Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Będzie dobrze jutro wszystkie wrócicie z wizyt z dobrymi wiadomościami nie ma innej opcji 😊😁
Mona1234, paprotka17 lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja tez jutro ide sprawdzić czy nadal 2 pecherzyki maja się dobrze i czy może zobaczymy już coś więcej chociaz jakoś dalej ciezko mi sie oswoić z myślą, że będzie dwójka.. oby tylko wszystko się dobrze rozwijało bo tego się najbardziej boje, a no i oczywiście tego jak ogarniemy ten armagedon już po urodzeniu 😂Tym bardziej, ze moi rodzice mieszkając od nas 150km..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 08:05
paprotka17, Mona1234 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny melduje pierwsze wymioty dzisiaj 🤦🏻♀️. Napisałam post, podniosłam się z łóżka i się zaczęło.
-
Dzień dobry dziewczyny! ☺️
Tak jak przez ostatni czas miałam jakieś małe mdłości,od czasu do czasu ciągnięcie w dole brzucha. Tak wczoraj nic... Już wolę,jak te objawy są,bo wtedy mniej się stresuje.
Kciuki za Was wszystkie,które jutro mają wizyty! ☺️paprotka17, karmar lubią tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Dziewczyny ja mam jeden okropny objaw ciąży, który w pierwszej ciąży wyszedł bardzo krótko przed porodem a tu już 😑😑 hemoroid 🙈
U nas dziś również piękna pogoda od rana chociaż dopiero wstałam z córka także 9:00 traktuje jak rano 😀, za godzinkę zjem śniadanko i dzisiaj mam załatwienie na mieście, popołudniu długi spacer w planach z córka dla utrzymania cukrów w normie i zaczynamy weekend. Wyjeżdżamy na weekend, korzystamy w takim razie puki co nie jestem na L4 😉 -
Cześć dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!🍀😊
Ja dziś w pracy do 13, a potem może spacerek, bo zapowiada się słoneczny dzień 😊paprotka17, Mona1234, Natalia95 lubią tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Zależy jakie normy ma laboratorium, bo np. w Alabie dla 6 tygodnia jest rozrzut między 158 a ponad 30 tysięcy Tak że taka na poziomie 1000-1200 jest ok.
-
Cześć wszystkim, ja również trzymam kciuki za wizyty i same dobre wiadomości 🤞😊
Dziś taka piękna pogoda, a ja się kisze niestety w pracy. Na szczęście dzień leci w miarę szybko więc nie jest najgorzej. Jutro u nas zapowiadają burze.
Mam lekkie mdłości, czuję cały czas jakby coś mi siedziało na żołądku. Też macie tak, że musicie siadać powoli bo czujecie jakby takie lekkie ukłucie w jajnikach?
I chciałam dopytać jak to w końcu jest z tym cukrem? Podczas badań glukoza wyszła mi 99, dostałam skierowanie na krzywa i umówiłam się na jutro rano. Zastanawiam się jednak czy nie przełożyć tej wizyty i nie zrobić sobie jeszcze raz zwykłego badania kontrolnie. Boje się troszkę, że to badanie może jakoś negatywnie wpłynąć na taką wczesną ciążę.
Poza tym to im bliżej do wizyty tym bardziej się stresuje, że może się okazać że coś jest nie tak 🥺 Mam jakieś takie głupie myśli, co zrobię jak się dowiem czegoś złego. Straszne to jest co to się roji w tej głowie 😧 -
Marcysia co do myśli złych niestety one nachodzą. Ja tez niestety jestem panikara chociaż obecnie jakoś tak bardzo odpuściłam myślenie.
Krzywą cukrową jeśli lekarz zlecił to zrób. Ona dziecku nie zaszkodzi natomiast wysokie cukry są bardzo niebezpieczne dla ciąży zwłaszcza dla serca na tak wczesnym etapie. A cukier powyżej 90 na czczo zwłaszcza z żyły świadczy o tym, ze coś jest nie tak z cukrami i trzeba to sprawdzić. -
Żelka1990 wrote:Wichrowe skąd masz suwaczki dla dzieciaczków ? Na tym suwaczek.pl nie mogę znaleźć takiego
Chciałam najpierw zrobić "odliczanie od wydarzenia", tam jest taka kategoria, ale wywalało mnie za każdym razem po ustawieniu daty ;P Więc się wkurzyłam i weszłam w tę opcje "urodziny" ;] Tylko zamiast swoich ustawiłam dzieciory ;]
Ja dziś poszłam do piwnicy ogarnąć kilka rzeczy i całe szczęście, że leżała reklamówka, bo jak puściłam hafcik... A w domu dorobiłam.
