Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie. Mówi, że gdyby nie cukrzyca ciążowa to by to olał bo źle to nie wygląda. Ale ze lepiej pojechać do szpitala na obserwację. I też mi tak wpisał na skierowaniu. Ehh:/ i też mówi że to są skurcze , ale że one mogą być już teraz ze stresu.
Zła jestem. Nie tak sobie wyobrazalam ostatni weekend w tym roku 😔 -
Marcysia może jak w szpitalu będzie wszystko dobrze to wypuszcza cie jutro chociaż na przepustkę ja jak leżałam w ciazy w święta z córką to dużo kobiet wychodziło na przepustki na święta01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
hakorośl wrote:Nyashka, a masz już jakieś rozwarcie i miękką szyjkę?
Marcysia, te skurcze faktycznie wyglądają konkretnie na KTG 😮 a płaski wykres ja dzisiaj rano miałam właśnie, przez to lekarka stwierdziła, że musi się zastanawić, a potem jak pomierzyla mojego dzieciaka to stwierdziła, że faktycznie nie ma co czekać z indukcja patrząc na całokształt.
Myślę że jak ginekolog mówi, żeby podjechać do szpitala to lepiej podjechać. Może tylko na dzisiaj Cię zostawia i jutro wypuszczą jak bumbum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 19:07
-
Angela1108 wrote:Marcysia może jak w szpitalu będzie wszystko dobrze to wypuszcza cie jutro chociaż na przepustkę ja jak leżałam w ciazy w święta z córką to dużo kobiet wychodziło na przepustki na święta
Fajnie by było. Właśnie wracamy do domu, ogarnę się i pojedziemy do szpitala. Najem się specjalnie słodyczy. Mam taką cichą nadzieję, że może jeszcze dzisiaj zrobią mi jakieś badania i może uznają że jest oki. Teraz wydaje mi się że czuje małego . Ale może to faktycznie za mało. On najbardziej jest aktywny zawsze jak idę spać i jak wstaje. Wtedy to widać jak się przeciąga z prawej na lewą. Jego życie i zdrowie jest dla mnie teraz najważniejsze. Troszkę przykro nam będzie że bedziemy z mężem osobno ale co zrobić -
Nyashka obawiam się tylko, że jutro nikt super decyzyjny nie będzie na dyżurze. No i tak miałam się stawić 2.01 , myślę że mogą chcieć specjalnie przeciągnąć pobyt żeby kasę zgarnąć z NFZ 😡 mam przed oczami wizję pobytu tydzień w szpitalu i się tylko wkurzam .
Jeszcze się z mężem śmialiśmy że wracamy do domu i bierzemy się do roboty żeby przyspieszyć akcje... To sobie przyspieszymy 🙈 -
Ja jutro wracam do domu i od poniedziałku pare dni zostanę sama bez męża bo pojedzie do córeczki naszej. Kurczę przyznam, ze ciężki mi z tego powodu. Jednak jak się rodzi pierwsze dziecko mniej tych dylematów!
A ja pewnie dziewczyny nie dam rady tutaj często zaglądać bo dzidzia cycki wyprzanie odciąganie karmienie ja tez cis muszę jeść 🙈🙈 bardzo was przepraszam jeśli nie będę na bierząco z waszymi postami. Na prawdę 😞 ale obiecuje, ze wrócę jak tylko mi odejdzie to ogarnianie bimbałów.
Trzymam kciuki za każda z was i wasze maluszki.
South mam nadzieje, ze trafisz na ta stronę oddziału co ja! Tu jest serio mega mega opieka!! I gdyby tylko nie moja upierdiwa współlokatorka to jak na wczasach 😃 ona dzisiaj wyszła i jest taki spokoj.South lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Jestem po wizycie. Mówi, że gdyby nie cukrzyca ciążowa to by to olał bo źle to nie wygląda. Ale ze lepiej pojechać do szpitala na obserwację. I też mi tak wpisał na skierowaniu. Ehh:/ i też mówi że to są skurcze , ale że one mogą być już teraz ze stresu.
Zła jestem. Nie tak sobie wyobrazalam ostatni weekend w tym roku 😔
Ojejku współczuje kolejna z Was idzie po KTG do spzitala, aż ja się zaczęłam bać bo idę 3 stycznia. U mnie mała dzisiaj też wyjątkowo spokojna. -
Patka tylko się nie stresuj. Mi lekarz powiedział że gdyby nie cukrzyca to pozwoliłby mi zostać w domu, ale po prostu woli dmuchać na zimne.
-
Żelka, będziesz wpadać tak często jak możesz. W tym momencie Teoś jest najważniejszy. Żelka, a wyniki badań USG dziecka dostaje się przy wypisie ze szpitala czy tylko mówią, że ok i nie ma po nich śladu?
Marcysia, jak sytuacja?
