂😂wyśmiałam go. A obecnie uważa, ze córka ma najpiękniejsze imię i idealnie do niej pasuje
-
Żelka1990 wrote:Weszłam sobie na pierwszą stronę i dotarło do mnie tak autentycznie, że ten czas już tak zleciał, że to już na prawdę tuż za rogiem nasze porody ( Marcysiu ja mam na pierwszej stronie wpisaną datę porodu 12.01 wg prenatalnych ale ja cały czas idę wg daty z miesiączki 14.01 jakby ci się chciało możesz zmienić ale bez presji 😂)
Dziewczyny a wszystkie już macie podjęte decyzje co do imion dla maluszków?? Czy któraś dalej nie wie ??
U nas już dawno wybrane i bez zmian w tym temacie 😊
Dziewczyny ale miałam stracha. Miałam ból od kręgosłupa szło na lewą stronę brzucha,nie wiem co to,ale już się zaczęłam cykać 🙈
Jeszcze dzisiaj na styczniowych na fb tyle dzieciaków widziałam wcześniaków 🙈17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Dałam sobie dziś w kość - umyłam wszystkie okna z zewnątrz, wewnątrz, ramy, potraktowałam silikonem i wd 40... Komoda już wypełniona czystymi 56 i 62
Teraz tylko torba i robota świąteczna, jest nieźle
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
My już mamy imię wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki od kilku lat 🙂 Rodzina w sumie zaakceptowała, nikt jakis uwag nie wnosil. Ale też dość długo nie chcieliśmy im nic mówić żeby właśnie przypadkiem nikt nam nie znudziło tego imienia.
Dziewczynom na FB już się wygadalam. Tutaj się czaje bo mam jakieś takie fazy, że może ktos mógłby czytać z pracy czy ze znajomych a jednak wolałabym pozostać anonimowa 😁 chociaż pewnie szansa zerowa żeby ktoś na to wpadł to jednak jakoś tak mam to z tyłu głowy 😅 ale mój nick mocno sugeruje nasze wybory... 😄 -
wichrowe_wzgórza wrote:Dałam sobie dziś w kość - umyłam wszystkie okna z zewnątrz, wewnątrz, ramy, potraktowałam silikonem i wd 40... Komoda już wypełniona czystymi 56 i 62
Teraz tylko torba i robota świąteczna, jest nieźle
Misja grudzień u Ciebie na pełnej 😃
Mąż wraca w przyszłym tygodniu i ja biorę się za torbęwszystko mam już poprane,poprasowane i ułożone w szufladach, spakować torbę i pozostanie czekać
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