X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Mojej teściowej się nie da odprawić a co gorsze ona myśli że jak tyle dzieci wychowała to wie wszystko najlepiej i tego się chyba najbardziej boję
    To jak to u Was wygląda? Przyjeżdża bez zapowiedzi?
    Dlaczego jej się nie da odprawić? Wszystko się da, zależy od nastawienia,szczerze to nie wyobrażam sobie w takim stanie słuchać komentarzy jak się powinno zajmować dzieckiem,w ogóle sama obecność de facto obcej mi osoby doprowadzała by mnie do szału 🙆‍♀️

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to wygląda z moją teściowa No więc to nie są rady to jest narzucanie swojego zdania i jak się z nią nie zgodzisz to jest obraza i obrobienie tyłka do całej rodziny że jesteś najmądrzejsza itd noi mój mąż też nic złego w tym nie widzi bo przeciez mama tyle ich wychowała to wie a ja co jedno wychowałam a tak to się bzdur naczytam i później wymyślam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 14:27

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko ze jako człowiek moja teściowa nie jest zła naprawdę serce by nam oddala po śmierci moich rodziców traktują mnie z teściem jak swoją córkę tylko ma ciężki sposób bycia czasami

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym po prostu nie otworzyła drzwi, ale mam asertywność na wybitnym poziomie 🤣

Złapałam na wszelki wypadek wizytę u mojego gina na pojutrze. Wolę zapłacić, niż siedziec na izbie :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela w takim razie morza cierpliwości życzę 😃

Wichrowe zawsze to w domu ✊

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja wiem, że marne pocieszenie, ale masz 3 cm bez bólu. ja teraz po 10 godzinach skurczy co 2 minuty (!) przez które z bólu wyłam nie miałam nawet 1 cm! sprawdzali mi przed cesarką. na 3 rozpoczęte akcje porodowe ani razu nie miałam nawet 1 cm...
    Jakie te porody dziwne są. Tyle cierpiałaś i nic rozwarcia, ja mam 3cm bez bólu, ale nic nie idzie dalej. Oksy mam już 4ml/u i jedyne co było to delikatne twardnienia, które ustąpiły. Niby zaraz na porodówkę mnie biorą i doktor będzie decydować co dalej. Chyba jedyna opcja to przebicie pęcherza.

Marcysia, jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 15:35

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była Polozna Boże jaka kochana i okazuje się, ze tez CDL. Zaskoczona na maksa wielkością moich piersi. Rozmasowala troszkę zastoje wiec mam z głowy. Wyciągnęła szwy. Generalnie cudowana kobieta. A wzięłam ja przypadkiem z braku laku z przychodni moich dzieci

age.png
    age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moze mnie oswiecicie, cale zycie myslalam ze cisnienie mierzy sie na gole ramie a dzisiaj mi polozna przez sweter zmierzyla i to taki zimowy :D zaproponowalam ze zdejme a powiedziala ze nie trzeba, o co kaman 🤷🏻‍♀️

• South Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka, a jaka przychodnie wybrałaś? :)

NataliaK lubi tę wiadomość

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio śpiące dni. Z łóżka nie mam siły wyjść.
    Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach ;)

W sobotę pieluchy Dada 1+1grstis

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    Żelka, a jaka przychodnie wybrałaś? :)
    Tak gdzie córka ja na ułanów mam wybrana. Bo tam mi zależało na lekarce, która niestety nie bierze nowych deklaracji bo ma obecnie tylko dwa dni. Nas przyjęła na patronażowe ze względu na to, ze córka jest jej podopieczna ale mi to już tak nie zależy bo się wyprowadzamy wiec mam nadzieje, ze zrobie szczepienia i będziemy mogli dołączyć do meza

NataliaK lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Tak gdzie córka ja na ułanów mam wybrana. Bo tam mi zależało na lekarce, która niestety nie bierze nowych deklaracji bo ma obecnie tylko dwa dni. Nas przyjęła na patronażowe ze względu na to, ze córka jest jej podopieczna ale mi to już tak nie zależy bo się wyprowadzamy wiec mam nadzieje, ze zrobie szczepienia i będziemy mogli dołączyć do meza

Oki, rozumiem, dzięki!

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po ktg, wszystko ok, zero skurczy. Mała oczywiście nie chciała się ruszać, ale młodziutka przesympatyczna położna po stymulowała mi brzuch i mogłam zapisać ruchy. Nabrałam czekolady, ale wystarczyło poruszać brzuszkiem :D

No i będę chyba zamykać narodziny dzieci bo termin wyznaczył mi na 26 stycznia. 3 tygodnie i zobaczę niunię 😭 chociaż kto wie, może nie doczekam do tego terminu :D

Angela mimo wszystko fajnie byłoby wyznaczyć jakieś granicę teściowej. U mnie też teściowa nie jest zła, wiem że większość rzeczy robi z troski i z tego, że się po prostu nudzi na emeryturze, ale też musieliśmy na nowo stworzyć nasze relacje i postawić granicę, ale w temacie wścibstwa. To taki typ że lubi wszystko wiedzieć, a potem każdy "news" przekazywany jest całej rodzinie. A ja wręcz odwrotnie, bardzo cenię sobie swoją prywatność i nie lubię jak ktoś żyje moim życiem. Tam samo jak nie chciałabym, żeby moje dziecko było atrakcją całej rodziny, wiecie taką małpką.

