X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie. Na stronie mojego szpitala pojawiła sie informacja że zakaz odwiedzin. Mam nadzieję ze za chwilę nie pojawi sie informacja że porodjy rodzinne zniesione zostały.

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    No i pięknie. Na stronie mojego szpitala pojawiła sie informacja że zakaz odwiedzin. Mam nadzieję ze za chwilę nie pojawi sie informacja że porodjy rodzinne zniesione zostały.
    O kurde to chyba przez grypę i rsv No coś w tv mówili że niektóre szpitale wprowadzają już zakazy odwiedzin bo nie dają rady

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę... Ale zakaz odwiedzin to chyba nie jest jednoznaczne z tym, że nie będzie porodów z partnerem? Czy jednak tak jest?

age.png

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilila gratuluje udanej wizyty! ❤️ I super, że trafil się jakiś kompetentny, rzetelny lekarz 😊 teraz już musi być dobrze 👊

Dziewczyny o takich pysznisciach piszecie 🙈 aż mnie ssać zaczęło 🤣
    Malinowa chmurką to moje ulubione ciasto i jedyne które umieć robić i zawsze wychodzi 😁

Ja gdybym miała wenę to na wigilię zrobiłabym taką sałatkę śledziowa z burakiem i okruszona jajkiem na górze. W ogóle to coś śledzie za mną chodzą, ostatnio zjadłam cale małe opakowanie śledzia po kaszubsku 😊 mniam i do tego ta cebulką 😁

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm 5+3
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    13.01 jest ❤️ CRL 3mm 6+0
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Ana, mam nadzieję, że porody będą z osobą towarzyszącą, bo nie wyobrażam sobie tego.

Dziewczyny, ale naprodukowane postów. Aż trudno mi nadrobić 😃 u mnie pełna parą przygotowania do świąt. Ja nie robię zbyt dużo, bo nie daje rady. Czułam się super aż kilka dni temu nastąpiło załamanie. Nie mogę spać, bo mały strasznie daje czadu. Żadna pozycja nie podoba mu się. Jest aktywny w ciągu dnia. Jak przywali mi w szyjkę czy pod żebrami, to widzę wszystkie gwiazdy. Jak zbyt długo jestem na nogach, to ciąży mi brzuch i muszę się położyć. Na szczęście u nas jest moja rodzina i bardzo pomagają, większość rzeczy robią.

Lilila, gratuluję dobrych wieści z prenatalnych ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2022, 21:01

age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co rodzinne porody są. Ale kto wie co będzie w styczniu

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwinęła się nie mała pandemia grypy i rsv covid dalej buszuje to ja się spodziewałam, że kogą zamknąć dlatego też spakowałam się troszkę jak na wojnę 😃 Zamkną to trudno będę spokojniejsza, że mi ktoś choróbska nie przyniesie do szpitala na sale a i wstydziła się nie będę jak będą pielgrzymki przychodzić. 😜

Co do świąt ja ciasta dla siebie kupuje w cukierni bez cukru wiec jeszcze nie wiem co ram dla mnie zostanie 😃 mój mąż kupi sobie w takiej świetnej osiedlowej cukiernio-piekarni.
    U mnie No to skromnie bo my w dwójkę plus córka nie zjemy nie wiadomo co + nasza córeczka która jak będzie miała pierogi z mięsem będzie szczęśliwa😃
    U nas na obiad wigilijny będą pierogi z barszczem potem deser No to ciasto, na kolacje bedzie karp z kapustą. W pierwszy dzień świąt na obiad będą udka z pieczonymi ziemniaczkami i surówka wiadomo tez ciasto na deser ale z takich dodatkowych rzeczy No to śledzie po kaszubsku i śledzie salsa, sałatka gyros i sałatka jarzynowa l, paszteciki do barszczu. Będzie tez żurek z kiełbasa na drugi dzień swiat ale też w drugi dzień swiat idziemy do restauracji na kolacje.

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5-C485-F3-D-B5-D7-4-E69-88-C7-923-D3-D575-B8-A.png

Już wiadomo dlaczego nie każdy szpital jest chętny na znieczulenie przy porodach SN

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to nawet nie wiedziałam, że tak jest. Swoją drogą jeśli jest to coś płatnego to mogliby o tym poinformować, że jest opcja odpłatnie na życzenie. U mnie na szczęście dają znieczulenie bez problemu 😊
    Zmartwiły mnie te braki odwiedzin u was 😏 mam nadzieję że to chodzi o okres świąteczno - noworoczny bo pracuje mniej personelu, a od stycznia wróci wszystko do normy. W moim szpitalu na razie brak jakichkolwiek informacji.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm 5+3
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    13.01 jest ❤️ CRL 3mm 6+0
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaardzo wątpię, żeby zamknęli nagle rodzinne. No błagam, nawet przy tym durnym srowidzie się pootwierali, a grypa i rsv to nie żadna nowość w tym okresie.
    U mnie póki co od 1 grudnia są jakieś tam zasady ogólne odwiedzin i tyle. Ale to jeden z pierwszych szpitali w PL, który otworzył rodzinne w pandemii przyznając, że zamykanie nie miało sensu, tak że może mają trochę oleju w głowie i nie panikują.
    Mnie same odwiedziny to może nie są takie konieczne, ale przy pierwszym dziecku to by ciężko było :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe obecnie jest masakra z nakładaniem się chorób na siebie, nie ma miejsc w szpitalach na oddziałach dziecięcych wiec to inna sytuacja dlatego zamykają odwiedziny. Ludzie to bezmózg pchają się do szpitala do noworodków wiszą na tych łóżkach i nie zwracają uwagi na swój stan zdrowia. Aaa bo katarek sratarek się okazuje, że u starego ten katarek to rsv, który ślą tego dobowego noworodka jest śmiertelny.
    Porody rodzinne inna bajka tata niech maskę na dzioba założy i personel zawsze to ciut bezpieczniej się będzie czuł. Ale te odwiedziny to tak na prawdę da się bez nich przeżyć

age.png
    age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu. I tak na oddział nie można wejść ( od zawsze) za równo na pataologie jak i na oddział poporodowy. Nie wiem jak inne oddziały. Jest specjalna sala odwiedzin, wyglada jak mała sala w szkole. Zaraz przy drzwiach prowadzących na dany oddzial

