Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem Januszem biznesu haha😂😂
Na kolejna wizytę u mojego lekarza prowadzącego, która mam 22 czerwca ( prywatnie) mam zrobić masę badań wiadomo i do tego wtedy ja wizycie lekarz mówił, ze zrobimy cytologię. No i ja wczoraj znalazłam na NFZ u lekarza, którego znam z patologii ciąży z Ujastka jak leżałam z córka patrzę termina na 06.06 … kurde biere🫣🫣 byłam dzisiaj rano na wizycie i dzieki temu raz, ze zajrzał do dzidziutka i ma się dobrze 😀😀 to dostałam pełen pakiet na badania z krwi, cytologię i nawet czystość pochwy 😀😀 zaoszczędziłam 850 zł!!! 🙈 i w dodatku będę miała dodatkowe wizyty i to nie nadszarpnie mojego portfela.Natalia95, Little_s, Wjedzma, Żurawinka, Marcysia1990, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do objawów to ja ogólnie z córka też miałam raczej skąpo objawowe początki. Nic czego nie da się normalnie znieść. Teraz jest jeszcze łagodniej. Chociaż jak dzisiaj jechałam autem a niestety byłam na czczo to niezłe mnie zszarpało ale tylko zemdliło i zszarpało 😀
Ja w pierwszej ciąży miałam moje własne przeczucie na córeczkę i się sprawdziło. Ale np nie miałam ochoty na słodkie w ogóle do 3 trymestru ( a i tak wyszła cukrzyca ciążowa) nie wierzę, tez w te wszytskie zabobony bo jak mówiłam, ze będzie córcia to mi wmawiała rodzina męża, że na bank chłopak bo strasznie ładna jestem 🙈🙈 a teraz tez jestem ładna ( skromność) ale serio jak patrzę w lustro to nawet się nie maluje bo jak taka dziewczyneczka wyglądam 😀 a jakieś takie przeczucie mam, ze będzie synek. Chociaż wczoraj moja córka oznajmiła nam, że my braciszka nie potrzebujemy tylko ona chce siostrzyczkę haha😂
A co do ubranek, to ja nie mam problemu z ubrankami Marek pepco czy innymi. Musi mi się podobać po prostu. Teraz np na lato moja córka ma duzo rzeczy z primarka i łączę to z zara. Jak dla mnie jakość taka sama wszystko szyje Bangladesz.
Ale za pewne pierwsza wyprawkę skupie się na sklepach newbie, zara ale tez hm i next bo lubię te marki. Bardzo bym chciała ale to bardzo tym razem zachować umiar. Czyli coś czego w ogóle nie zachowałam z córka ….
Ale tez myśle, ze zrobie pierw przegląd mojego ulubionego SH z którego sla córeczki tez na początek miałam sporo rzeczy kupionych za grosze.
I to czego ja się nauczyłam w ciągu tych trzech lat bycia matka to kupowanie ubrań na wyprzedażach 😀😀😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 12:42
-
Żelka1990 wrote:Dziewczyny jestem Januszem biznesu haha😂😂
Na kolejna wizytę u mojego lekarza prowadzącego, która mam 22 czerwca ( prywatnie) mam zrobić masę badań wiadomo i do tego wtedy ja wizycie lekarz mówił, ze zrobimy cytologię. No i ja wczoraj znalazłam na NFZ u lekarza, którego znam z patologii ciąży z Ujastka jak leżałam z córka patrzę termina na 06.06 … kurde biere🫣🫣 byłam dzisiaj rano na wizycie i dzieki temu raz, ze zajrzał do dzidziutka i ma się dobrze 😀😀 to dostałam pełen pakiet na badania z krwi, cytologię i nawet czystość pochwy 😀😀 zaoszczędziłam 850 zł!!! 🙈 i w dodatku będę miała dodatkowe wizyty i to nie nadszarpnie mojego portfela.
Żelka masz jakiś lekarzy do polecenia z Krakowa? 🙂 po ostatniej wizycie na IP w Ujastku, stwierdziłam że będę sobie tam chodzić prócz wizyt prywatnych, zapisałam się do jednego z lekarzy, bo i tak nikogo nie znam 😄 a właśnie może uda mi się czesc badań robić na NFZ.
Super, że dziś udało Ci się tak załatwić sprawę z lekarzem i w dodatku bobasa podglądnąć 🤩 -
Ja byłam prywatnie 😑 nie uśmiecha mi się płacić tyle co miesiąc plus badania, szukałam jakiegoś polecanego lekarza na NFZ,ale jest dramat,brak terminów 😑
Jestem ciekawa kto tam mieszka,ale jeszcze trochę czasu zanim się dowiem😅17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Wichrowe wzgórza super wieści, gratuluję
Żelka, brawo Ty, trzeba czasem pokombinować fajnie że u dzidziusia wszystko dobrze
Co do sklepów i ciuszków, to ja jestem fanką second handów. Dla siebie rzadko kupuję w sieciówkach, bo po prostu szkoda mi kasy na ciuchy, które po 3 założeniach wyglądają jak z gardła wyciągnięte... To już wolę z tych samych sieciówek kupować, tyle że używane i 10 razy taniej i dla dziecka też będę się zaopatrywać się głównie w lumpach. Moja mama ostatnio kupiła za 10 zł bluzę dla chłopca z adidasa na rozmiar 68 -
Dziewczyny poratujcie mnie bo jestem zielona, stworzyłam sobie szwaczek, ale podpowiedzcie mi gdzie mam wprowadzić link aby był widoczny, czy trzeba mieć płatna wersje bellybestfriend czy mozna ustawić suwaczek na wersji bezpłatnej? 2 czy bellybestfriend to tylko strona czy tak jak w przypadku forum staraczek jest także aplikacja pod inna nazwa?
