X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Ja mam na myśli konkretnie rower. Nie mówiła absolutnie o aktywności wszelkiej, ale o rowerze, bo o to pytałam. I o ile krótko dystans, dojazd gdzieś to jeszcze mówiła że moooze być, to już długie trasy powiedziała se odpadają.

Nie jest to jakaś wyczynowa jazda, raczej bardzo relaksująca i spokojna,bez szaleństw,na podłożu bez wybojów,no i wiadomo nie jadę przez kilka godzin,tylko krótki dystans :) na początku pierwszej ciąży też jeździłam i wszystko było ok, trzeba tylko zachować ostrożność 😊

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Dzięki. Będzie dobrze :)
    Z innej beczki, lekarze nie "zakazuja" Wam rowerów? U mnie było, że zakaz i już.

Paprotka, przytulam :( Ja straciłam pierwszą ciążę, jakimś cudem była naturalna po kilku latach i zrobionej jednej IUI, bardzo to przeżyłam :( Ale potem już było ok! I wierzę, że u Ciebie też będzie <3

Roweru nikt mi nie zakazywał, po prostu miałam nie szaleć :D Mogłam robić to, co sprawia mi przyjemność i nie zamęcza jakoś ekstremalnie.

Ale przy starszej córce się wywaliłam ;P Kilkanaście lat ostrzejszej jazdy po lasach, pagórach i konarach, bez wypadku, a w połowie ciąży przewróciłam się...skręcając :D Na szczęście w ogóle nie na brzuch o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2022, 18:36

paprotka17 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kociara_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi że rower odpada bo w ciąży zmienia się poczucie stabilności, równowagi, czy jak to nazwać 🤣 wiec żeby nie doszło do upadku.

U mnie dziś trochę leżenia i mała wycieczka do lasu, ale umęczyłam się i dopadły mdłości, więc do końca dnia będę już dogorywać 🤪

Paprotka, przytulam cię bardzo mocno. Wierze ze to taka iskierka która do ciebie wróci. Kiedy doświadczyłam biochemicznej właśnie naturalnie, po nieudanych transferach, to tak właśnie myślałam i teraz dane mi było zobaczyć serduszko. Następnym razem będzie już dobrze.

36 cykli starań
    2 x IUI ❌
    Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
    💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
    Naturalny cud ❤️ mamy syna!

27.01.23 - 3390 g i 55 cm
    age.png

22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
    08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rowerze nie jeżdżę co prawda ale codziennie robię +\- 20 tys kroków z córka na spacerach.
    Dziewczyny czy któraś z was po za mną nie ma takich typowych ciążowych objawów ? Mnie obecnie to tylko w okolicach obiadu złapią leciutkie mdłości i tez nie codziennie.

age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o rowerze kiedyś słyszałam, że zakazują raz, że przez możliwość upadku, a dwa przez drgania, ale nie jeżdżę więc nie zgłębiałam tematu czy coś w tym jest czy tylko zwykła ostrożność. najlepiej słuchać swojego lekarza i tyle 🙂

ja nie mam objawów wcale, nie odrzuciło mnie od mięsa pierwszy raz, nie mam mdłości... tylko brzuch ogromny 🤪

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 5 czerwca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam wizytę i jakiś stres mnie dopadł,bo to pierwsza wizyta i nie wiem co mnie czeka 🙈😢

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_chmurka, rozumiem,co przeżywasz,miałam tak samo,w sumie przed wtorkiem nadal tak mam 🙄Trzymam kciuki,aby wszystko było dobrze,daj znać po ☺️
    Jeżeli chodzi o objawy,to dużo częściej są takie dni,że ich w ogóle nie mam,tylko śpię w ciągu dnia,a są takie dni,jak dziś, że mam mdłości prawie cały dzień. Dziś to myślałam,że skończę nad toaletą,ale jak na razie opanowane.

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Ja na rowerze nie jeżdżę co prawda ale codziennie robię +\- 20 tys kroków z córka na spacerach.
    Dziewczyny czy któraś z was po za mną nie ma takich typowych ciążowych objawów ? Mnie obecnie to tylko w okolicach obiadu złapią leciutkie mdłości i tez nie codziennie.

Żelka ja tak mam. Czuję się normalnie. Właśnie popołudniu, już po zjedzeniu kilku posiłków trochę mnie muli, ale poza tym to ok. Czasem lekko zaboli podbrzusze, ale to chyba bardziej jelita niż brzuch. Nie jestem już taka senna jak przedtem, raczej normalnie funkcjonuje w dzień. Na pewno bardziej się męczę niż wcześniej. Oczywiście lekko mnie to stresuje, że te objawy takie nijakie, ale ponoć niektóre kobiety tak mają i tego się trzymam. Koleżanka mówi, ze objawy na synka 😄

age.png

01.2023 Synek ❤️
    10.2024 💔

26.12 ⏸️
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm (ponoć za mały do wieku ciąży 5+3, możliwe że ciąża młodsza) , zalecenie 2x beta
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
  • Tulipan91 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to odwrotnie… mdłości 24/7 praktycznie od samego początku. Już tydzień po owulacji miałam takie objawy, choc myślałam, ze to niemożliwe. Poza tym biegunki na zmianę z zaparciami, ślinotok, metaliczny posmak w ustach, brak apetytu, bolące piersi, ospałość… Pewnie jakbym jeszcze chwile pomyślała to coś bym jeszcze wymyśliła :D