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam złotą teściowa, mame też. Zdarzyło sie że teściowa mnie denerwowała i rady dawała ogólnie życiowe. Ale to na samym początku małżeństwa. Dostaliśmy w sumie to udostępniła nam mieszkanie ktore dostała w spadku. No i na początku bardzo sie wtrącała. Nie takie firanki, nie tak meble ustawione, nie tak sie rosół robi. Nie mówiła tego w hamski sposób bardziej z troską o synka 🤣 wystarczyła jedna spokojna rozmowa.
    Teraz kobieta złoto. Syna mi odbiera codziennie z przedszkola nie musze sie kulac. Zadzwoni i zapyta czy obiad ma Nam przynieść jak np jestem chora.

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, większość położnych/pielęgniarek to mierzy to ciśnienie tak...bardzo pi razy drzwi :D Jeszcze na zwykłą bluzkę to spoko, gruby sweter... Dyskusyjne :P Ostatnio jak mi mierzyła dziewczyna, to jej się stetoskop totalnie wysunął i go na ostatni moment znów pod mankiet podłożyła ;]

Ja codziennie o tej porze łapię totalną zamułę, chyba się zdrzemnę zaraz... Zaczynam się czuć jak słonica w ciąży, one to 1,5 roku chodzą :D Niby fajnie, że młoda posiedzi, bo akurat u najstarszej dłuższe podojrzewanie w brzuchu i przyjście na świat w 40 tygodniu okazało się w pewnych kwestiach zbawienne (a cholera wie, jak ta się rozwija), ale już zaczyna mi się każdy dzień dłużyć. Chyba dlatego, że wisi nade mną ten męża powrót do pracy :(

Moja teściowa jest super, ale raz że aktualnie już jest z powodu choroby często poza kontaktem, to nawet jak jeszcze była zdrowa, to w drugą stronę była przeginka :D Ona się o wszystko pytała 100 razy, upewniała, zero decyzyjności itp. Aż miałam ją ochotę klepnąć w plery, żeby dodać jej animuszu :P I taka osoba to raczej nie pomoże, bo jest przerażona każdym krokiem, który musi zrobić ;)
    A moja matka najmądrzejsza z całej wsi, zabiłybyśmy się 3 dnia ;] Nadal uważa, że jak miała jednego niemowlaka prawie 40 lat temu, to WIE WSZYSTKO :D
    Teść jest super, on zrobi wszystko tak jak powiemy, nie wtrąca się, ale musi się głównie teściową opiekować i tak.
    Przydzadzą się już po noworodowym okresie, żeby może laski wziąć na spacer, czy starszą na zajęcia, póki ja się z połogu nie wygrzebię.

Patka, mam to samo w kwestii prywatności i dziecka ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa raz fajna raz nie fajna. Np córka u niej była to się babcia tak zmęczyła ze w niedziele powiedziała mężowi, ze Leosia to jest zdrowa i mogą już spokojnie wracać 👍🏽

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19:59 - Teoś skończył 7 dni… minęło 7 dni… kiedy?? Jak?? Nie umiem tego wyrazić słowami ale ja się czuje jakbym dalej była na tym KTG. A mój malutki syneczek, którego tak nie mogłam się doczekać śpi słodko w dostawce obok mnie 🤍 nie potrafię wyrazić tego jaka jestem wdzięczna.

Po tygodniu bycia mamą chłopczyka widzę już kilka różnic, w porównaniu do córki:
    - schodzi mi więcej ciuszków bo synalski lubi mnie zaskoczyć 😉
    - wycieranie i mycie jajek jest jednak bardziej skomplikowane niż pipki 😂
    - przy synku idzie nam zdecydowanie więcej podkładów
    - tygodniowy bobasek może być żarłokiem 😃 on je zdecydowanie szybciej i większe porcje niż córcia
    Zastanawiałam się jak to jest być mała chłopca a to już tydzień jak tego doświadczam.
    Synuś śpi a ja świętuje naszą tygodniówkę wcinając chipsy 😃 i zaraz odpalę sobie netflixa.

South lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie znów wyobrażam jak to być mamą dziewczynki.

Żelka1990 lubi tę wiadomość

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to myślę jak to w ogóle być mamą 😂

age.png

preg.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana równie cudownie !!
    Patka bycie mama jest czymś na prawdę pięknym tak mogę to opisać. Często męczące ale na prawdę piękne.

Patka123 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