X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemi przykro mi :( Ale jeżeli lekarz widzi nadzieje, to trzeba ją mieć. Będę trzymać kciuki :*

age.png

preg.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemi wrote:
    Cześć...jestem po wizycie. Dziś 6t0d a pęcherzyk tylko 6,3 mm. Zarodka brak... Mam brać duphaston, luteinę dopochwowo i przyjść za 2,5 tygodnia. Czy jest jakaś nadzieja? Jestem załamana 😢

nie stresuj sie mozliwe ze ciaza jest młodsza bo owulacja byla pozniej albo zagniezdzenie bylo pozniej.
    a jak beta badałas przyrsty? co 48 h

5 ciaz ...
    1 synek..
    diagnostyka - poronienia idiopatyczne
    6 ciąża
    listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
    18.11 - maluszek 1,5 cm
    21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
    22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
    21.04- USG III trym 1400g cudu :)
    07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemi wrote:
    Cześć...jestem po wizycie. Dziś 6t0d a pęcherzyk tylko 6,3 mm. Zarodka brak... Mam brać duphaston, luteinę dopochwowo i przyjść za 2,5 tygodnia. Czy jest jakaś nadzieja? Jestem załamana 😢
    Ja na 7+0 mialam pęcherzyk 14x9, brak nawet pecherzyka zoltkowego. Dają mi szanse. Więc jest nadzieja dla nas :) A na 6+3 miałam 6 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2022, 20:14

• niemi Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Ja na 7+0 mialam pęcherzyk 14x9, brak nawet pecherzyka zoltkowego. Dają mi szanse. Więc jest nadzieja dla nas :) A na 6+3 miałam 6 mm.
    Jak to robisz że jesteś tak pozytywnie nastawiona? Ja próbuję przestawić myślenie ale na razie to trudne.. Lekarz nic nie mówił, dał receptę i do widzenia. Ani w lewo ani w prawo, chyba nie chciał dawać nadziei ani mnie dobić. Zastanawiam się tylko nad kwasem foliowym, bo przepisał mi aż 15 mg 😱 i nie wiem, czy dlatego że jestem taka stara? 🤔 Nie mam niedoborów, ale byłam w takim stresie że nie trybilam zbyt szybko 🙄

niemi
  • niemi Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    niemi przykro mi :( Ale jeżeli lekarz widzi nadzieje, to trzeba ją mieć. Będę trzymać kciuki :*
    Nie wiem czy widzi, nie powiedział. Kazał się oszczędzać i tyle... Dzięki za wsparcie 😘

niemi
  • niemi Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILILA wrote:
    nie stresuj sie mozliwe ze ciaza jest młodsza bo owulacja byla pozniej albo zagniezdzenie bylo pozniej.
    a jak beta badałas przyrsty? co 48 h
    Przyrosty były marne, lekarz kazał mi teraz sprawdzać co tydzień. Owulacja była w 15 lub 16 dniu cyklu więc dziś albo 5t6d albo 6t0. Jednak nie sądzę aby jeden dzień zmieniał wiele.

niemi
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemi wrote:
    Przyrosty były marne, lekarz kazał mi teraz sprawdzać co tydzień. Owulacja była w 15 lub 16 dniu cyklu więc dziś albo 5t6d albo 6t0. Jednak nie sądzę aby jeden dzień zmieniał wiele.
    Co znaczy marne? Poza norma??
    Na razie staraj się po prostu myśleć , ze do kolejnej wizyty nie jesteś w stanie nic zrobic. Wiesz, ze ciąża jest prawidłowo umiejscowiona na resztę trzeba czasu by rozstrzygnąć. Powiem tak jeśli jesteś pewna owulacji to faktycznie w tym 6+0 zarodek widać być powinno ale, tak jak kilka postów wcześniej wiele bardzo wiele zależy od zarówno sprzętu jak i umiejętności lekarza.

age.png
    age.png
  • niemi Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Co znaczy marne? Poza norma??
    Na razie staraj się po prostu myśleć , ze do kolejnej wizyty nie jesteś w stanie nic zrobic. Wiesz, ze ciąża jest prawidłowo umiejscowiona na resztę trzeba czasu by rozstrzygnąć. Powiem tak jeśli jesteś pewna owulacji to faktycznie w tym 6+0 zarodek widać być powinno ale, tak jak kilka postów wcześniej wiele bardzo wiele zależy od zarówno sprzętu jak i umiejętności lekarza.
    Na sprzęcie się nie znam, ale lekarz już na wstępie powiedział że nie będzie jeszcze nic widać przy takiej niskiej becie...miałam 1060 trzy dni temu a dziś badanie. Będę znowu badać w poniedziałek

niemi
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemi a dostałaś jakieś zdjęcie USG od lekarza? Ja pierwsze USG które miałam zrobione było zdecydowanie słabej jakości, całe zamazane na biało, jakby zasniezale. Sprzęt ma duże znaczenie. I byłam przy becie 1150. Głowa do góry. Lekarze zawsze każą przyjść za dwa tygodnie, bo wtedy coś konkretnie dopiero widać.
    A kiedy robiłaś ostatnia bete?