Żelka1990 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny 😀. Dawno tu nie zaglądałam. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty 🤞❤️. U mnie mdłości minęły. Czuję się dobrze. Byłam dziś na pobraniu krwi, badania od ginka miałam zlecone. A w czwartek wizyta z samą konsultacją ginekologiczną 🙂. Nie mogę się doczekać też wizyty z USG ale to 22.06 dopiero. Zastanawiam się czy bejbik się dobrze rozwija i ogólnie czy wszystko jest w porządku. A tu jeszcze tak daleko do tego USG 😕. A z pozytywnych info zaczęłam 10 tydzień. Za 3 tygodnie rozpocznę drugi trymestr 😊. Jak już te USG będę miała i będzie wszystko dobrze to chyba wyluzuje trochę bo najgorszy co do straty ciąży jest 1 trymestr. A 24.06 prenatalne i na nich może doktor zdradzi jaka płeć albo chociaż co podejrzewa. I zacznę kupować jakieś pierwsze ciuszki. Tak planuje co miesiąc coś kupić to tak mój portfel tego nie odczuje 🙂. I frajdy mnóstwo będę miała. I nie mogę się doczekać porodu. Już bym chciała maleństwo mieć przy sobie i je tulić. A u was jak dziewczyny 🙂? Jak samopoczucie?Te które już rodziły, zawłaszcza naturalnie macie trochę obawy i stracha przed porodem?
Słonecznik90, Mona1234, Vaiana, paprotka17 lubią tę wiadomość
-
Natalia95,życzę,żeby jak najszybciej zleciało do wizyty tego 22;)
Czy możesz zdradzić,jakiego typu robisz prenatalne?☺️
Jeżeli chodzi o wyprawkę,to ja też już nie mogę doczekać się jej kompletowania,ale przyznam,że już co nieco sobie oglądam☺️
Ja suwaczek ustawię po wtorkowej wizycie,mam nadzieję,że wszystko jest dobrze🥺2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Dzięki Żelka, to jutro zrobię tą krzywą 😊 nie wiem jak ja to przeżyje 😜
To oczekiwanie do wizyty jest najgorsze. Pocieszam się tylko tym, że nic mnie nie boli i ogólnie czuję się dobrze i jakieś tam objawy są. Może po tych badaniach prenatalnych trochę się uspokoimy.
Co do wyprawki i rzeczy dla dzidziusia to jeszcze nic nie kupiłam, ale na allegro do obserwowanych to mam całą listę 🙈😄 Już się nie mogę doczekać przebierania w tych mini ciuszkach 😍 ale to będzie szał pał 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 12:43
-
Marcysia1990,ja też patrzę na allegro 😄W ogóle chyba ta wyprawka,to u nas będzie z allegro,Pepco i Sinsay 🙈2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
nick nieaktualnySłonecznik90 wrote:Natalia95,życzę,żeby jak najszybciej zleciało do wizyty tego 22;)
Czy możesz zdradzić,jakiego typu robisz prenatalne?☺️
Jeżeli chodzi o wyprawkę,to ja też już nie mogę doczekać się jej kompletowania,ale przyznam,że już co nieco sobie oglądam☺️
Ja suwaczek ustawię po wtorkowej wizycie,mam nadzieję,że wszystko jest dobrze🥺
Słonecznik robię wolne beta hcg, test pappa, i USG prenatalne. Te 2 pierwsze są z mojej krwi, a to ostatnie to już USG normalne, tylko bardziej szczegółowe. Trzymam kciuki za twoją wizytę, będzie wszystko dobrze 🤞🙂Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcysia1990 wrote:Dzięki Żelka, to jutro zrobię tą krzywą 😊 nie wiem jak ja to przeżyje 😜
To oczekiwanie do wizyty jest najgorsze. Pocieszam się tylko tym, że nic mnie nie boli i ogólnie czuję się dobrze i jakieś tam objawy są. Może po tych badaniach prenatalnych trochę się uspokoimy.
Co do wyprawki i rzeczy dla dzidziusia to jeszcze nic nie kupiłam, ale na allegro do obserwowanych to mam całą listę 🙈😄 Już się nie mogę doczekać przebierania w tych mini ciuszkach 😍 ale to będzie szał pał 😄
Marcysia no te czekanie na wizytę jest straszne. Ale jakoś wytrwamy 🙂. Ja ubranka używane kupię raczej ale jak w promocji na internecie znajdę to też raczej zamówię 🙂 -
nick nieaktualny
-
Natalia kusisz🙈 chyba jadę dziś do Pepco 🙈
Słonecznik90, Natalia95 lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Natalia95,dziękuję za odpowiedź i wsparcie🥰
Ja jutro będę w Pepco,ale spróbuję być twarda i jeszcze nic nie kupować😆Mona1234, Natalia95 lubią tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️