Chyba uwsteczniam się w ciąży i życia nie ogarniam 🙈 -
nick nieaktualnyMona1234 wrote:Dziewczyny poratujcie mnie bo jestem zielona, stworzyłam sobie szwaczek, ale podpowiedzcie mi gdzie mam wprowadzić link aby był widoczny, czy trzeba mieć płatna wersje bellybestfriend czy mozna ustawić suwaczek na wersji bezpłatnej? 2 czy bellybestfriend to tylko strona czy tak jak w przypadku forum staraczek jest także aplikacja pod inna nazwa?
Chyba uwsteczniam się w ciąży i życia nie ogarniam 🙈
Mona link wstawiasz w ustawieniach tutaj na belly, w społecznościach. Nazwa bodajże jak dobrze pamiętam, w to miejsce wpisujesz link. Belly to tylko dodatkowe forum bo główne to ovufriend. Ale można też mieć konto tylko w belly, ja tak mam. Na wersji bezpłatnej można ustawić suwaczek i na płatnej też, jedynie tak naprawdę trzeba mieć konto założone, to jedyny wymógMona1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKinga_pełnaNadziei wrote:Dziewczyny patrzę na terminarz wizyt i widzę ze 9 go i 10 go będzie wysyp pozytywnych wiadomości 😁😁😁
Kinga u mnie tylko konsultacja, na USG muszę do 22.06 czekać 😏. Ale badania z krwi porobiłam to się chociaż dowiem czy wszystko w porządku 🙂. I czy tej anemii znów nie mam -
Natalia95 wrote:Mona link wstawiasz w ustawieniach tutaj na belly, w społecznościach. Nazwa bodajże jak dobrze pamiętam, w to miejsce wpisujesz link. Belly to tylko dodatkowe forum bo główne to ovufriend. Ale można też mieć konto tylko w belly, ja tak mam. Na wersji bezpłatnej można ustawić suwaczek i na płatnej też, jedynie tak naprawdę trzeba mieć konto założone, to jedyny wymóg
-
nick nieaktualny
-
Natalia95 wrote:Kinga u mnie tylko konsultacja, na USG muszę do 22.06 czekać 😏. Ale badania z krwi porobiłam to się chociaż dowiem czy wszystko w porządku 🙂. I czy tej anemii znów nie mam
To usg mamy w ten sam dzieńNatalia95 lubi tę wiadomość
Mutacja MTHFR c677t
wrzesień 2021: ANA 1:1000
grudzień 2021: ANA 1:160 💪
kwiecień 2022: ANA 1:160 💪
kwiecień 2022: wzrost ALLO MLR ——> 39,5% 💪
-
Little_s wrote:Żelka masz jakiś lekarzy do polecenia z Krakowa? 🙂 po ostatniej wizycie na IP w Ujastku, stwierdziłam że będę sobie tam chodzić prócz wizyt prywatnych, zapisałam się do jednego z lekarzy, bo i tak nikogo nie znam 😄 a właśnie może uda mi się czesc badań robić na NFZ.
Super, że dziś udało Ci się tak załatwić sprawę z lekarzem i w dodatku bobasa podglądnąć 🤩
Ja bym tam poszła gdyby nie to, ze ja będę rodziła na Kopernika z moim lekarzem prowadzącym.Little_s lubi tę wiadomość
-
Kinga_pełnaNadziei wrote:Dziewczyny patrzę na terminarz wizyt i widzę ze 9 go i 10 go będzie wysyp pozytywnych wiadomości 😁😁😁
U mnie to nie będzie kolejne USG i zakładanie karty ciąży 😊
Wiecie co, chyba już wszystkie jesteśmy po wizytach serduszkowych. Zaktualizuje listę datami od dnia porodu. Będziemy tylko aktualizowac jak dowiemy się jaka płeć i potem jak już urodzimy.
I pytanko - co robimy z terminarzem? Wrzucamy sobie info np o badaniach prenatalnych, kiedy mamy? 🤔 -
Marcysia1990 wrote:U mnie to nie będzie kolejne USG i zakładanie karty ciąży 😊
Wiecie co, chyba już wszystkie jesteśmy po wizytach serduszkowych. Zaktualizuje listę datami od dnia porodu. Będziemy tylko aktualizowac jak dowiemy się jaka płeć i potem jak już urodzimy.
I pytanko - co robimy z terminarzem? Wrzucamy sobie info np o badaniach prenatalnych, kiedy mamy? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 16:31
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:U mnie to nie będzie kolejne USG i zakładanie karty ciąży 😊
I pytanko - co robimy z terminarzem? Wrzucamy sobie info np o badaniach prenatalnych, kiedy mamy? 🤔
Kochana możesz mi jeszcze poprawić termin porodu na zielone serduszko bo mam różowe 😁😁😁Marcysia1990 lubi tę wiadomość
Mutacja MTHFR c677t
wrzesień 2021: ANA 1:1000
grudzień 2021: ANA 1:160 💪
kwiecień 2022: ANA 1:160 💪
kwiecień 2022: wzrost ALLO MLR ——> 39,5% 💪