age.png

01.2023 Synek ❤️
    10.2024 💔

26.12 ⏸️
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm (ponoć za mały do wieku ciąży 5+3, możliwe że ciąża młodsza) , zalecenie 2x beta
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemi wrote:
    Na sprzęcie się nie znam, ale lekarz już na wstępie powiedział że nie będzie jeszcze nic widać przy takiej niskiej becie...miałam 1060 trzy dni temu a dziś badanie. Będę znowu badać w poniedziałek

Jak na 6 tydzień to jest to b. niska beta. Ale może tak jak dziewczyny pisały, wszystko jest ok, a ciąża jest po prostu trochę młodsza. Piszesz, że owulacje miałaś 15-16 dc, ale potwierdzoną monitoringiem przez lekarza? Jeśli nie, to żadna inna metoda nie jest pewna i serio mogła być później. Trzymam kciuki za Ciebie

• Stokrotka_1234 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trudno Was nadrobić 😁 a ja trochę slabo się ostatnio udzielam, bo czasu na wszystko brak - w dodatku Mała mi zachorowała, ahh a juz myślałam że w czerwcu niczego nie złapie w tym przedszkolu 😌

Mam w poniedziałek wizytę u gina - dzis mija mi 8+4 i robiłam rano wszystkie badania z listy... Plus powtorzylam sobie ten cukier i wyszedł mi tym razem 93, czyli na granicy...( 3tyg temu bylo 99) jak badam glukometrem w domu to wychodzi mi na czczo okolo 70! Czy możliwa jest aż taka rozbieżność w pomiarach? Po posilkach tez mam bardzo niskie te cukry - wg glukometru do 80-90 to max, zastanawiam się tylko czy będę musiała tą krzywą teraz juz robić, bo trochę się boję w tak wczesnej ciąży. Ostatni raz idę do tamtego gina właśnie w pndz, a na następną wizytę juz zmieniam i zapisuję się do innego.
    Mam mieć tez dopiero zakładaną karte5 ciąży - jak będzie wszystko dobrze 🍀💗🙂

1.05. 2022 - ⏸🐥
    24.05. - jest ❤, crl-1cm
    6.06. - następna wizyta
    Termin: 8.01.2023 🥰
    Biorę: Eythyrox 150, Szelazo, Sanprobi Ibs, Pueria Uno.

Mam 37 lat, to moja 2 ciąża.
    2015.09. - córeczka 3870g, 10pkt ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemi wrote:
    Jak to robisz że jesteś tak pozytywnie nastawiona? Ja próbuję przestawić myślenie ale na razie to trudne.. Lekarz nic nie mówił, dał receptę i do widzenia. Ani w lewo ani w prawo, chyba nie chciał dawać nadziei ani mnie dobić. Zastanawiam się tylko nad kwasem foliowym, bo przepisał mi aż 15 mg 😱 i nie wiem, czy dlatego że jestem taka stara? 🤔 Nie mam niedoborów, ale byłam w takim stresie że nie trybilam zbyt szybko 🙄
    Oj, wcale tak różowo u mnie nie jest. Już zdążyłam się kilka razy porządnie wypłakać. Być może już pisałam, sorry za powtórzenie jak cos, ale mi się w ogóle pierwszy raz od kiedykolwiek czyli 5 lat trafiła cisza naturalna. I najpierw była beta 187, dwa dni później 270 i już miałam pierwsza załamke. Za kolejne trzy dni 240. Lekarz twierdził że coś tam jest 2mm, czyli możemy wykluczyć pozamaciczna. Miałam czekać na poronienie. Po tygodniu czekania zrobiłam bete I 3150. Pęcherzyk 6 mm. Za mały. Czekać. I potem po 4 dniach 7+0 urósł 14x9. Tak że ryczałam bo się udało, potem bo mały przyrost, potem bo spadek. Potem szok bo nagle skoczyła, ale znowu za maly. Wiec teraz już nie mam czasami siły płakać. Jak mi w sobotę powiedzą że zarodka nie ma to pewnie będę miec kryzys jakiego nie miałam nigdy. Szkoda mi też męża. Nie mówił wcześniej, ale twierdzi że czuł, że po tym spadku to wcale nie musi być koniec. Nie wiem skąd miał takie przeczucie. A już zaczyna planować wakacje pod moją ciążę. Tak że staram się myśleć trochę racjonalnie ale trochę też pozytywnie:) Musimy swoje odczekać:)