Ja się zastanawiam jak wygląda indukowany poród. Z tego co słyszałam zapis KGT jest stale podłączony i nie można się ruszać. Ciekawi mnie czy tak faktycznie jestWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 21:53
-
Patka123 wrote:Aha rozumiem, w sumie to logiczne, że lekarze wolą dmuchać na zimne, za duża to odpowiedzialność w naszym przypadku.
Przepakowujesz walizkę? czy bierzesz to co spakowałaś?
Dopiero jedziemy 🙈 byliśmy jeszcze w sklepie i na szybko wskoczyłam do Action - kupiłam sobie taką zwykłą piżamę na długi rękaw w rozmiarze L , jutro mąż mi ją przywiezie wyprana.
Na razie zostawiłam w domu rożek, pampersy, laktator i butelki.
Do torby do porodu spakowałam sobie legginsy i koszulkę na dziś do spania, gacie, skarpetki , kosmetyki. A do tej po porodzie wrzuciłam wodę, jedzenie , suszarkę. Inaczej to bym musiała chyba aż 3 torby zabrać. 🙈
Ciekawa jestem jak zareaguja że jesteśmy tak późno 🙈 ale no nie dało się szybciej 😬 długo to nam zeszło w samej tej klinice. No i też lekarz mówił żeby się nie spieszyć że na spokojnie żebym się ogarnęła ze wszystkim. Dam znać jak na miejscu sytuacja się rozwinie. -
Nyashka a Ty jak się czujesz? Jak Twoje KTG? Sprawdzają jakoś regularnie ?
Ja dzisiaj się pytałam lekarza to mówił, że tak:
2.01 balonik
3.01 jeśli nie będzie żadnej akcji to oxytocyna
4.01 jeśli nie będzie żadnej akcji to przerwa od wywoływania
5.01 znowu oxy
Pytałam go o test oxy to mówi że się od tego odchodzi i w tym szpitalu tego nie robią. Ciekawe kiedy on będzie na dyżurze 🙈 już nie chciałam się tak dopytywać bo w sumie co mi on tam pomoże 😬 -
Marcysia, u mnie test oksy zrobili ze względu na ten problem z tętnem małego jak przyszłam do szpitala w środę. Miało to pokazać, czy da radę rodzić sn czy od razu cesarka. Teraz nie będę już miała robionego ponownie.
U mnie w szpitalu KTG jest dwa razy dziennie, o 6 rano i o 15. Rano miał znowu jakieś niskie to tętno, to zastanowiło lekarkę i dlatego stwierdziła, że po USG podejmie decyzję co z tą indukcja. Dodatkowo co trzy godziny przychodzi położna posłuchać serduszka, co oznacza nieprzespana noc. Godz 21, 24, 3 itd. jeszcze ja ze względu na cukrzycę ciążową podaje im cukier o 3 w nocy i o 22. W dniu przyjęcia miałam takie spadki cukru z glodu, że musiałam o 3 coś zjeść i zaraz po wstaniu o 6 na ktg, bo znowu za mały, a śniadanie około 8 dają.
Hakorośl, przypomniało mi się, że Ty masz sensor odkąd masz rozpoznaną cukrzycę. Czy miałaś jakieś wahania cukru, które pokazał sensor? W grudniu nic Ci się nie zmieniło z cukrami i wszystko miałaś w normie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 22:20
-
Nyashka wrote:Marcysia, u mnie test oksy zrobili ze względu na ten problem z tętnem małego jak przyszłam do szpitala w środę. Miało to pokazać, czy da radę rodzić sn czy od razu cesarka. Teraz nie będę już miała robionego ponownie.
U mnie w szpitalu KTG jest dwa razy dziennie, o 6 rano i o 15. Rano miał znowu jakieś niskie to tętno, to zastanowiło lekarkę i dlatego stwierdziła, że po USG podejmie decyzję co z tą indukcja. Dodatkowo co trzy godziny przychodzi położna posłuchać serduszka, co oznacza nieprzespana noc. Godz 21, 24, 3 itd. jeszcze ja ze względu na cukrzycę ciążową podaje im cukier o 3 w nocy i o 22. W dniu przyjęcia miałam takie spadki cukru z glodu, że musiałam o 3 coś zjeść i zaraz po wstaniu o 6 na ktg, bo znowu za mały, a śniadanie około 8 dają.
Hakorośl, przypomniało mi się, że Ty masz sensor odkąd masz rozpoznaną cukrzycę. Czy miałaś jakieś wahania cukru, które pokazał sensor? W grudniu nic Ci się nie zmieniło z cukrami i wszystko miałaś w normie?
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Ja czekam na przyjęcie. W tym szpitalu ponoć też tak jest, że w nocy przychodzą i jakoś na szybko robią ktg 🤔
Ja dzisiaj z tego wszystkiego to cukry zmierzyłam tylko rano 🙈 zaraz powinnam zapodac sobie insulinę. Jeszcze specjalnie zjadłam batona jak jechaliśmy. Czuję jak mały fika i się rozpycha. Zastanawiam się jak to będzie tutaj z tą cukrzyca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 22:34