Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
niemi wrote:Cześć...jestem po wizycie. Dziś 6t0d a pęcherzyk tylko 6,3 mm. Zarodka brak... Mam brać duphaston, luteinę dopochwowo i przyjść za 2,5 tygodnia. Czy jest jakaś nadzieja? Jestem załamana 😢
nie stresuj sie mozliwe ze ciaza jest młodsza bo owulacja byla pozniej albo zagniezdzenie bylo pozniej.
a jak beta badałas przyrsty? co 48 h
5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
nick nieaktualnyniemi wrote:Cześć...jestem po wizycie. Dziś 6t0d a pęcherzyk tylko 6,3 mm. Zarodka brak... Mam brać duphaston, luteinę dopochwowo i przyjść za 2,5 tygodnia. Czy jest jakaś nadzieja? Jestem załamana 😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2022, 20:14
-
paprotka17 wrote:Ja na 7+0 mialam pęcherzyk 14x9, brak nawet pecherzyka zoltkowego. Dają mi szanse. Więc jest nadzieja dla nas A na 6+3 miałam 6 mm.niemi
-
LILILA wrote:nie stresuj sie mozliwe ze ciaza jest młodsza bo owulacja byla pozniej albo zagniezdzenie bylo pozniej.
a jak beta badałas przyrsty? co 48 hniemi -
niemi wrote:Przyrosty były marne, lekarz kazał mi teraz sprawdzać co tydzień. Owulacja była w 15 lub 16 dniu cyklu więc dziś albo 5t6d albo 6t0. Jednak nie sądzę aby jeden dzień zmieniał wiele.
Na razie staraj się po prostu myśleć , ze do kolejnej wizyty nie jesteś w stanie nic zrobic. Wiesz, ze ciąża jest prawidłowo umiejscowiona na resztę trzeba czasu by rozstrzygnąć. Powiem tak jeśli jesteś pewna owulacji to faktycznie w tym 6+0 zarodek widać być powinno ale, tak jak kilka postów wcześniej wiele bardzo wiele zależy od zarówno sprzętu jak i umiejętności lekarza. -
Żelka1990 wrote:Co znaczy marne? Poza norma??
Na razie staraj się po prostu myśleć , ze do kolejnej wizyty nie jesteś w stanie nic zrobic. Wiesz, ze ciąża jest prawidłowo umiejscowiona na resztę trzeba czasu by rozstrzygnąć. Powiem tak jeśli jesteś pewna owulacji to faktycznie w tym 6+0 zarodek widać być powinno ale, tak jak kilka postów wcześniej wiele bardzo wiele zależy od zarówno sprzętu jak i umiejętności lekarza.niemi -
Niemi a dostałaś jakieś zdjęcie USG od lekarza? Ja pierwsze USG które miałam zrobione było zdecydowanie słabej jakości, całe zamazane na biało, jakby zasniezale. Sprzęt ma duże znaczenie. I byłam przy becie 1150. Głowa do góry. Lekarze zawsze każą przyjść za dwa tygodnie, bo wtedy coś konkretnie dopiero widać.
A kiedy robiłaś ostatnia bete? -
niemi wrote:Na sprzęcie się nie znam, ale lekarz już na wstępie powiedział że nie będzie jeszcze nic widać przy takiej niskiej becie...miałam 1060 trzy dni temu a dziś badanie. Będę znowu badać w poniedziałek
Jak na 6 tydzień to jest to b. niska beta. Ale może tak jak dziewczyny pisały, wszystko jest ok, a ciąża jest po prostu trochę młodsza. Piszesz, że owulacje miałaś 15-16 dc, ale potwierdzoną monitoringiem przez lekarza? Jeśli nie, to żadna inna metoda nie jest pewna i serio mogła być później. Trzymam kciuki za Ciebie -
Dziewczyny trudno Was nadrobić 😁 a ja trochę slabo się ostatnio udzielam, bo czasu na wszystko brak - w dodatku Mała mi zachorowała, ahh a juz myślałam że w czerwcu niczego nie złapie w tym przedszkolu 😌
Mam w poniedziałek wizytę u gina - dzis mija mi 8+4 i robiłam rano wszystkie badania z listy... Plus powtorzylam sobie ten cukier i wyszedł mi tym razem 93, czyli na granicy...( 3tyg temu bylo 99) jak badam glukometrem w domu to wychodzi mi na czczo okolo 70! Czy możliwa jest aż taka rozbieżność w pomiarach? Po posilkach tez mam bardzo niskie te cukry - wg glukometru do 80-90 to max, zastanawiam się tylko czy będę musiała tą krzywą teraz juz robić, bo trochę się boję w tak wczesnej ciąży. Ostatni raz idę do tamtego gina właśnie w pndz, a na następną wizytę juz zmieniam i zapisuję się do innego.
