Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka1990 wrote:Wchodzę na insta a tam każde story o chorobie.
Wczoraj kumpele na naszej grupie na whatsaap się uruchomiły i to samo.
I powiem wam, że mnie to teraz trochę przeraziło. Najchętniej bym chyba się już zamknęła w domu i absolutnie nigdzie nie ruszała.
A przed chwilą się jeszcze cieszyłam na myśl o pedicure. A nawet pójście na zakupy mnie wzdryga 🤦🏼♀️2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik tak obrabiam sobie frezarka skórki, przygotowuje płytkę po bazę proteinowa z indigo i już więcej nie robie nic tylko właśnie samą odżywka pomaluje. I później jak będzie odrost zmywam i ciągnę odnowa odżywka chyba, ze mi się chce to bazę sobie uzupełniam.
Ja stóp nie zrobie sama z brzuszkiem nie jestem rozciągnięta na tyle 🙈 i tez mam już podły stan stóp, tak szczerze bym się wstydziła z nimi w szpitalu pokazać bym musiała przykleić skarpetki 😃😃 -
Słonecznik90 wrote:To może w maseczce? Zawsze to jakoś chroni.
Dzisiaj tyle fajnie ze wiem ze kosmetyczka tez założy i nie będę musiała ja o to prosić 😜 w sklepie tez już chodzę w maseczceWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 09:50
-
Hmmm,to może na cesarkę też sobie zrobię samą bazą,mam taką ładną z kabosa z kolorem,no bo przecież można mieć zrobione paznokcie na CC☺️
Jeżeli chodzi o taką mobilność,to ja jeszcze potrafię postawić stopę na wannę czy zlew. W ogóle miałam tulę planów,że będę sobie praktykować jogę i w ogóle,taaa🙈
Co do maseczek,to wiadomo,nasze bezpieczeństwo najważniejsze
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
AA to na wannę też postawię bez problemu w sumie to tak nogi golę😃😃 ale np pipkę już mąż ogarnia bo nie chce mieć tam pobojowiska 😃 No paznokcie u stóp tez sobie sama pilnikuje ale jednak by sobie je zrobić tak ładnie to bym już musiała gnieść brzuch a tego synalski nie lubi a jakoś specjalnie ich też nie powyginam bo jednak No nie robił człowiek yogi🙈
-
U mnie kiepsko, facet, który miał nam zrobić małą szafę będzie to montował po świętach. Ogólnie ta szafa to pomysł męża i ja mówiłam, że się zgadzam jesli zrobi do końca listopada. Coś tam się przeciągnęło i podpisalismy umowe ze zrobi do 15.12. Nie odzywał się wiec zadzwoniłam do niego i umowilismy sie ostatecznie na dzisiaj. Wczoraj dzwonił ze nie da rady i po świętach. Jestem zła na męża okropnie, bo po prostu chce juz miec spokoj a nie ze ktos mi bedzie po chacie łaził i syf robił kiedy w kazdej chwili moge rodzic. Jeszcze mi wczoraj mąż powiedział, że skoro tak to moge z nim pogadac i go odwołać, tylko nie wiem czemu ja mam to robic i klocic sie o zwrot zaliczki (50%) kiedy to on chciał tą szafę
na dodatek córka jest dzisiaj ostatni dzień w przedszkolu a po swietach przedszkole jest zamknięte. Ustaliliśmy, że pojade do siostry na ten czas, ale mega jest mi przykro, że moje potrzeby spokoju i komfortu nie są szanowane
No to się Wam wyżaliłam… -
Hej Dziewczynki 😊
Ale u nas dziś pogoda do bani, leje deszcz od rana. Może jakimś cudem jutro świątecznie sypnie śniegiem 😄
W moim szpitalu można poprosić o sale jedynki i ja bardzo chce taką mieć i możliwe że uda się ją załatwićw jedynce jest prysznic, WC, sofa, łózko dla mnie i szafki, do tego czajnik. Lodówka i mikrofalówka są na korytarzu 😊 ja już sobie wymyśliłam tak, że chce żeby tylko mąż mnie odwiedzal i mama. Mam coś tam podrzuci do jedzonka lepszego dla mnie i dla męża, a on po pracy będzie mógł od razu przyjechać w odwiedziny. Bo stwierdziliśmy, że bez sensu żeby brak urlop na mój pobyt w szpitalu. A jak wróci z odwiedzin ok 21 to też wolałabym żeby poszedł spać, a nie wygotowywal mi obiadki do północy 😊
Ja sobie też zrobiłam paznokcie, takie ładne czerwone jak te serduszka z emotek 😁 typowo świąteczne. I wcześniej myślałam żeby na porodówkę jeszcze je zmienić na jakieś neutralne ale jak mogą być paznokcie zrobione to je zostawiam. Ja sobie robię żelem + hybryda i zajmuje mi to około 1h wiec myślę że przy małym jakoś ten czas znajdę 😜 najwyżej będę piłować od góry tylko.