A z tym kwasem to rzeczywiście jakaś dziwnie duża ilość. Ciekawa sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2022, 22:36

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki się chyba zepsuły na dobre, więc wejdę na ten suwaczek.pl i ustawię sobie nowe z dzieciorami plus ciążowy...
    Wizyta w poniedziałek, mam nadzieję, że będzie ok...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:
    Jak na 6 tydzień to jest to b. niska beta. Ale może tak jak dziewczyny pisały, wszystko jest ok, a ciąża jest po prostu trochę młodsza. Piszesz, że owulacje miałaś 15-16 dc, ale potwierdzoną monitoringiem przez lekarza? Jeśli nie, to żadna inna metoda nie jest pewna i serio mogła być później. Trzymam kciuki za Ciebie

Zależy jakie normy ma laboratorium, bo np. w Alabie dla 6 tygodnia jest rozrzut między 158 a ponad 30 tysięcy :D Tak że taka na poziomie 1000-1200 jest ok.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z miłościami 😔 jak dzisiejsze samopoczucia? U mnie dzisiaj zapowiada się ładna pogoda 24 stopnie więc pewnie spędzę trochę czasu na dworze 😊 miłego dnia 🙂

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2022, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Witam z rana z miłościami 😔 jak dzisiejsze samopoczucia? U mnie dzisiaj zapowiada się ładna pogoda 24 stopnie więc pewnie spędzę trochę czasu na dworze 😊 miłego dnia 🙂
    Jak z miłościami to dobrze :) hehe Ale pewnie nie o to chodziło, tak że wspolczuje. Ja nawet nie wiem co mdlosci, niby powinnam się cieszyć, ale to pewnie byłby dobry znak. Byle do jutra, mam nadzieję że wszystko mi się wyjaśni. Korzystaj że słoneczka, bo jutro chyba jakieś burze mają być.

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Jak z miłościami to dobrze :) hehe Ale pewnie nie o to chodziło, tak że wspolczuje. Ja nawet nie wiem co mdlosci, niby powinnam się cieszyć, ale to pewnie byłby dobry znak. Byle do jutra, mam nadzieję że wszystko mi się wyjaśni. Korzystaj że słoneczka, bo jutro chyba jakieś burze mają być.
    Rano są do przeżycia gorzej z tymi przed snem... byle by nie zwracać resztę da się przeżyć 😁 niektóre dziewczyny nie mają wogule oznak i jest wszystko dobrze więc pewnie ty jesteś jedna z tych szczęśliwych 😊 trzymam kciuki za wizytę daj znać po 🙂

paprotka17 lubi tę wiadomość

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Trzymam kciuki za Was i za siebie. Zaczynam juz się stresować jutrzejszą pierwszą wizytą.
    Pierwszą ciążę miałam dość problematyczna była po prawie 5 latach starań i zabiegu.
    Teraz po roku się udało. Z małą pomocą " witamim" i wizyt w gabinecie na usg aby sprawdzać owulacje. Przez 3 msc sprawdzaliśmy. I się udało. Co mnie pozytywnie zaskoczyło . Liczyłam że nie będzie tak łatwo i też się pomeczymy jak za pierwszym razem.
    Co co objawów to straszna senność. Musze drzemkę zrobić w ciągu dnia. Czasami lekkie kłucia tak jak pisaliście wyżej. I nabrzmiałe piersi. Bączki( smrodki) się zdarzają ale już rzadziej

Miłego Dnia ;)

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Witam z rana.
    Trzymam kciuki za Was i za siebie. Zaczynam juz się stresować jutrzejszą pierwszą wizytą.
    Pierwszą ciążę miałam dość problematyczna była po prawie 5 latach starań i zabiegu.
    Teraz po roku się udało. Z małą pomocą " witamim" i wizyt w gabinecie na usg aby sprawdzać owulacje. Przez 3 msc sprawdzaliśmy. I się udało. Co mnie pozytywnie zaskoczyło . Liczyłam że nie będzie tak łatwo i też się pomeczymy jak za pierwszym razem.
    Co co objawów to straszna senność. Musze drzemkę zrobić w ciągu dnia. Czasami lekkie kłucia tak jak pisaliście wyżej. I nabrzmiałe piersi. Bączki( smrodki) się zdarzają ale już rzadziej

Miłego Dnia ;)
    O to się stresujemy do jutra razem! Kciuki!

• Mona1234 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja rownież jutro mam kontrole krwiaka, to razem wszystkie zobaczymy o co tam chodzi. Miłego dnia dziewczyny 😘. Ja słabo dzisiaj spałam :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 07:23

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    2 👼 9tc, 16tc - Zespół Edwardsa
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    7.07 usg prenatalne - ok, nifty pro - niskie ryzyka, dziewczynka ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