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    W moim szpitalu. I tak na oddział nie można wejść ( od zawsze) za równo na pataologie jak i na oddział poporodowy. Nie wiem jak inne oddziały. Jest specjalna sala odwiedzin, wyglada jak mała sala w szkole. Zaraz przy drzwiach prowadzących na dany oddzial
    U nas też są te sale odwiedzin ale z nich korzystają raczej osoby gdzie leży więcej osób na sali i chcą porozmawiać czy pobyć sami

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Ooo takie coś pamietam było w szpitalu Żeromskiego. Ale też siedziało tam na raz kilka osób jak byliśmy oglądać porodówkę.

Ktoś np moja rodzinka to powie ale wymyślasz nikomu byś się ruszyć nie dała. Ale słowo daje w Ujastku byłam w apartamencie. Byłam sama z mężem i ok jak jest jedynka niech sobie odwiedzają, na Ujastku też są kanapy na korytarzach i tez fajna opcja.
    Ale w salach serio leżałam wietrzyłam pipke i piersi i ok przy koleżankach to sobie będę wietrzyć pod kołdra ale, będę chciała wstać i nie będę się krępować, że np mogę być brudna. A jeszcze kibel na korytarzu🙈🙈🙈

Ja pamiętam jak gazy mi schodziły z jelit i zabronili to powstrzymywać więc to też jest krępujące 🙈🙈

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelka, a planujesz przed cc zrobić sobie lewatywę? Tzn jakiś czopek itp

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ☺️
    Lilila,super wieści z USG,czekamy na info z badań ☺️
    Marcysiu,ale duży chłopak 😍
    Dziewczyny,ja też ogromnie się cieszę, że trafiłam na to forum i mogę być tu z Wami,wygadać się i w ogóle ❤️Jesteście Cudowne ❤️
    A jeżeli chodzi o to,co robimy do jedzonka dla nas na święta,to serniczek,keks,barszcz czerwony, śledzie z cebulką w oleju,sałatka warzywna i może ryba po grecku ☺️
    Dziś od momentu,jak się obudziłam,mam jakiś przypływ dobrego humoru 😄Oby tak już zostało ☺️ Jak ja się nie mogę doczekać poznania tego mojego Małego Człowieczka 😍
    W ogóle wczoraj zrobiłam sobie przyjemność i zrobiłam sobie świecące się jak nie wiem,co paznokcie 🙈

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    Zelka, a planujesz przed cc zrobić sobie lewatywę? Tzn jakiś czopek itp
    Nie przed cesarka nie ma potrzeby. Ja w pierwszej ciąży to miko, ze brałam żelazo Terdyferon to ja wypróżniał się z łatwością teraz czasem jest gorzej, ewidentnie mój organizm potrzebuje więcej wody No ale ile można pić. Przy czym ja po pierwszej cesarce nie miałam problemu ze stolcem dość szybko załatwiłam sprawę i bezboleśnie całkowicie. Bałam się tego bo siorka mnie straszyła, że ta pierwsza kupa po porodzie to rodzenie jeża przez odbyt ale to może właśnie po Lewatywie? Nie wiem.
    Jeśli będzie problem to poproszę o czopka i już. Przed to nawet sobie tym nie zawracam głowy. Sikanie jest gorsze 😂😂😂😂 pamietam jak mi nogi z bólu skakały myślałam, że kolana mi zęby wybiją😂😂😂ale wszystko szybko mija

Słonecznik90, South lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę na pedicure 2 h relaksu 😊😊😊 miało być jeszcze mani ale jednak zrobie sama w domu bo się nie mogłam zdecydować co chce mieć na tych paznokciach i chyba po prostu położę bazę proteinową i na to odżywkę, później nie będę się przejmowała odrostem bo bardzo go nie lubię, a ja jestem leniuch i wiem, że szybko po porodzie mi się ich robić nie będzie chciało ale rosną mi bardzo szybko te paznokcie dopiero skracałam ze 4 dni temu i już muszę skracać bo jak mam długie dźgam ludzi 🤦🏼‍♀️

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę na insta a tam każde story o chorobie.
    Wczoraj kumpele na naszej grupie na whatsaap się uruchomiły i to samo.
    I powiem wam, że mnie to teraz trochę przeraziło. Najchętniej bym chyba się już zamknęła w domu i absolutnie nigdzie nie ruszała.

A przed chwilą się jeszcze cieszyłam na myśl o pedicure. A nawet pójście na zakupy mnie wzdryga 🤦🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 09:39

age.png
    age.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelko,polubiłam za jeża 😂
    A co do paznokci,to robisz bazą hybrydową i na to kładziesz odżywkę? Mi paznokci od stóp nie chce się robić,ale może na cesarkę pomaluję jakimś zwykłym delikatnym lakierem 🤔
    A 27 idę na kwalifikację,mam nadzieję,że bez problemu mi ją zrobią,bo po prostu przychodzi się na IP i robią.

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