Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka1990 wrote:Marcysia daleka podróż? Na pewno na twoim miejscu przed samym wylotem bym powtórzyła USG
Lecimy do Turcji, więc raptem 2,5h. Tak się właśnie zastanawiam czy nie pójść na drugą wizyte jeszcze do innego gina na konsultacje i pewnie tak zrobię. -
Marcysia1990 wrote:Lecimy do Turcji, więc raptem 2,5h. Tak się właśnie zastanawiam czy nie pójść na drugą wizyte jeszcze do innego gina na konsultacje i pewnie tak zrobię.
Mówiła ci Pani doktor o pończochach uciskowych coś? W sumie ty masz mniej podróżowania to nawet nie trzeba -
Właśnie na szybko przeczesalam internet i wyczytałam, że co 5 kobieta ma krawiaczka. Mówił, że krwiak jest malutki, nie zalecił trybu leżącego ale mówił żeby nie biegać nie skakać.
-
Żelka1990 wrote:Ja byłam w Turcji teraz w maju leciałam przez Niemcy. Leciałam w sobotę do Niemiec w niedziele z Niemiec do Turcji i później w niedziele z Turcji do Niemiec a w poniedziałek z Niemiec do Polski😀
Mówiła ci Pani doktor o pończochach uciskowych coś? W sumie ty masz mniej podróżowania to nawet nie trzeba
Nic, ale czytałam że Ty używałas i może na wszelki wypadek też się zaopatrze. -
Marcysia1990 wrote:Jestem po wizycie, jest 2,7 cm człowieka 😊 Ruszał się, widziałam rączki i nóżki 😍
Jednak USG wykazało jakiegoś małego krawiaczka i że lekko jest odklejone jajo. 🙈 oczywiście już jestem na maxa zestresowana. Lekarz mówi, że czasami tak się dzieje i że nie znają przyczyny dlaczego tak się dzieje. Kazał brać duphaston i się oszczędzać i powinien krwiak ustąpić a jajo się "przykleić".
Za tydzień lecimy na wakacje, mówi że nie powinno to w żaden sposób zaszkodzić, ale zawsze jakieś minimalne ryzyko jest bo są przeciążenia itp. Nie mam żadnych plamien ani upławów.
Zastanawiam się czy ten krwiak się nie zrobił jak jakieś 3tyg temu się zakrecilam i zeskoczylam z krzesła 😔
Kochana, absolutnie się nie nakręcaj, że cokolwiek może być Twoją winą. We wczesnych ciążach mamy serio praktycznie zerowy wpływ na to co się dzieje z dzieckiem. Wystarczająco dbasz o siebie - nie palisz, nie pijesz, a skokiem z krzesła na pewno sobie nie zaszkodziłaś, tego się trzymaj!
Co do konsultacji lotu z innym lekarzem w sytuacji w której coś tam się dzieje, to uważam to za b. dobry pomysł
Marcysia1990, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Jestem po wizycie, jest 2,7 cm człowieka 😊 Ruszał się, widziałam rączki i nóżki 😍
Jednak USG wykazało jakiegoś małego krawiaczka i że lekko jest odklejone jajo. 🙈 oczywiście już jestem na maxa zestresowana. Lekarz mówi, że czasami tak się dzieje i że nie znają przyczyny dlaczego tak się dzieje. Kazał brać duphaston i się oszczędzać i powinien krwiak ustąpić a jajo się "przykleić".
Za tydzień lecimy na wakacje, mówi że nie powinno to w żaden sposób zaszkodzić, ale zawsze jakieś minimalne ryzyko jest bo są przeciążenia itp. Nie mam żadnych plamien ani upławów.
Zastanawiam się czy ten krwiak się nie zrobił jak jakieś 3tyg temu się zakrecilam i zeskoczylam z krzesła 😔
Kawał człowieka 😍 gratulacje!
Na pewno to skonsultuj z innym lekarzem przed wylotem
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
nick nieaktualny
-
Hej, ja jestem po kontroli. Rozova wszystko co napisałas wczoraj sprawdziło się. Krwiak się organizuje 🙏. Kropek ma 12,5 mm; FHR 152/min, mamy 7 tydzień. Jestem spokojniejsza.
Różova, LILILA, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za pocieszenie ❤️
Różowa, Mona , a jak to u was z tymi krwiakami? Już się nie dokopie w wątku. Miałyście jakieś delikatne plamienia? U mnie na razie nic. Lekarz powiedział, że to musi być świeża sprawa.
Zwolnienie dostałam na te trzy dni, następna wizyta w lipcu, a ja sobie po cichu już zaplanowałam, że od końca czerwca pójdę na zwolnienie i myślę jak to rozwiązać. Czy iść prywatnie w czerwcu do innego lekarza, czy iść do niego i powiedzieć wprost. 🤔 -
nick nieaktualnyMarcysia1990 wrote:Dzięki Dziewczyny za pocieszenie ❤️
Różowa, Mona , a jak to u was z tymi krwiakami? Już się nie dokopie w wątku. Miałyście jakieś delikatne plamienia? U mnie na razie nic. Lekarz powiedział, że to musi być świeża sprawa. -
Ja, co prawda nowa i nie pytana, ale też z krwiakiem. I ponoć sporym. U mnie zero krwaień i plamień póki co. To moja trzecia ciąża, po drugiej jeszcze nie zdarzyłam wrócić do pracy. Mialam wracać od września, ale od razu lekarz pytał się czy pracuje aby wysyłać na l4 z powodu krwiaka. Starań się w domu oszczędzać i myślę, że na bank wzięłabym zwolnienie gdybym chodziła do pracy.Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Ja dostałam plamienia na początku zeszłego tygodnia, od razu pojechałam na wizytę. Usg i wtedy okazało się że jest krawiak, Lekarz zalecił L4 i spokojny tryb życia, po kilku dniach przestałam plamić, z tym że wczoraj ponownie plamienie, dlatego ta dzisiejsza wizyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 16:28
-
Lekarze zalecali wam coś jeszcze poza dupkiem? Czytałam że na krwiaki siniaki dobre jest stosowanie Wit C. ale nie wiem w jakich ilościach w ciąży można ją stosować.
Zawsze dokładnie sprawdzam papier, ale chyba zacznę stosować w razie wu wkładki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 16:32
-
Ja biorę luteinę zamiast dupka a dokładnie Luteinus. Także słyszałam o witaminie C, pytałam o to lekarza, powiedział że nie zaszkodzi, teraz codziennie pije Ascorvita 1000 mg. Stosowanie wkładki to dobry pomysł. Zobaczysz wszystko się ułoży, a krwiak wchłonie 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 16:40
-
nick nieaktualnyMarcysia1990 wrote:Lekarze zalecali wam coś jeszcze poza dupkiem? Czytałam że na krwiaki siniaki dobre jest stosowanie Wit C. ale nie wiem w jakich ilościach w ciąży można ją stosować.
Zawsze dokładnie sprawdzam papier, ale chyba zacznę stosować w razie wu wkładki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 16:44
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Ja niedostalam żadnych leków, ani nawet badania progesteronu. A jestem pewna mojego lekarza bo jest szefem izby przyjęć w jednym z bardzo polecanych szpitali ginekologicznych w Warszawie.Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Aaaa magnez również biorę. Progesteron badałam dzisiaj, zobaczymy wieczorem lub rano jaki jest poziom.