Mam mieć tez dopiero zakładaną karte5 ciąży - jak będzie wszystko dobrze 🍀💗🙂1.05. 2022 - ⏸🐥
24.05. - jest ❤, crl-1cm
6.06. - następna wizyta
Termin: 8.01.2023 🥰
Biorę: Eythyrox 150, Szelazo, Sanprobi Ibs, Pueria Uno.
Mam 37 lat, to moja 2 ciąża.
2015.09. - córeczka 3870g, 10pkt ❤
-
nick nieaktualnyniemi wrote:Jak to robisz że jesteś tak pozytywnie nastawiona? Ja próbuję przestawić myślenie ale na razie to trudne.. Lekarz nic nie mówił, dał receptę i do widzenia. Ani w lewo ani w prawo, chyba nie chciał dawać nadziei ani mnie dobić. Zastanawiam się tylko nad kwasem foliowym, bo przepisał mi aż 15 mg 😱 i nie wiem, czy dlatego że jestem taka stara? 🤔 Nie mam niedoborów, ale byłam w takim stresie że nie trybilam zbyt szybko 🙄
A z tym kwasem to rzeczywiście jakaś dziwnie duża ilość. Ciekawa sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2022, 22:36
-
Olciax wrote:Jak na 6 tydzień to jest to b. niska beta. Ale może tak jak dziewczyny pisały, wszystko jest ok, a ciąża jest po prostu trochę młodsza. Piszesz, że owulacje miałaś 15-16 dc, ale potwierdzoną monitoringiem przez lekarza? Jeśli nie, to żadna inna metoda nie jest pewna i serio mogła być później. Trzymam kciuki za Ciebie
Zależy jakie normy ma laboratorium, bo np. w Alabie dla 6 tygodnia jest rozrzut między 158 a ponad 30 tysięcy Tak że taka na poziomie 1000-1200 jest ok.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Witam z rana z miłościami 😔 jak dzisiejsze samopoczucia? U mnie dzisiaj zapowiada się ładna pogoda 24 stopnie więc pewnie spędzę trochę czasu na dworze 😊 miłego dnia 🙂01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
nick nieaktualnyAngela1108 wrote:Witam z rana z miłościami 😔 jak dzisiejsze samopoczucia? U mnie dzisiaj zapowiada się ładna pogoda 24 stopnie więc pewnie spędzę trochę czasu na dworze 😊 miłego dnia 🙂
-
paprotka17 wrote:Jak z miłościami to dobrze hehe Ale pewnie nie o to chodziło, tak że wspolczuje. Ja nawet nie wiem co mdlosci, niby powinnam się cieszyć, ale to pewnie byłby dobry znak. Byle do jutra, mam nadzieję że wszystko mi się wyjaśni. Korzystaj że słoneczka, bo jutro chyba jakieś burze mają być.
paprotka17 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Witam z rana.
Trzymam kciuki za Was i za siebie. Zaczynam juz się stresować jutrzejszą pierwszą wizytą.
Pierwszą ciążę miałam dość problematyczna była po prawie 5 latach starań i zabiegu.
Teraz po roku się udało. Z małą pomocą " witamim" i wizyt w gabinecie na usg aby sprawdzać owulacje. Przez 3 msc sprawdzaliśmy. I się udało. Co mnie pozytywnie zaskoczyło . Liczyłam że nie będzie tak łatwo i też się pomeczymy jak za pierwszym razem.
Co co objawów to straszna senność. Musze drzemkę zrobić w ciągu dnia. Czasami lekkie kłucia tak jak pisaliście wyżej. I nabrzmiałe piersi. Bączki( smrodki) się zdarzają ale już rzadziej
Miłego Dniapaprotka17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI.Ana.I wrote:Witam z rana.
Trzymam kciuki za Was i za siebie. Zaczynam juz się stresować jutrzejszą pierwszą wizytą.
Pierwszą ciążę miałam dość problematyczna była po prawie 5 latach starań i zabiegu.
Teraz po roku się udało. Z małą pomocą " witamim" i wizyt w gabinecie na usg aby sprawdzać owulacje. Przez 3 msc sprawdzaliśmy. I się udało. Co mnie pozytywnie zaskoczyło . Liczyłam że nie będzie tak łatwo i też się pomeczymy jak za pierwszym razem.
Co co objawów to straszna senność. Musze drzemkę zrobić w ciągu dnia. Czasami lekkie kłucia tak jak pisaliście wyżej. I nabrzmiałe piersi. Bączki( smrodki) się zdarzają ale już rzadziej
Miłego Dnia -
Hej, ja rownież jutro mam kontrole krwiaka, to razem wszystkie zobaczymy o co tam chodzi. Miłego dnia dziewczyny 😘. Ja słabo dzisiaj spałam .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 07:23
paprotka17 lubi tę wiadomość