U nóg sobie też muszę poprawić, jeszcze sięgnę 😊 najgorzej to jest mi sięgnąć to małego paluszka i przedostatniego żeby je spiłować z hybrydy , a tak to malowanie to luzik 😅
-
A ja mam pytanko odnośnie lewatwy przy SN, warto ją sobie zrobić? Czytałam różne rzeczy , że często przy partych wychodzi 💩 i że nawet nikt o tym nie wspomina tylko położne zbierają i tyle i nie ma tematu. I że czasami ponoć lepiej nie robić lewatywy tylko lepiej żeby to było coś stałego przy porodzie bo inaczej mogą polecieć resztki z wodą 🙈
Dla mnie taka akcja przy porodzie to mega krępująca sprawa chociaż wiem że to normalne to jakoś tak...
I jeszcze chciałam zapytać czy robicie lewatywy w ciąży? Bo ja raz na jakiś czas lubię się tak oczyścić, ale w ciąży się po prostu boje ze cos się zacznie i jeszcze zacznę rodzic 😅 -
Marcysia ogólnie lewatywa przed porodem podobna przyśpiesza akcje porodową, także jeśli lewatywę już robiłaś i umiesz to możesz sobie zrobić. Ja nigdy nie robiłam i chyba się boję hahaha
Bum bum jeśli koleś nie wywiązał się z umowy macie prawo do natychmiastowego zwroty zaliczki plus odszkodowania za nie wywiązanie się z umowy.
A męża bym za takie akcje ukatrupiła. Chociaż u nas to mąż wszystko robi bo to taka złota rączka. Ja zajmuje się projektem a on wykonujeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 10:30
-
Marcysiu,w życiu nie robiłam sobie sama lewatywy i teraz bym się bała. Podobno jest jakiś syrop,który pomaga w wypróżnianiu się.
Jeżeli chodzi o paznokcie,to Ty je szybciutko robisz,mi to sporo zajmuje,a robię sama hybrydę 🙈
Bumbum, dokładnie tak jak napisała Żelka,macie prawo do natychmiastowego zwrotu zaliczki.
Przykro mi,że Twój mąż tak do tego podchodzi.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Ja nie miałam lewatywy.
A jeśli chodzi o " kupcie" przy porodzoe to na 99% sie zdarzym ( jesli nie było lewatywy)
Z tym że Ty orientujesz sie dopiero jak podchodzi położna i to zgarnia. One to robią w 2 sekundy pod łóżkiem jest śmietnik specjalny.
Zrobi sie i kupę i siuśki. Bardzo sie tego wstydziłam. Ale naprawde podczas porodu o tym nie myślisz, zero wstydu, zero kremacji. A położne robią to z atumatu. Mamy pod dupskiem pełno podkładów. Cyk, pyk i czysto. Zrobić kupę można nawet kilka razy podczas poroduMarcysia1990, Nyashka lubią tę wiadomość
-
Są takie gotowe lewatywy w aptece, jak się kiedyś będziecie zastanawiać to dajcie znać to wam polecę
to nawet nie chodzi o problem z wypróżnianiem a o takie oczyszczenie bo zawsze coś tam zostaje w jelitach.
IAna 😁 jak to dobrze brzmi, że tak cyk pyk i czysto 😅 Zastanawiam się co gorsze czy całą kupka czy nie daj Boże jakiś rozbryzg po resztkach lewatywy 😅 o matko 🙈 ja mam jakiś taki opór że mój lekarz by to zobaczyl, położne to jakoś tak mnie mniej ruszaja, ale z lekarzem będę jeszcze w kontakcie nie raz 🙈
Bumbum też tak myślę, że w takiej sytuacji to trzeba żądać zwrotu zaliczki. Chyba, że jest to naprawdę jakiś super stolarz i warto na niego poczekać. Ale podejrzewam, że nie ma tej szafki jeszcze gotowej, a może i nawet materiałów nie ma kupionych. I ten termin po świętach to nic pewnego... My z mężem to oboje jesteśmy zadziory jeśli chodzi o kontakty z wykonawcami, bo naprawdę przewinęło nam się przed chatę mnóstwo osób i połowa to takie partacze że masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 11:09
-
Marcysia a pokażesz ten zestaw do lewatywy? Ja kupiłam takie czopki bezpieczne w ciąży, użyłam raz jak już czułam że zaraz brzuch mi wybuchnie, a nic nie szło. Niestety ale przez większość ciąży mam straszne zaparcia. Nawet jak się załatwiam to mam takie uczucie niepełnego wypróżnienia.