1cs
    💚 - 24.01.2023
    ⏸ - 13.05.2022, 11 dpo
    🅱️ - 17.05 ->338,0 _ 19.05 -> 798,0
    🔘 - 20.05
    🦐 i 💗 - czekam
  • Vaiana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Żelka ja tak mam. Czuję się normalnie. Właśnie popołudniu, już po zjedzeniu kilku posiłków trochę mnie muli, ale poza tym to ok. Czasem lekko zaboli podbrzusze, ale to chyba bardziej jelita niż brzuch. Nie jestem już taka senna jak przedtem, raczej normalnie funkcjonuje w dzień. Na pewno bardziej się męczę niż wcześniej. Oczywiście lekko mnie to stresuje, że te objawy takie nijakie, ale ponoć niektóre kobiety tak mają i tego się trzymam. Koleżanka mówi, ze objawy na synka 😄
    O to jakbym o sobie czytała! Mam dokładnie tak samo 🤣
    P.S.jeśli istnieje coś takiego to mam przeczucie, że to będzie chłopak 😁

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też objawy takie bardziej skąpe. Wcześniej trochę mnie muliło po jedzeniu, terazi przeszło. Mam jedynie tkliwy biust i czasem opanuje mnie taka senność, że jedynym wyjściem jest drzemka.

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana jak samopoczucie dzisiaj? U mnie strasznie deszczowo więc i sennie..
    Co do przeczuć hmm.. ja mam dziwne wrażenie że będzie chłopiec ale po cichu liczę na dziewczynkę z tego względu że styczeń jest to miesiąc śmierci mojej mamy i trochę bym chciała żeby urodziła się w styczniu taka mała Alicja (po mojej mamie) co by nie było syn czy córka będzie spełnieniem naszych marzeń

Mona1234 lubi tę wiadomość

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • OliBr Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powiem Wam, że w wątkach czasami Was ciężko dogonić :) Paprotka jest mi bardzo przykro i takie wiadomości są naprawdę ciężkie :( Ja również zaczęłam się bardzo stresować przed wizytą wtorkową :( chciałabym żeby już był wtorek z rana! Co do jazdy na rowerze, słyszałam że kobiety dawniej całą ciąże jeździły rowerem a niektóre nawet przyjeżdżały na porodówki rowerem :)) sama jeżdżę, ale musze zapytać chyba lekarza skoro mówicie, że to może nie sprzyjać :) co do wyprawki uwielbiam naturalne materiały typu len bawełna. Piękne rzeczy są w sklepach ręcznie robionych, ale tez sieciówkach czasami ma coś fajnego Zara Home albo La Millou i Lanilla np. piękne muślinowe kołderki :) raczej przestrzegam przed rzeczami z Pepco, ponieważ są tą produkowane tanim kosztem rzeczy w Chinach i jakość tego jest fatalna. Pracowałam w firmie, która czasami wybierała rzeczy z Chin i uwierzcie byłam kilka razy w Chinach i jak widziałam w jaki sposób jest to produkowane i z jakich materiałów to bym w życiu tego nie kupiła. W ogóle przestrzegam kupowania dzieciom plastikowych zabawek itp. Odnośnie plastiku wciąż trwają badanie jaki wpływ ma na nasze życie… wszystkie choroby hormonalne są niestety przez to. Co do moich objawów to całe szczęście, że pracuję zdalnie bo przynajmniej godzinkę dziennie muszę się przespać. Czuję się o wiele słabsza, nie mam mdłości tylko przy jeździe samochodem:) i wliczy głód czasami mnie dopada! Miłego dnia Wam życzę! <3

Olciax lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że już wkrótce doczekasz się swojego szczęścia <3

Co do roweru, to mi też lekarz na pierwszej wizycie zabronił.

Żelka jeszcze do wczoraj tak właśnie miałam - jedyny objaw to napuchnięte piersi. A dzisiaj wstałam taka nie do życia, osłabiona jakbym od 3 dni nie jadła i do tego mdłości :( mam nadzieję, że to tylko chwilowe...

Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka :)

Miłego dnia dla Was wszystkich <3

age.png
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliBr wrote:
    Cześć dziewczyny, powiem Wam, że w wątkach czasami Was ciężko dogonić :) Paprotka jest mi bardzo przykro i takie wiadomości są naprawdę ciężkie :( Ja również zaczęłam się bardzo stresować przed wizytą wtorkową :( chciałabym żeby już był wtorek z rana! Co do jazdy na rowerze, słyszałam że kobiety dawniej całą ciąże jeździły rowerem a niektóre nawet przyjeżdżały na porodówki rowerem :)) sama jeżdżę, ale musze zapytać chyba lekarza skoro mówicie, że to może nie sprzyjać :) co do wyprawki uwielbiam naturalne materiały typu len bawełna. Piękne rzeczy są w sklepach ręcznie robionych, ale tez sieciówkach czasami ma coś fajnego Zara Home albo La Millou i Lanilla np. piękne muślinowe kołderki :) raczej przestrzegam przed rzeczami z Pepco, ponieważ są tą produkowane tanim kosztem rzeczy w Chinach i jakość tego jest fatalna. Pracowałam w firmie, która czasami wybierała rzeczy z Chin i uwierzcie byłam kilka razy w Chinach i jak widziałam w jaki sposób jest to produkowane i z jakich materiałów to bym w życiu tego nie kupiła. W ogóle przestrzegam kupowania dzieciom plastikowych zabawek itp. Odnośnie plastiku wciąż trwają badanie jaki wpływ ma na nasze życie… wszystkie choroby hormonalne są niestety przez to. Co do moich objawów to całe szczęście, że pracuję zdalnie bo przynajmniej godzinkę dziennie muszę się przespać. Czuję się o wiele słabsza, nie mam mdłości tylko przy jeździe samochodem:) i wliczy głód czasami mnie dopada! Miłego dnia Wam życzę! <3

Myślę, że poruszyłaś bardzo ważny temat nie kupowania pierdyliarda rzeczy tylko dlatego, że są tanie i ładne i podpisuje się pod tym obiema rękoma:) Warto myśleć o zrównoważonej produkcji, która zmniejsza negatywny wpływ na środowisko i społeczeństwo. Same spodziewamy się dzieci, ale mamy już w poważaniu czy śpioszki dla nich nie będą robione przez małe, 8letnie rączki z Bangladeszu.
    Dodatkowo całym serduchem wierzę w to, że mniej znaczy więcej - nie ma co zaśmiecać planety śpioszkami z których dziecko wyrośnie po 2 miesiącach chodzenia, a my kompulsywnie kupując części nawet nie zdążymy mu założyć:)

OliBr lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 czerwca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie, bije serduszko ❤️ następna wizyta za 2 tygodnie,mam zrobić badania, stresowałam się od rana 🙈

Natalia95, Mona1234, Vaiana, Tulipan91, Kinga_pełnaNadziei, Malamii26, Little_s, Angela1108, Żelka1990, Wjedzma, OliBr, Kasiooola, Żurawinka, Marcysia1990, Patka123, Flora23 lubią tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Mona1234 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_chmurka super wiadomość :). Gratulacje!

OliBr lubi tę wiadomość

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    2 👼 9tc, 16tc - Zespół Edwardsa
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    7.07 usg prenatalne - ok, nifty pro - niskie ryzyka, dziewczynka ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane 🙂.
    Paprotko bardzo mi przykro, że tak wyszło z ciążą. Wierzę, że wkrótce ci się powiedzie i będziesz mogła nosić w brzuszku swoje upragnione dziecko. Tulę ❤️.
    Malinowa chmurka gratuluję 🙂. Pozytywne wieści 🙂.
    A tak ogólnie co do objawów ciążowych to miałam bardzo silne i miałam chłopca. Ale jadłam też same słone i kwaśne rzeczy, słodyczy nie ruszałam więc może to jakaś wskazówka będzie 🙂. Na dziewczynkę podobno słodkie bardziej. I dodatkowo okrągły brzuszek jak piłeczka na chłopca, a szpiczasty na dziewczynkę 🙂.
    Był poruszany wątek równowagi w ciąży i jazdy na rowerze. Ja często czuję się jakby podłoga mi falowała pod nogami i mam zawroty głowy. Może z tego względu lekarze odradzają rower.
    Wczoraj byliśmy na komuni i przyjęciu po komunijnym. Synek tak latał z dzieciakami, na ręce nie chciał, od matki się odpychał bo tak z dziećmi chciał się bawić. Normalnie dziecka nie poznawałam własnego 😊. Odpoczęłam, pogadałam z ludźmi, pośmialam się, chyba już mi towarzystwa brakowało 🙂. Synek się spocił jak tak biegał i dziś gil po pas. Szczepionka już drugi raz odkładana przez chorobę.
    A jak u was kochane, jak samopoczucie dzisiaj?

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moje dzieci mają ciuchy z Pepco i ja je uwielbiam. są śliczne i mi jakość odpowiada 🙂 dla mnie taka sama jak zresztą ciuchów z H&Mu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 11:37

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to moje dzieci mają ciuchy z Pepco i ja je uwielbiam. są śliczne i mi jakość odpowiada 🙂 dla mnie taka sama jak zresztą ciuchów z H&Mu...

Też lubię ubranka z Pepco, ładnie, tanie i dobry materiał bo większość z bawełny 🙂. Na takie maluchy nie ma co przepłacać bo miesiąc, max 2 miesiące w jednym rozmiarze pochodzą i trzeba nowe kupować. Dlatego wolę pieniądze na co innego wydawać np. odkładać na książeczkę oszczędnościową dla dziecka, żeby je jakoś zabezpieczyć na przyszłość 🙂

espoir lubi tę wiadomość

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