Mojej przyjaciółce to położne kazały się załatwić na łóżku jakoś przed parciem. Ale mówiła, że serio te położne to robią tak cyk myk, że nawet się nie zorientujesz kiedy sprzątają.
bumbum chyba jeszcze nie słyszałam, żeby stolarz zrobił coś w terminieAle rozumiem Twojego wkurwa, przecież Ty masz termin na początek stycznia...
-
Ja uzywam czegoś takiego
https://www.doz.pl/apteka/p128872-Proctanal_Enema_wlewka_doodbytnicza_120_ml_butelka?adv=g&gclid=Cj0KCQiAwJWdBhCYARIsAJc4idAHK_2DmlMVRkiGgneprfznwNu9Gr8x1vFuBDPhAouQcaeotE2-h-8aAvX8EALw_wcB
W sposobie użycia pisze żeby się położyć na boku, ale ja się tak wypinam w wannie jakby na półpieska i to wlewam i potem wychodzę i chwilę poskacze z prawej nogi na lewą, chwilę staram się to utrzymać i od razu toaleta. Tak naprawdę to najlepiej robić to po wypróżnieniu żeby się oczyścic, ale pomaga też popchnąc to co zalega. Ja w ciąży też nie do końca się wypróżniam i rzadko, boje się tak przycisnąć bardzo że coś się stanie i tak się załatwiam byle jak.
Ale lewatywke raz na jakiś czas polecam, bo to naprawdę nic skomplikowanego. Chociaż ten pierwszy raz to tak dziwnie bo często zaczyna boleć podbrzusze, ale po załatwieniu się ulga.
-
U mnie remont na całego bo mąż robi korytarze pruje ściany także jest wszędzie kurzu syfon itd zostanie jeszcze ganek łazienka do poprawki na dole i łazienka na górze jak się wyrobi bo ta na górze to taka prowizorka zrobiona. Mam już po kokardy tego remontu i już bym chciała żeby było fajnie czysto i przyszykowane wszystko aleee01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja o dziwo wyprozniam się codziennie nawet dwa razy dziennie ale No twardo przez co często boleśnie aż do samych żeber czuje ból 🙈 ale ja właśnie idąc na toaletek by nie przeć siedzę z tym telefonem nogi mi drętwieją tyłek to samo 😂 ale samoistnie jak normalnie przy porodzie wszystko samo idzie 😉😉😉
Haha nie ma to jak sobie dobry temacik zapodać z rana hahahaMarcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Patka to uczucie niepełnego wypróżnienia występuje przy hemoroidach. Możliwe, że masz te niebojące wewnętrzne.
Ogólnie to przecież temat kupy to normalna fizjologiczna sprawa ludzie rozmawiają o wymiocinach o kupie to już nie 😂
A jakbym takie miała to coś się z nimi robi?
Od lekarza dostałam syrop lactulose ale gówno (zgodnie z tematem 😅😂) mi on cokolwiek daje.
Córka chyba znowu zmieniła położenie i wróciła do maltretowania moich żeber, a było już tak dobrze 😒 -
Patka ja miałam wiec sobie posterisanem wyleczyłam. Miałam w I trymestrze to wtedy się zorientowałam bo podczas robienia szanownej kupy mi pękł i krew była wtedy mój prowadzący powiedział bym posterisenu użyła i po 10 dniach z głowy i miałam całkiem niedawano co jednego wieczoru zaczęły bolec nagle bo faktycznie nie mogłam cały dzień się załatwić kupiłam czopki posterisan i po sprawie
-
Ja podczas porodu lekarza na oczy nie widziała.. wszystko położne. Lekarz przyszedłem tylko zszyć bo pękłam. Ale to już było po wszystkim. Aaa i anestezjolog kilka razy zajrzał ale to przed partymi. Położne tak naprawde podczas partych są. W razie co jest taki pipsztok do zawołania położnej. A tak to przychodzą co 30-40 minut sprawdzić rozwarcie. No chyba że komuś idzie szybko.